Şimdi Ara

Türkiye'de neden atmosferik araba alınmaz, işte sebebi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
8.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Frank Drebin

o beğenmediğiniz skyactiv motor tsi'ın veya diğer turbo destekli motorların yarısı kadar yakıyor. performansı da onlar kadar iyi olmasa da yeterli diye düşünüyorum. ama ben 200-220'den aşağı gitmem derseniz yetmez tabi ki.. ama işinizi görür

Skyactive aslında yakmıyormuş. Üstüne benzin üretiyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    hatta bir rivayete göre de geri geri gidersen yaktığın benzinleri geri alıyormuşsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

Atmosferik motor ırgat gibidir ,

Yorulmaz , kolay kolay bozulmaz ,

Yağ yakma sorunu olmaz, bakımı ucuzdur, motor ömrü uzundur, kötü ve bozuk havalarda rahat rahat hareket eder ( tozlu topraklı çamurlu v. B. )

Kötü yakıtla bile çalışır,

Turbo motor, evin şımarık çocuğuna benzer, çıtkırıldım dır...

Naziktir , bol bol yağ yakar , bakımı pahalıdır , parçası pahalıdır,

Yakıt tüketimi yukarıdadır,

Yakıt seçer, kötü yakıtda hata verir,

Çok güzel açıklamışsınız. Ağzınıza sağlık.
    Dediğiniz gibi , atmosferik motorda düzenli bakım yaptır, yakıtını koy ve git.
    Turbolu motor komplike bir yapıda olduğu için arıza çıkarma ihtimalı daha fazla.
    Performans farkı illa ki var . Turbo motor daha performanslı ama dediğiniz gibi motor ömrü uzun.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeActivate

quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

Atmosferik motor ırgat gibidir ,

Yorulmaz , kolay kolay bozulmaz ,

Yağ yakma sorunu olmaz, bakımı ucuzdur, motor ömrü uzundur, kötü ve bozuk havalarda rahat rahat hareket eder ( tozlu topraklı çamurlu v. B. )

Kötü yakıtla bile çalışır,

Turbo motor, evin şımarık çocuğuna benzer, çıtkırıldım dır...

Naziktir , bol bol yağ yakar , bakımı pahalıdır , parçası pahalıdır,

Yakıt tüketimi yukarıdadır,

Yakıt seçer, kötü yakıtda hata verir,

Çok güzel açıklamışsınız. Ağzınıza sağlık.
    Dediğiniz gibi , atmosferik motorda düzenli bakım yaptır, yakıtını koy ve git.
    Turbolu motor komplike bir yapıda olduğu için arıza çıkarma ihtimalı daha fazla.
    Performans farkı illa ki var . Turbo motor daha performanslı ama dediğiniz gibi motor ömrü uzun.

Artık burda da iyi benzin de mazot ta. Sıkıntı yok. Turbolaaaa

• 2.5 3.0 atmosferik desen anlarımda ülkemizde ki 1.2 1.4 1.6 1.8 atmosferikler çöpoğluçöp tür.
    Yok sesi varmış yok bilmemneymiş boş bulduğunuz atın bakalım,bu motorların %90 ı lpgli forumda kiler dahil,bana lpgli olupta sorunsuzluktan bahsetmeyin bir,ikincisi lpg ile devir çevirilmez çeviren 20000 de sübapları eline alır iki,civic fd6 1.6 vtec kullandım,araç benzinden lpg ye geçince motor sesi o kadar iğrençleşiyordu ki,benzinle devir çevirirsin anlarım ancak bu sesle devir mevir çevirilmez üç.
    Yokuşlarda gitmiyor araç bir de doluysa insanı sinirlendiriyor.Fındık motorumuzla yokuşlar çok daha keyifli.
  • Nike Tyson kullanıcısına yanıt
    Tipik bir 3. Dünya ülkesi vatandaşı... 1.6-2.0 atmosferiklerden çıkan sesi ses mi zannediyorsun? Ses duymak istiyorsan aç Youtube'u, adam gibi V8-V10-V12 dinle. Gelip de1.6, 2.0 atmosferikten çıkan sese ses demeyin, duyan da sanacak ki atmosferikler kükrüyor. Hani 1.2-1.4 elektrik süpürgesiyse(ki öyle), 1.6-2.0'da biraz daha yüksek elektrik süpürgesi. Atmosferikler artık tarih oluyor. Bir şeyin yüksek teknolojisini kullanmak varken neden eskisini kullanırsın anlamıyorum(LPG takıp az yakan adama saygım sonsuz). İlla ses istiyorsan takarsın güzel bir son susturucu, istediğin sesi alırsın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

Tipik bir 3. Dünya ülkesi vatandaşı... 1.6-2.0 atmosferiklerden çıkan sesi ses mi zannediyorsun? Ses duymak istiyorsan aç Youtube'u, adam gibi V8-V10-V12 dinle. Gelip de1.6, 2.0 atmosferikten çıkan sese ses demeyin, duyan da sanacak ki atmosferikler kükrüyor. Hani 1.2-1.4 elektrik süpürgesiyse(ki öyle), 1.6-2.0'da biraz daha yüksek elektrik süpürgesi. Atmosferikler artık tarih oluyor. Bir şeyin yüksek teknolojisini kullanmak varken neden eskisini kullanırsın anlamıyorum(LPG takıp az yakan adama saygım sonsuz). İlla ses istiyorsan takarsın güzel bir son susturucu, istediğin sesi alırsın...

Ne bu hiddet sana kufur etmedim sakin ol

• Nike Tyson kullanıcısına yanıt
    İlahi hocam ne hiddeti? Sonuçta şurda hepimiz forumdaşız.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.