Şimdi Ara

türkiyede neden sedan araba (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu araç sedan değil. C sütunu stoplarda bitiyor. Neresi sedan?
  • Ne zaman Avrupa'daki gibi bir evin önünde 3 araba olur,o zaman HB araçlar Türkiye 'dede revaçta olur.Genelde ailenin her işini görecek araba istiyoruz buda bizi sedana yaklaştırıyor.
  • Neden sedan da, SW değil? Bu da cevap bekleyen ayrı bir soru. Bagaja ihtiyacı varsa neden SW almıyor millet? Avrupada en prestijli araçların bile SW versiyonu var. (Mercedes E serisi, BMW 5 serisi, Audi A6 gibi) Ve ciddi satış rakamları var.
    Sosyolojik bir araştırma yapılmalı bu konuda :)))
  • HB sevmiyorum. Sportif de bulmuyorum. Bence hiçbiri sportif değil. Sportif dediğin coupe olur. şahsen ne ne 106,306,206,megane hb vs vs hiçbiri sportif değil bana kalırsa.
    sadece şehir içi kullanımı kolay araçlar.. okadar
  • Ben çok küçükken elime bir uzun bir de kısa lego geçtiğinde, kısa legoyu uzunun ortasına yerleştirirdim (yani sedan araba). Çok legom varsa da arabalarımın büyük kısmı sedan olur, birkaç tanesini de değişiklik olsun diye hb yapardım, ama benim kahramanımın arabası mutlaka sedan olanlardan olurdu.
    Tabi küçükken bagaj hacmi düşüncesi filan yok. Demek ki bendeki sedan tercihi doğuştan olabilir

Bir de bir çocukluktan beri babalarımızın kullandığı arabalar genelde sedan olmuştur, çünkü hb versiyonları yoktu renault 12, taunus, murat 121, BMW/Mercedes'in filan. Küçükken bildiğim tek tük hb arabalar da golf, 205 ve tostos (vosvos) olmuştur. Sedan araba daha çok olunca da bilinç altımıza işlemiş olabilir normal araba sedandır diye.

• bence bunu bir sosyologa sormali
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

Bu araç sedan değil. C sütunu stoplarda bitiyor. Neresi sedan?

bunun için topic açmaya gerek yok.
    stoplardada bitmesinin önemim yok stoplar çok geride.bagaj kapagına bakınca anlaşılıyor.
    ayrıca bu hb se sedan C6 düşünemiyorum

ama HB ler benimde favorim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salula -- 27 Temmuz 2007; 19:32:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nebituran

bence bunu bir sosyologa sormali

• quote:

Orjinalden alıntı: salula

quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

quote:

Orjinalden alıntı: salula

zevk meselasi.

yani HB biraz sportif karakterli, sedan daha sade ve prestije sahip.

siz hiç HB makam aracı gördünüz mü?

Gördüm.Citroen C6. Fransa Cumhurbaşkanının makam aracı.

bi daha bak iyi görememişsin
     türkiyede neden sedan araba

Arkadaşlar bu araba ne sedan ne de hatchback. Bu tür kasaların ismi liftback. En çok bileceğiniz örnek Renault Laguna, hep liftback olarak üretildi.

• Liftback +1

(ya ne güzel bilmişlik taslayacaktım, benden önce birisi yazmış)
  • dedelerimiz araba kullanmayı sedanda steyşında öğrendi.

biz türk milleti olarak geniş arabadan hoşlanırız.bence tcde dünyanın en pahalı benzinini kullanıyo olmasaydık kimse pöjo fiyata binmezdi.

bu geniş araba sevgisi bence türklerin arabayla ilkkez tanıştıkları yıllarda başladı.dev boyutlardaki dodge,plymouth,chevy,buick,olds larda arabayı kullanmayı öğrenen dedelerimizde büyük araba tercihi doğdu.bize de geçmişten yansıyan bi özellik olarak düşünüyorum.anıtkabire gidenler bilir atatürk bile 1934model lincoln,1937cadillac,1937pontiac kullanıyomuş.

• quote:

Orjinalden alıntı: tralles

"Ben bu olayı hala tam olarak kavrayabilmiş değilim ama emin olun HB araçlara zıpır arabası,basit duruyor diyen insanlar var."

Aynen öyle. Tam da böyle düşünüyorum. Bir arkadaş da ataerkillik demiş. Bunun ataerkillikle ilgisi yok. ABD de mi ataerkil?

Siz hiç HB Rolls-Royce, HB 7.35 -7.40, HB S500-600, HB Cadillac, Limousine gördünüz mü?

HB zıpır arabasıdır, teenager arabasıdır. A ve B segmenti arabasıdır. C segment arada kalır. Ama parası olanların aldığı D, E, F segmentlerine çıktınız mı orda HB arabayı mumla ararsınız. (ha 3-5 örnek gösterebilirsiniz ama istisnalar kaideyi bozmaz) Avrupada ve Amerikada zenginler HB değil sedan alır. Araba dediğin sedandır. HB genç işidir, modadır, pop kültürün ürünüdür. Sedan almayacaksam ve param varsa spor coupe tarzı bir şey alırım ya da SUV alırım. Ama HB araba almam.

Bu salt bagajla ilgili bir şey değil. Bu algıyla ilgili, konformizmle ilgili, Sedan seçkinliği ve oturmuşluğu temsil eder. Gerçekte öyle olduğu için değil, toplumsal algı öyle olduğu için...

Sedan olgun adamın arabasıdır, HB kadınların ve baba parası yiyen gençlerin. Öyle olduğu için A.B. C sınıfı HB doluyken, D.E.F sınıfı sedan doludur.

Ha, bunlar benim görüşümdür, Dolayısıyla subjektiftir ve kimseyi bağlamaz. Siz de sedanların demode olduğunu, dinazorların kullandığını, eski kafalılığı temsil ettiğini düşünebilir ve dile getirebilirsiniz. bu konuda polemik tuzağına düşmem, dolayısyla aleyte yazılan hiç bir yazıya cevap vermeyeceğim.

Ha ha kızdırdım HB sahiplerini. Hemen alınmayın. Bir kısmı şakaydı yahu!..

Gerçekten...

quote:

Orjinalden alıntı: we[AGRA]

Benim Hb araba alırmen kafama takılan tek olay bagaj kısmından içeri ses alması olur. Bunu birkaç arabada yaşadım. Ama yeni nesil araçlarda bu minimum düzeyde. Zaten bu benim kararımı değiştirmez ben yine gider Hb otomobilimi alırım.

Benim düşüncem de şöyle bu konuda;
    Eski kafalı büyüklerimizde şöyle bir inanç vardır. Araba dediğin oturaklı olur,ne o öyle arabanın kıçı yok.

Ben bu olayı hala tam olarak kavrayabilmiş değilim ama emin olun HB araçlara zıpır arabası,basit duruyor diyen insanlar var.

Bence HB ler sadanlardan çok daha yakıyıklı oluyor çoğu markada.

amerikada zengin olmayan da sedan alıyo çünkü heçbek yok!!!
    tek türk,o da son yıllarda yakıt ekonomisi için çıkmış araçlar.ama amarka trafiğinin %1i bile hb değildir.

amarkada 80 öncesinde %50 sedan-steyşın %50pikaptı

şimdi steyşınların yerini suvlar almağ başladı.
    amarkada başka tip araç yok.hbler araba parketçej yeri olmayan zavallı avrupanın türettiği bi model.

• abicim senin klavyende gerekli harfler mi yok
  • 1956 --------------------2007

türkiyede sosyal gelişim biraz rötarlı hatta zaman zamanda tornistanlı olduğu için bir 20-30 yıl geride olmamızda anormallik yok .. alışacağız adapte olacağız bu kentsel hayata ve gereklerine elbett

• we[AGRA]..arkadaşım teşekkür ederim..
  • Konu cok uzamış okumadım

Biz Türk milleti olarak 5 kişilik arabaya 10 kişi binmekten vazgeçelim. Sonra HB araba alırız.

3 insan bir hayvan da binebiliyor :) Hatırlayın: Dana ferhat
  • quote:

Orjinalden alıntı: tralles

"Ben bu olayı hala tam olarak kavrayabilmiş değilim ama emin olun HB araçlara zıpır arabası,basit duruyor diyen insanlar var."

Aynen öyle. Tam da böyle düşünüyorum. Bir arkadaş da ataerkillik demiş. Bunun ataerkillikle ilgisi yok. ABD de mi ataerkil?

Siz hiç HB Rolls-Royce, HB 7.35 -7.40, HB S500-600, HB Cadillac, Limousine gördünüz mü?

HB zıpır arabasıdır, teenager arabasıdır. A ve B segmenti arabasıdır. C segment arada kalır. Ama parası olanların aldığı D, E, F segmentlerine çıktınız mı orda HB arabayı mumla ararsınız. (ha 3-5 örnek gösterebilirsiniz ama istisnalar kaideyi bozmaz) Avrupada ve Amerikada zenginler HB değil sedan alır. Araba dediğin sedandır. HB genç işidir, modadır, pop kültürün ürünüdür. Sedan almayacaksam ve param varsa spor coupe tarzı bir şey alırım ya da SUV alırım. Ama HB araba almam.

Bu salt bagajla ilgili bir şey değil. Bu algıyla ilgili, konformizmle ilgili, Sedan seçkinliği ve oturmuşluğu temsil eder. Gerçekte öyle olduğu için değil, toplumsal algı öyle olduğu için...

Sedan olgun adamın arabasıdır, HB kadınların ve baba parası yiyen gençlerin. Öyle olduğu için A.B. C sınıfı HB doluyken, D.E.F sınıfı sedan doludur.

Ha, bunlar benim görüşümdür, Dolayısıyla subjektiftir ve kimseyi bağlamaz. Siz de sedanların demode olduğunu, dinazorların kullandığını, eski kafalılığı temsil ettiğini düşünebilir ve dile getirebilirsiniz. bu konuda polemik tuzağına düşmem, dolayısyla aleyte yazılan hiç bir yazıya cevap vermeyeceğim.

Ha ha kızdırdım HB sahiplerini. Hemen alınmayın. Bir kısmı şakaydı yahu!..

Gerçekten...

quote:

Orjinalden alıntı: we[AGRA]

Benim Hb araba alırmen kafama takılan tek olay bagaj kısmından içeri ses alması olur. Bunu birkaç arabada yaşadım. Ama yeni nesil araçlarda bu minimum düzeyde. Zaten bu benim kararımı değiştirmez ben yine gider Hb otomobilimi alırım.

Benim düşüncem de şöyle bu konuda;
    Eski kafalı büyüklerimizde şöyle bir inanç vardır. Araba dediğin oturaklı olur,ne o öyle arabanın kıçı yok.

Ben bu olayı hala tam olarak kavrayabilmiş değilim ama emin olun HB araçlara zıpır arabası,basit duruyor diyen insanlar var.

Bence HB ler sadanlardan çok daha yakıyıklı oluyor çoğu markada.

Aynen imzamı atarım bu söylediklerinizin altına tralles hocam. hislerime tercüman olmuşsunuz valla.

• "Sedan otomobiller oturaklı, kodaman gösteren, ciddi ve yere sağlam basan otomobillerdir" anlayışının, sedan tercihindeki en önemli etken olduğunu düşünüyorum.

Bu anlayışı kısmen ben de doğru buluyorum. Toplumun otomobil konusundaki tarihsel tecrübesi ve görgüsü nedeniyle Ülkemizdeki otomobil kültürü bu şekilde gelişmiş durumda. Otomobil endüstrisi ve piyasası, 1990'ların başına kadar sedan otomobillerin hakimiyetindeydi. Şüphesiz ki trafikte hatchback otomobillere de rastlanıyordu ama Ülkenin otomobil parkının çok çok büyük kısmı sedan otomobillerden oluşuyordu. 1970'li hatta 1980'li yılları hatırlayınız; trafik Tofaş'ın 124, 131, Serçe, Şahin, Doğan modelleri ile Renault'un 9 ve 12 modellerine teslimdi. Bunların tamamı sedan tipindeydi. Daha seyrek olarak görünen Ford Taunus, Peugeot 504, Mercedes 220 gibi otomobiller de sedan hakimiyetini destekliyordu. O yıllarda sedan otomobillere
    hatchback değil, olsa olsa station vagon otomobiller rakip olabilirdi. Bir de VW'nin efsanevi "Tosbağa" modeli var tabii, nevi şahsına münhasır...

Hatchback otomobiller, otomobil ithalatının önünün açıldığı 1980'lerin ikinci yarısından sonra piyasada boy gösterme fırsatını ancak bulabildiler. Mazda'nın 323 modelinin hatchback versiyonu; hele ki kaportadaki yuvasına girip çıkan ön farlarıyla ne sükseli, ne sıradışı bir otomobildi. İnsanlar daha önce de böyle havalı otomobiller görmüşlerdi ama ancak yoldan geçerken...

Tofaş Tipo modeline, Renault ise Europa modeline kadar "bagajsız" otomobil üretmediği; ithal otomobilleri de herkes satın alamadığı için toplumda "otomobil dediğinin önünde motoru, arkasında bagajı olur" anlayışı kolay kolay değişmedi. Toplum bu konudaki fikri dönüşümünü daha yeni yeni gerçekleştiriyor. Yaşam biçimlerindeki, aile yapılarındaki, sosyo-ekonomik düzeylerdeki değişimler de bu fikri dönüşümü destekleyecek noktaya ancak geldi.

Hal böyle olunca toplumun sedan talebini anlayışla karşılamak gerekir. Zaman içinde hatchback modellere rağbet daha da artacaktır.

Şu g0nlerde dikkatinizi çekiyordur; kelli felli adamlar şehirlerin ortasında parmak arası terlik giymeye başladılar. Bu adamların çoğu daha beş-on sene önce plaja bile Sümerbank ayakkabısı ve beyaz çorap ile giderlerdi. Benzer şekilde, bugün sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan hatchback otomobillere karşı çıkanlar, bir bakarsınız beş sene sonra hatchback peşinde koşar. Belki bir gün sedan'ı da özleriz!...

• Zevk meselesi arkadaşlar bu olay. Kimse kesin bir yargı ortaya koyupta insanların tercihlerini bu yönde kullanmalarını sağlayamaz bu konuda. Şu ana dek üç adet kendime ait arabam oldu. İkisi Sedan biri HB'di. Yani Sedan Hb taraftarlığı yapma gibi bir durum söz konusu olamaz. Günümüz şartlarında insanlar beğeni ve maddi olanaklarına uygun araba seçimi yapıyor. Geleneklere ve komşunun yorumlarına göre araba alan varsa buda onun karakterini yansıtır tabi.
  • hb arabada el freni cekilmiyoda ondan
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.