Şimdi Ara

Türkiye’nin ilk yerli hava-hava füzesi GÖKDOĞAN, hedefi tam isabetle vurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye’nin ilk yerli hava-hava füzesi GÖKDOĞAN, hedefi tam isabetle vurdu
    TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK SAGE) tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli görüş ötesi hava-hava füzesi (Air-to-Air Missile) GÖKDOĞAN, gerçekleştirilen test kapsamında havadaki hedefi tam isabetle vurmayı başardı.

GÖKDOĞAN’dan tam isabet

Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamaya yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Ülkemizin ilk yerli ve milli havadan havaya görüş ötesi füzesi Gökdoğan, atış testinde hedef uçağı tam isabet vurdu” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ise “Havadan havaya füze yeteneği, hava hakimiyeti ve caydırıcılığın en önemli unsurlarından biri. Gökdoğan, bu alandaki yerli ve milli gücümüzü perçinleyen stratejik bir adım” dedi.

Videodan görüldüğü üzere GÖKDOĞAN füzesi F-16 üzerinden ateşleniyor ancak bu füzenin İHA’lara entegre edileceğini de belirtelim. GÖKDOĞAN, görüş ötesi menzilli (BVR) bir havadan havaya füze iken BOZDOĞAN, Türkiye'nin F-16 savaş uçaklarında kullanılmak üzere geliştirilmekte olan görüş menzilli bir havadan havaya füze konumunda. Her iki füze de hafifletilerek F-16 projesi için geliştirilmekte olan MURAD AESA radarının İHA versiyonu ile entegre edilecek.

Ayrıca Bkz.İmzalar atıldı: Baykar, Endonezya'ya İHA fabrikası kuruyor

ABD üretimi AIM-120 AMRAAM'ın muadili olarak görev yapan GÖKDOĞAN, Görüş Ötesi Havadan Havaya Füze konumunda. Katı hal tasarımı ve Aktif Radar (AR) Arayıcı Başlığı ile ateşle ve unut, çoklu hedef kilitleme, fırlatma sonrası kilitleme ve çeşitli açılardan hedeflere angaje olma gibi yetenekler sunuyor. Elektronik harbe karşı dayanıklı ve karıştırma kaynaklarına doğru yönlendirilebilir olan GÖKDOĞAN, yaklaşık 65 kilometrelik etkileyici bir menzile ve 4+ mach hıza sahip.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/gokdogan-hedefi-tam-isabetle-vurdu/3479508

• Butip silahlar geliştirmek zorundayız.Allah c.c Ülkemizi içerideki dışarıdaki düşmanlardan korusun.

• Kim olursa olsun devletin başında savunma sanayinin bunu yapması gerekiyor.

• Bu mühimmatlar mutlaka yurt dışına kurulacak fabrikalarda da üretilmeli. aksi durumda savaş anında ülkemizdeki fabrikalar vurulur ve üretim durur.

• Bu uzun menzilli olan füze. Bize birde 130-150 km menzilli füze gerek meteor füzesinin muadili gerek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    geliştirme aşamasında, ramjet motorlu.

• DISTURBED kullanıcısına yanıt
    Biliyorum haber linkini bulmaya üşendim gerçi bulayımda bizde girsin bari.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir de şu hedef uçak biraz eskidi sanki. Artık onun da yeni füzelerimiz için gelişmesi gerekiyor.

• 1 bu fuzenın mutlaka +100 km menzıle cıkarılması lazım
    2 Azerbaycana fabrıka kurulmalı,acıl ıhtıyac anında hem uretım tesıslerının vurulmasına karsı hem de hızla uretım amaclı,bır baska guvenılır ulkede uretım tesısı olmalı.

• Sadece Kendi modernize ettiğimiz F16 Block30larda mı kullanıyoruz yoksa coni diğer Block40 ve Block50 uçaklarımızda kullanmamıza müsade edecek mi? Block 70 modernizasyonu gerçekleşirse conilerin AIM 120 yerine buyrun kendi mühammatınızı kullanın diyeceğini sanmıyorum.

• tahir40 kullanıcısına yanıt

İstersen tb3e bile takarsın mühimmat ve uçak senin olduktan sonra paşa gönlün ne isterse o. B70lerde kullanılmayacak diye milli füzelerin önemsiz olduğu anlamina gelmez. Kaan ve kızılelma hazır olduğunda bunların ne anlama geldiği daha iyi anlaşılacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidi -- 13 Şubat 2025; 9:30:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidi G kullanıcısına yanıt

Bu tip hava hava mühimmatını turbo prop uçaklar düşük hızda uçabildiklerin füzeyi ateşlediğinde füze hızlanmak için daha fazla yakıt harcar ve menzili ciddi anlamda düşer. Kaan konusundaki iyimserliğiniz güzel lakin envantere girmeye en az 10 yılı olmasa hava kuvvetlerimiz milyarlarca dolar ödeyeceğimiz f16lar için coninin, ya da eurofighterlar için alman'ın gönlünü yapmaya ha bire yol yapıyor olmazdı. Bizim önümüzdeki 10 yıl içerisinde savaş çıkması halinde vurucu gücümüz yeni uçak alamazsak F16 Block40 ve 50ler ile az sayıda modernize ettiğimiz Block30 F16larımız.

• Zaten esas amaç kaan, kızılelma ve anka3. Pervaneli araçların ise gemi, helikopter vs gibi kendi dişine uygun tehditler için füze kullanması mantıksız değil. Yabancı uçak ve mühimmat tedbir için mecburen alınabilir. Bunlar milli silahların önemini ve değerini eksiltmez. 10 yıl çok uzun bir süre değil. Türkiye artık kendi potansiyelinin farkına vardi. Kaan mutlaka başarılı olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu iran tarafından geçenler üstünde denense ? Hudut namustur Ker...neye döndü sınır ... İstediğin kadar savunma silahı geliştir canım kardeşim sevgili muhendislerim. Badem bıyıklılar sınır politikasını değiştirmediği sürece ülkeyi zaten içten yok edecekler... Durmadan afgan geliyor ve tsk &badem bıyık partisi 3 maymunu oynuyor .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.