Şimdi Ara

Araç çalışırken benzin almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün benzin alırken motoru kapatmayı unutmuşum. Kartla öderken pompacı da doldurmuş hiç uyarmadan. Allahtan yangın falan çıkmadı. Bu olay araca teknik anlamda (motor vb) bir zarar vermiş midir? Göstergede bir sorun görünmüyor. İlk defa başıma böyle bir şey geldi. Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Çalışırken Benzin Almak

Araba Çalışırken Benzin Alınır mı?

Hayır, araba çalışırken benzin almayın. Bu son derece tehlikeli bir uygulamadır ve ciddi sonuçlara yol açabilir.

Neden Araba Çalışırken Benzin Alınmaz?

• Patlama Riski: Motor çalışırken egzoz sistemi yüksek sıcaklıklar üretir. Benzin buharları bu sıcak yüzeylerle temas ettiğinde patlayabilir.
    • Benzin Pompasına Zarar: Motor çalışırken yakıt pompası aktiftir. Benzin pompası, benzinin motora akışını sağlar. Motor çalışırken benzin almak, benzin pompasına aşırı yük bindirebilir ve hasara neden olabilir.
    • Yangın Tehlikesi: Benzin son derece yanıcı bir maddedir. Araba çalışırken benzin alırken statik elektrik oluşabilir ve benzin buharlarının tutuşmasına neden olabilir.

Benzin Alırken Yapılması Gerekenler:

• Kontağı kapatın ve motoru durdurun.
    • Arabayı benzin istasyonuna park edin ve el frenini çekin.
    • Benzin almadan önce statik elektriği gidermek için arabanın metal bir yüzeyine dokunun.
    • Benzin pompasını çalıştırın ve yakıt deposunu yavaşça doldurun.
    • Yakıt deposu dolduğunda pompayı kapatın ve hortumu çıkarın.
    • Kontağı açıp motoru çalıştırın.

Sonuç:

Araba çalışırken benzin almak son derece tehlikeli ve potansiyel olarak ölümcül bir uygulamadır. Benzin almadan önce her zaman motoru durdurun ve arabanın park edilmiş olduğundan emin olun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cliolarda motor çalışmasını bırak, motor dururken kart(anahtar) araca takılı olsa bile benzin alınca beyin kafayı yiyor. Servise gidip kalibrasyon yaptırmak gerekiyor. Ya da bir sonraki benzin alımda kart takılı olmadan depoyu fullemek lazım. Anca kendine geliyor. Sorun gözükmüyorsa bir şey olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az da olsa yangın çıkma ihtimali var onun dışında yanmadıysa bir şey olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gramatik -- 1 Ocak 2020; 3:28:33 >
  • Mazotta sıkıntı olmaz da benzinin ne zaman alev alacağı belli olmuyor. Ateşin adını duysa patlıyor zaten namussuz ... Dikkat etmek gerek..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akaryakıt istasyonlarına bazı görsel standartlar gelmeli. Genel görünüm herhangi bir AVMEden farklı olmayınca yakıt ikmalinin ciddiyeti farkedilmiyor. Eskiden sigara sadece buralarda yasak olduğu için o da istasyonları diğer yerlerden ayırır, uyandırıcı bir faktör olurdu. Normalde ikmal sırasında tornavida bile kullanılmaz.

İkmal alanında motor, farlar ve tavan lambası kapalı olmalı. Statik yüklenmeye de dikkat edilmeli. Mutlaka tornavida veya çekiç kullanılması gerekiyorsa statik güvenliği olan sarı metal / bronz / aletler kullanılır.
  • Edindiğim iki alışkanlık var biri debriyaja basarak aracı çalıştırmak.
    İkincisi ise araçtan çıkarken anahtarı çıkarmak.

• mazotta çok gördüm motoru kapatmadan mazot alanı ama benzinde görmemiştim. yangın çıkma riski olurdu olmadığına göre sorun yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracı stop etmeden benzin almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracın çalışması çokda önemli değil alev almaz yanmaz ama elektronik şamandıralı araçlarda sıkıntı olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alev alır mı bilmem ama megane 2 aracım vardı. Bir kere babam arabaya mazot almak için gitmişti, mazot alırken aracı çalışır durumda bırakmış gösterge takılı kalmıştı. 2 kere depoyu fulledik gösterge sonra düzeldi.

• Mazotta sorun olmazda, benzin tehlikeli.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Alev alır mı bilmem ama megane 2 aracım vardı. Bir kere babam arabaya mazot almak için gitmişti, mazot alırken aracı çalışır durumda bırakmış gösterge takılı kalmıştı. 2 kere depoyu fulledik gösterge sonra düzeldi.
    araç çalışırken yakıt alımında aynısı clio da da oluyor.

yalnız depoyu fullemek yerine aracı stop edip, kartı çıkararak, çeyrek depo yakıt alımında düzeliyor...

• araç çalışırken yada kontak açıkken yakıt almanın bir zararı olmaz...

ama iki sefer başıma geldi. benim clio da ve opel corsada kontak açıkken yakıt aldım. İbre aynı yerde sabit kaldı. sanırım 10 gün sonra falan düzelmişti.

başka bir zararı yok yani.
  • Dizelde sorun olmaz. 3 kere mazot filtrem patladı, fış fış mazot atıyordu motora. 15 km yol yaptım servise kadar. Havaya uçacak olsam uçardım çoktan

Benzinde ise düşünmek istemiyorum

• Benim gibi benzin depo kapağı anahtarsız açılmayanlar konuyu sırıtarak takip ediyor

şaka bir yana geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

Benim gibi benzin depo kapağı anahtarsız açılmayanlar konuyu sırıtarak takip ediyor

şaka bir yana geçmiş olsun.
    Hocam ona da çok güvenme. Kilidi kırılınca anahtarsız da açılıyor. 2 sene öyle gezdim

• 10 yıl mazotlu araçlar kullandım uzun yolda benzin alırken asla stop etmezdim arabayı. Benzinin patlama tehlikesi hariç araça Bi zararı olmaz, gerçi patlarsa pek ortada zarar görücel araçda kalmaz.

• Bu konuyu acabiliyorsan sorun yok :) şamandıra sasmasi durumunda resetlemek gerekebilir...

Bir çok güvenlik onlemi var, bu konu için bir yarış arabası değilse... Yurtdışında bir kez kendi gözümle pompayi cikarmadan giden bile gördüm.

Insanlar kendi kendine doldurduğu için genelde bu gibi dikkatsizlikler dikkate alınıyor. Dummy proof oluyor.

• bir kez de benim başıma geldi.
    olumsuzluk yaşanmadı ama risk almamak lazım.
  • Cevaplar için herkese teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.