Şimdi Ara

Türkiye'de kitap okuyan ve okumayan kesim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Modern hayat tarzına sahip insanların %59'u kitap okuyor.Dindar muhafazakarların ise %21'i kitap okuyor.

Daha yüksek gelirli kişilerin kitap okuma oranları da yüksek.

A haber izleyenlerin %36'sı kitap okuyor.Halk TV izleyenlerinse %65'i kitap okuyor.

Twitter kullananlar ise diğer sosyal medya kullanıcılarına göre daha fazla kitap okuyor.

Şaşırtmadı ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanameSama -- 30 Ağustos 2024; 22:34:44 >

• Konuya olan ilgi kitap okuyan kitle ile aynı orantıda
  • Halk tv izleyen kişiler Selahattin Demirtaş'ın kitabını mı okuyor?

Kitap var kitap var. Ne okuyor, kimi hangi yazarı okuyor önemli olan bu.
  • Arkadaş birisi direk milleti terörist ilan etmiş. Nefret ve tahrik suçu değil mi acaba bu.
  • "Ben okurum" diyenlerin en az yarısının kitap okumadığına yemin edebilirim ama ispat edemem.
  • Kitap boş iş
  • Daha önemli işlerimiz var.

• Arslan Mustafa kullanıcısına yanıt

ben mesela her akşam cnn türk izliyorum oradaki bilgiler kitap okuyarak edinilemez biz hayat okulundan mezunuz

• Hocam kimin araştırması bu? Kaç kişiyle kaç şehirde yapılmış?

• Asil sikinti bence bir sekilde okumus veya okuyamamis kisimda degil. Bunlari zaten egitemedin, zaten bilimsel dusunme, sorgulama, okuma aliskanligi kazandiramadin.

Biz su anda yetisen neslimize kazandiramiyoruz bunlari. Oyle bir niyetimiz de yok. Dindar yasamayi ogretiyoruz, siyasi iktidarin menkibelerini ogretiyoruz, sorgulamadan cok cocuk yaparak karin tokluguna sukrederek yasamayi ogretiyoruz, isyan etmeden, o kadari bize kafi.
  • Kuran bile mi okumamış muhafazakarlar, o sayılmıyor kitap olarak

Hangi kitaplar mesela listede, roman listesi mi bu
  • benim şahsi fikrim; halk tv izleyen kitlenin kitap okuması bana şaşırtıcı derecede absürt geldi.

• Ne okunduğu önemli. Türkiye'de ciddi okumaları Dindar kesim yapar. Felsefe, Mantık , Metafizik, Batı klasikleri, Antik yunan , Tarih, sosyoloji, Edebiyat, vs konularda en çok uzman yetiştiren bu kesimin içindedir.

2000'lere kadar bu bayrağı SOL - Marksist kesim taşıyordu.

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    Şunu ciddi ciddi inanarak yazıyor musun ?

Gerçekten soruyorum.
  • ctauren kullanıcısına yanıt
    Dur dur ahaber izleyen insan kitlesi de dünya klasikleri, yaradılış felsefesi, fizik kitapları okuyor. Sonra mecliste tartışıyoruz bunları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samuray_x

Dur dur ahaber izleyen insan kitlesi de dünya klasikleri, yaradılış felsefesi, fizik kitapları okuyor. Sonra mecliste tartışıyoruz bunları.

Ruh hastası mısın arkadaş? benim yazdığım cümleden atv izleyen harikadır mı anlaşılıyor. Önceki mesajlarımı görebileceğin gibi akp den ve onu seçen kitleden zerre haz etmeyen bir vatandaşım hatta bunu genişletiyorum.

akpartiden, onu sürekli seçen kitleden(ahaber izleyenler) ve onu sürekli seçtiren partiden (chp) ve akpnin sürekli kazanmasını sağlayan partiyi destekleyen kitleden(halktv izleyenler) nefret ediyorum ve bu iki kanalıda izleyen kitlenin kitap okuduğunu düşünmüyorum.

Kitap okumakta inanılmaz erdem gerektiren ve seni dünyadaki tüm sırlara muktedir eden bir eylem değil ama yine de azıcık kafası çalışan bir kişinin tv izlediğini düşünmüyorum.

Anlıyorum ki sen de bir tarafa laf edenleri hemen diğer taraftan olmakla yaftalayan insanlardansın. o yüzden senin bulunduğun ülke gelişmez.

sen halktv izleyicisisin, azıcık dini kimliğini ön plana çıkarsan birebir atv izleyicisine dönüşeceksin pek farkın yok yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Ne okunduğu önemli. Türkiye'de ciddi okumaları Dindar kesim yapar. Felsefe, Mantık , Metafizik, Batı klasikleri, Antik yunan , Tarih, sosyoloji, Edebiyat, vs konularda en çok uzman yetiştiren bu kesimin içindedir.

2000'lere kadar bu bayrağı SOL - Marksist kesim taşıyordu.

:D en başta kendi din kitaplarını okusalar ateist olacaklar, at yalanı seveyim inananı

• ctauren kullanıcısına yanıt
    Önceki mesajlarını görmedim, bu araştırmalar zaten baştan saçma. Bir kişinin kitap okuyup okumadığını veya sadece kitap okumanın mı bir değerlendirme kriteri olması direk saçma. Sadece yazdığın cümleye istinaden cevap verdim. İlk iki paragrafa katılabilirim ama yine de televizyonun en yaygın ve hızlı haber alma aracı olması maalesef değişmedi, dolayısıyla ne kadar televizyon izlemediğimizi düşünsek de bir şekilde izliyoruz.

Bunun dışında son üç cümlen için de senin gibi git önceki mesajlarıma bak diyebilirim. Çom şükür öyle birisi olmadım.
  • Kitap boş iş ne kitapmış arkadaş niye gözlerimi yorayım geçim dünyası kitap para kazandırmıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.