Şimdi Ara

Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
8
Favori
43.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Emek hırsızlığı ticari platforma döküldüğünde haksız rekabet adını alıyor ve olmaması gereken bir faaliyet.

Ticari olmayan ortamda (yani sanal dünyada klavye arkasından) nasıl adlandırılıyor bu ?
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Emek Hırsızlığı benim gözümde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Emek Hırsızlığı benim gözümde...

Eyvallah
  • Selamlar;

Ana mesaj Başarsoft 2013.10 ve TomTom v9.20 Harita verileriyle güncellenmiştir.
  • arkadaşlar garmin in yeni cihazları ve tomtom hangi haritaları kullanıyor?

http://www.basarsoft.com.tr/basarweb/AraSayfa/Detay.aspx?ID=31&Grup=29

yukarıdaki başarsoft sitesinde garmin yazıyor ama konuda bazı arkadaslar garminin navteq kullandıgını söylemiş?bilgi verebilecek var mı acaba?
  • hakankabaoglu kullanıcısına yanıt
    Garmin (Navteq) TomTom (Teleatlas) haritaları kullanır.

Başarsoft'un sitesinde yazan Garmin (Navcity - Türkiye) haritalar Başarsoft tarafından hazırlanan ve derlenen Navcity haritaları hakkında açıklamadır.

Garmin artık kendi haritalarına dönüyor, kısmen döndü zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xlince

Porblemımı Cozmem de Yardımcı oldugunuz ıcın tesekkur ederım .
    nabalım saglık olsun :) bunu da bole kullanıcaz artık :)

Dostum pm attım nolur bir zahmet yardımcı olur musun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar;
    HERE Maps (bilinen adıyla NAVTEQ) tarafından önemli bir açıklama yayınlandı bugün. Alıntılayarak paylaşıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: foreversenna

Merhabalar Alim Bey

Öncelikle hakkımızda yazmış olduğunuz ve çeşitli ortamlarda dile getirdiğiniz negatif yorumları üzülerek izlediğimizi belirtmek isterim. Maalesef yukarıda yazmış olduğunuz sözlerle bizim size karşı gösterdiğimiz saygı ve kurumsal anlayışın sizin tarafınızdan sergilenmediğini görmek bizleri derinden yaralamaktadır. Maksadını aşan bu cümlelerinizin temelinde hakkımızda doğru bilgilere sahip olmadığınızı düşünmek istiyoruz. Bu bağlamda hakkımızda yönelttiğiniz yanlış bilgilendirmeleri düzeltmek ve doğru bilgileri paylaşmak gerekliliği doğmuştur.

HERE MAPS markası 226 ofisi ve 30.000 çalışanı ile gerçek navigasyon deneyimi sunmak amacıyla faaliyet göstermekte ve navigasyon standartlarını belirlemeye devam etmektedir. Dünya çapında Microsoft, Yahoo, Amazon ve Garmin gibi değerli markalar bizi tercih etmektedir ve global otomotiv sektörü %85 pazar payıyla yüksek standartlarını HERE MAPS haritaları ve servislerini kullanarak göstermektedirler. Dünya üzerinde hareket etmekte olan her 5 aracın 4 tanesi HERE MAPS haritaları ile yollarını bulmakta veya trafik bilgilerine ulaşmaktadır.

Bu standartlar kapsamında global çapta her sene içerisinde 3 ayda bir olmak üzere güncellemeler yayınlamaktayız. Türkiye özelinde detay vermemiz gerekirse her çeyrek için ortalama 1 milyon güncelleme ile haritalarımızı yenilemekteyiz. Bu güncellemeler HERE MAPS yüksek standartları doğrultusunda tamamen ve sadece kendi saha araçlarımızla yapılmaktadır. Bu araçlardan toplam 12 adet şu anda tüm Türkiye de aralıksız veri toplamaya devam etmektedir. Araçlarımız hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz bu linki (https://www.youtube.com/watch?v=tnMV_WcNrL0&list=PLTlZUhyLwZTfrnWz01NE1BE8a6W-5xbRj ) takip ederek videoları izlemenizi tavsiye edebilirim.

Bununla birlikte POI konusunda aynı şekilde uluslararası standartlarımızı korumaya devam etmekteyiz. Öncelikle POI sayıları ile ilgili verdiğiniz yaklaşık sayının da gerçeği yansıtmadığını vurgulamak isteriz. Anlık veritabanımızda yaklaşık 1 Milyon POI bulunmaktadır. Bu POI ler her 3 aylık zaman dilimlerinde yüksek bir konum ve içerik doğruluğu ile güncellenmekte, kapanmış, faaliyette olmayan noktalar silinmekte, yeni açılan noktalar haritaya işlenmektedir. Bu güncellemelerin hemen hemen tamamı saha onaylı işlemler neticesinde elde edilmektedir. Bu noktada yeni POI ler eklemek kadar var olan POI lerin güncellenmesine de ağırlık vererek harita/navigasyon kullanıcılarımıza güncel olmayan bilgiler sunmaktan imtina ettiğimizi, kapanmış da olsa noktaları haritadan kaldırmamak yolu ile sayılarımızı artırmak gibi bir niyet taşımadığımızı bildirmek isteriz. Yukarıda bahsettiğimiz uluslararası standartlar çerçevesinde kullanıcılarımıza hali hazırda filtrelenmiş, gerçek bir navigasyon konfor ve deneyimi yaşatmaya odaklanmış bir POI içeriği sunduğumuzu, bu kalite standartlarına uygun olmayan ilgi noktalarının saha çalışmalarımız neticesinde halihazırda bilgileri elimizde mevcut olduğu halde haritamız içinde yayınlamadığımızın da altını çizmek isteriz.

Garmin ve Türkiye distribütörü Baytekin özelindeki konuya açıklık getirmemiz gerekirse yukarıda yazmış olduğunuz gibi bir sürecin olmadığını sizler de bizler de çok iyi bilmekteyiz. Garmin HERE haritalarını tercih ederken son derece detaylı ve bağımsız testler gerçekleştirmektedir ve başarılı testlerin sonrasında HERE haritalarına ait özel ürünleri kullanıcılara sunmaktadır. Şu anda Türkiye de Natural Guidance, RDS servisleri üzerinden Trafik ve Kamyonlara özel Navigasyon gibi ürünler, sadece Baytekin HERE MAPS Garmin birlikteliği ile sunulmaktadır. Rekabet ortamında alınan bu kararın standart haritalar ile sunulmasının mümkün olmadığı açıktır.

Sizden ricamız lütfen bundan sonra bizim hakkımızda forum ve benzeri ortamlarda yanıltıcı bilgi paylaşmamanızdır. Bu paylaşımlara devam etmeniz durumunda yasal yollara başvuracağımızı bildirmek isterim.

Saygılarımla

Özgür Gerçek

• Vurdu gol olduuu Eeee ortalığı boş bulup sallarlarsa böyle olur. Zamanında Navturk'te ben tekim diye salladı,sonuç ? Yoklar.... Aylar önce başarsoft'a yazdık buralardan dikkat diye. Olsun fazla oyuncu olursa güzel olur, zamanında 20'ye yakın navigasyoncu vardı ne oldu ayakta kalan 4-5 kaldı kalmadı. Halk hakkı hak edene verir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Ana mesaj güncellenmiştir..
  • Arabam ile Balkan turu yapmak istiyorum.Bir navigasyon almam gerek Ne önerirsiniz
  • fighter1 F kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Doğu Avrupa için en iyi seçenek HERE (Navteq) Haritalarıdır. Bu yönde araştırmanızı salık vereceğim. Cihaz olarak da Garmin cihazlara bakabilirsiniz çünkü Navteq kullanıyorlar; Nokia Lumia veya X seri cihazlarda da kullanılıyor aynı harita.

Hayırlı olsun diyeyim şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 19 Mayıs 2014; 22:42:52 >
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    değerli yorumunuz için teşekkür ederim Garmin için önerdiğiniz bir model var mı? Haritalar ücretsiz olarak yenileniyor mu? HERE haritaları android telefonlara yüklenebiliyor mu
  • fighter1 F kullanıcısına yanıt
    Garmin cihazların Navteq Haritaları ömür boyu ücretsiz güncellemelidir. HERE haritalar Android cihazlar için henüz olmasa da çok yakında indirilrbilir olacak. Şu an sadece Nokia cihazlarda kullanılabiliyor.

Bir Lumia cihazınız varsa tüm Dünya Haritalarını ücret ödemeden kullanıyorsunuz; bu Nokia'ya özel bir durumdur.
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Merhabalar DD252Admin,

Basarsoft'un 2014.3 haritasi yayina cikti. Başarsoft haritalı Garmin cihaz sahipleri almaya basladilar bile.

http://basarsoft.com.tr/harita-kapsam%C4%B1

linkinde de gorulecegi gibi;

POI: 1.401.497
    Kapsama alanı: %93.9
    Toplam KM: 659.511 km
    Tekil Kapı Numarası: %66.89

%'ler nüfusa göre verilmiştir.

Şeklindedir.

Ana sayfadaki bilgileri de güncelleyebilir misiniz ?
    Herkese keyifli navigasyonlar !
  • akucukpehlivan A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Alim bey,

Haklısınız güncelleyelim; NNG tarafını bekliyordum ama Garmin cihazlar kullanıyorlar şu an güncel haritayı.

Saygılar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Teşekkürler Alim bey,

Haklısınız güncelleyelim; NNG tarafını bekliyordum ama Garmin cihazlar kullanıyorlar şu an güncel haritayı.

Saygılar :)

Selamlar DD252Admin,

iyi olur.

bir de acaba firmalarin son istatistiklerini yayinladiklari kendi linklerini de paylasabilmek mumkun olur mu?
    cunku sizin ana sayfada verdiklerinizden cok daha fazla detay var aslinda.

Saygilarimla,

Alim K.
  • akucukpehlivan A kullanıcısına yanıt
    Alim bey selamlar;

haklısınız daha fazla detaya girmek mümkün; ancak son kullanıcıyı POI sayısının ilgilendirdiğini düşündüğüm için yola çıkış noktası olarak POI veritabanını baz alarak planladım. Tablo satır ve sütunlarını genişletmek mümkün talep ediliyorsa eğer.

Son 1 yıldır Global Sitelerden veri almıyorum çünkü Türkiye'deki güncelleme hızı Global sitelere anında yansımıyor; yanıltıcı olmsını istemem. Sizin gibi doğru ve anlık Release bilgisini direkt veren HERE Maps Türkiye var. TomTom buraya hiç ilgi göstermedi; ama bu konunun varlığından haberdar olmadıkları düşünmüyorum, çünkü bilgilendirdim zamanında. Harita verilerini kendi Tomtom cihazımdaki güncelleme notlarından alıyorum şimdilik.

Yakın gelecekte openstreetmap de dahil olacak bu tabloya; onların da küçümsenmeyecek bir gelişme kaydettiklerini düşünüyorum Türkiye bazında. Ancak halen çok gerideler sizinki dahil 3 Harita Veri sağlayıcısı arasında.

En doğru bilgiyi edinip paylaşmak ve bilgi vermeye çalışmak ilk günden bu yana hedefim olmuştur; devam da edeceğim. Destekleriniz yönünde tekrar tekrar teşekkürler ediyorum.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 6 Haziran 2014; 13:36:54 >

• Güncel !

İlk mesaj Haritalar kıyaslama tablosundaki güncellemeler yapılmıştır.

Başarsoft 2014.03 Güncel Harita verileri
    Teleatlas 2014.Q2 Güncel Harita verileri
    Heremaps 2013.Q3 Update (Heremaps güncel harita yayınlamış, RN'larını henüz tarafımıza iletmemiştir)

Keyifli navigasyonlar
  • merhabalar yakın zamanda navigasyon cihazı almam gerekiyor ama pek bilgi sahibi değilim başarsoft,teleatlas ve navteq harita konularına aşina olmaya balıyorum yavaş yavaş :) aklımdaki cihaz Garmin Nuvi 42LM 4,3" Navigasyon Cihazı fakat kullandığı harita navteq anladığım kadarıyla navteq pek tercih edilmiyor sizin düşünceleriniz nelerdir,poi olayı pek önemli değil benim için ama haritanın detaylı olması gerekiyor genelde köy yolları kırsal bölgelerde kullanıcam cevabınıza göre alım yapıcam eğerki haritasından dolayı modelini yazdığım garmin ürününü tavsiye etmezseniz ne önerirsiniz?mümkünse fiyatı 200 tl nin pek üstünde olmayan ve ömür boyu güncellemeli bir ürün olsun,saygılar
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.