Şimdi Ara

Türkiye'nin En Çok Sevilen Aracı Volkswagen'miş.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
1
Favori
2.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tvde ilk görünce forumdakiler nasıda çatlamıştır dedim öylede olmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chevrolet diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki 30-40 yaşındaki kendini bir halt sanan adamlar post kasıp kendini tatmin etmiyor mu , hayret birşey arkadaş. Çocuklardan daha betersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShinQda -- 22 Kasım 2014; 23:33:59 >
  • bu ülke insanına seven yaranmıyor zaten o yüzden aynen devam, ithalat kol gibi kuruş yatırım yok.. Şahenk Tayyip el ele...

garanti bankasının hisselerinin ispanyollara geçmesine üzüldüm ama, otomotivi anladık da türk bankasının yabancıya gitmesi iyi bir durum değil.
  • Forumca vw i beğenmesek de, bence bu konumu hakediyor. Sorunsuz dediğimiz japonların umrunda mı ki ülkemiz. Kim ülkemiz insanları için uygun varyasyonlar üretiyor. Adamlar daha doğru dürüst dizel motor bile getiremediler. örn: mazda, mitsubishi ve subaru..
    Ama vw nin hem benzinli hem de dizel bir çok seçenekleri var. üstelik otomatik avantajı da cabası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Yine bir VW konusu, yine anlayamadığım çamur atan tayfanın bazı üyeleri konunun içinde, yandaşları da akşama gelir herhalde.

Öncelikle bu mesaj da zorunuza gidecek, hemen şikayet edeceksiniz. Ben baştan söyleyeyim, böyle komik durumlara düşmeyin. Gelin cevap yazın, zaten şikayet etseniz de çok şey fark etmez. Ben bildiğimi yazarım, bazen uyarı puanı bazen uzaklaştırma alırım. Çok da önemli değil.

2006'dan beri aktif olarak bu forumdayım. VW düşmanları hep vardı, giderek arttı nedendir bilinmez. Ben mesela Fransız arabası hiç sevmem fakat böyle bir kompleksli tavırlarım da yoktur.

Fakat forumun çok bilmiş, otomotiv üstadı arkadaşlar aradan geçen 8 yıldır tokat yiye yiye feleğini şaşırdı. Bilmem kaç tane model çıktı Golf killer-Passat killer hepsi duman oldu gitti. Zaten foruma bakarsanız, en çok önerilen araçlar genelde az satılanlardır. Hatta bazılarının VW'ye saydırıp daha sonra gidip aldığı bile görüldü.

Sene sonu yakın, ODD verileri açıklayınca yine birkaç gün sesiniz kesilir.

VW alanlara neler denmedi ki, özenti dendi, enayi dendi, sırf 2.eli için alıyor dendi, VW çakıyor, Doğuş öpüyor (burası kısmen doğru) vs. yazıldı çizildi, son zamanlarda da yeni bir trend çıktı. FİLO arabası. Aylarca her VW konusunun içinde filo araçları olmasa VW'yi görürüz diyen DELİKANLILAR, ODD filo hariç satışları açıklayınca toz duman oldular. Noldu, ahkam kesip duruyordunuz. VW'nin araçları pahalı olmasına rağmen en çok satan marka oldu. Konuyu teğet geçen arkadaşlar çıksın da iki kelam etsin.

VW için 2.eli iyi, mahalle baskısı falan diyenlerin hepsine gülüp geçiyorum. Çünkü komik duruma düşüyorsunuz. VW'nin Avrupa'da durumu ortada, en çok satan marka VW mi, değil mi? Çin pazarı ki yakın bir geçmişe kadar dışarıya çok kapalı bir yerdi, orada da sürekli büyüme yaşıyor. Japonya'da en çok satan yabancı marka vs.

Sizlerin algılayamadığı bir şey var ki, tüketicinin genel olarak bazı temel beklentileri var.

1) Sade ve sürekli değişmeyen tasarım. Forumda çok acayip bir şekilde her kasa değişiminde sil baştan olsun isteniyor. Bunu anca tam olarak kişiliğini oturtamamış, eksiklerini kapatma arayışındaki markalar yapar. VW'nin her modeli artık piyasaya tam oturmuştur ve Amerikayı yeniden keşfetmeye hiç gerek yok. Ufak tefek rötüşlar olacak tabi ki, sonuçta yüzü canlı tutmak lazım fakat VW alanların çoğunun iç-dış tasarımdan büyük şikayetleri olduğunu hiç sanmıyorum. Aynı olay Porsche'da da var. Klasik bir tasarım anlayışı var ve bu muhafazakar tasarım anlayışı kötü bir şey demek değildir.
    VW, genel olarak sade, detaylara önem veren bir müşteri kitlesine hitap ediyor. Mesela Mercedes öyle değildi, spor araçları dışında hep 40+ yaşların arabasıydı, marka bundan rahatsız oldu ve son yıllarda tasarımında önemli değişiklikler yaparak gençlere de hitap etmeye başladı. Bugün ben bir E serisinin dahi 30 yaşında birine abartı durmayacağını düşünüyorum ki, E coupe'yi 18'lik biri dahi rahat taşır.

2) Öncü olma. Her ne kadar bazılarının zoruna gidecek olsa da VW en azından premium olmayanların liginde en öncü marka son 10 yıllık süreçte. Nedeni belli 1.8T motorla rakiplerle arayı açmaya başlandıktan sonra, asıl darbeyi turbo benzin aracı piyasaya sürerek vurdu. TSI motor ortaya çıktığında rakipleri buna cevap veremiyordu, zaten uzunca sayılabilecek bir süre de izlemek durumunda kaldılar. Aynı olay DSG'de de var. Yeteri kadar test edilmediği açık olan 7-DSG'yi bir kenara ayırırsak 6-DSG her yönden muhteşem bir şanzımandır ve yine rakiplerine boy boy fark attı burada VW. Sırf bu iki nedenden dolayı birkaç sene VW kendi kendine at koşturdu meydanda.

Uzun lafın kısası, kimsenin zoruna gitmesin. Tok kapı, ikinci el, filo satışı, çevreden gelen baskılar vs. diyerek kendini kandırmasın, premium olmayanların bulunduğu kategoride en başarılı marka VW'dir ve bunu hak etmiştir.

Her ne kadar vag grubu aracim olsada ( seat ibiza ) vw ni hic sevemiyorum isinamiyorum dogus yuzunden. Ama dediklerinin altina tasarim haric imzami atarim.

• 2.eli güçlü diye alınmayacak araçlardan bir tanesi bana göre.

DSG si ayrı bir muamma

baskı balatası turbosu vs diye gider liste

tok kapı sesi enfess

ve 6 aylık sıra ise onu kalplerin bir tanesi yapıyor

fanatik sevenleri de cabası

tasarim çek uzat eğ bük şişir istediğin oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 23 Kasım 2014; 1:38:21 >
  • 20.000 tl. ye teyzem oyun bilgisayarı hediye etti diyen 15 yaşındaki vatandaşı ;

2-3.000 tl. ye cep telefonu alanları ;

200 tl. lik parfüm alanları;

normal karşılayan bir ülkede buna mı şaşıyorsunuz ?
  • Neden diye soranlara verilecek tek bir cevap var çünkü o passat..

• Biktim şu VW'cilerden

• Türkiyede tek şey sevilir. İkinci el değeri

• Reklamda oynatacak Highline Jetta bulamamışlar, Comfortline'la çekmişler.
    Bir de senin farlar güzelmiş diyor.. Tabi güzel olacak karşındakinde bi-xenon var, kendisine vermişler halojenleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 23 Kasım 2014; 3:06:02 >
  • Doğuşu hakketen tebrik etmek lazım.
    Hem insanları ortalama 4 ay beklet, servislerde süründür, rakiplerinden daha fazlasına sat anlamak mümkün değil. Bayilerde nasıl bir koku varsa giren kendini ayrı bir dünyada zannediyor. Alan kendini şartlandırmış gitmiş 90000 e Golf dizel almış sonrada ekonomi için dizel aldım der,biri gider rakiplerinden bi farkı olmayan Poloya daha fazla para verir. Sonrada en iyisini aldım havasını atar durur. Rakipleri ucuzmu tabiki değil ama adamlar nasıl bir imaj bıraktıysa her türlü daha fazlasına satıyorlar rakiplerinden.
    Arkadaşlar boşverin modeli arızası vs geçin tartışmaya gerek yok illaki gurbetçi tanıdığınız vardır.

Siz hiç Golf le veya Passat la izne gelen gurbetçi gördünüzmü? Tamam bir Opelle gelen de yoktur ama bu markayı taparcasına savunmak biraz abartıdan ibaret.
  • Volkswagenin tek sevdiğim yanı kapılarıdır. Kapı kolutu tutuğunuz zaman acayip bir güven hissi veriyor he tabi kapının ayarında hile olabilir orası bilinmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turbo_Şevket

Golf bence dünyanin en iyi arabası. Mercedes Bmw filan sadece isim yapmış. Golfe Poloya binince fark anlaşilıyor.

dikkat! vw Turkiye pazarlama müdürü aramizda
    mercedes isim yapmis almayin yoksa araba degil tsi si bile yok

• Arabalar ikiye ayrılır Mercedes ve digerleri...

• Volkswagen'e yakışır bi reklam olmuş ama bu doğuş oto var ya

• Tam vw ye yakışır bir reklam olmuş. İki vw sahibinin birbirlerini pohpohlaması, birbirlerine övgüler sunması, şişirip şişirip durmuşlar. Elbetteki sevdiklerim arasında bile vw sahibi olanlar var. Zamanında bizde senelerce vw kullandık. İyi vw sahiplerini tenzih ederim ancak reklamdaki tiplerle vatandaşın genel durumu fazlasıyla örtüşüyor. Tasarımı oturmak nasıl bir tabirse anlam veremedim, muhafazakar tasarım anlayışı tabirini de ilk defa duydum. Zaten vw de 99'lu yıllarda muhafazakar tasarım anlayışıyla çığır açtı.. O zamanlar bu şekilde miydi? Tasarım olarak bariz farklılıklar yenilikler içeriyordu vw. Golf 4, bora vs cidden arabaydılar. Şimdi ise kült anlayışa dönmüş bir yapı muhafazakar olarak adlandırılıyor..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabaları guzel , ama pahali. Ama güzel. Ona diyecek sozum yok

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.