Şimdi Ara

Türkiye 'nin Akıllı Saat Geleceği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler Akıllı saatler yavaş yavaş gelmeye başladı frimaların daha tam bu konuda Türkiye'ye girmemesinden dolayı fiyatrlar biraz pahalı ,
    bence 15-16 yaşa kadar baya yayılacak , bi saata 80 90 lira vermek yerine 160 lira verip bi şeklim olsun diyecek diye düşünüyorum
    sizce bu olay yayılır mı Türkiye'de bu iş sizce nasıl devam eder netbook yada tabletler gibi şişip şişip patlıycak mı çindeki firmalar sizce Türkiye ye ne zmana kadar gimreyi sürdiürecek

• izzetemre06 İ kullanıcısına yanıt
    akıllı bileklik olayı çinde yaygınlaşmaya başladı hatta akıllı aletler demek daha doğru olur.bt 4.0 teknolojisini oldukça yaygın kullanmaya başladılar.benim gördüğüm akılllı bardak bile var şuan içindeki içeçecğin miktarı ısısı vs.tlfdan görebiliyorsun ayrıca program sana ne kadar su içmen gerektiğini nekadarını içtiğini vs söylüyor basküller keza öyle yaptığın sporu bileklikten görebiliyorsun gibi gbi..
    ben son bir ayda 4 tane akıllı bileklik denedim olmazsa olmaz değil elbette ancak güzel ve ucuz olduğu için kullanılabilir.ama çevremdekiler çok beğensede yinede klasik saati tercih edeceklerini söylediler.
    bizde çok istenen seviyelere ulaşacağını sanmıyorum.
  • Ben şahsen analog saat görünümünü daha çok sevdiğim için pek tercih etmiyorum. Ama analog saat şeklinde olanlardan güzel tasarımlı bir tane bulabilirsem alabilirim. Türkiye halkıninda pek tercih edeceğini sanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık güzel açılmış. Çok yeni bir teknolojinin ayak sesleri geliyor.

Burayı favoriye alıp 50 yıl sonra tekrar açmak var.
    "Sizce bu olay yayılır mı demiş yaaa, hahaha" şeklinde okumak eğlenceli olurdu.
  • Akıllı saatlerin tek Türkiye'de değil, genel anlamda daha çok yolu var. Hem daha donanım olarak gelişmeleri, hem de yazılım olarak gelişmeleri gerekli. En önemlisi de telefonların bizim karşıladığı temel ihtiyaçlarımız var, telefon görüşmesi, İnternet vs. Akıllı saatler ise şu an sadece telefona bir yadımcı ve süs gibi. Tamam belli uygulama ve oyunlar vs. şeyler var ama hala bir ihtiyaç haline gelebilmiş bir özellikleri yok.

Spor vs. amaçlı şeylerle kullanılabiliyorlar ama telefonlar hala bunlardan neredeyse çok daha fazlasını yapabiliyorlar. Hani cüzdanına güvenen görünüş olarak dikkat çekmek için bile alabiliyor ama normal kullanıcıyı çok çeken özellikler yok. Adımsayar vs. şeyler de bir yere kadar. Günde 56 bin adım atabildiğimi göstermiş bir teknoloji tamam ama devamlı adım atmaya da koşturamam ki. Sabahtan beri şaldır şuldur yağmur yağıyor dışarıda, nasıl tutturayım şimdi böyle havada adım hedefimi, salonda turlayarak mı? :D

Hani iPhone'a Angry Birds çıkmıştı, bu oyun için iPhone alan bile olmuştur. Böyle değişik bir şeyler görmeliyiz bu cihazlarda ki ciddi ilgi çekmeye başlayabilsinler. Hani yeni bir şeylerle ortaya çıkmaları lazım...

Çin ürünü bileklik vs. ürünlere gelince, akıllı bileklik saat vs. adımsayar olarak kullanırım. Adım sayılarım ve aktivitelerimin iyi bir platformda toplanmasını ve gelecekte de ulaşılabilir olmasını isterim. Nereden bileyim Çinli üreticinin aniden sitesini kapatıp akıllı saat üretiminden tabak çanak üretimine geçmeyeceğini. Bunun için Garmin, Polar vs. daha popüler ve yerleşmiş platformları önemserim. Samsung bile S Health ile bir ton veri toplayabiliyor ama bunu PC'den ulaşabilecek bir web sayfası çözümü yok...

Akıllı saatlerin potansiyellerinin tam olarak ortaya çıkabilmesi için daha birkaç yıl var. Hani batarya süreleri iyileşecek, ekranları iyileşecek, donanım süreleri ve kullanılabilecek uygulamaları iyileşecek ve bir ihtiyaca karşılık verebilecek. Mesela saatin üzerinden bir hologram açılıp oradaki arayüzden saati kullanıp telefon ekranı yerine saati kullanabildiğimiz gün bu saatler çok daha dikkat çekecek.

Hani akıllı saatlerin piyasayı vurması için bir beş yıl var belki. O zamana kadar da Garmin Fenix 3 beni rahat rahat götürür herhalde. :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.