Şimdi Ara

Türkiye Yunanistan'a Karşı Hava Üstünlüğünü Tamamen Kaybetti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
2
Favori
7.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye Yunanistan'a Karşı Hava Üstünlüğünü Tamamen Kaybetti
  • Yunanistana abd destek versin her türlü yener. Ukraynayı rusyaya karşı donattılar ki rusyanın kendi silah sanayisi ve fabrikaları var. Ukrayna direnebildi.

Türkiyede ne sermaye ne de üretim gücü var. Savaş başlasa iha falan kullanacaksın bunlar bitince ne olacak? Senin mühimmat bitecek üretim yetmeyecek ama yunana abd nakliye uçakları sürekli yardım taşıyacak. Her tarafın yerli milli silah olsun başedemezsin. Askeri yetmese paralı asker bile gönderiyorlar.

Bir de şu yunan bağımsız değil meselesini konuşmayın ya. Biz nato üyesi değil miyiz? Burada abd üsleri yok mu? Var. Şehrin göbeğinde sadece nato askerleri alışveriş yapsın diye avm gibi yerleri bile var. Senin askerini sokmuyorlar.

• Bu arada ne kadar efektif olur, ne kadar işe yarar bilmiyorum ama o beğenilmeyen s400 hava savunma sistemleri en azından F35 lere karşı kullanılabilir. Eğer patriot hava savunma sistemi olsaydı kötü bir senaryoda muhtemelen kullanmanıza engel olurdular.

• Navi kullanıcısına yanıt

Evet, bu dediğin doğru. Zaten bu kadar kişiden bi adam gibi cevap veren de sen olmuşsun.

Konuya girdiğimden beri Yunanistan F35 leri aldı artık EGE'ninsahibi gibi galeyana getiren mesaj atanları uyarayım dedim.

Ne yazık ki onların zaten kafaları çalışsa öyle yazmazlardı, bunu bi an olsun unuttum.

Ama arada aklı başında mesajları görmek de güzel.

Evet, hava üstünlüğünde bir miktar öne geçecekler ancak şöyle düşün:

Biz de F35 alsaydık aynı Yunanistan gibi kaldırmak için izin alacak mıydık? Evet.

Bu noktada zaten üstünlük sende değil ABD de oluyor.

EGE'yi kontrol eden ne Yunanistan ne de Türkiye demektir.

Biz F35 alınca EGE'de üstünlük falan kuramayacaktık zaten.

Bunu ne yazık ki göremiyor muhalif kişiler.

Bu üstünlük takdir edersin ki geçici olacak. Kaldı ki öyle bir durumda bizim hem kendi ürettiğimiz hem dde aldığımız S400 ler burdakilerin dediği gibi "soba borusu" olmaktan çıkıp gerçek görevini erine getirecektir.

Bu kadar karamsar olmayın.

Yunanistan F35 almasa bile zaten Fransadan Rafal alıyor.

O uçaklar da zaten F16 dan üstünler. Yani her halükarda hava-hava kısmında üstün olacaklardı.

Biz aldığımız ekipmanlar ve yeni AESA radarı ile tahmin ettiğiniz kadar KÖR olmayacağız, rahat olun.

• Öner kullanıcısına yanıt
    Satır satır yazmışsın dur ben asıl mevzuyu hatırlatayım sana. Bizim f 35 ler nerede?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yunan basını F35 alımından rahatsız

YUNAN BASINI F-35 ALIMINDAN RAHATSIZ

'Biz ABD'den izin isterken Türkler KAAN'ı alacaklar'

🇬🇷Pronews:
    ▪️2030'da almaya başlayacağımız ve 2033'te, yani bugünden on yıl sonra tamamlayacağımız en az 40 savaş uçağı için toplam bedel 10 milyar dolara çıktı.

▪️F-35 savaş uçaklarının, görevleri ve operasyonel kullanılabilirliği açısından, onayı olmadan en basit uçuşun bile gerçekleştirilemeyeceği ABD tarafından tamamen kontrol edildiğini belirtmek gerekir.

▪️Biz Washington'dan izin alırken, Türkler tam kontrole sahip olacakları yerli savaşçıları KAAN'ı almaya başlayacaklar.

▪️Her uçağın verilerinin incelenmek üzere otomatik olarak ABD'ye gönderilmesi ALIS (Otonom Lojistik Bilgi Sistemi) Norveç'te bir soruna neden olmuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sen Abd'den bir uçak aldın daha sonra ABD istemedi diye uçak burada kitlendi kaldı vb böyle birsey yok bunlar uydurma bilgidir. Hangi ülke bu sacmasaoan şartlarla uçak vb alır sanıyorsun? Biraz olsun birseye jnanmadan önce düşünün lütfen.

İşin gerçeği ise şudur. Senin aldığın uçaklarla istediğin yeri vurma özgürlüğün var fakat Abd sana şunu diyebilir..Ben bu uçakları şu şu ve şu şartlarla satıyorum. Eğer bunlara uymazsan sana mühimmat- yedek parça- yazılım güncellemesi vb sunmam olay bundan ibaret .

Artık gerçekten yoruluyorum bu şehir efsaneleri ile savaşmaktan.

En basitinden Irak - İran savaşında ABD Irak'ı desteklenmesine karşın İran şah döneminde alınmış ABD uçakları ile Irak'a kök sokturmustir . Oradaki düşman rejime rağmen ABD kendi uçaklarını vb kitleyememistir . Biraz okuyun lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 28 Ocak 2024; 19:54:28 >

Görülmeyen bir nokta da şu ki, egede bir savaş durumunda karşımızda sadece Yunanistan olmayacak. Yunanistan bir AB ülkesi, onlarla savaş birlikle de savaş demektir. Bu nedenle işin bu noktaya gelme ihtimali zayıf, AB olsun, ABD olsun bir şekilde buna engel olacaktır. Eğer olmuyorlarsa bu durumda hesabımızı sadece Yunanistan askeri gücüne göre yapmamalıyız zaten.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

ABD'ye güven olmaz benden demesi. Lafta papazı da iade ediyorlardı

• Periah kullanıcısına yanıt
    Abd o uçaklardan alsa alsa uçak verilerini felan çalabilir ki o bile Türkiye geliştirici ülke konumundayken mümkün değil, olamazdı. Olsa f16larda olurdu. Ortaklaşa geliştirilen bir projede yer alıyorsun. Aynı şekilde kilitleme mevzusu dedikleri şey bir olsa kaç tane geliştirici ülkenin ABD’ye karşı alacağı tavır ne olurdu acaba.

F35 bize sadece hava üstünlüğünü kaybettirmedi. Yukarıdaki bazı muhteşem zekalar gibi de muadili su57 olarak görüp hadi ondan alalım denilebilecek bir iey de değildi. Bizi en çok vuran 5. Nesil uçak üretimi ve teknoloji transferleri oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 28 Ocak 2024; 20:31:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Peki Atak helikopterini satarken neden "satın aldığımız" motorlara takıldık.

ABD neden "motorlara para verip almış olsan da benim iznim olmadan satamazsın" dedi.

Sence biz F35 alsaydık her canımız istediğinde uçurabilecek miydik?

Cidden bu kadar serbest bırakacağına inanıyor musun?

Cevabımız,
    F35 muadili su57’dir.

Sana bu kadarı yeter. Şu milli uçak gemisini de konuşalım mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 28 Ocak 2024; 20:33:3 >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

F35 in muadilinin SU57 olduğunu biliyoruz zaten.

Bu konuda başka birşey yazmadık ki. Bunu bana neden söyledin anlayamadım.

Hatta kağıt üzerinde Su57ler F35 lerden daha üstün bir uçak.

Hem son hız, hem manevra yeteneği, hem menzil, hem süre, hem agır yük konusunda F35 den üstün bir uçak.

F35 gizlice hedefe gidip bomba bırakıp gizlice geri dönmek üzerine tasarlandı.

Bu nedenle de 1.6 mach gibi düşük bir hıza sahip.

Gökyüzünde başka bir uçakla it dalaşına girmek için tasarlanmadı.

Su-57 ile f35’in birbirinin muadili olmadığı gibi
    Atak helikopteri mevzusuyla f35’in ABD izni olmadan kaldırılamayacağı da birbiriyle alakalı olmayan mevzular.

Bilgi birikiminizi yeterince açık etmişsiniz. Teşekkürler.

Aynı şey. ABD sana diyor ki bu motorların lisansı - fikri mülk hakları bende. Bunları sana satıyorum kendin için kullanabilirsin ancak anlaşmamız gereğince bu motorlarla ürettiğin ürünü 3. ülkelere satıp satmamak konusu benim iznime bağlı.

Bu motorla yapılmış helikopterler ABD istedi diye havada vb motoru durmuyor böyle saçma birşey yok. ABD diyor ki 3. taraflara benim iznim olmadan satamazsın. Satarsan seni dava ederim daha da fazla motor satmam. Bu kadar basit.

F 35'de aynı. ABD istedi diye havada durma veya yertde kitlenme gibi bir olay yok. Sadece sana yedek parça - mühimmat ve yazılım güncellemesi gibi konularda kısıtlama getirebilirler. Ancak sen uçağı mevcut haliyle istediğin gibi kullanırsın yinede.

• Dünden beri her iki şeyi savunanları görünce ne diyeceğimi bilemedim.

Öncelik şunu söylüyeyim F-35 F-16 dan kat be kat daha güçlü bir uçaktır. Eğer Yunanistan bu uçakları alırsa Ege' de hava üstünlüğünü ele alır bunda hem fikiriz. Lakin öyle bazılarının yazdığı gibi işte bizim her şeyimizi vururlar, bizi yenerler vb durum anca bilgisayar oyunlarında olur.

Savaş dediğiniz sadece hava kuvvetleri ile olmuyor evet hava kuvvetleri büyük etki ama tek başına yetersiz. (Örnek İsrail- Hamas) Kara kuvvetleri, deniz kuvvetleri, ekonomi, coğrafi durum, insan sayısı vb gibi savaşı etkileyecek yüzlerce sebep var. Yunanistan bize çok yakın ve fiziki olarak çok küçük. F-35 leri kaldıracakları havaalanları senin karadan karaya veya denizden karaya vuracağın füze mesafesindeler. Öyle Türkiye' yi baştan sona yok edeyim rahat rahat uçakları indireyim kaldırayım diye bir şey yok. Hamas İsrail' e saldırdığında herkes 2-3 günde İsrail in baştan sonra Gazze yi silip süpüreceğini düşünüyordu? Çoluk çocuk, sivil ayrımadan günlerce vurmalarına rağmen meskun mahal tecrübeleri olmadığından istediklerini bir türlü elde edemediler. Söylemek istediğimde bu işte savaş maalesef kağıt üstünde teknik bilgilere ve sayılara göre sonuç veren bir şey değil.

F-16 almamız da bir başarı değil maalesef. Elinde o kadar koz varken sen bir sürü şeyden taviz verip F-16 alıyorsan bu başarı değildir kusura bakmayın. Haa bu arada yanlış anlaşılmasın F-16 da kötü uçak değil. Bizim hava gücümüzü yıllardır başarıyla yerine getiren bir uçak. Öyle ki yeni gelecekler zaten son varyantlar en gelişmiş olanları.

Toparlarsak Yunanistan F-35 lerini almadan MMU konusunda çok çok ilerlememiz lazım, belli seviyelere gelmek çok zor ama bağımsız savunma sanayin olmadan ha bire taviz verir durursun. Ayrıca Biden gidince yerine gelen başkan ile F-35 mevzusu tekrar gündeme alınmalı. Gerekirse S-400 lere Yunanistan' ın S-300 lere yaptığı gibi bir çözüm bulunmalı. (Kendi HSS lerimizde de bir an önce sona gelinmeli artık)

• Uçakların teknik kısımlarından vs anlamam ama her iki uçağın resimlerini yan yana koyup bakınca bile 35 in daha yeni ve teknolojik olduğunu insan anlıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mevcut filo yapılanması ile hava üstünlüğü bariz HAF lehine üstüne f-35'de alıyorlar şu an bu açık ve net ortada

ya f-35'ler beş para etmez uçmuyor kaçmıyor hantal diyenler yani size f4 müstehak f-35 öyle bir uçak ki bir hava muharebesinde 2 f-35 - 10 f 16'ya bedel olabiliyor en basitinden söylüyorum siz onu görene kadar o sizi çoktan yok etmiş oluyor.

inş. kaan uçağı ile bu açığı kapatabiliriz ama işimiz çok zor kaldı ki envantere girecek ilk uçaklar 4-5 nesil arası olacak. direk 5. nesil 2030'dan sonraya kalır o da iyi tahmin

bu söylediklerim hava kuvvetleri karşılaştırması açısından yoksa mevcut nüfüs yoğunluğu, anakara derinliği, kuvvet tecrübeleri ile yunanistan uzun vadeli olarak bize karşı bir savaşta başarı falan elde edemez ama bu hamleler ile yani bir maçta bir anda 3-0 öne geçtiler gibi bir şey oldu. şu an bile bence bizden güçlüler envanterleri kullandıkları uçaklar çok geniş bizim onlara göre en büyük avantajlarımız çok modern bir deniz filomuz var, 4 modern HİK uçağı ve yakıt ikmal uçakları ile menzilimizi çok daha fazla uzatabilme

• Bi yerden emir gelmiş gibi çılgınlar gibi savunuyorlar f16 daha iyi diye Türkiye Yunanistan'a Karşı Hava Üstünlüğünü Tamamen Kaybetti İlginç insanlar yahu.

Bırak F35 i uçurmayı adam verdiği mühimmatı bile ypg sdg ye karşı kullanmana izin vermiyor pkk yı terör örgütü olarak gördüğü için izin veriyor. Bunu ab ülkelerinde de görebilrsin. Adam sana verdiği uçağı şuralarda kullanamazsın dedikten sonra yapacak birşeyin kalmıyor. F16 da böyel bir engelleme yapamaz ama F35 deki sistemde yapabilyor. Ayrıca F16 da özgür projkesi ile kendi mühimmatlarımızı kullanabiliyoruz. F16 blok 70 viper da şuan kullanamıyoruz ama onuda yapabilriz özgür projesi ile F35 de bunu yapamıyoruz. Bizim yapmamız gereken kısa dönem için F146 ları elden geldiğinde AESA radarlı F16 viper lara çevirip KAAN a ve insnasız sistemlerin üretimine ağırlık vermek.

Haa her zaman diyorum keşke F35 parça üretimine devam edebilsek çok iyi olurdu. Birde en azından 1 filo F35 olsa sistemine baksak onuda büyük ihtimal ya zaman ile alırız yada KATAR vs aracılığı ile hallederiz gibime geliyor. Haa KAAN projesi olmasa yada diğer projeler olmasa el mahkum F35 e kasmak gerekecekti o ayrı ama şuan F35 bizim için sorundan başka birşey değildir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.