Kadinlar erotik romanlardan hoslaniyor ... Okurken zaten .... oluyorlar ... O yuzden erotik romanlar el ustundedir. Ulke de kitap okuma esasli manada bir kultur aliskanlik olmalidir. Bu aliskanlik aileden direk cocuklarina asilatilmalidir. Cok azi ailesinden bagimsiz sansa harici zor firsatlarla kitaplarla dost olabilmistir. Evet burada bahsedildigi gibi kitap var kitap ... Bazen de okudugunuz kitabi tekrar okumak daha da anlamli oluyor. Malum kisi gelisiyor idrakiyetiyle tekrardan ele alinirsa okunmus eserler daha da anlamli hale geliyor ... Yani eserlerin kendisinden cok aktarim gucu okuyacak insana da baglidir salt yazanin meziyetine de bagli degildir. Kitaplar her alanda okunmalidir ... Gelisim icin bu elzemdir. Cehalet biliyorum dediginiz yerde baslar ... Fark ettiginiz dogrular sadece biridir hepsi degil .. Olgunluk bazi seylere karsi tepkisellige ket vurmalara vesile olacaktir keza olagandir da . Bu ulkede politize olmak ta zararli ama bir olguyu bahsetmek algisal ayni kefeye de koyar .. Insanlar once okuduklarini anliyor mu ona bakilmalidir ? Anlamadan okunan bir eser bosa harcanmis hicliktir hatta zararlidir da : Esas sorun okudugunu anlamama son yillarda yeni nesillerde giderek artmaktadir! Bu hakikat ile varsin kitap cesidi nitel bazda kaliteli bile olsa beyhude cabalardan olur ... Bu ulkede niceliksel olgularla gore bir analiz yapilmasi da lukstur sacmaliktir. Sorunlar derin ve kapsamli ... |
Türkiye'de kitap okuyan ve okumayan kesim (2. sayfa)
-
-
kitap okumak boş iş. bilgi çağındayız. bilgiye ulaşmak 5 dakika.
-
Bu kafa yapısı yüzünden okuryazar kavramını sadece kitap okumak sanıyor toplum. Okuryazar demek bilgiyi araştırmasını, kaynak bilmesini veya sorgulamasını, sahte olup olmadığını çözmek demektir. Dümdüz oku "aha bu böyle" diye paylaş sonra yalan olduğunu öğrenince çocuk gibi çıldır. Türk halkı daha fazlasını hak ediyor. Bırakın böyle geriletici fikirleri.
-
Kısmen katılıyorum. Kitap yerine bilim okuyun araştırın sorgulayın. Bütün bildiğiniz veya bildiğinizi sandığınız şeylerin aksini iddia eden bütün fikirleri araştırın, araştırmak sizi zaten okumaya sevk eder. Kitap okuduğunuzda sadece o kitabı yazan yazarın etkisinde kalırsınız, bu da sizi farklı görüşlere yönlendirmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen motorcu videosunda
ana yolda araç sürerken kitap okuyor diyordu
Hayatımda okuduğum kitap sayısı 3 ya da 5'tir. İlgi duymuyorum başka insanların düşüncelerine. Aklımdaki sorulara aradığım cevapları bambaşka kaynaklardan alıyorum. Kitap okumuyor olmam beni cahil ya da kültürsüz yapmaz. Bundan sonra da okumayı düşünmüyorum.
Bu arada bilimsel makaleler yayınlamış ve 10 ülkede çalışmış, 4 dil bilen bir mühendisim. Hiçbir zaman ihtiyaç hissetmedim heleki edebi eserlere :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 1 Eylül 2024; 5:23:17 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Onu saymazsan muhafazakarlarin orani %10 lara düşer
Hic bi halt anlamadan okuduklari bir kitap.esasinda ezberliyirlar.sorsan ne diyor.kitaptan cevap verenez.sosyal medya ve tv den tamamlar.
Alıntı :
Gün geçtikçe sosyal bilimlerin bilim olmadığına dair kanaatlerim pekişiyor. Mesela şu tablo bana çok basit gözlemimi bile terkettirecek veriyi vermiyor. Ama insanları ikna etmeye yetiyor. Bir retorik biçimi olarak makale...
1-Ahaber izleyenlerin kitap okuma oranı %35 değil. Halktv izleyenlerin kitap okuma oranı da %65 değil. %35 ve %65'in anlamını bilen ve sağlıklı düşünen herkes şunu 3 sn'de anlar. Türkiye'nin kitap satış rakamları belli.
2-Bu verinin anlattığı şey ''Ahaber izleyenlerin kitap okuduğunu söyleme oranı ile halktv izleyenlerin kitap okuduğunu söyleme oranı''. Zaten belli kesimin bunu daha fazla iddia ettiğinden dem vuruyoruz. Beyana dayalı anketi dayayıp ''okuma oranı'' diye yorumlamak komik bir retorik.
3-En fazla anlatacağı şey hangi kesimin ''okuduğunu söylemek'' konusunda daha fazla güdülenmiş olduğu. Basit gözlemim ''modern misin ? dindar muhafazakar mı ?'' şeklinde kategorilenmiş bir anketten çok daha iyi iş görür. Normalde deney gözlemi stabillemek için kullanılır.
Ama sosyal bilimlerin şu retorik tarzında gözlemi uyutmak için kullanılıyor.
Mesela adam ''Lan %65'i okuyor'' yazıyorum bir saniye... diye düşünmüyor. Makalede görünce efsunlanmış gibi alıyor.
-
Öbür taraftan okuyanlar iş bulamıyor ki.
21 mi yanlış bence belki 11 falandır çok belli zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X