Şimdi Ara

Türkiye'de neden bilime ilgi çok az? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle adamları ülkenin başına geçirirsen gelişmesini fazla bekleyemezsin.Bilime,teknolojiye,felsefeye teşvik biraz da yöneticiler aracılığı ile olmalıdır.Sonra bu bilim meşalesini halka devredip halk bunu taşımalıdır.
    Konuyla ilgili bir video.
  • Materyalist adamlara yanlış dedin. bu konuları konuşuyorduk emin olabilirsin zaten genelde biraraya gelince bu konulardan bahsederiz. Ortamda sürekli kuranın saçmalığından bahsediliyordu. Sorsan hangisi kuranı tam okudu... Hepsi internetten tabi. E ademoğlu meraklı kafama takıldı bi gün. arştırdım sordum ettim mantıkdışı bişey bulamadım. Yukarıdada İslam ile çelişen bir unsur göremedim. Benim hala senin konuşmalarından şu kafama takıldı:

Neden bilimde ilerlemek için dinimizi inkar etmek zorunda olalım?

bu arada video bbc'nin

@w_wallace

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pukanie -- 26 Mart 2014; 17:41:09 >
  • çok basit , herkesin geçtiği 12 yıllık eğitim serüveninde devlet insanı araştırmaya teşvik etmiyor var olanı kullanmaya teşvik ediyor
  • Çok çalışma gerektirdiği için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilim soru sormayı gerektirir, din ise dogmatiktir.
  • Çünkü eğitim sistemi doğru değil. Bizde bilgi okulda deftere yazdırılan şey olarak algılanıyor. Ne düşünmeye teşvik ediliyoruz ne de sorgulamaya. Fen lisesinde son sınıfım, laboratuara kaç defa indiğimi hatırlamıyorum sayılıdır. Çünkü YGS/LYS odaklıyız. Öğretmenlere de suç bulmamak lazım onlar da sınava kadar konuları yetiştirmeye çalışıyorlar. Ders çalışıyoruz ama neden çalışıyoruz? Çünkü sınavda çıkacak. İlgi duyduğumuzdan çalışmıyoruz ki. Derslerde belgesel izletilse daha yararlı olur diye düşünmeye başladım.
  • pukanie kullanıcısına yanıt
    Sizin dininiz beni hiç ilgilendirmiyor, başkalarını da benim ateistliğimin-dinsizliğimin ilgilendirmeyeceği gibi.
    Problem dininizi yaşama ve inanılamaz ama bilimlere de yansıtmanızda ( birçok müslümanın yaptığı gibi).
    Baştan mantıkdışı, günün birinde gökten bir adamın kafasına bir kitap düştü şeklinde başlangıcı olan bir hikaye sizin deyiminizle mantıklı hale tek bir şekilde sokulabilir, devamlı yalan söylemek ve üstüste yalan söylemekle. Dinlerin yaptığı da işte budur, etraflarına örülen her taraftan desteklenen yalan örgüsünü ortadan kaldırdığınızda ortada yukardaki başlangıç cümlem kalır yalnızca " yalan".
    Video'nun BBC olması çokta önemli değil. biraz inandırıcılık katsa da İslamiyetin bilimlerin hızla geliştiği son insanoğlunun 500-600 yılını tamamen ıskaladığı gerçeğini hiçbir şey değiştiremez.( hala ıskalıyorlar ) Zaten Müslümanlığın yaptığı katkı çok azdır bilimlere, eski tarihlerde bile azdır. Toplam 200 yılı bile bulmaz ciddi katkılarının olduğu dönem, binlerce yıllık bilim tarihinde.
    Verdiğiniz İslami Bilim insanları linki yerine, tek tek bu kişleri tartışmak daha doğru olabilir. Kimse 100 tane isimle uğraşmaz, ama bu " İslami Bilim insanlarının " büyük çoğunluğu altından yalnızca eski Yunan ve Hint'ten yaptıkları çeviriler çıkıyor tek tek ele alındıklarında.
    Dini eğitim almanın insanı hadi, " zeki yapmadığı " diyeyim nazikçe, hakkında son zamanlarda yapılmış bilimsel araştırmalar var, tabii ki Müslüman bilim insanlarının yaptığı araştırma değil. Araştırma İngilizce ve eski yazdıklarımdan ulaşılabilir KB'de arasıra.
    Aslında Erbakan olma sırrı çok basittir, sizde bende ve bir sürü kişi de Erbakan olabilir. Kitabınızın dediğini yaparsınız söylediği gibi yaşarsınız, komprime olarak nasıl yaşayacağınızı aldığınızdan hiçbir konuda düşünmez, gelişmezsiniz, ama okulda işinizi 24 saat yaparsınız ve rahatlıkla Prof. vs. olursunuz. Siyasete atıldığınızda sizi gericilikle sınıflandırırlar, yaşam tarzınızın dayattığı her konuda geri kalmanızdan dolayı, ama ne gam.
    Nasıl, zor değilmiş di mi?
    Sanayi hamlesi Erbakan'ın desteksiz-maliyetinden habersiz başlattığı sağda solda fabrika temeli atmak ise, gıcık bir CHP'li milletvekilinin Doğuda Erbakanın attığı temeli alıp TBMM kürsüsüne koyduğu aklımda kalmış.
    İslamiyetin günümüzdeki hali ortadayken kimse kalkıp yanlışlıklarını bulmak için Kuran okumaya zahmet etmez.
    İmam Hatip mezunu iseniz bu yazıyı lütfen dikkate almayın, değilseniz alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: pukanie

Materyalist adamlara yanlış dedin. bu konuları konuşuyorduk emin olabilirsin zaten genelde biraraya gelince bu konulardan bahsederiz. Ortamda sürekli kuranın saçmalığından bahsediliyordu. Sorsan hangisi kuranı tam okudu... Hepsi internetten tabi. E ademoğlu meraklı kafama takıldı bi gün. arştırdım sordum ettim mantıkdışı bişey bulamadım. Yukarıdada İslam ile çelişen bir unsur göremedim. Benim hala senin konuşmalarından şu kafama takıldı:

Neden bilimde ilerlemek için dinimizi inkar etmek zorunda olalım?

bu arada video bbc'nin

@w_wallace

Ben bakarayi okudum,dayanayip kapattim kitabi.Ama bircok diger ayetede göz attim.

Soruna gelirsek;Anlattiklarimdan anlaşilmiş olmasi gerek ama genede aciklamaya calişiyim, bilim akil yoluyla ilerler.Akilda aractir,bu arac özgur olmalidir.Arkadaşinda dedigi gibi din dogmatiktir,en azindan bu 3din öyle.

Yani herşeyi tanriya havale ederek,kutsal kitaplardaki ayetleri günümuz biliminin buldugu sonuclarla eşleştirmeye calişmaklada bilim olmaz.Bilinmedikleri allaha havale edersek nasil onlari cözeriz.

Burda laiklik ara cözum oluyor.

Kaldiki biz birey bazinda olaya bakmiyoruz,benimde fizik profum vardi,adam dünyada bircok yayini,tezi vs var.İyi bir bilim adami ve dindarda.(bu adam dindarsa, şeyhler fln degil yalniz,bizim adam bir degişik)

Biz toplumun yapisi ve bilime yaklaşim acisindan gidiyoruz.

Peki ben soru soriyim birde,ilkokul cocuklarina zorunlu din dersi vermek uygundumudur?Reşit olmadan hür secim yapabilirmi bir kişi?Biz resmen suni müsluman doguyoruz burda,hemen kimlige islam diye basiyorlar.Bence enazindan liseye kadar din dersi verilmemeli,lisede ise objektif şekilde butun dinler anlatilmali.

Egitim sistemi saglam olmadan bilimde olmaz.

Bilimin önunu kesen bir olguda,bizim hala biat,feodel külturden cikamamamiz.Buda encok monarşiden cikiş ve bireyselcilikle alakali.Burdaki bireyselcilikten kastim,bireyin kendine güvenmesi,deger vermesi.(yoksa bnd toplumcuyum daha cok).Yani yakin zamana kadar padişahlar,paşalar,agalar vardi efendimiz,bunun yarattigi bir negatif olgu var.Fransa mesela 1789'da tüm soylularin kellesini aldi,200sene gecmiş.Bizde daha 100sene olmadi.Abd desen ztn cumhuriyet olarak kurulmuş.100sene nedirki,2nesil.

Bu feodel ve biat kulturunden yil gectikce kurtulcaz diye birşeyde yok,calişmak,devrim,reform lazim.Mesela şuanki recep tayyipte bu kulturu cok rahat gorebiliyoruz.Adam asiyor,kesiyor resmen,savciyi cagiriyor,yolluyor,herkesi aşagiliyor,kulagini cekiyor,azarliyor.Daha bugun padişahim cok yaşa diye bagirdilar adama.Özetle böle agababalar devletin başinda oldukca biz biat,feodel yapidan kurtulamayiz,tam tersi yerleşir.

• w_wallace kullanıcısına yanıt
    Ek deyim, 1789 yalnızca soyluları kesmedi, kellesi giden rahip sayısı 20-45 000 arasında tahmin ediliyor bildiğim kadarıyla, sıkıysa birisi çıksaydı da " ben peygamberim " deseydi Fransız Devrimi sırasında!
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer7943

Katılıyorum hocam

kitap okumayı ya da her hangi bir şeyi öğrenmekte zorlanan bir nesli kandırmak çok kolay,sonra da okuyanlar tabiki uzaylı gibi oluyor. acaba okuyan insanlarla yine böyle dalga geçen alaycı bir toplum daha var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Ek deyim, 1789 yalnızca soyluları kesmedi, kellesi giden rahip sayısı 20-45 000 arasında tahmin ediliyor bildiğim kadarıyla, sıkıysa birisi çıksaydı da " ben peygamberim " deseydi Fransız Devrimi sırasında!

Dogrudur zaten devrimden sonra bircok dini bayram vs kaldirildi.Adi üstunde devrim, baya kökden degişim oldu.

Bugun milliyetciligi eleştirmek kolay ama o devirde,milliyetcilik sayesinde ülkeler birleşti,almanya,italya vs kuruldu.(yani milliyetcilik ileri bir tezdi o zaman)

Benim kozmopolitan dünya göruşume göre,nekadar az devlet,nekadar sinirsiz dünya okadar iyidir.İnsanoglu birbiriyle catişmaktan,biraraya gelemiyor.Bütun kaynaklar ordulara akıyor.Orduya kazanla,nasaya çay kaşigiyla :)

Zaten type1 uygarligi olabilmemiz icin sinirsiz bir dünya gerekiyor.

Bölunmeye karşiyim,birlikten yanayim,bu manada ab üyeligini destekliyorum.

• ozzyhawk kullanıcısına yanıt
    Valla sanmıyorum ama bu iş ciddi, hem de çok ciddi. Adam biloimi seven insana tuhaf gözled bakıyor. Sanki bu çok anormal bir şeymiş gibi geliyor insanlara.

• İlginiz için herkese çok teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: omer7943

Valla sanmıyorum ama bu iş ciddi, hem de çok ciddi. Adam biloimi seven insana tuhaf gözled bakıyor. Sanki bu çok anormal bir şeymiş gibi geliyor insanlara.

İşte binali yıldırım mantığında olanlar nedeniyle çok ileri gitmiyor gidemez de . Sonra diyorlar beyin göçü neden oluyor, böyle gerizekalı bir zihniyet nedeniyle insanlara pek fazla çözüm yolu kalmıyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=1HrZsuOah3g
  • Felsefe bilimlerin anasıdır. Önce felsefe olmalı ki bilim olsun. Ülkemizde felsefenin ne kadar az olduğunu Google'da arama yaparak anlayabiliriz. Felsefe yapma diye şarkı yapan mı dersin, Nihat Doğan felsefesi ile ilgili aforizmalar mı dersin....https://tr.wikipedia.org/wiki/Felsefe
  • Ben felsefenin bilimle cok alakası olmadığını düşünüyorum

• "Çok kafa yormayın. Kafa yoranlar kafayı bozuyor" diyen bakanlarımız olduğu sürece normal.
  • Felsefeye yaklaşımım norm al. Yani düşünürüm okurum ama çok ilgim yok. Bakanlar konusunda haklısınız. Adamlar önemli hicbir seyle ilgilenmiyorlar

• Türkiye' de bilimin olmamasının tek nedeni ,Türkiye daha kendi kimliğini ve yönetim şeklini çözememesindendir,ne zaman başrörtüsü,kürdü ,türkü ,alevisi gündemden düşer ,işte ozaman bilim ilerler...kafaların içi boş saman gibi...ilk okul lise öğretimi zırvalık derslerle dolu,sistem kilitlenmiş ,böyle bilimmi olur?
  • Bu ülkeden bilim konusunda gelişme beklemeyelim bence bi 200 yıl felan daha! O zamana halimiz ne olur bilinmez ama
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.