< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Türkiye dünyada en yüksek araba vergisine sahip (3. sayfa)
-
-
ülke araba alımı refahı batıya göre oldukça kötü haldede ,ev olarak aman aman fark yok.
@sensura senin evrenin farklı,d.h evreninde abd cennet gidiyorsun hastaneler üniversteler ilaçlar herşey bedava,hatta çalışmıyorsun bile devlet maaş bağlıyor sen gezmek tozmakla ilgileniyorsun, insülin ilacı için bile özel eşyalarını yada fahişelik yapan 10000 ler var ama olur oyle zenginlikte.
youtubede kalifiyeli iyi eğitimli yazılımcı doktor izleye izleye beyinleri yanmış burdaki yazılımcılar doktorlar taş yiyor zaten fakirlikten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Haziran 2024; 1:7:47 > -
Miras vergisinden başlıyorum . 11 küsur milyon dolara kadar vergi yok yılda 3-4 bin kişi ancak bu vergiyi ödüyormuş. Paris Hilton vergisi diyenler var destekleyenler arasında . Ayrıca eşe ve vakifa bağışlama olursa 11 milyon dolardan fazla servet varsa yine vergi olmuyor ..
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Estate_tax_in_the_United_States
Wikipedia bile Amerikada mülklerin çok azı vergiye tabidir demekte . Çünkü Amerika'da herşeyi vergi indirimi yada muafiyeti olabilmekte Türkiye bu konuda çok geride ancak Yeşilay Kızılay yada reisin atadığı kurum ve vakiflara muafiyet veya vergi indirimi olmakta
Borsayı da araştırıyorum onda da vergiden düşme vardır muhtemelen ama bundan ayrı 45 bin dolara kadar yıllık kazancta vergi yokmuş karı koca için ise yıllık 90 bin dolara vergi yok sonrası için %15-20 vergilendirme varmış
Borsa için yazdığın ingilizce arama cümlesi kısa vadeli parasal kazançlarda vergi yerine direk Amerika'da borsada alim satım kazancı şeklinde arama yaptım ingilizce olarak yukardaki site denk geldi
Cep telefonundan arama yapıp yazdığım için şimdilik bu kadar sonra düzenleme yada ek yaparım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 11 Haziran 2024; 22:57:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam simdi aklima muthis bir fikir geldi, kac gundur acik ariyordum, sanirim buldum
Simdi miras olarak aldigim evi eninde sonunda satip elden cikartacagim. Iste bu durumda miras olarak kabul ettigim icin alis bedeli sifir dolar sayilacak elbette. Yani kaca satarsam satayim normal gelir vergisi uzerinden vergisini odeyecegim yani 35% civari. (Sen olaya bu sekilde bak ki ise yarasin)
Ama ben bu evi Turk Lirasi uzerinden yuksek bir meblag ile alis gostersem tapu uzerinde ve gercekten bu parayi da odeyerek alsam babamdan, bu sekilde evi ilerde sattigimda, kar etmemis olurum ve hic vergi odemem. Valla beynimde simsek cakti birden, aksam aksam $100,000 dolar kazandik gibi biseyler oldu, sagolasin
Simdi TR'de evi yuksek meblag ile almis oldugum icin 4% vergi odeyecegim, ama o da 16 milyon lira yazsak tapu uzerine (bu oluyor mu bunu sana sordum ama hic orali olmadin :) ), o zaman 640,000 lira vergisi cikar yani 32'ye bolsek $20,000 dolar vergi ama nerden baksan $500,000 dolarlik ev almis oluyorsun TR'den. SOnra ben bu evi $500,000 dolara satsam net gelir sifir oldugu icin hic vergi odemem Amerika'ya, ama evi 4 milyon liraya almis olsaydim ($125,000 dolar), o zaman TR'ye odeyecegim vergi 160,000 lira yani $5,000 dolar olacakti ama sonra ilerde evi $500,000 dolara satsam o zaman aradaki $375,000 dolar icin 35%'ten en az $130,000 dolar vergi odeyecektim.
Yani TR'de $20,000 dolar vergi odeyerek alacagim ev icin ilerde Amerika'ya $130,000 dolar vergi odememis olacagim, $110,000 dolar aksam aksam kara gecmis olduk.
Sonucta babama odeyecegim para da bir nevi kendi param oluyor ;) olaya bak, iste aradigim acik baskan :D:D:D
Eeee hocam, forum birbirimize fikir vermektir iste, iste bu ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 11 Haziran 2024; 23:30:15 >
-
Aklına gelen müthiş fikrin daha kolay çözümü olabilir veya sen boşuna büyütüyor olabilirsin . Amerikan vatandaşı yurtdışı kazancını beyan etmesi gerekiyor ama milyonlarca kişi boşuna vergisiz yerlere para aktarmıyor sonunda Panama belgeleri çıkınca nasıl cezalandırma oluyor bilmiyorum ama senin babandan kalacak Türkiye'deki miras için beyan vermek zorunda olmayabilirsin ... Ben Amerika'daki konut için düşündüm ilk önce bu sefer baban vergi ödeyecek değişen bir şey olmayacaktı . Baban Amerikan vatandaşı olsa ve Amerika'dan elde ettiği kazançla ev almış olsa sana düşen evden Amerika vergi isteyebilir ama babanın konutu Amerika ile alakası yok ne diye vergi isteyecek? ... Türkiye'de konut için aile içinde satış daha doğrusu bağışlama falan oldu ama 10 sene önceki bilgiyle söylemek doğru olmaz ama belli miktar ödeme oluyor yine de ama kardeşin varsa ilerde mal kaçırma olarak dava açabilir veya o da benzer şey isteyebilir
-
Hocam babam Turk vatandasi ve emlak da Turkiye'de. Miras olarak mi devir alsam yoksa satis yoluyla mi buna karar vermek istemistim. En mantiklisi satis yoluyola, cunku miras yoluyla devir alsam o zaman bedelsiz almis olacagimdan, o evi sattigimda satistan gelen tum para net gelir sayildigi icin bagirta bagirta vergisini alirlar. Ama ustte anlattigim gibi yaparsam 80% az odemis oluyorum vergiyi.
Amerika'da $130,000 vergi odeyecegime, TR'de $20,000 dolar vergi oderim, hem yasal hem de nerden baksan $100,000 dolar kara geciyorsun. Bak bu arada ben sana sig dusunuyorsun dedigimde hakaret etmek istemedin, sadece tek bir olay uzerinden dusunme demek istedim.
Mirastan gelen evi ne yapacaksin? Tabiki satacaksin, iste o zaman miras alirken bir gelir sayilmayacagindan vergi odemesen bile, satarken satis bedelinin tamami net gelir olacagindan yandin. Ama benim dedigim gibi yaparsak evi TR'de pahali almis gosterip, ayni bedelle sattiginda net gelir sifir oldugundan hic vergi odemeyeceksin. Hem de tamamen yasal.
Zaten yasal olmasa forumda yazmazdim :) kudursunlar :D:D:D ne kadar ekmek o kadar vergi :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 17 Haziran 2024; 20:9:48 >
-
Bağırta bağırta niye veya nasıl vergisini alsınlar ? Sen Türkiye'de hiç yaşamıyor musun Türkiye'de harcaman yok mu? Baban Turkiye'de çalışarak veya mirasla o evi almış bunda ABD'nin hakkı yok... Senin mantığınla gidersek ABD diğer ülke vatandaşlarına vatandaşlık verip o ülkedeki arazilerin- gayrimenkullerin %35ini gasp etmiş olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu profil resmini ABD'nin sembolü yapan fakat alakalı alakasız her konuda ABD'yi eleştiren, Muharrem İnce fanboyuna niye cevap veriyorsunuz? Konuyu dağıttınız, konu ABD değil ki.
Yok hocam ben Amerika'da yasiyorum, ayrica bagirta bagirta alirlar tabi, sen bedelsiz miras olarak aldigin evi satmissin, o evden elde ettigin paranin tamami uzerine gelir olarak kalacak, bagirta bagirta alirlar onun vergisini. Sana miras kaldi diyelim Turkiye'de bir ev ve sen onu sattin diyelim ki 10 milyon liraya. O evden 10 milyon lira para kazandin yani kabaca diyelim $300,000 dolar. Burdan 35% gelir vergisi odersin (federal + eyalet toplami), bunda anlamayacak bir sey yok ki.
-
Konu neydi hocam? Turkiye'de araba vergisi coktu de mi? O zaman cik yurtdisina, orda yasa, ne isin var Turkiye'de. Kurulu duzenin vardir tabi simdi TR'de. Puhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D:D:D
-
Türkiye'de kazandığını Türkiye'de harcayacaksın bu kadar basit . Türkiye'de hiç giderin olmuyorsa ve olmayacaksa evet bu senin için bir sorun olabilir ama yine de %35 ödememek için bu parayı Türkiye'de tüketmeyi düşünürdüm
Yaşadığın veya sevdiğin ülkeyi eleştirmek ile sürekli kötülemenin, alakasız konularda bile kötülemenin arasında fark vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 18 Haziran 2024; 16:48:14 >
Türkiye'de araba vergisi çok ama diğer vergiler konusunda çok avantajlı demeye getiriyor ama dediği gibi birşey yok . Yasal vergisini ödeyen bir mühendis maaşının %65-80ini vergi olarak ödüyor . Bunun hesabını yapıp konusunu açmıştım . Amerika'da Avrupa'da vergide pek çok muafiyet var bunları göz ardı etmiş
Türkiye'de giderin olup olmamasına bakılmıyor hocam. Amerika'da vatandaşsan ya da green card'ın varsa Amerika dışındaki ve içindeki tüm gelirlerin belli bir muafiyet sınırından sonra vergiye tabidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 18 Haziran 2024; 16:42:16 > -
Doğru söylüyor olsa bile geçerli bir argüman değil ki. Verginin yüksek olduğu ABD ile karşılaştırılarak söylenmemiş çünkü. Abdülhamid profilli üye cari açık demiş mesela, o geçerli argüman. Onun üzerinden tartışılabilir.
Sen bana bu lafları anlatacağına Dersimli Kemal ve Çetesini Erdoğan'ın karşısına kaybedeceğini bile bile çıkartıp düzeni devam ettirdiğiniz o günün hesabını ver esas :) elbette vergin de yüksek olur, hayat da pahalı olur, bunu siz bilerek isteyerek oy verdiniz. Şimdi bana ağlama ben Kılıçdaroğlu aday olmasın dedim, siz pirom Kemal dedem dediniz :D
Ayrıca Türkiye'de kimseyi zorla tutmuyorlar, bak ben de mesela çıktım Yurtdışında yaşıyorum 16 yıldır. Buyur sen de gel, ne diye TR'de ağlıyorsun ki o pahalı bu pahalı diye? Tutan falan mı var yoksa kurulu düzenin mi var TR'de?
-
Hocam sen mantikli seyler yaziyorsun, ben de cevapliyorum duzgunce, kusura bakma az once Dark Techno'ya verecegim cevap sana gitmis, sildim 2 defa. Bir karisiklik var, ona cevap vermek istedigimde sana gidiyordu cevap ne is anlamadim:)
Senin yaptigin hesabi izah edersen yanlislarini sana gosteririm, en basta yapilan yanlis 1 sepet olarak hesap etmiyorsunuz. Tek bir urun olarak dusunme. 10 yillik bir sepet yap. 10 yil boyunca ne aldin, ne sattin, ne yedin, ne ictin, ne gezdin, ne gordun, bunlari hesapla ve 10 yilda ne vergi odedin oyle bak olaya, o zaman anliyorsun :) Dark Techno'nun dedigi gibi burda karsilastirma yapmamiza gerek yok, konu Turkiye'de araba vergisinin cok olmasi, ama burda da sorun beni Muharrem Ince fanligiyla elestiren Dark Techno gibi insanlar, onlarin yuzunden bu duzeni degistiremedik, Dersimli adama oy verip duzenin devamini onlar sagladi, simdi de agliyorlar :)
-
İyi Partiye oy veren olarak kk'ya ilk turda oy vermedim Sinan ogana oy verdim o da olmasa m.inceye verecektim her 2 aday %10-15ser oyu alsa birşeylerin değişme ihtimali olabilirdi
5-6 kardeşli yad 20-25 yaşında olsam en azından yurtdışında bir yerde bir şeyler yapardım Gürcistan okur Kıbrıs olur Balkan ülkelerinden biri de olabilir . 20-25 yaşında değilim ailenin birkaç evi 5-6ya bölünmeyecek en azından . Bu yüzden çıkmaya gerek görmedim .Dediğim gibi şu an 20-25 yaşında olsam Gürcistan yada Kıbrıs gibi bir yerde birşeyler yapardım en azından otomobili ucuza getirmek için yada diğer ihtiyaçları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X