Şimdi Ara

Türkiye yolları için en dayanıklı lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Su anki aracimin lastikleri fabrika çıkışı corollaya takılan Bridgestone turanza (205/55/16).. 1 yilda 70 bin km yaptım. Dün lastik patladı yaptirmak yerine değiştirmeye karar verdim. Lastikler fazla aşınmamis sadece ufak çatlaklar mevcut. Ses dışında cok memnundum.

Fakat yerli lastik petlas, lassa gibi markalar almak istiyorum ülkemizde üretildiği için. . Ama aracı eşim de kullandığı icin yolda bırakmayacak lastik olmasi önemli benim icin. ülkemizin yolları için sizce en dayaniklik uygun lastik hangisidir?

Fiyatı önemli değil şirket ödeyecek..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• +1
    Bu sene ilk defa kışlık lastik aldım, nokian wr d4. O lastiklerden sonra anladım lassa greenways'in ne mal olduğunu. Kışlık lastiklerle 20 derece havada sert frende ABS'siz zınk diye yere yapışan araba, lassa'ları taktıktan sonra ABS desteği ile bile duramaz hale geldi. Kışlıkların fren mesafesine alışmışım, bir kaç kere kaza tehlikesi atlattım bu yüzünden.
    Yanal tutuşta da hiç iyi bir lastik değil. Gürültüsü de fazla.

Belki üst modelleri böyle değildir bilemiyorum ama, bir daha yolum düşmeyecek lassa'ya. Güya bu lastik yerli üretim, milli sermaye. Fiyatları niye hiç yerli lastik gibi değil? Benim ebatımda nokian'ın yazlığı lassa'dan sadece 22 lira daha pahalı.
    Fiyatlarını olması gereken seviyeye çekseler bir şey demeyeceğim, ama tamamen daha çok kâr edelim zihniyetinde çalışıyor lastik firmalarımız. Nasılsa kontrol eden, test yapan falan yok
  • Bridgestone dur en darbelere dayanikli lastik

• Bence kesinlikle Bridgestone'dur.
  • Petlas pt 311 serisi lastik tam tarifinize uyar. Sert olduğu için dayanıklı ama konforsuzdur. Sert hamur fren mesafesini de artırır tabi. Hız yapmayan standart kullanıcılar için biçilmiş kaftan. 2015 yılında sıfır aldığım lastik 60 k yaptı ve hala diş derinliği fena değil.
  • Bridgestone tabiki

• Gönül isterdi ki ülkemizin markalarından kaliteli lastik çıksın, biz de alalım.

Bridgestone, goodyear gibi markalar da üretim yapıyor ülkemizde. Petlas, lassa falan bulaşmayın. Bridgestone iyidir
  • Bridgestone turanza T001 almaya karar verim

yorumlar için teşekkürler..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bridgestone'da çalışan mühendis akrabam var. Lassa'yla arasında fark yok. Boşuna Lassa'ya çamur atmayın. Aynı yerde üretiliyor. Kullanım tarzı, iklime ve araba modeline göre seçim yapmak lazım.

Bridgestone Turanza hem performanslı hem de her yönden iyi lastik ama mesela fazla km yapmayan birisi olsaydı ve şehir içi kullanım önplanda olsaydı Lassa greenways al geç de diyebilirlik hem daha ucuz hem de hafif olduğu için. Etiket değerleri de iyi ve kasisleri hissettirmeyen bir lastik.
    Yani bu sadece bir örnek. O yüzden Birini övüp diğerini yermek yanlış bence.

Zaten farklı koşullar için farklı desenler ve hamurlar kullanılıyor. Aksi takdirde Brisa'da Turanzadan başka bir lastik üretmezdi adamlar.

Sizin Turanza kararınız güzel.
  • arabayı almanyadan lastiği fransadan jantları italyadan alıyosunuz
  • TR için en dayanıklı lastik Bridgestone'dur bence de ama esasen yollarda paletli araçlar kullansak daha iyi çünkü yollar mayın tarlası gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fredd_35 -- 15 Nisan 2018; 17:7:39 >
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    +1
    Bu sene ilk defa kışlık lastik aldım, nokian wr d4. O lastiklerden sonra anladım lassa greenways'in ne mal olduğunu. Kışlık lastiklerle 20 derece havada sert frende ABS'siz zınk diye yere yapışan araba, lassa'ları taktıktan sonra ABS desteği ile bile duramaz hale geldi. Kışlıkların fren mesafesine alışmışım, bir kaç kere kaza tehlikesi atlattım bu yüzünden.
    Yanal tutuşta da hiç iyi bir lastik değil. Gürültüsü de fazla.

Belki üst modelleri böyle değildir bilemiyorum ama, bir daha yolum düşmeyecek lassa'ya. Güya bu lastik yerli üretim, milli sermaye. Fiyatları niye hiç yerli lastik gibi değil? Benim ebatımda nokian'ın yazlığı lassa'dan sadece 22 lira daha pahalı.
    Fiyatlarını olması gereken seviyeye çekseler bir şey demeyeceğim, ama tamamen daha çok kâr edelim zihniyetinde çalışıyor lastik firmalarımız. Nasılsa kontrol eden, test yapan falan yok

• almak istediginiz lastikleri bir kagida yazin sonra arasindan secin ne cikarsa gidin alin en basit yontem bu

( dalga gecmiyorum ciddiyim )

bunseferki lastiklerim lassa driveways islakta cok iyi kuruda bi o kadar kotu frenaj fakat yol tutus gayet guzel

• Henüz üretilmedi..

• TRAKTÖR LASTİĞİ...

Ülkemizde otobanlar hariç hele hele de şehir içlerindeki yolların tarladan farkı olmadığı için; bizim ülkemiz için en uygunlastik Traktör Lastiğidir.

Ama otomobillere uygunu var mı bilmiyorum.

Eğer yoksa; genelde çukuru bol bir yerde kullanılacaksa araç daha sert hamurlu lastik almakta fayda var. Konforu eksik olur ama en azından balon yapma riski fazla olmaz.
    Yumuşak lastikler çukurlarda balon yapabilir.
  • Tartışmasız:

Bridgestone Turanza ER300

taş devrinden beri aynı teknolojiyle üretilir kendisi; kayadan yontularak...

Nam-ı diğer taksici lastiği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaptorFX -- 18 Nisan 2018; 14:56:28 >
  • Petlasa hiç bulaşma

• en iyi lastik en ucuz yerli ve milli lastiktir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye yolları için biçilmiş kaftan.

Türkiye yolları için en dayanıklı lastik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.