Şimdi Ara

türkiyede neden sedan araba (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

gönül istemezmi şöyle aslan gibi hb bi focus.. maalesef gittik maddi olaylardan ötürü sedan 306 aldık. sedan diye aramadık ama sedan almak zorundayız. öyle de oldu..

sebep mi arıyosunuz? avrupadaki insanların 2. 3. arabalarını alma şansları var. garajda değil sedan jeepleri dururken hb ile akşam turu atıyorlar. e biz turumuzuda tatilimizede tek arabayla gitme şansına sahibiz de ondan...

şu güzelim yorumumu nasıl dikkate almazsınız yaw gerçekler burada yazıyor altın orfoz özellikle dikkatine
  • BEN BU KONUYA SOYLE DEGINMEK ISTIYORUM

AT , AVRAT , SILAH

GUNUMUZDE AT IN YERINI OTOMOBIL ALDI

EE BOYLE ATASOZLERINE SAHIP MILLETIN ARABALARIDA DAHA ERKEKSI OLUR DIYE DUSUNUYORUM

SEDAN BANA DAHA ERKEKSI GELIYOR NEDEN DERSENIZ BELKIDE BOYLE HB LERIN VE UFAK ARABALARIN COGUNLUKLA BAYANLAR TARAFINDAN SURULMESI

NE KADAR MODELI HOSUMA GIDERSE GITSIN ALABILECEGIM FIYAT ARALIKLARINDA OLAN ARACLARIN KESINLIKLE SEDANINI DUSUNURUM BUYUK KONUSMAK ISTEMIYORUM AMA KESINLIKLE HB ARAC KULLANMAM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebituran -- 26 Temmuz 2007; 22:49:40 >
  • anlaşıldıki biraz daha teferruatlı anlatmamız gerekecek

neden sedan ?

sedan kelimesinin orijini sedentary kelimesinden gelir

sedentary kelimesinin anlmaıda rahatlık demektir

bizim insanımız arabayı belli bir hayat tarzına ulaşmanın sembolu olarak gördüğü için sedantry araç tercih sebebi olması muhtemel

şimdi etrafımızda görüyoruz palio van bilmem ne corse van .. bu arabalar iş yaşantısının araçları transit connect doblo vsvs

bunlarda iş yaşantısının araçları (KOBİ ) bu araçların sayısı avrupa ülkelerinden sayı olarak türkiyede yine fazla çünkü türkiyede (kobi ) daha fazla

şimdi kuryelik yapan adama sedan verseniz ne kadar tuhaf olur dimi

üniversitede okuyan bir bayana ne almalı babası sizce 20 -21 y direksiyonu yeni ehliyeti yeni .. opel vectramı ? yoksa hatchback mi

eskiden sedandı haklısınız ama şu anda o geçişi yaşıyor artık türkiye

arabayı sedanter bir yaşamın parçasından daha ziyade iş yaşamının bir parçası ve gerekliliğinden dolayı kullanmaya başlıyor

bu dizel telaşının otomatik vites telaşının sebebi ne olabilir sizce ?

ha bu arada one more cappucinocugum .. avrupa yaşlı ve de SEDAN tery bir hayat yaşıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 26 Temmuz 2007; 22:51:10 >

• nebituran düşünceni kötülemek vs gibi bi niyetle yazmıyorum ama senin gibi düşünen sayıca fazla çoğunluk yoktur yaw. yine yazdığımı yineliyorum maddi imkansızlıktan dolayı sedan araba alınır. hem tatil hem iş hem ziyaret vs..

sayın orfoz düşünsenize ticari araçların satışı neden patladı ülkede.. hem dizel hem kocaman hem ticaret hem tatil misali.. bende para olsa avrupalı gibi garaja 1 hb çekerim bi de kocaman bi sedan veya jeep. biriyle tatile biriyle fink atmaya

erkeklikle arabanın sedan hb olmasının alakası olmaz ya yapmayın

ne biliyim mesela nissan micra desek eyvallah tipinden dolayı bayana yakışır ama bi bmw sedanla bmw hb nin farkı olmaz yani erkeklik ataerkillik bağabında.. saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 26 Temmuz 2007; 22:57:19 >

• SU ANDA BIR GECIS DONEMININ YASANDIGI KONUSUNDAN BENDE HEMFIKIRIM FAKAT YINEDE SEDAN KULLANICISI HALA FAZLA ZAMANLA HB LER SAYILARINI ARTIRIR GIBI

SIMDI BENI AKLIMA GELIYOR AMA ACIKLAYAMIYORUM NEDEN SEDAN DIYE, NE BILEYIM DAHA BIR CEVVAL, HEYBETLI ARABALARDAN HOSLANIYORUM BURADA KI HB KULLANICISI ARKADASLARI TENZIH EDERIM FAKAT GORDUGUM HB KULLANICILARI DAHA BOYLE UFAK TEFEK DAHA ALAFRANGA

BELKIDE BEN ALATURKA BIR ADAM OLDUGUM DAN SEDANI SEVIYORUM ASLINDA
  • ataerkilliğide açıklamak gerekiyor sanırım

ataerkillik

toprak sahipliğinden ve feodal yapıya sanayileşmiş topluma geçiş sürecinin bir parçası ..

ata erkillik sadece babanın veya aile büyüğünün hedhüd demesi değildir ..

sosyal yaşamın ortalarında bulunma süreci ..

erkeğin sözünün geçmesini sağlayan olgu erkeğin toprakla çiftçilikle uğraşmasından

kaynaklanıyor bilek gücü alın teri gibi gibi (sanayileşmesini tamamlamamış toplum )

ha amerikalılar neden sedana biniyor

oldsmobile sedan filan değil zaten onlar şovenizm ..amerikalılar herşeyin büyüğünü giyer yer biner .. ruhlarında var bu
    rock dünyayı döver chuck norris yaban kazı avlar arabaları devasadır bunlardaki sedancılık değil şovenizm zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 26 Temmuz 2007; 23:13:56 >
  • altın orfoz yaşlılar ewet ama kendilerinde sedan varken devasa hacimde konforlu güvenlikli bilmem gösterişli fln hepsinin çocuğunda torununda hb si de var.

e şimdi bu aile tatile çıksa veya çiftlik ewlerine gitcek olsa hb ile gitmezler. para var neden raahtlarını bozsunlar. 2. arabaları olan sedancıklarını veya jeep lerini alırlar. ben rahatlığa bu açıdan bakıyorum.
  • Zevk meselesi... Kimi arabanın sedanını severim kimi arabanın hb modelini. Ama genelde beğendiğim araçların çoğu sedan...
  • amerikan tarzını anlamak isterseniz simpsonlar yeterde artar bile ..
  • Beş yaşındaki bir çocuğa bile "araba resmi çiz" deseniz sedan çizer, araba şekli aklımıza böyle kazınmış...
    Hep HBlerin bir eksikliği SW lerin ise gereksiz fazlalığı varmış gibi geliyor bana...
  • quote:

Orjinalden alıntı: egebuca

5 kişilik aile ve 5 kişilik bagajla tatile hangi arabayla gidebilirizki.Biz türkler kapıda iki araba da olsa 8 kişiyle bir arabaya sığmaya çalışırız. eeeee o zamanda araba dediğin 8 kişiyi de almalı.
    sedan almazsan böyle olur işte.

türkiyede neden sedan araba

En önemli sebebi bu. Türkler bagajı en çok kullanan milletle bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUNERBOY -- 26 Temmuz 2007; 23:56:03 >

• Benden alıntı yapan yada yapmayan arkadaşlar bende polemik yaratma niyetinde değilim.

Bir arkadaş 206 yı örnek vermiş neden sedan sorusunun cevabına. 206 zaten darlığı ile ünlü bir arabadır,sedanıda çıksa durum farklı olmaz.

Hb çoluk çocuk baba parası yiyen arabası gibi yapılan benzetmelerede gülümsedim. şimdiye kadar hiçbir arabamı babamın verdiği parayla almadım . Ve çoluk çocukta değilim,işim dolayısıyla iran ırak sınırında dağlarda geziyorum. Neyse konuyu iyici çarpıtıcaz.

Arkadaşların görüşlerindende feyz alarak şunu söylüyorum. şu oturaklılık olayı arabadan arabaya değişir. Yakında almayı planladığım araçlar Focus Hb ve Golf. İkiside Hb ve hiçte zıpır bir duruşları yok. Hb araçların yol tutuşu sedanlara oranla daha iyidir. Ama bir micradır,twingodur v.b. para verseniz binmem. Bakalım bu yorumlarım nasıl değerlendirilecek?

• bende sedan arabayı severim lakin 4 yıldır ehliyetim var ve ankara trafiğinde araç kullanıyorum

malum büyük şehirlerde yoğun trafik park yakıt vs vs vs büyük sıkıntı

bunları görünce insanın en küçük hb leri alası geliyo şahsen benim öyle

tamamen şartların gereği diye düşünüyorum

daha küçük bi yerde yaşıyo olsam bende sedan tercih ederdim
  • Avrupada aile en fazla 2-3 kişiden oluşur.Çocuk reşit oldu yaş 18 e geldiğinde ayrılma durumu doğuyor.Onun içinde bilhassa bu tip toplumlarda kısa spor manevra kabiliyeti fazla araçlar tutulur..Yılık izinlerde sadece küçük bir çanta-valizle seyahate çıkarlar...Sırtında hörgcü ile dolaşan bir araca fazla ragbet etmezler..
    Bizim ülkemizde ise en küçük çekirdek aile 4-5 kişdir.Mutlaka bir yerden bir yere 3-4 vliz yada poşetler dolusu araçlarla gideriz...Kendimizi güvende hissetmeyiz..2 günlük seyahate 3-4 takım çamaşır alıp gideriz..biz böyleyiz..bize hb araba dar gelir..Ama yeni yeni çalışan bayanlar ,iş sahibi gençler yeni evlenen baba evinde ayrı yaşayanlar ve bu yapıya uymayanlar HB araça binerler..
    Bence de HB araç kesinlikle çok kullanışlı ve olması gereken araç tipidir..Bagajı iyi kullanıldığında inanılmaz çok eşya alır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: müdür

Avrupada aile en fazla 2-3 kişiden oluşur.Çocuk reşit oldu yaş 18 e geldiğinde ayrılma durumu doğuyor.Onun içinde bilhassa bu tip toplumlarda kısa spor manevra kabiliyeti fazla araçlar tutulur..Yılık izinlerde sadece küçük bir çanta-valizle seyahate çıkarlar...Sırtında hörgcü ile dolaşan bir araca fazla ragbet etmezler..
    Bizim ülkemizde ise en küçük çekirdek aile 4-5 kişdir.Mutlaka bir yerden bir yere 3-4 vliz yada poşetler dolusu araçlarla gideriz...Kendimizi güvende hissetmeyiz..2 günlük seyahate 3-4 takım çamaşır alıp gideriz..biz böyleyiz..bize hb araba dar gelir..Ama yeni yeni çalışan bayanlar ,iş sahibi gençler yeni evlenen baba evinde ayrı yaşayanlar ve bu yapıya uymayanlar HB araça binerler..
    Bence de HB araç kesinlikle çok kullanışlı ve olması gereken araç tipidir..Bagajı iyi kullanıldığında inanılmaz çok eşya alır..

Şu ana dek okuduğum yorumlar içerisinde en objektifi ve yararlı olanıydı bu. Teşekkür ederim

• zevk meselasi.

yani HB biraz sportif karakterli, sedan daha sade ve prestije sahip.

siz hiç HB makam aracı gördünüz mü?
  • Hatta şunu söyleyebilirim. 72 ekran bir tv kutusu ile birlikte sedan bir araca hiçbirşekilde sığmazken, B sınıfı HB bir araca arka koltukların yatırılması ile rahatlıkla sığıyor. Arka koltuklar yatınca van olarak kullanılabiliyor HB ler. Sedanlarda bu yapılamıyor. Şu an HB bir araç kullanıyorum. Önce 2 aracım da sedandı. HB bagaj konusunda eksiklik hissettirmedi şimdiye kadar.

Türkiyede de yeni trend HBler. Tüm marka direktörleri aynı şeyi söylüyor. Avrupada şu an sedan Meganeların sadece % 6,5 i sedan. 3 te biri 5K HB , 3te bir SW , geri kalanı 3K HB ve Coupe modeller.
    Yakında Türkiyede de aynı şey olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: salula

zevk meselasi.

Gördüm.Citroen C6. Fransa Cumhurbaşkanının makam aracı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

quote:

Orjinalden alıntı: salula

zevk meselasi.

Gördüm.Citroen C6. Fransa Cumhurbaşkanının makam aracı.

bi daha bak iyi görememişsin
     türkiyede neden sedan araba

• çünkü sedan daha büyük gözüküyor. Türk insanı sever böyle gösteriş yapmayı. Kocaman arabası var diye
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.