Şimdi Ara

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.460
Cevap
44
Favori
64.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Selamlar link uçmuş yenisi varmıdır ?

• Sunu bir bırakayım da hala oynamamış olan varsa ne kaçırdığını görsün Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) 

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri)Sertçekirdekyoutube
    En iyi korku oyunlarından biri olan Resident Evil 4, Oculus Quest 2 sanal gerçeklik gözlüğü için yeniden yapıldı. Orjinali 2005 yılında yapılmış olan bu oyunun ana karakteri Leon S. Kennedy'in gözlerinden bizzat şahit olacağımız bu kurtarma operasyonunda Las Plagas parazitinin neden olduğu zombilerle savaşıyoruz. Video, doğrudan oyunun başından başlamak yerine olayların içine tam olarak girdikten sonra aşağı yukarı 2 saat ilerden başlıyor. Ayrıca oyun sadece Oculus Quest 2 gözlüğü için çıktığından çözünürlük gereği portre fakat görüntüden kayıp olmaması için yakınlaştırıp 16:9 haline getirmedim. Herkese iyi seyirler.
    https://www.youtube.com/watch?v=lhO1aDjnhwU&feature=youtu.be
  • Valla ben henüz oynayamadım, bi an önce yüklemeyi düşünüyorum Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) 

• Oyun cidden çok iyi de, 3D efekti yok diye mi bilmiyorum ama VR oyunlarının videolarda kasktaki kadar etkileyici görünmemesi çok sinir bozucu.

• SuprimLeader kullanıcısına yanıt

3d efekt derken ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thathurts kullanıcısına yanıt

Gözlüğü taktığında mesafeleri ayırt edebiliyorsun ama videoda her şey 2 boyutlu görünüyor ya, ondan bahsediyorum.

Yalnız bu videoyu attım, birkaç dakika önce Mete, Eastergamerstv, de atmış. İlk ben attım, benden izleyin. Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) 

Kaydı düzeltmelisin. Biz PCVR'cılar acı çeksin Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri)  Oculus züppesi para basıyo exclusive yaptırıyo

• qw3rty kullanıcısına yanıt

youtubeda ararsanız bir sürü video var hocam

Evet bu olay çok gıcık, dışarı ne gördüğünü yansıtamıyor, anlatamıyorsun Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) 

Gözlüğü almamdaki en büyük sebeplerden biri ve işi en zevkli hale getiren şeylerden biri bu zaten. Konuyu okurken Dante idi galiba, birisi söylemişti, o zaman uyandım, laaaa doğru, gördüğümüz görüntüler bir de 2D, monitör ne gösteriyorsa onu görüyoruz, tamam alıyorum demiştim Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) 

Euro Truck Simulator'de önümde duran direksiyonu tutmaya çalıştım, kabinin içindeyim falan... Aynı şekilde Project Cars falan açtım, Lotus Elise'in dar kabininin içindeyim. Allaaaah dedim, daha bunları çıplak gözle oynayamam ki Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri) 

Bir de şöyle bir güzellik daha oldu, örneğin Dirt Rally'de araç sağa sola yattığı, meğilli bir yere geldiği zaman tabi görüntü de değişiyordu, araç kamerası olduğundan... VR gözlük ile görüntü "araç kamerası" değil, "kafa"ya dönüyor. Yani araba bu tip hareketler yaptığında nasıl kafanızı sağa sola çeviriyorsunuz, benzer şekilde araba hareket etse de kafanızın doğrultusu olması gerektiği gibi sabit kalıyor, bakışınız bozulmuyor, bu da konsantrasyon açısından daha da büyük avantaj sağlıyor. VR gözlük ile resmen birkaç saniye daha iyi zaman yaptığım oldu...

• Oculus Quest / Quest 2 Satılık Hesap

İçinde 75$ değerinde 3 adet oyun var. Gözlüğümü sattığım için işime yaramıyor gözlüğü olan veya almayı düşünen arkadaşalara çok makul bir fiyata yardımcı olabilirim.

Oyunlar

Beat Saber

Richie’s Plank Experience

Gun Club VR

Türkiye VR Headset Kullanıcıları (Oculus Rift, Rift S, Go, Quest, HTC Vive ve diğerleri)

• alperen52 A kullanıcısına yanıt

Bsaber hariç çok gereksiz harcamışsınız parayı. Tabi sizin zevkiniz. Fakat bu oyunları alacak insan bulamazsınız kolay kolay. Steamde upucuz oyunlar. Hatta hepsini beleş oynuyorum, her zaman yardımcı da oluruz. Sideload tarzı şeyler varken biraz zor. Dolara elveda edeli çok oldu TR'nin XD

• Arkadaşlar merhaba
    Htc vive alınır mı hala
    Vr ı denemek istiyorum çok pahalı bir şey almak istemedim başlangıç için

• elifednah kullanıcısına yanıt

Hayır vive tarihi eser oldu pikselleri sayarsın, ayrıca vive hala 2021 model son teknoloji quest 2'den daha pahalı sağa sola sensör yerleştirmek gerektiği için ve facebook quest 2'yi zararına ucuza satıyor metaverse'ün yaygınlaşmasını istediği için.

VR'da 1 senedir 3 kural var

1. Paran bolsa valve index al (1000$)
    2. Paranın hakkını almak istiyorsan quest 2 al. (300$)
    3. İkisini de beğenmediysen yeni cihazları bekle.

300$'lık quest 2 1000$'lık valve index'i bir sürü konuda tokatlıyor o ayrı mevzu (Kablosuz olması, el takibi yapabilmesi, AR özelliklerinin olması, resident evil 4 gibi exclusive oyunları, sağa sola sensör yerleştirmek gerekmemesi vs).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 20 Aralık 2021; 16:38:21 >
  • Şu metaverse'e falan girebiliyor musunuz? Nereden nasıl giriyorsunuz?

Halka açık mı bu ortam artık, bilginiz var mıdır?

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Benim bildiğim horizon worlds var şuan için fakat o da kuzey amerika için açık sadece

• usa dan quest 2 aldırtıyorum, ocolus ugulmasındaki oyunları bedava yüleme gibi birşeler varmış bilen birileri nasıl yapıldığını anlatırsa çok iyi olur ,yada anlatım olan bir link varsa paylaşırsanız sevnrim

• Ormanci kullanıcısına yanıt

Dirt Rally'de söylediğiniz şey muhtemelen oyunda vr kullanımına hassas insanlar için yaptıkları bir konfor olayı. Ben bu konfor seçeneklerinin hepsinin kapalı olmasından yanayım vr ın güzelliğini zedeliyor. VR ayarları olması lazım Dirt Rallynin menüsünde ayarlarda. Oradan kapatıp deneyin. Lock to horizon ayarı olması lazım. Bunun kapalı olması gerek gerçekçi olması için. Yoksa rallide insanın kafası sabit kalmaz kalamaz kalabilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 21 Aralık 2021; 21:3:10 >
  • Bluepower kullanıcısına yanıt

Valve'in tek güzelliği direkt render görüntüsünü alıyorsun PC'den. Quest 2'de ise oyunu oynarken bir video aktarılıyor aslında lenslere. en büyük falsosu bu. Display port varken kim USB'den görüntü aktaralım kararını almış inanılır gibi değil. Diğer bütün her şeyi muhteşem yapan bir cihazda usb ile PC bağlantısı yapmak yazık oluyor. Compression'lar belli oluyor net olarak. 500 mbitte bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 21 Aralık 2021; 21:7:59 >
  • Dante kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam bende link kablosu var ama kullanmıyorum virtual desktop ile kablosuz kullanıyorum kablosuza alışınca kabloya dönemiyorsun. Index'in güzellikleri parmakları da algılayan index kontrolcüleri ve biraz daha yüksek fov.

• Bluepower kullanıcısına yanıt

Ben de yarış dışında öyle kullanıyorum ama direksiyon başındayken kablolu kullanıyorum ufak da olsa kabloluda gecikme avantajı olduğu için. Ama display port olsaydı kablosuzu hiç kullanmazdım sanırım direkt render çok farkediyor görüntüde.

Parmakları kullanan pek bir oyun yok sanırım PCVR'da.

Quest'te kontrolü bırakıp direkt elimizi görmesi bence daha büyük güzellik. Tabii PC'ye bağlanınca bu desteklenmiyor diye biliyorum.

ama Quest'in native oyunlarından mesela Cubism ve hand physics lab ellerimizle oynayabildiğimiz muhteşem iki oyun.

Quest'i uzun süredir kullanamadım ihanet ettim bir miktar. Döndüğümde epeeeyce bir update almış kenarda. El desteği bıraktığım zamana nazaran inanılmaz gelişmiş. İlk zamanlarda maymun oluyorduk elimizi görsün diye. Şimdi yağ gibi algılıyor elleri. Benim Quest kadar muhteşem bir yazılım desteği gören başka bir cihaz aklıma gelmiyor açıkçası. VR değil herhangi bir elektronik cihaz arasında bile. Facebook insanüstü bir destek veriyor Quest'e keşke her firma cihazını böyle destekleyip geliştirse. Quest 2 çıktığından beri yazılım güncellemeleriyle aldığı özellikler ve geliştirmeler saymakla bitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 21 Aralık 2021; 21:27:36 >

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.