Şimdi Ara

Türkiye'deki Oyun Fiyatları | Mail ve Twit Kampanyası! [İlk Sayfayı İnceleyin | Sessiz Kalmayın] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
15
Favori
13.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Thanks for your e-mail following your issues with the Turkish forum.

It's great to receive feedback from our consumers however we don't deal with the Turkish forum you would have to contact Turkish support.

Once again, thanks for your e-mail. If you have any other questions please call PlayStation Support using the contact details below.

Thank you,

David
    PlayStation Support

David kulaklarını çekmiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi olmuş bu dostum sağolasın
    @Gny* hocam Tolqan'ın cümlesini oraya editlersen sevinirim. Korsan oyunu "illegal copy", oyuncudostu nu ise "gamerfriendly" yapalım diyorum uygun olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplu hareket etmekte fayda var belirli bir tarihte aynı anda mail göndermek daha etkili olabilir her ne kadar umudum olmasada sesimizi duyuralım

• arkadaşlar burayla sınırlı bıralmayalım metni başka arladaşlara da göndrelim nihai çeviri bitince.

Ps sahibi olmayanlarda yollasın adamlar bize burda her türlü pisliği yapıyor acımayalım tr kısmına.

• Gelişme var gibi hayırlısı. Ayrıca şunu anlamıyorum bu fiyat belirleme ve saçma artışlardan ciddi anlamda sony tr sorumlu ise. Kendi halkına kazık atmada üstümüze yok.

Çıkarları nedir acaba. Tamam para güzeldir iyidir hoştur. Ama karşılarında ne var sanıyorlar. Herşeye ok deyip alan bir enayi topluluk mu.?

Bu gidişle tr psn'den bir tane satış dahi yapamazlar. Çoğu oyuncu ps4 ile zaten psn us kalıcı geçiş yaptı. Kendi elleriyle tr psn zarar veriyorlar.

Zaten oyunlar sterlin üstünden hesaplanıyor bu yetmiyor birde bindirmeli fiyat dayatmak nedir.
  • Yazan arkadasin ellerine saglik, duzenlenip ilk mesaja da mail atmamiz gereken yerler yazilirsa, -sadece japonlara bile mesaj atsak- bu isin duzelecegini dusunuyorum. İletisim icin bence japon, uk ve us mailleri konulsun

• Ben olsam paran yoksa alma derim açıkça. Paramızın çoğu gidiyor falan demek yerine fiyatlar gereğinden yüksek desek yeterli.

• # Ace # kullanıcısına yanıt
    Temelde bir kota veriyorlar bu gerizekalılara onlarda hali hazırda doldurup süper bi iş yapmış gibi yan gelip yatıyorlar. Yani ne kadar çok bezmiş insan onlar için az iş gücü.

Ayrıca sterlin değil avro üzerinden hesaplanıyor resmi ağızla söylediler bunu. Mustafa yiğit denilen kişi gıda mühendisimiş sony e kapağı atmadan önce, teknik anlamda çoğu bilgiden bi haber hala kontrolcüye resmi röportajda kol diyecek kadar da cahildir.

Bak forumdan örnek vereyim 1 kişi var günde yaklaşıl 20 kişş gelip birşey yazar ve ilgilenmez onara uk den gelen metinleri çevirip eklerler. Haftasonu da bi güzel tatil sonra gelsin ay sonu paracıklar.

İşin traji komik yanı ne biliyor musun? Bu oyun siteleri/dergileri farkettiysen zerre olumsuzluklara deyimmez sence neden? Çünkü bu zeki abimiz ps4 hediye etmiş bu arkadaşlara ve sürekli promo oyun pompalıyor.

Karşılığında da kimse bu fiyatları rezil tipleri adam gibi eleştirmiyor.

• Gny* kullanıcısına yanıt
    çeviri 3 aşşağı 5 yukarı anlaşılıyor çeviren arkadaşın eline sağlık ama 3.cümleyi okudukları an anlamayacaklarına adım gibi eminim.. yani şu cümleyi ''Turkey has a big potential in gaming, but console and game prices are evenly with our potential.'' şu cümle ile değiştirirseniz en azından anlaşılır olacak ''Despite having a huge potential in gaming area, its not even remotely possible for our gaming community to affords such prices at unrealistic high levels''
  • takip + destek
  • Mail isi guzel olur ama gercekci olmakta fayda var bu durum sadece oyun firmalariyla alakali degil devlet ile de baglantili.sizlerinde bildigi gibi ana unsur vergi ve turk lirasi.bunlari degistirmek devletin bile elinde olmayabiliyor.belirli noktalarda yapimci yayinci ve aradaki firmalarin bu konuda ortak calismasi lazim bu mumkun degil.bazi arkadaslar maliye mail atalim gozden gecirilmeli bu vergiler diyorlar ama oyun vergisi diye birsey yok.bi kac cesit vergi ye tabi oluyor.bu vergiler de bircok urunu kapsiyor.bu konularda ayrinti verebilirim.

Sizler tek perspektif den bakiyorsunuz cok yonlu bi durum yakindiginiz konu.dusunce super ama gercekci olmak ta fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Siyah

Temelde bir kota veriyorlar bu gerizekalılara onlarda hali hazırda doldurup süper bi iş yapmış gibi yan gelip yatıyorlar. Yani ne kadar çok bezmiş insan onlar için az iş gücü.

Ayrıca sterlin değil avro üzerinden hesaplanıyor resmi ağızla söylediler bunu. Mustafa yiğit denilen kişi gıda mühendisimiş sony e kapağı atmadan önce, teknik anlamda çoğu bilgiden bi haber hala kontrolcüye resmi röportajda kol diyecek kadar da cahildir.

Bak forumdan örnek vereyim 1 kişi var günde yaklaşıl 20 kişş gelip birşey yazar ve ilgilenmez onara uk den gelen metinleri çevirip eklerler. Haftasonu da bi güzel tatil sonra gelsin ay sonu paracıklar.

İşin traji komik yanı ne biliyor musun? Bu oyun siteleri/dergileri farkettiysen zerre olumsuzluklara deyimmez sence neden? Çünkü bu zeki abimiz ps4 hediye etmiş bu arkadaşlara ve sürekli promo oyun pompalıyor.

Karşılığında da kimse bu fiyatları rezil tipleri adam gibi eleştirmiyor.

Aynen katiliyorum. Turk oyuncularina basta dergiler olmak uzere,donanim haber de dahil internet ortaminda calisan diger sitelerinde katilmasi lazim. Boylelikle sesimizi daha cok duyururuz. Ayrica youtube uzerinden cok takipcili kanallarda 1 veya 1.5 dakikalik ingilizce ve turkce video cekip paylasirsa bi nebze etkisi olur diye dusunuyorum.

• Ya o Mustafa Yiğit bir halt olmaz kabul ediyorum bende. Twit profil resminde gaz maskeli şahıstan ne beklenir ki.

Oyun siteleri, dergi, forumlar olayında %1000000+∞ haklısın. Para herşey ne yazık ki. Millet kendi cebine bakıyor. Herşey toz penbe, rengarenk, cıvılcıvıl.

Ps4 beleşe geliyor incelenecek oyunlar veriliyor. Tek istenilen bize laf sokmayın yeter.

Bu arada ben tr psn'e adım atmadığımdan sterlin üstünden hesapladılar sanıyordum. Euro ise bu daha berbat. Çünkü bu yolla yaptıkları bindirme ciddi anlamda ölçüsel büyüyor.

Yazık ne diyelim birşeyler değişmezse yeni gelecek ps3-ps4 oyunları tr psn'de 180-230 tl arası satışa sunarlar.

Üstüne aylar yıllar geçmiş oyunlarda indirim yaptık diye 150-180 tl fiyat biçerler.
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    Bak sana buradan bir örnek vereyim o forumda biz 7 8 ay önce fiyatları protesto amaçlı konu açtık mustafa yiğit te kuru vergiyi bahane edip yazı yazıyordu unsernick ti hatta psn i (us psn) biz 180 210 aradı fiyatları duyunca isyan ettik. İstifa edin dedik ordan goldpunch varya burda ki ibo çıktı dedi ben 210 a çıkmasına kadar destekliyorum ps tr yi çok seviyorum harika çalışıyolar dedi.

Bak forumda bu mesajlar çeşitli forum güncellemeleri bahane edilerek kaldırıldı bu arkadaşıda özel üye yapıp bedava oyuna boğdular. Anlatabildim mi sistem böyle işte,? Bunları öven ses etmeyen herkes mukafatlandırılıyor karşılığında el pençe duruyorlar.

Bu gün içlerinden birini kovdurdum o bedavacılıktan devam edicem, kesinlikle euro olarak hesaplandığını mustafa yiğit kendi yazdı işin komik tarafı ise psn store dan 0 kuruş vergi alınıyo yani vergisiz tamamen %100 dışarı gidiyo para spottan almış gibi bu halde bile 209 tl bi oyunu yapıyorlarsa masaya yumruğu sert vurmamız lazım.

• Ne yapalim peki arkadaslar? . Diyelim fiyatlar inmedi ve daha da artti. Topluca karar alalim diyorum ben. Aklima gelen Tr uyelikleri kapatmak us psn e gecmek yada bu tarz birseyler. baska fikri olan var mi?

• Dediklerin doğru ise üzücü. İçim kararıyor bu tarz yapılanları görünce. Vergi yok vergi diyorlar. Ya bu konsol değil onda zaten vergisi içinde 1500tl (ps4) satıyorlar.

Psn'de vergi olmadan bir oyun hele bu özel paket ise 230 tl fiyat belirliyorlar. 4 oyun almakla konsol almak eşit.

SmithAhmet yapılacaklar bir bu tarz konulara destek vermek. Bazıları gibi vergi alıyorlar derken az düşünüp konuşmak.

Psn us hesap açmak. Tr oyunları ise az bekleyip spot kutulu almak. Hatta güvebileceğiniz bir dostunuz varsa. Daimi kardeşlik yolu ile us psn üstünden oyunları yarı fiyatına getirirsin.

Ps3'de zaten kardeşlik olayı aşırı basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orienttt

çeviri 3 aşşağı 5 yukarı anlaşılıyor çeviren arkadaşın eline sağlık ama 3.cümleyi okudukları an anlamayacaklarına adım gibi eminim.. yani şu cümleyi ''Turkey has a big potential in gaming, but console and game prices are evenly with our potential.'' şu cümle ile değiştirirseniz en azından anlaşılır olacak ''Despite having a huge potential in gaming area, its not even remotely possible for our gaming community to affords such prices at unrealistic high levels''

Birebir çevirmeye kalkışınca bir yerde saçmalamışım sizin dediğiniz çok iyi olmuş değiştirirsek güzel olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: # Ace #

Dediklerin doğru ise üzücü. İçim kararıyor bu tarz yapılanları görünce. Vergi yok vergi diyorlar. Ya bu konsol değil onda zaten vergisi içinde 1500tl (ps4) satıyorlar.

Psn'de vergi olmadan bir oyun hele bu özel paket ise 230 tl fiyat belirliyorlar. 4 oyun almakla konsol almak eşit.

SmithAhmet yapılacaklar bir bu tarz konulara destek vermek. Bazıları gibi vergi alıyorlar derken az düşünüp konuşmak.

Psn us hesap açmak. Tr oyunları ise az bekleyip spot kutulu almak. Hatta güvebileceğiniz bir dostunuz varsa. Daimi kardeşlik yolu ile us psn üstünden oyunları yarı fiyatına getirirsin.

Ps3'de zaten kardeşlik olayı aşırı basit.

Tamam hocam bunlar bireysel anlamda olabilir ben yada x kisi bunlari yapabilir . Fakat demek istedigim Tr psn adeta yola getirmek. Fiyat ve politika olarak. Bir sekilde Tr psn alisverisleri kesilmeli ki fiyatlar tekrar revizyona ugrayip mantikli hale gelebilsin.

• Öyle almayı biranda kesmek pekte bize faydası olmaz. İşte burada hazırlanan mesajı gerekli yollara bir yollayalım.

Cevap gelene kadar denemeye devam. Sonuçta üst kademeden birilerinin kulağına bu tepkilerimiz giderse. Tr psn'de bir titreme başlar.

Artık yeter yani vergi yok o yok bu yok. Bu tepki indirim yaptık deyip popüler oyunlara gelen zamdan ortaya çıktı.

Heriflerde utanma kalmamış. Çok satan oyunları alan vardır diye ver coşkuyu modundalar.
  • metnin Türkçesini nereye yollayabiliriz, var mıdır bizde bu işlere bakan bakanlık falan?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.