Şimdi Ara

Türkiye'deki Oyun Fiyatları | Mail ve Twit Kampanyası! [İlk Sayfayı İnceleyin | Sessiz Kalmayın] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
15
Favori
13.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam arkadaşın emeğine sağlık ama biraz google translate gibi olmuş, en basitinden - Turkey, Europe is the country with the youngest population. bu cümle Türkiye, Avrupa en geç nüfusu olan ülke, gibi bi anlama geliyor, Turkey has the youngest population in Europe desek daha mantıklı olur, şimdilik bunu yollamayalım bence Gny*den haber bekleyelim o çevirmiş olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuickTR

Devletin oyun sektörüne destek vermesi gerekiyor. Rusya'da yapıldığı gibi.

Yani bu maili oyun firmalarına atmak yerine devletin ilgili kurumuna atmanız daha doğru olacaktır.

Sonuçta oyun firmaları ülkedeki oyun üzerinden alınan vergi ve diğer işlemlere müdahale edemeyecektir :)

O yüzden boşa uğraşıyorsunuz. Bence bu konunun muhattabı devlet

Güzel fikir. Teşekkürler dostum öneri için. O zaman hangi kuruma atmamız gerekiyor yani hangi bakanlığa. Aynı mesaj metnini değiştirip, düzenleyip bahsettiğin ilgili kurumada atalım. İkisinden biri belki tutar.

@ _PiSLiCK_

Hocam çeviren arkadaşa söyledim google translate mi diye, kendsinin vakit ayırıp çevirdiğini söylemişti.
    Ayrıca QuickTR'nin önerisinide göz önünde bulunduralım bence. İlgili bakanlığada benzer maili atmak daha iyi olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frenzy -- 26 Haziran 2014; 13:48:07 >

• Beyler bu fiyatlarin turkiyede pahali olmasinin sorumlusu firmalarmi yoksa devlettmi ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frenzy

quote:

Yani bu maili oyun firmalarına atmak yerine devletin ilgili kurumuna atmanız daha doğru olacaktır.

Sonuçta oyun firmaları ülkedeki oyun üzerinden alınan vergi ve diğer işlemlere müdahale edemeyecektir :)

Güzel fikir. Teşekkürler dostum öneri için. O zaman hangi kuruma atmamız gerekiyor yani hangi bakanlığa. Aynı mesaj metnini değiştirip, düzenleyip bahsettiğin ilgili kurumada atalım. İkisinden biri belki tutar.

Yani düşündüğümde bu işin muhattabı kültür ve turizm bakanlığı olabilir. Çünkü oyun kutularında bu bakanlığın bandrolü mevcut. Fakat bu sadece bandrol işlemi ile alakalı bir şey olabilir. Yani burada asıl olay vergi işlemleri olduğundan dolayı maliye bakanlığı olabilir. Tabi bu bakanlıkta alt birim olarak bu işle ilgili birim mevcuttur heralde.

Yani bir oyundan eğlence ve kumar falan gibi bi vergi alınmasını şahsen doğru bulmuyorum ayrıda kdv falan ötv de alınıyor mu bilmiyorum yani... tabi bunları biz görmüyoruz. oyunu aldığımızda sadece faturada %18 kdv yi görüyoruz

yani yurt dışında 60$ a satılan bir oyunun ülkemizde 200tl civarında satılmasına ne neden olabilir araştırmak lazım.

sonuçta yurt dışında bu oyun kar marjı ile 60 $ a satılıyor. hani 60$ maliyeti olarak düşünsen gene olmuyor gene olmuyor.

Burada işi oyundan alınan saçma vergiler ve işlemler bozuyor...

Dediğim gibi Rusya'da da önceden oyun fiyatları uçuktu fakat devletin desteği ile şu an oyun piyasasında en ucuz oyun fiyatına sahip oldular.

Madem bir şey yapılmak isteniyor basit düşünüp bir metin hazırlayıp bunu da yurt dışındaki oyun firmalarına mail atmak boş yani. Ne yani yurt dışındaki firma bu mailden oyun fiyatlarına müdahale mi edebilecek?

Öyle olsa onca atılan türkçe dil desteği mailini dikkate alırlardı ve şu an oyunların tamamında türkçe dil desteği olurdu. Seslendirme olarak değil altyazı olarak :)

Bence çok basit düşünülmüş bir girişim gibi gözüküyor. Tamam bir şeyler yapmak istiyoruz hepimiz bu fiyatlardan şikayetçiyiz ama bu işi özel sektör çözemez. Sonuçta mail atacağınız yerde kara kazanmayı amaçlayan bir kuruluş... Eğer şu an ki oyun fiyatlarının yüksek olması ve alımı engellemesi üzerine zarar etse zaten bu iş böyle devam etmezdi. Demek ki yurt dışındaki oyun firmaları tarafından bir sıkıntı yok şu an ki fiyat politikasında :)

• quote:

quote:

@ _PiSLiCK_

Hocam çeviren arkadaşa söyledim google translate mi diye, kendsinin vakit ayırıp çevirdiğini söylemişti.
    Ayrıca QuickTR'nin önerisinide göz önünde bulunduralım bence. İlgili bakanlığada benzer maili atmak daha iyi olacaktır

evet hocam QuickTR nin hakkı var gerçekten dediğiniz gibi en iyisi 2 tarafa da göndermek bence şuan kimse bişey göndermesin çevirisi hallolunca ve Türkçe metin de düzenlenince beraber gönderelim, daha etkili olur gibi geliyor bana

• Bir şeyleri değiştirtebilmekten ziyade üzerimize düşen görevi yapmanın anlamıda önemli Burada oyunların 200 TL olmasından dolayı yakınıp hiç bir girişim yapmayacaksak zaten yakınmanın bir anlamı kalmıyor. Eğer bu mail kampanyası aptalca bir şey ise "Sizi kimse dinlemez,boşuna uğraşıyorsunuz" demek daha aptalca. Denemeden ne olacağını bilemessin kabullenmek yerine şansımızı deneyeceğiz o nedenle inancı olmayanlar anlamsızca çok bilmiş tavırlara girip konuya köstek olmasın. Dünya tarihinde çok sayıda yaşanmış hala yaşanmaya devam eden 1 mesaj - 1 mektup - 1 şikayet ile devrim niteliğinde değişen olaylara şahit oluyoruz bu neden olmasın ? Anadoludan amerikan başkanına mektup yazıp cevap alan sorununu bu yol ile çözenlere bile şahit olduk ki hayalcilik denecekse böyle bir örneğe söylenebilir. "Ya ben Türkiye'nin anadolusunda yaşayan vasıfsız bir insanım ben amerikan başkanına mektup yazıcamda o mektup bizzat başkan tarafından okunacakta benimle ilgilenecek" demedi inandı, mektubunu attı ve hayal gerçek oldu. Demek ki oluyor. Bu mail kampanyası hayalcilikte değil tam tersi fazlasıyla gerçeğe yakın bir girişim olacak. Sonucu ne olur bilinmez, cevap alamayadabiliriz fakat cevap gelmemesi hiç denemememekten daha iyidir. Çeviren olmassa ben müsait olduğumda ve yazı son halini aldıktan sonra çeviriyi yapabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 26 Haziran 2014; 14:02:19 >

• Benim vurgulamak istediğim şey şu;

Burada özel sektör kar marjından asla feragat etmez. Yani adam zaten para kazanıyor niye kar marjını düşürsün? 10000 tane mail geldi diye mi? Milyonlardan bahsediyoruz milyonlardan..

Burada bir şeylerden feragat edecek kurum devlettir. Oda oyunlardaki ya kdv olayını kaldıracak(ekstra alınan kdv oranı) yada ekstradan alınan kdv oranını düşürecek.

Sadece doğru açıdan bakma meselesi...

Bu tamamen ramazanda pide fiyatının açıklanması gibi bir şey yani.

Çıkıp deseler ki bu ramazanda pide 2.5TL ne yapacaksınız? gidip fırana mı mail atacaksınız yoksa fiyatın yükselmesine etki eden kuruma mı?

Bu oyunlardaki fiyat olayı da bu şekilde. O yüzden gidipde oyun firmasına mail atmak yerine devletin ilgili birimine mail atın

• quote:

Benim vurgulamak istediğim şey şu;

Burada özel sektör kar marjından asla feragat etmez. Yani adam zaten para kazanıyor niye kar marjını düşürsün? 10000 tane mail geldi diye mi? Milyonlardan bahsediyoruz milyonlardan..

Burada bir şeylerden feragat edecek kurum devlettir. Oda oyunlardaki ya kdv olayını kaldıracak(ekstra alınan kdv oranı) yada ekstradan alınan kdv oranını düşürecek.

Sadece doğru açıdan bakma meselesi...

Bu tamamen ramazanda pide fiyatının açıklanması gibi bir şey yani.

Çıkıp deseler ki bu ramazanda pide 2.5TL ne yapacaksınız? gidip fırana mı mail atacaksınız yoksa fiyatın yükselmesine etki eden kuruma mı?

Bu oyunlardaki fiyat olayı da bu şekilde. O yüzden gidipde oyun firmasına mail atmak yerine devletin ilgili birimine mail atın

Psndeki oyun fiyatlarının bir vergisi yok, denetimi yok. Hatta tr psnde aldığımız oyunlar Ingiltere'deki merkezi zengin ediyor

• Ben kutulu oyunlar için söylemiştim. Tabi dijitalda iş daha farklı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmithAhmet

Bizler fakir insanlariz yerine " Bizim alim gucumuz avrupa ulkelerine nazaran esit gucte degil" olabilir. Ayrica gow 3 90 tl den satildi bildiğim kadariyla.

O zaman müdür Özgür Kirazcıydı ve oyuncularla birebir iletişim içindeydi zam olsa dahi bunu elinden geldiğince oyuncuların yararına halletmeye çalışıyordu ve hemen milleti bilgilendiriyordu.Bu müdür dolarda dolar diyip duruyor. Adam 90 liraya oyunun satıldığını görünce sony e müthiş bir baskı yapmıştı Sony oyunları hep diğer oyunlardan daha ucuza çıkıyordu şimdi 209 lira niye ? Cevap veriyorum : Dolar $$$$$$$$$$$$$$$$
  • quote:

quote:

quote:

Yani düşündüğümde bu işin muhattabı kültür ve turizm bakanlığı olabilir. Çünkü oyun kutularında bu bakanlığın bandrolü mevcut. Fakat bu sadece bandrol işlemi ile alakalı bir şey olabilir. Yani burada asıl olay vergi işlemleri olduğundan dolayı maliye bakanlığı olabilir. Tabi bu bakanlıkta alt birim olarak bu işle ilgili birim mevcuttur heralde.

Yani bir oyundan eğlence ve kumar falan gibi bi vergi alınmasını şahsen doğru bulmuyorum ayrıda kdv falan ötv de alınıyor mu bilmiyorum yani... tabi bunları biz görmüyoruz. oyunu aldığımızda sadece faturada %18 kdv yi görüyoruz

yani yurt dışında 60$ a satılan bir oyunun ülkemizde 200tl civarında satılmasına ne neden olabilir araştırmak lazım.

sonuçta yurt dışında bu oyun kar marjı ile 60 $ a satılıyor. hani 60$ maliyeti olarak düşünsen gene olmuyor gene olmuyor.

Burada işi oyundan alınan saçma vergiler ve işlemler bozuyor...

Dediğim gibi Rusya'da da önceden oyun fiyatları uçuktu fakat devletin desteği ile şu an oyun piyasasında en ucuz oyun fiyatına sahip oldular.

Madem bir şey yapılmak isteniyor basit düşünüp bir metin hazırlayıp bunu da yurt dışındaki oyun firmalarına mail atmak boş yani. Ne yani yurt dışındaki firma bu mailden oyun fiyatlarına müdahale mi edebilecek?

Öyle olsa onca atılan türkçe dil desteği mailini dikkate alırlardı ve şu an oyunların tamamında türkçe dil desteği olurdu. Seslendirme olarak değil altyazı olarak :)

Bence çok basit düşünülmüş bir girişim gibi gözüküyor. Tamam bir şeyler yapmak istiyoruz hepimiz bu fiyatlardan şikayetçiyiz ama bu işi özel sektör çözemez. Sonuçta mail atacağınız yerde kara kazanmayı amaçlayan bir kuruluş... Eğer şu an ki oyun fiyatlarının yüksek olması ve alımı engellemesi üzerine zarar etse zaten bu iş böyle devam etmezdi. Demek ki yurt dışındaki oyun firmaları tarafından bir sıkıntı yok şu an ki fiyat politikasında :)

Psn vergi vermiyor. Hatta psn de görevli kişi buradaki bir arkadaşa direk vergi vermiyoruz o işleri muhasebecilerimiz hallediyor demiş. Bunun anlamı şu açıklardan yararlanıp atımızı koşturuyoruz ve atımıza müşterilerimiz bineceğine bizim atımız müşterilerimize biniyor gibisinden şeyler söylmişti.

• ps4 zammından sonra , meşhur müdür mustafanın son tweetinden bahsediyorum, @yosp'u bombalayalım demiştim, pek dikkat cekememiştim, onda da fayda var, kendisi çok ilgili ama yüzlerce tweet atılıyor aynı zamanda kendisine. Yoshida bizle kesinlikle ilgilenir genel bir cevap yazarsak. @yosp, @mustafa tweet gönderelim, o yolu da deneyelim bence.

yapan arkadaşın eline sağlık ama ceviriyi pek begenmedim;

Sayın Yetkili,

Merhaba. Bizler Türk oyuncularıyız.

Hello, we are Turkish PS gamers.

The prices of games are extremely expensve and reach to a level that can not affordable anymore.
    Turkey is the youngest nation in Europe.
    Beside being one of the most loyal nation to PS brand after Japan, Turkey has a huge gamer potential, even with the unreasoable prices we currently have.
    Bunu açıklayalım:

Türkiye'de asgari ücret: "850 TL" - ( 398$ ) - ( 292€ )
    Amerika'da asgari ücret: 1300$ (2.770)TL)
    Almanya asgari ücret: 1289€ ( 3,754 TL)

Oyun satış fiyatları: Türkiye: (120$) 220 TL
    Amerika (60$) - (120 TL)
    Avrupa (60€) - (174) TL

Konsol satış fiyatları: Türkiye: (770$) 1550 TL
    Amerika konsol satış: (400$) 800 TL
    Avrupa konsol satış: (399€) 1160 TL

Çoğunluğun öğrenci ,işsiz olduğu ve asgari ücretle çalıştığı bir ülkede bu fiyatlar bizleri "korsan" ve diğer oyun satış alanlarına yöneltmektedir. Bu çümleyi yemedim , gururuma yediremedim :D
    We definitely would love to stay loyal to Ps brand and would love to support those developers/publishers and Playstation. But it is not possible , not to the extend we wish to be. Our economic stuation definitely has a role in it, but the game prices being double of the EU / US market is the most irritating. With the current pricing, one game price stands a quarter of a minumum wage.
    We wish to hear your thoughts about this matter as well.
    Another reason we want YOU to hear is Sony TR, the company that never heard our voices till now.

////devamını ceviririm ve düzeltirim, şuan işte olduğum için bu kadarını yazdım, benim cümlelerim çok devrik ama yukarıdaki ceviri de anlam olarak ve grammar olarak yanlış. benim cümlelerim en azından anlaşılır bilen arkadaşlar düzelteceklerdir.
    Fiyatlarımız Amerika ve Avrupa'nın iki katı seviyede, sizlerin bu konuya sessiz kalmayacağınıza eminiz.
    "Sony Türkiye" bu konuda hiç bir şey yapmıyor. Aksine her geçen gün oyun fiyatlarına zam yapılıyor ve Türk oyuncularını hiç önemsemiyorlar.
    Forumlarda bunu defalarca yazdık ama yetkililer tek bir cevap vermiyor.

Sizlerin oyuncu dostu olduğunu bildiğimiz için Türkiye'de oyunculuğun ne kadar zor şartlarda yapıldığını görmenizi istedik.
    Umarız bu konuda Türkiye oyunculuğu için fiyatlarda değişikliğe gidersiniz. Şunun garantisini verebiliriz ki; eğer fiyatlarımız gene anlamda Amerika seviyesine yaklaştırılabilirse çok yüksek satış rakamları yaşanacaktır. "86$" -"63€" 129 TL'den çıkış yapan "God Of War 3" oyunu Türkiye'de 35 bin satış barajını aşmıştır.
    Görüyorsunuz oyuncular destek olmak için elinden gelen her şeyi yapıyor.

Tek çaremiz sizlersiniz. Tek isteğimiz bizlere önem vermeniz ve bu mailimizi dikkate almanızdır.
    Türk gençleri ve Türk Oyuncuları.

Saygılarımızla

• Arkadaşlar elinize, emeğinize sağlık ama gerçekten İngilizceyi kendi ana dili gibi kullanabilen, metni güçlü şekilde çevirebilecek birilerine ihtiyacımız var. :)
    Metin çevrildikten sonra da mail adreslerine göndermeye başlarız.

Belki bir de Change.org'dan imza kampanyası düzenleriz.
  • Gny* kullanıcısına yanıt
    İşsiz mişsiz salakça şeyler yazmayın yahu alım gücümüz asgari tutara göre ve avrupaya göre düşük diyin. 3 kuruşluk oyun için kendinizi madara etmeyin yabancılara.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben PS4 çıktığından beri 150TL'den fazla oyuna vermedim , bu aralar 130 felan veriyorum ,

Yani anlayacağınız kalkıpta mağazadan almak zorunda değilsiniz.Spot satan arkadaşlardan amerika fiyatlarına yakın alınabiliyor
  • İngilizcem elverdiğince çevirmeye çalışacağım çok güzel fikir ama bu işin muhattabı yurtdışı değil devlet olmalı. x oyununun bize geliş fiyatı 50$ ise (sallıyorum), bizdeki vergiler+distribütör'ün dağıtım masrafları+kendine ayırdığı kar(oyunların 280Tl'ye varmasında en büyük etken) ile böyle fahiş fiyatlarla karşılaşıyoruz bence. Bu benim görüşüm ama buna yakın bir durum vardır herhalde ilk önce bunları öğrenmemiz gerekiyor. Eğer bu maili ingilizceye çevireceksek muhattabımız yurtdışı olur, onlar da haliyle vergiye karışamayacaklarına göre sadece fiyatlandırma'da indirtmeye gidebilirler ki onlar da kar amacı güden bir şirket. Bu yüzden devlete müracaat etmek daha doğru olacaktır. Yukarıdaki arkadaşın verdiği örnekteki gibi Rusya'da devlet oyunculuğu destekliyor ve oyun fiyatları en uygun seviyede. Denemeden hiç birşey olmaz ama öncelikle bu fiyatların nasıl oluştuğunu tam kavramamız gerekiyor.

• Buradan gidecek olan maili kabaca resmi forumdada dile getirdim almanya dan bir cevap gelmiş bir arkadaşımıza biz buraya müdehale efemiyoruz fakat başka birimlere bildirricez ilgilenmemiz çok güzel bir davranış yazmış bir yetkili.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Siyah

İşsiz mişsiz salakça şeyler yazmayın yahu alım gücümüz asgari tutara göre ve avrupaya göre düşük diyin. 3 kuruşluk oyun için kendinizi madara etmeyin yabancılara.

3 kuruşluk dediğiniz oyunların 3 tanesine 2+1 geniş bir ev kiralanıyor. Ayda 3 oyun oynamanın neye eşit olduğunu görün. 4 tanesi, asgari ücrete tekabül ediyor. Zaten Avrupa'nın gözünde yeterince madara olmuş durumdayız. (Twitter, Youtube engelleri) Aksine hakkını arayan ve durumu dürüstçe anlatan bir toplum olarak saygıyla bile karşılaşabiliriz. Avrupa'ya hoş gözükeceğiz diye gerçeklerden haberdar olmamasını sağlayamayız.
  • aynen katılıyorum dostum, ana metinde kücük düşürücü ifadeler var bence onların giderilmesi lazım.
  • Hocam o konularda zaten hem fikiriz fakat elin her fırsatta türkleri alt sınıf gören insanlarına fakiriz işsiziz vs diye kendi toplumumuzu küçük düşürücü şekilde tanıtmamalıyız. + yerine - ye götürür bizi.

Benim e posta işe yaramış forumda 1 mvp yi gönderemişler bakın devam ettikçe birşeyler değişiyor

Herkese merhaba,

Öneri ve şikayetlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

OguzSasi, bugün itibariyle PlayStation Türkiye topluluğu MVP'leri arasında yer almamaktadır.

PlayStation Topluluk ekibi olarak hafta içi mesai saatleri içerisinde çalışıyoruz. Haftasonları moderasyon ekibi Forumlara destek vermeye devam ediyor. Bizlerin de dinlenmeye ihtiyacı var :smileywink:

Teknik konulara dair soru/sorunlarda topluluğun birbirine yardımcı olması çok önemli. Forum bu anlamda kullanıcılara birbirlerine destek olma ve benzer sorunları yaşayan kullanıcılardan destek alma fırsatı sunuyor. Bu platform öncelikle bir paylaşım platformu ve kullanıcıları birbiriyle buluşturmayı amaçlıyor. Ancak, teknik konularda hızlı yanıt alabileceğiniz müşteri destek ekibi üyeleri talebinizi ilgili birimler ile paylaşıyorum.

PlayStation Türkiye topluluğu diğer topluluklara göre oldukça yeni bir topluluk. Bana ve topluluk ekibine destek vererek, Türkiye topluluğunun büyümesine katkıda bulunduğunuz için çok teşekkürler. Topluluk büyüdükçe, destek veren ekip de büyüyecektir.

İyi forumlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiki -- 26 Haziran 2014; 16:42:11 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.