Şimdi Ara

Türkiye'nin Six Feet Under'ı YEDİTEPE İSTANBUL(2001-2002)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Türkiye'nin Six Feet Under'ı YEDİTEPE İSTANBUL(2001-2002)

six feet under'ı izlemiş az çok ne demek istediğimi anlamışlardır. behzat ç.'den sonra drama anlamında beni en çok etkileyen tek dizidir. herkese tavsiye ederim.

Yeditepe İstanbul ilk olarak 24 Mayıs 2001 - 24 Haziran 2002 tarihleri arasında TRT 1 kanalında yayınlanan bir Türk dizisidir. Aynı yıl (2002) gündüz kuşağında yine TRT'de ikinci kez yayınlanmıştır. İki kez TRT'de, ardından Kanaltürk, Flash TV ve Cine 5'te tekrar yayınları yapılmıştır. Son kez 2010 yılında TRT sabah kuşağında yayınlanmıştır.

oyuncu isimlerini bile söylemek istemiyorum. zira diziyi izlerken karşılaşınca daha bir hoş oluyor. durmayın ve gidin izleyin.

1.bölüm

Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=gv-YC2SFws8

TRT 720p veriyor:https://www.trt1.com.tr/arsiv/yeditepe-istanbul/bolum/1-bolum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legen wait for it dary -- 21 Ağustos 2016; 19:15:07 >

• Eski dizilere bak be 40dk Ne zaman bu diziler 3 saate çıktı ve kalitesizleşti.
  • Yeditepe İstanbul 90'ların sonları ve 2000'lerin son kült döneminin baş simgesi. hala üzerimizden atamadığımız yumuşak bir boşluk örtüsü. dönemini taşıması açısından kendine özgü bir dokusu olmasından mütevellit başarılı da oldu nitekim. ondan sonra bir benzeri yapılmadı. biraz leyla mecnun benzedi ama o da popüler kültüre hitap ettiği için yeditepe ile duygusal bir benzerliği yok. dizi dışında kitap da çıkmadı bildiğim.

ama bu yıl "Aşk Birdenbire" adlı bir roman çıktı. Diziyi seven herkese bu romanı okumalarını tavsiye ediyorum. Yeditepe İstanbul'un ruhunu yansıtıyor ama kendi üslubunda. Fener Balat arasında evindeki terasta teleskopla gökyüzünü seyreden bir adamın hikayesi. Sadece adamın değil, bütün bir mahallenin hikayesi.

“Hayat yalnızca karşılıksız

sevgisine ikna olduklarını koynuna alır.”

Güçlü bir mottosu var ve aslında konu aşk değil. Hayat üzerine bir sorgulamaya girişmiş yazar. Birdenbire başlangıçların ve kopuşların istanbul ruhunu anlatıyor. Kitabın üslup ve akıcılığı da çok güzel ve derin. Özellikle girişine dikkat!

“Nerelisin?” diye sordu, "İstanbulluyum." dedim. “Kimse İstanbullu değildir, yalnızca aşk İstanbulludur.” dedi gülümseyerek. O an içime tatlı bir bahar güneşi gibi doğan o sıcacık gülümseme, bana İstanbul'u bir kez daha, bir kez daha sevdirdi. Yalnızca aşk İstanbulludur...

Bu cümleyi kulaklarımla değil, kalbimle işitmiştim sanki…

"Kimse istanbullu değildir, yalnız aşk istanbulludur." diyor yazar. Bunun yanında romanda çok anlamlı replikler mevcut. instagram sayfasında bu repliklerden ara ara paylaşım görüyorum. popüler kültür bataklığına kurban edilmeyecek kadar kaliteli bir eser yazılmış. heba olmaması adına destek olmak için bu paylaşımı buraya bırakıyorum.

instgram:

Türkiye'nin Six Feet Under'ı YEDİTEPE İSTANBUL(2001-2002)www.instagram.com
    Aşk Birdenbire | Roman (@askbirdenbire) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/askbirdenbire

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geceyazarlari34 -- 17 Ağustos 2024; 0:30:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.