Öncelikle herkese merhaba.kısaca kendimden bahsedeyim.beyler şimdi ben 6,7,8 de dersler iyiydi taktirler falan ama bu sbs'de hiç bir şey yapamadım dolayısıyla düz liseye gittim.sonra hocayla bir tartışma sonucunda okuldan atıldım.babam dedi ki bir daha okumayacaksın.benimde o zamanlar işime geldi açıkçası.kendi kendime oh be rahatım okul yok dert yok diye düşündüm.sonra pedere dedim ki baba beni memlekete gönder ben burada belaya bulaşırım falan dedim.hopp adanadayım aha dedim anne yok,baba yok,problem yaratacak kardeş yok ve okul yaşa hayatını dedim.ama işler böyle olmadı tabiki neyse ben yinede dedim açık liseye kayıt olayım ilerde belki lise diploması işe yarar.bu arada adana'da muavinlik yapıyor sabah 6 akşam 12 çalışma saati.kısacası 1 senedi ezildim.okulun kıymetini şimdi anladım. üni'ye gidicem kafaya koydum ama ben ders görmüyorum şuanda lise3'teyim ama hiç ders görmedim ve lise1'de ne öğrendiysem unuttum.yani üni.bu durumlarda çok zor.ancak parayı basıp yurtdışına gitmem lazım.bu şartlarda en mantıklısı bu gözüküyor.yurt dışında okuyan abilerim veya üni okuyan abilerim yardımcı olsun.yurtdışı mı?türkiye mi?hayatımda ilk defa okuma istediği geldi.her şeyimi şeffaf olarak anlattım.yurtdışında okuyanlar nereleri tavsiye ederler?tabiki ücretler ekonomik olmak kaydıyla ve eğitim kalitesi en azında türkye'den beter olmamasıyla.şimdi içinizden birileri sen burda okumamışsın orda karı kıza girersin hiç okumazsın diyebilir ancak dediğim gibi okumanın faydasını geç anladım.he şimdi kendimi biliyorum gitmemiz miyiz gece kulüplerine?giderim elbette ancak bu okuma istediği devam ettikçe ve ben önümüzdeki 2 senede bu çilede olacağımdan bu istek,arzu eksileceğini sanmam.üstüne artacaktırda
Merhaba Can,
Liseye ne kadar ara verdin? Hangi bölümü okumak istiyorsun? Son olarak eğitim, konaklama ve cep harçlığı olarak toplamda ayırabileceğin bütçe ne kadar olacak?
Aslında liseye ara vermedim düz liseden atılınca açık liseye kayıt yaptım.ancak açık lisede de okula gitmiyoruz,ders görmüyoruz bunuda 1 sene kayıp olarak haneme yazıldı ve önümde 2 yıl daha var.bu 2 yılda haneme kayıp olarak yazılacak. Bölüm olarak şuanda pek bir şey düşünmedim.bu olayları 2-3 gündür düşünmeye başladım çünkü.Ama zaman geçtikçe daha da bu durum netleşecektir. Eğitim için Macaristan,Polanya tarzı yıllık fiyatları 7000 ve 10000 euro arasında olursa iyi olur.ailemide sarsmak istemiyorum çünkü.Konaklama ve cep harçlığı için aylık 900-1000tl'yi zorlanmadan karşılarım.Ayrıca yukarıda çalışma saatlerimden de bahsetmiştim günün 18 saatine yakın çalışıyorum.dolayısıyla aldığım parayı harcamaya fırsat olmuyor.Bu nedenle biraz birikmişimde oldu.
eger egitim ucretin icin yillik en fazla 10000 euro'yu (ki bu ortalama $14000 yapar) gozden cikardiysan amerika'yi denemini soylerim. Ilk basta iki yillik universite'ye (community college) gidersin ortalama bir donemlik ucreti $4000 filan, iki yil icin toplam $16000 odersin. Bu arada soylemeyi unuttum gidersen new york'a git diger eyaletlere gore cok daha rahat is bulursun. yazin tatilde turkiye'ye tatil icin gelme orada 4 ayini calisarak degerlendirirsen baya bi para yaparsin. zaten anladigim kadariyla caliskan ve calismayi seven bi cocuga benziyorsun yani 18 saat gunde orda calissan maddi yonden ucarsin. Iki yillik okulu bitirdin simdi sira 4 yillik bir okula transfer olmaya geldi. Diyelim ki iki yillik okuldan toplam 60 kredi yaptin, bu aldigin dersleri lisans egitimi alacagin okulda saydiracksin yani bir nevi dikey gecis gibi. Lisans okullarinin bir donemlik ucreti ortalama $8000. haa bu dediklerim devlet okullari icin, ozellere pahali ona gore. Lisans icinde toplam $32000 gider. Toplam olarak bi universiteyi $1600+$32000 = $48000 sadece egitim icin harcarsin. simdi birde surdan kiyasla... 10000 euro yillik toplam 40000 euro yapacak buda ortalama $55000 yapar avrupada okursan. anladigim kadariyla daha onunde iki yil var. bu sure icinde calismaya devam et para biriktir ayni zamanda bi ingilizce kursuna yazil ogren isine cok yarar. gidersende devlet okullarina git parasi daha uygun. yine tekrarliyorum ilk basta bi iki yillik okula kayit ol sonra dort yillik okula transfer alirsin yani anliyacagin $16000 cebinde kalicak, new york'da yasa is bulmasi kolay ama evler pahali. gidecegin okullarida soyluyroum bak iki tane devlet okulu var biri SUNY digeri CUNY, her okulunda kendi bunyesinde 20 tane okulu var. kafani karistirmiyim okullarla simdi. bol sanslar
quote:
Orijinalden alıntı: recoailene
eger egitim ucretin icin yillik en fazla 10000 euro'yu (ki bu ortalama $14000 yapar) gozden cikardiysan amerika'yi denemini soylerim. Ilk basta iki yillik universite'ye (community college) gidersin ortalama bir donemlik ucreti $4000 filan, iki yil icin toplam $16000 odersin. Bu arada soylemeyi unuttum gidersen new york'a git diger eyaletlere gore cok daha rahat is bulursun. yazin tatilde turkiye'ye tatil icin gelme orada 4 ayini calisarak degerlendirirsen baya bi para yaparsin. zaten anladigim kadariyla caliskan ve calismayi seven bi cocuga benziyorsun yani 18 saat gunde orda calissan maddi yonden ucarsin. Iki yillik okulu bitirdin simdi sira 4 yillik bir okula transfer olmaya geldi. Diyelim ki iki yillik okuldan toplam 60 kredi yaptin, bu aldigin dersleri lisans egitimi alacagin okulda saydiracksin yani bir nevi dikey gecis gibi. Lisans okullarinin bir donemlik ucreti ortalama $8000. haa bu dediklerim devlet okullari icin, ozellere pahali ona gore. Lisans icinde toplam $32000 gider. Toplam olarak bi universiteyi $1600+$32000 = $48000 sadece egitim icin harcarsin. simdi birde surdan kiyasla... 10000 euro yillik toplam 40000 euro yapacak buda ortalama $55000 yapar avrupada okursan. anladigim kadariyla daha onunde iki yil var. bu sure icinde calismaya devam et para biriktir ayni zamanda bi ingilizce kursuna yazil ogren isine cok yarar. gidersende devlet okullarina git parasi daha uygun. yine tekrarliyorum ilk basta bi iki yillik okula kayit ol sonra dort yillik okula transfer alirsin yani anliyacagin $16000 cebinde kalicak, new york'da yasa is bulmasi kolay ama evler pahali. gidecegin okullarida soyluyroum bak iki tane devlet okulu var biri SUNY digeri CUNY, her okulunda kendi bunyesinde 20 tane okulu var. kafani karistirmiyim okullarla simdi. bol sanslar
Çok saol.2+2'yi bilmiyordum.1 aydır İngilizce kursuna gidiyorum.Tek sorun dolar.Umarım 2 yıla hatta 1.5 yıla kadar dolar düşer :D Yardımların için tekrar teşekkürler.