Şimdi Ara

Türkiye'nin Eğitim Şartları Çok İyi (Ss'li) 7/24 Okulda yaşamaya başladım (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
403
Cevap
10
Favori
20.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olayı yanlış anlamışsın Türkiye de eğitim şartları değil konaklama şartları iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: ArchloveKilled

quote:

quote:

quote:

quote:

Eğitim şartları lakin, eğitimin içi boş. Keşke tam tersi olsaydı.

Eğitimin içi insanımızın kafasının içi ile doğru orantılı...

Bu da hepimizin kendimize çeki düzen vermemizle mümkün çünkü eğitim dediğiniz şey sizin kardeşiniz, babanız, sizsiniz... İnsanlar doldukça etraflarına ışık saçarlar, biz boş olduğumuz için eğitim boş, çünkü eğitimi biz verip biz alıyoruz.

Ben öyle düşünmüyorum, sistem insanları bu halde getirdi bence.

Sistem nereden geldi ve kimlerden oluşuyor?

80 darbesinden sonra eğitimin içi boşaltıldı ve en son akp döneminde bu zirve yaptı.

Amaçları halkı kolay yönetmek, düşünceden, soyut düşünceden uzak tutmak, somut fikirlere hapis etmek. Çok basit.

80 öncesi sistem işe yaramış olsaydı babalarımız bu halde olmazdı değil mi?

Babalarımızı bilmiyorum ama biz bu halde olmazdık bundan eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: karakaya_o

Olayı yanlış anlamışsın Türkiye de eğitim şartları değil konaklama şartları iyidir

Saydıklarım eğitim şartları ile ilgili, eleştirdiğin niteliği ile ilgili.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eğitim şartları lakin, eğitimin içi boş. Keşke tam tersi olsaydı.

Eğitimin içi insanımızın kafasının içi ile doğru orantılı...

Bu da hepimizin kendimize çeki düzen vermemizle mümkün çünkü eğitim dediğiniz şey sizin kardeşiniz, babanız, sizsiniz... İnsanlar doldukça etraflarına ışık saçarlar, biz boş olduğumuz için eğitim boş, çünkü eğitimi biz verip biz alıyoruz.

Ben öyle düşünmüyorum, sistem insanları bu halde getirdi bence.

Sistem nereden geldi ve kimlerden oluşuyor?

80 darbesinden sonra eğitimin içi boşaltıldı ve en son akp döneminde bu zirve yaptı.

Amaçları halkı kolay yönetmek, düşünceden, soyut düşünceden uzak tutmak, somut fikirlere hapis etmek. Çok basit.

80 öncesi sistem işe yaramış olsaydı babalarımız bu halde olmazdı değil mi?

Babalarımızı bilmiyorum ama biz bu halde olmazdık bundan eminim.

Babalarımız gibi olurduk o sistem devam etseydi, şimdi de pek farkı yok zaten.

Babalarımızı bilmiyor musun?

Bilmiyorsan göstereyim şimdi eleştirdiğin nesil, yani yöneticiler bizim yaştakilerin babaları.

Eğitimciler yine babalarımız.

O çok eleştirdiğimiz sistemi getirenler de babalarımız...

Yan gelip yatıp tüm gün TV izleyen de babalarımız.

Evli olduğu halde başka dişilerin peşinden gidenler de babalarımız.

Sabah akşam kahveye gidip devlet kurup yıkan da babalarımız.

Futbol, siyaset dışında bir şey bilmeyenler de babalarımız.

Salla başı al maaşı, devlet malı deniz yemeyen keriz diyenler de babalarımız.

Kısaca babalarımızı tanımaman imkansız.

• Sen birde ormanları kesilmeden önce ODTÜ yü görseydin. Şimdi ortasından yol geçiyor. Mis gibi Ankara'nın ciğerleri idi o çam ağaçları.
  • Şu adamın gordugu, duydugu tek seyden böylesine net genellemeler yapmasi sinir bozucu. Bir de genellemesinden cikarttigi muthis analizler. Camdan kafasini uzatip, oo her yerde araba var ne krizi diyenle ayni kafa. Cok tuhafsiniz sayin genellemeci.

• quote:

Orijinalden alıntı: Soul741

Şu adamın gordugu, duydugu tek seyden böylesine net genellemeler yapmasi sinir bozucu. Bir de genellemesinden cikarttigi muthis analizler. Camdan kafasini uzatip, oo her yerde araba var ne krizi diyenle ayni kafa. Cok tuhafsiniz sayin genellemeci.

Genelleme değil, bak yazdım oraya değil mi?

İstatistikleri paylaşalım o halde....

Cumhuriyet Üniversitesi
    241.368.000

Yüzüncü Yıl Üniversitesi
    251.291.000

Kocaeli Üniversitesi
    255.038.000

Fırat Üniversitesi
    264.063.000

İnönü Üniversitesi
    266.542.000

Dicle Üniversitesi
    270.608.000

Süleyman Demirel Üniversitesi
    276.556.000

Ondokuz Mayıs Üniversitesi
    299.930.000

Karadeniz Teknik Üniversitesi
    300.859.000

Erciyes Üniversitesi
    315.674.000

İstanbul Teknik Üniversitesi
    327.029.000

Akdeniz Üniversitesi
    336.593.000

Uludağ Üniversitesi
    336.899.000

Selçuk Üniversitesi
    360.194.000

Orta Doğu Teknik Üniversitesi
    363.950.000

Çukurova Üniversitesi
    367.023.000

Marmara Üniversitesi
    397.813.000

Anadolu Üniversitesi
    409.740.000

Atatürk Üniversitesi
    411.208.000

Dokuz Eylül Üniversitesi
    451.308.000

Ege Üniversitesi
    513.593.000

Gazi Üniversitesi
    585.121.000

Hacettepe Üniversitesi
    608.266.000

Ankara Üniversitesi
    619.003.000

İstanbul Üniversitesi
    848.186.000

Sence bu paralar nereye harcanıyor?

İşte tam olarak saydığım yatırımlara ama öğrencilerin umurunda değil...

Genelleme mi sence bu rakamlar?

• Arkadaşı blokluyorum sonra girdiğim konu ona ait çıkıyor, kaldırıyorum,okuyorum sonra pişman olup tekrar blokluyorum.Kısır döngü oldu.

Türkiye'de eğitim şartları çok iyiymiş neden çünkü Ankara Üniversitesi bilmem ne kampüsünü gezmiş, bakmış ki
    kampüs güzel,geriye kalan bilmem kaç tane üniversitenin, kampüsün, yerleşkenin v.s bundan daha iyi şartlara sahip olduğunu ama gençlerin salak olduğunu ima eden bir konu açıp,bizlerin salak olduğumuza inanmasını beklemiş tabi yersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SimurgFC -- 12 Nisan 2017; 1:56:58 >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    O paralarin cogu maaslara ve diger sabit giderlere gidiyor.

Ayrica egitim kalitesini belirleyen sey bina degildir. Mantalite, sistem, dogru yatirim ve yonetimdir. Verdiginiz okul ornegi uzerinden her seyin mükemmel oldugu, tek sorunun öğrencide oldugu cikarimi yapmaniz sacmalik. Bunu kavramaniz gerek. Bir sorunun tek nedeni olamaz. Boyle karmasik bir sistemde her sucu tek bir kesime yoneltmek manasiz ve dar bakis acisidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SimurgFC

Arkadaşı blokluyorum sonra girdiğim konu ona ait çıkıyor, kaldırıyorum,okuyorum sonra pişman olup tekrar blokluyorum.Kısır döngü oldu.

Türkiye'de eğitim şartları çok iyiymiş neden çünkü Ankara Üniversitesi bilmem ne kampüsünü gezmiş, bakmış ki
    kampüs güzel,geriye kalan bilmem kaç tane üniversitenin, kampüsün, yerleşkenin v.s bundan daha iyi şartlara sahip olduğunu ama gençlerin salak olduğunu ima eden bir konu açıp,bizlerin salak olduğumuza inanmasını beklemiş tabi yersen.

Sen olmayabilirsin ama bu adam tamamen haksız mı?

Peki ya bu istatistikler?

Ülke Nüfusu 80.032.059

Genç Nüfus 14.519.502

Aktif Sosyal Medya Kullanıcı 34.000.000

Aktif Mobil Cihaz Kullanıcısı 72.028.853

Pc ve Mobil Oyuncuları 29.300.000

Günlük ortalama 3 Saat Pc ve Mobil oyun

Günlük ortalama 3 Saat sosyal medya

Günlük ortalama 4.5 Saat televizyon

Günlük ortalama 8.5 Saat uyku

TOPLAM 19 Saat yapıyor, geriye 6 saat kalıyor ve Yeme-İçme, Sohbet, Gezi ve İş-Okul'a ayrılan Toplam süre Ortalama

Kaynaklar
    Gaming in Turkey
    TURKISH GAME MARKET 2016 REPORT - GAMING IN TURKEY - Gaming in Turkey
    http://www.gaminginturkey.com/en/turkish-game-market-2016

Not: Bunlara sahip değilseniz, biz böyle değiliz diye yorum yapmayınız lütfen. İstisnasınızdır.

Açıklayıcı Görseller
    Türkiye'nin Eğitim Şartları Çok İyi (Ss'li) 7/24 Okulda yaşamaya başladım

Biri Eğitim Sistemini, devleti, politikayı, yöneticileri mi eleştirdi? Bu sonuçlara göre SORUN bizde... Bunları yapacak lüksümüz ve imkanımız var ki ayırabiliyoruz.

Her üç ülkenin de nüfusları 80 Milyon

Diziler ve Televizyona Ayrılan Süre

Sosyal Medya Kullanım Oranı

Yıllık Kütüphane Kullanıcı ve Kitap Sayısı

Bisiklet sayısı ve Nüfusun Bisiklete Oranı

Bunlarla neredeyse doğru orantılı olarak GDP toplam ve Kişi Başına düşen gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Soul741

O paralarin cogu maaslara ve diger sabit giderlere gidiyor.

Ayrica egitim kalitesini belirleyen sey bina degildir. Mantalite, sistem, dogru yatirim ve yonetimdir. Verdiginiz okul ornegi uzerinden her seyin mükemmel oldugu, tek sorunun öğrencide oldugu cikarimi yapmaniz sacmalik. Bunu kavramaniz gerek. Bir sorunun tek nedeni olamaz. Boyle karmasik bir sistemde her sucu tek bir kesime yoneltmek manasiz ve dar bakis acisidir.

Tek sorunu öğrenciye yüklediğimi nereden çıkardınız?

Niye sözlerimi işinize geldiği gibi algılıyorsunuz ki...

Sorun Eğitimi verende, eğitimi alanda, eğitimi işleten'de, eğitimi belirleyende...

Tek bir kesimde olduğunu asla söylemedim.

İnsanımızda diye tüm kesimde sorun var diyorum. Öğrencisinden Velisine kadar...

• Siz ilahiyat öğrencisi değil misiniz? Şu an bir üniversitede okumuyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: mahso

Siz ilahiyat öğrencisi değil misiniz? Şu an bir üniversitede okumuyor musunuz?

Almanya'da İlahiyat okuyorum evet ama aynı zamanda Ankara İngilizce İlahiyat'a da kayıtlıyım, Dicle ve Ezher'de bir ilahiyat geçmişi daha var da okumak sadece merak duygusunu gidermek için, mesleki olarak bir amaç yok.

• quote:

quote:

Almanya'da İlahiyat okuyorum evet ama aynı zamanda Ankara İngilizce İlahiyat'a da kayıtlıyım, Dicle ve Ezher'de bir ilahiyat geçmişi daha var da okumak sadece merak duygusunu gidermek için, mesleki olarak bir amaç yok.

Aynı anda Almanya'da nasıl okuyorsunuz? Mesleki amaç yok derken ihtiyacınız mı yok yoksa tercihiniz bu yönde değil mi?

• quote:

quote:

quote:

Aynı anda Almanya'da nasıl okuyorsunuz? Mesleki amaç yok derken ihtiyacınız mı yok yoksa tercihiniz bu yönde değil mi?

Tercih sadece. Daha önce aynı bölümü Türkçe, Arapça ve İngilizce gördüğümden tek sorun Almanca oldu o da çok problem olmadı, her iki ülkede dönemler farklı birbirini tamamlıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tercih sadece. Daha önce aynı bölümü Türkçe, Arapça ve İngilizce gördüğümden tek sorun Almanca oldu o da çok problem olmadı, her iki ülkede dönemler farklı birbirini tamamlıyor.

Benimde geleceğe dair ilahiyat okuma planım var da yurtdışı bağlantıyı yapmak için esaslar nelerdir?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benimde geleceğe dair ilahiyat okuma planım var da yurtdışı bağlantıyı yapmak için esaslar nelerdir?

Dil, diploma, varsa referans imkan varsa Erasmus şeklinde yaparsanız daha mantıklı olur, lisans, master veya doktora şeklinde.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Attığın verilerle uğraşmana hiç gerek yoktu zira sadece hatırlamama yardımcı oldu.
    Senin açtığın konular neye benziyor biliyor musun,"Temelsiz inşaata"
    Sor bakalım oyun oynayanlara,sosyal medyada takılanlara,aşırı tv izleyenlere hayatlarından memnun mu?
    Eğer imkanları olsa onlarda şehirler/ülkeler arası gezmek istemezler mi?
    Bu kadar siyaset,yolsuzluk,adaletsizlik,yaşam değeri olmaması,insanları dolandırmak,sürekli patlama/olay olması ve daha sayamadığım binlerce olay olmasa bu insanlar daha iyi şeylere kafa yormak istemez mi?

Çok fazla uzatmadan olayı en basite indirgeyeceğim. Maslow'un hiyerarşisini bilmeyen yoktur.Basamaklara birlikte bakalım.
    Fizyolojik ihtiyaçlar,Güvenlik ihtiyacı,Sevmek/sevilmek yada ait olma ihtiyacı,Saygınlık/itibar,Kendini gerçekleştirme.
    Ülkeye göre bu maddelere bakarsak:
    1.madde ülkenin büyük çoğunluğunda var.
    2.madde yok.

Peki bunların olmadığı yerde bir gelişim beklemek ne derece saçma olur?

Ayrıca ülkede kim bildiği işi yapıyor ki?Vatandaşı bırak yönetenler bile bildikleri işi yapmıyorlar.
    Milli Eğitim bakanımız kim?İsmet Yılmaz.Peki ne yapmış da o göreve gelmiş.Denizcilik fakültesi ve Hukuk fakültesinden mezun olmuş.Ne iş yapmış,Ulaştırma Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarı! Bu adam Eğitim Sisteminin başında!

Tek tek eğitimin bütün kurumlarını ele almayacağım.Yeterlidir sanırım.

Önce "herkes" kendi bildiği işi yapsın,belli bir sistem oluşturulsun,Maslow'un hiyerarşinin şartları sağlansın sonra gençlik bir şey başaramazsa suçlarsınız.

Önce imkan lazım imkan.

• quote:

Orijinalden alıntı: SimurgFC

Attığın verilerle uğraşmana hiç gerek yoktu zira sadece hatırlamama yardımcı oldu.
    Senin açtığın konular neye benziyor biliyor musun,"Temelsiz inşaata"
    Sor bakalım oyun oynayanlara,sosyal medyada takılanlara,aşırı tv izleyenlere hayatlarından memnun mu?
    Eğer imkanları olsa onlarda şehirler/ülkeler arası gezmek istemezler mi?
    Bu kadar siyaset,yolsuzluk,adaletsizlik,yaşam değeri olmaması,insanları dolandırmak,sürekli patlama/olay olması ve daha sayamadığım binlerce olay olmasa bu insanlar daha iyi şeylere kafa yormak istemez mi?

Çok fazla uzatmadan olayı en basite indirgeyeceğim. Maslow'un hiyerarşisini bilmeyen yoktur.Basamaklara birlikte bakalım.
    Fizyolojik ihtiyaçlar,Güvenlik ihtiyacı,Sevmek/sevilmek yada ait olma ihtiyacı,Saygınlık/itibar,Kendini gerçekleştirme.
    Ülkeye göre bu maddelere bakarsak:
    1.madde ülkenin büyük çoğunluğunda var.
    2.madde yok.

Peki bunların olmadığı yerde bir gelişim beklemek ne derece saçma olur?

Ayrıca ülkede kim bildiği işi yapıyor ki?Vatandaşı bırak yönetenler bile bildikleri işi yapmıyorlar.
    Milli Eğitim bakanımız kim?İsmet Yılmaz.Peki ne yapmış da o göreve gelmiş.Denizcilik fakültesi ve Hukuk fakültesinden mezun olmuş.Ne iş yapmış,Ulaştırma Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarı! Bu adam Eğitim Sisteminin başında!

Tek tek eğitimin bütün kurumlarını ele almayacağım.Yeterlidir sanırım.

Önce "herkes" kendi bildiği işi yapsın,belli bir sistem oluşturulsun,Maslow'un hiyerarşinin şartları sağlansın sonra gençlik bir şey başaramazsa suçlarsınız.

Önce imkan lazım imkan.

Haklı olduğun taraflar var ama mazeretler de çok...

İmkan diyorsun, güvenlik diyorsun...

Aziz Sancar Mardin'den çıktı, patlama, terör, fakirliğin olduğu topraklardan...

İmkan diyorsun da insan isteyince imkansızlıklar sadece bir tecrübeden ibaret kalıyor.

Eğitim sistemi kötü çünkü insanımız tembel, bu sadece gençlikle ilgili değil, anne baba, öğretmen, öğretmenleri yetiştiren akademisyenler... böyle gider...

Onların maddi durumu çok mu kötü? Bir akademisyen 5-7 bin maaş alıyor sence bu onun kendini geliştirmemesine bahane olabilir mi?

Uzatmayacağım da güvenlik demişsin, Diyarbakır'da büyüdüm neredeyse bomba ve kurşunların arasında, kendini aşmış o ölüm çemberinden dünyaya açılmış onlarca insan tanıdım... O güvenlik endişesi onların merak, ilgi ve isteklerini söndürmedi.

İnsanın içinde olmalı gerisi mazeret.

• ülkenin eğitimini üniversitedeki çalışma ortamından ibaret sanan bir arkadaş ne diyim sana... İkide bir doğuda okudum ordan geliyorum diyorsun eski hocaların kalitesi kaldı sanıyorsun sen galiba ? Sende baya bir beceriksizmişsin dostum bir Aziz Sancar olabilirdin ya o zamanlardaki kalite ile kendini tekrar sorgula

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 12 Nisan 2017; 3:24:1 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.