Şimdi Ara

türkiye ekonomisinin avrupadan iyi olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gurbetçi kuzenim sağolsun yeşil pasaportum bitmeden bi yurtdışı göreyim dedim beni evinde bir süre misafir etti 2 hafta takıldım bu sürede gözlemlerim

aşırı pahalı

büyük şehirler hariç yaşam yok

çok soğuk kar yağınca anayollar açık ama ara yollar kar tutuyo

gelir harcama oranı olarak türkiyeden kötü

mesela öğretmenler türkiyede 50k maaş alıyor burda 20k türkiyede salça 50tl donuk tavuk 80tl dürüm 50tl

orda vergiden sonra 20k maaş salça 40 kron tavuk 50 kron her türlü şekerli şey aşırı pahalı 1 tane twix bile 15 kron.

diğer bir önemli harcama şehirde kiralar çok pahalı küçük yerde yaşarsan da her gün minimum 1 saat karda araba sürersin benzin çok pahalı. türkiyede küçük yerde yaşasan da yemeksepeti kuryeler var bir sürü a101 bim migros market bulursun artık her şehirde avm var istediğini bi şekil alırsın burdaki küçük kasabalarda 1 market oluyor o kadar başka bişey yok. kurye kargo hizmeti yok kargoyu bile markete gidip marketten alıyosun kapına getirmiyolar.

kısacası ekonomi iklim konfor her açıdan avrupaya koymuşuz türkiye ekonomisinin avrupadan iyi olması 

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddi ciddi yazdın öyle mi?

• Gelir olarak bilmiyorum ama fiyatlar avrupayla yarışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nickinin hakkını vermişsin aslanım helal olsun

• Konu sahibi bu kişi olabilir mi?

türkiye ekonomisinin avrupadan iyi olması

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tr birçok konu da avrupa'nın çok önünde zaten. sosyal yaşam, hizmet sektörü, sağlık sektörü vs hepsinde çoğu avrupa ülkesinden iyiyiz.

bizim sıkıntımız yer altı zenginliğimiz yok. geçmişte de hiçbir halt edilmemiş katma değer üretim yapılmamış, marka üretilmemiş, sanayi sadece montaj üzerine çalışmış. ülke tarım yapmaktan ileriye gidememiş.

neyse ki reis sayesinde bu ülke hizmet gördü. büyüme gördü.

eskiden öğretmenler parasızlıktan simit satardı şimdi sahibinden de milyonluk araçlar alıp satıyorlar ama sorsan hepsi reise düşmandır.

eskiden millet çobanlık, çiftçilik yapardı şimdi kimse bu işleri beğenmiyor, yüzüne bakmıyor.

hey gidi hey.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hangi ülkeden bahsediyorsun? İnternette yaptığım küçük bir araştırma sonrası Danimarka ise yine 150 bin TL'den (deneyimsiz) başlıyormuş. İsveç veya Norveç'se öğretmen maaşları ortalama 45k-60k kron (152 bin ila 220 bin TL) arası değişiyormuş. Çekya'dan bahsediyorsan 30k-45k kron (45 bin ila 68 bin TL) arası değişiyormuş. Merak ettim şimdi öğretmenine 20 bin TL maaş veren ülke hangisi?

• Çok şükür şimdi hangi ülke batmış?
    İsveç mi Norveç mi Danimarka mı?

• ozturk.b O kullanıcısına yanıt

Konuyu açan arkadaşın yeşil pasaportu olmasa gurbetçi kuzeni de olmasa kendisi gidemeyecek ülkeye zaten.

Fıkra bu kadar.

• evrıba biddi yığenım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • schavelle S kullanıcısına yanıt

Bunların kafa hâlâ çamur at izi kalsın mantığında. İnsanların elinin altında internet olduğu ve tüm bilgilere saniyesinde ulaşabildiği gerçeğini hâlâ görmezden geliyorlar. Hadi dağda yaşayan internetten bihaber insanlar olsak bile herhangi bir Avrupa ülkesinde öğretmen maaşının 525 Euro olmayacağını tahmin etmek zor değil.

• ozturk.b O kullanıcısına yanıt

20k tl değil 20k kron vergiden sonra kalan ücret bu ki 20k kron maaş orası için de iyi

• Güncel döviz kuru sonrası benim de düşüncem aynı

• Para kazanmaya başlayıp yeşil pasaportu elinden almaya başladıklarında kafası yeni geliyor merak etme.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tam bavulumu topluyodum neyseki konuyu okudum. Şimdi çay demledik ailecek neşeyle a news izliyoruz.

• Ben en çok sosyal hayat yok lafına bayılıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.