Şimdi Ara

Türkiyede intern doktorluk, geleceğin doktorları bu şekilde yetişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her yere açılan tıp fakültelerin sonucunda 6. sınıfta hekim olmadan 1 sene önceki internlük eğitimde yapılan işler

x (formerly twitter)
    gizemm (@gizemmsym) on X
    https://x.com/gizemmsym/status/1808843000312717732

• Vallahi benim etrafımda 10 doktor/hemşire varsa 8'i gördüğüm en bencil insanlar. Taksi şoföründen, pazar çalışanına kadar çeşit çeşit insanla muhatap oluyorum. Gerçekten içlerinde şunlara aynı ortamda olmayayım dediğim tek grup onlar. Yaptıkları işin hakkı ödenmez ama bu onlara insanlıktan nasibini almama hakkı da vermez.

Eskiden onlara laf söyleyenlerle kavga ederdim. Pandemi dönemi kaç kişiyle kavgalık hale geldik, savunduk. Zaman içinde dersimi aldım. Çok üzücü. Umarım sadece benim etrafımdakiler öyledir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En saygın doktor; tedavide başarısız olursam paranız iade diyendir. Bence.

Var mı?

• Bunda abartılacak bir şey yok. Hatta iyi bile sayılır. İntern doktor hastanedeki b*k demektir. Tarih boyunca böyleydi şimdi de böyle.

• Colda kullanıcısına yanıt

Dediginiz olay sacma, TIP bir matematik bilimi degil. elinizde kesin girdileriniz olmaz kesin teshis kesin tedavi yoktur.. hastalik yoktur hasta vardir..karsisindaki insana saygi duymasi onu dinlemesi modern imkanlardan faydalanarak elinden geleni yapmasi yeterlidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 5 Temmuz 2024; 6:56:47 >
  • EcZaNeT kullanıcısına yanıt

Salladım tuttu mu diyor doktorlar?

Hayır düşünüyorum, elinizde kesin girdileriniz olmaz nasıl bir cümle?

Hap veriyorsun, miligrami yazıyor,

Enjektör kullanıyorsun, üstünde ölçüsü var.

Serum veriyorsun, ölçüsü var.

Kilo boy hesabı yapıyorsun.

Kan değeri bakıyorsun aralığı var, değerlere bakıp diğer olasılıkları eliyorsun.

Tanı koyarken elindekiler ile koyuyorsun, olasılık hesabı var.

Emar, tomografi çekiyorsun kesit var, ölçeği var.

Nasıl matematik yok yahu?

Ama tabi, amaç hastalığın viral ya da bakteri kaynaklı olduğuna bakmadan penisilin yazan insanları savunmak ise evet gerçekten matematik yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 5 Temmuz 2024; 8:24:6 >
  • Colda kullanıcısına yanıt

Öyle ama öyle değil. Her şey o kadar basit olsa iki aynı ilacı alan aynı hastalıktan muzdarip iki kişiden biri iyileşirken diğeri ölmezdi.

Ilac ve tedaviler etkinlik sağlıyor ama genetik ve Bağışıklık sistemi de önemli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.