Bildirim
Türkiye'nin internet hızı belli oldu: Dünyada kaçıncı sıradayız? (5. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Bu reklamlarda dunyanin en hizlisi vs diye salliyolardi bunu mahkemeye versem birsey cikar mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
forza superonline -
quote:
Orijinalden alıntı: TearsForFears
Komşumuz bulgaristan 20. sıradaymış
İşin ilginç tarafı yanılmıyorsam internet hatları bize Bulgaristan üzerinden geliyor :D Adamlar internet hız ortalamasında 20. biz 71. sıradayız Adamlardan kat kat daha kötü durumdayız. Tabi onların yüz ölçümü daha az ancak emin olun aynı olsaydı bile yine değişen çok fazla bir şey olmazdı. Ağlamayan bebeğe meme yok. Aslında ağladığımız halde yok yok yok
Mobil internetin daha hızlanıp daha yaygınlaşıp ucuzlamasını bekliyorum. (10 sene sürer herhalde ) Belki o zaman bu ttnet'in hükümdarlığı sona erer.
-
Adam sanki internette 24 saat bilimsel çalışma yapıyor, CERN den terabaytlık veri dosyalarını çekip inceliyorda gelmiş burada hızdan şikayet ediyor. Yaptığı şey facebook, dizi, oyun, youtubeden ibaret. İnternet hızı bunlar için gayet yeterlidir kimse kusura bakmasın. Talep ve rekabet olduğu sürece dahada hızlanıp ucuzlayacaktır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ceo-tr
haberde yanlışlık var. her ayın birkaç günü hariç kullanım hızımız 3 mbps.
O değerler de ortalamaya katılıyor, akk olmasa daha iyi bir konumda olurduk zaten. -
Ne 7.6sı 480p oynatmiyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: colsart
Ortalama yanlış. Sınırsız internet ortalamayı alsınlar. Bazı operatörler 1kbps düşürüyorlar ne kadar insancıl.
Ortalama doğru. Satılan internet paketlerinin ortalaması alınarak hesaplanmıyor bu ortalama. gerçek kullanılan veri üzerinden hesaplanıyor. Yani akk kalktığı zaman sıralamamızda bir miktar iyileşme olması muhtemel. -
quote:
Orijinalden alıntı: 10ff
test gercegi yansitmiyor. aybasinda yapmislar testi. nerde 7 mbps ? bu duruma sebep olanlara saygilarimi sunuyorum...
Test gerçeği yansıtıyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: selcuksert38
Bence istatistik hatası var.
Kenya israil sıralaması mantıksız çünkü
Neden mantıksız? -
quote:
Orijinalden alıntı: bcdfghjkl
Bu bile yalan. cs go ya giriyorum 100 ping altı göremiyorum ruslar 10-20 pingle oynuyor anasını satayım.
Haberdeki istatistik latency testi olarak yapılmamış, pinge bakarak nasıl araştırmanın yalan olduğu sonucuna vardınız? -
quote:
Orijinalden alıntı: KALEMLİK100
Bence 7-8 Mbps normal bir kullanıcı için yeterli bir hız ama hizmet pahalıya veriliyor. O sıkıntı.
Bundan 3-4 yıl önce öyle olabilirdi ama artık en az 20 Mbps download olmalı en az. Bir de evde bir kişi bağlanmıyor internete. Benim internetim 24Mbps download vermesine rağmen yetersiz kalıyor. Eğer 7-8 Mbps upload yeterli diyorsan o konuda haklısın. -
quote:
Orijinalden alıntı: CA18DET
quote:
Orijinalden alıntı: smd
quote:
Orijinalden alıntı: CA18DET
Hızım hiçbir zaman 5 megapikseli aşmadı
Çözünürlüğü arttır kardeş
Lan anlamıyorum bu işlerden mbs işte
Doğrusu: Mbps (Mega bits per second) (Küçük büyük harf de fark eder )
-
quote:
Orijinalden alıntı: bbuzol
Yalnız arkadaşlar tehlikenin farkındamısınız,son bir kaç aydır,Donanimhaberde her haberin altına ülkenin durumu ile ilgili bir çok forumdaş mutsuzluğunu ve umutsuzluğunu gösterir yorum yapıyor.Ha ülkemizde herşey kötüye gidiyor o ayrı ama durumu farkeden veya ilgilenmeye başlıyan bir çok insan var. Bu bile bir umuttur,inşallah gençlerimiz apolitik olmaktan tamamen kurtulur da ülkemiz hakettiği yere gider.
Orası öyle ama genel çoğunluğa hitap eden basında asla böyle haberler göremezsiniz. Buraları takip edebilme kapasitesine sahip insanlar dışında çoğunluk basında ne görürse, ne verilirse sorgusuz sualsiz buna inanıyor. Tv'den, basından, radyodan, gazeteden verilen haberlerin yalan olabileceği, propaganda olabileceği bir an olsun akıllarına dahi gelmiyor.
Yarın basında Türkiye'de internet çok hızlanıyor, yeni yatırımlar geliyor, son 12 senede şöyle geliştik böyle geliştik haberi yapsınlar. Kimse Afrika ülkelerinin bu süreçte bizden daha fazla, 3-5 kat daha hızlı gelişip 56K dial up lardan gelip bizi solladıklarını düşünmez bilmez. Hülooyy koca basında, gazatalarda öyle yazirse dogridir der geçer. İzah da edemezsiniz bir daha. Hatta izah etmeye çalışsanız sizi fetöcü, sosyalist falan ilan ederler.
-
Hız problem değilki ay başı geldiğinde tüm türkiye hızlı interneti rahatça kullanabiliyor demekki alt yapıda sıkıntı yok. Sıkıntı kotada. Bulgaristan internet tarifelerini bilmiyorum ama 100 mbps için 50-60 leva isteseler gayet uygun kaldı ki uploadlarıda bizim gibi düşük değildir. Bizde 100 mbps 200 gb kota 130 TL 100 mbps 300 gb kota 175 TL TTnet Adamlar birde bu hızları yıllardır kotasız kullanıyor bizde çok şükür mayıs ayında hızlanma yaşayacağız ama kotalar hala devam ediyor. -
Bu millete bu hız çok bile. Çıkıp biraz bekleyin sayafalar açılır,diyen bi bakan vs mevcutken hız konusunda , valla çok bence bu hız...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: tuago
Adam sanki internette 24 saat bilimsel çalışma yapıyor, CERN den terabaytlık veri dosyalarını çekip inceliyorda gelmiş burada hızdan şikayet ediyor. Yaptığı şey facebook, dizi, oyun, youtubeden ibaret. İnternet hızı bunlar için gayet yeterlidir kimse kusura bakmasın. Talep ve rekabet olduğu sürece dahada hızlanıp ucuzlayacaktır.
İnternet hızından şikayet etmek için CERN'den TBlık veri çekmek gerekiyor demek.
7Mbps internet hızı YouTube için kesinlikle yetersiz. Dizi için de yetersiz. Oyun için zaten hız değil ping önemli, o konuda da vasatız. Evde 24Mbps internet kullanmama rağmen 1080P videoları YouTube'dan takılmadan izleyemiyorum. Türkiye ortalamasının 3 katı hıza sahibim ama YouTube'da videolar takılıyor! Netflix'ten 4K dizi gayet yeterli(!) olan 7 Mbps hızla nasıl izlenir merak ediyorum doğrusu. Facebook kullanmadığım için bilmiyorum ama 1080P/4K video varsa facebookta, orada da 7 Mbps hızın yetersiz kalacağı belli.
Kendi kullanımımdan bir örnek vereyim. Geçenlerde 10GBlık veriyi OneDrive'a yükledim ama 1 haftadan fazla sürdü sanırım. OneDrive'a yükleyeceğim yaklaşık 500GB verim var fakat gayet yeterli(!) internet hızlarımız hevesimi kaçırıyor. Bulut hesabım boş duruyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tuago
Hayır yeterli değil sen sanıyomusun 50 megabitlik baglantıda youtubeden 50 megabitlik baglantı hızını kullanıyoruz adamlar hızı bi yavaslatıyorlar 1 2 megabittle sürünüyor zaten yurtdışı çıkışları kötü ping desen millet aksamları 80 90 ping aldımı yarappi şükür diyor şu en alttaki ülkeler bile bu zamana kadar bızdekı gibi akk sacmalığı gibi bi sacmalıkla kullanmamıştır interneti
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X