Şimdi Ara

türkiyede neden sedan araba (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sedan araçlar daha prestijli, hb'ler ise daha sportif duruyor. Ama hangisi daha stabil derseniz sedan derim. Eğer düzgün bir tasarıma sahipse, modifiyeli araçlara bakın, sedan ya da sedan'ımsı' araçlar daha çok tercih edilir. Nissan Skyline, Mitsubishi Lanver Evolution ve Subaru Impreza WRX serileri hep sedandır. HB araçlar drag'larda çok başarılı olsa da, pist yarışlarında sedanlar daha bir güzeldir diye düşünüyorum. Mesela WTCC yarışlarında da çoğunluk araç sedandır. Leon dışında da hepsi sedan yanlış hatırlamıyorsam. Sedanın bagaja çak bi dtm kanat, deli gibi yol tutar. Ama hb'te öyle bir şansınız yok. Geriye uzanan kanatlar yapmanız lazım, onun da boşta kalmaması için tamponların uzatılması lazım.. Sonuçta aynı hesap. Rallilerde de efsaneler hep sedanlardır.

• bu hb tarzı seven arkadaşlara mercedes, bmw, audi, volvo vb araçlardan versek severek binmezler mi acaba. yoksa çoğunun dediği gibi bunları yaşlı insanlarımıza mı bırakalım. çünkü bazı arkadaşlar sedan bir arabaya binecek kadar yaşlanmadım diyerek saçmalamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 29 Temmuz 2007; 23:26:21 >
  • sedan nasil daha stabil oluyor annamadim bilimsel olarak hb arac daha saglam basar yere aerodinamik ozellikten dolayi ayni markanin hb i sedanindan daha iyi yol tutar sallamayin yaw
  • sedan her bakimdan bence daha iyidir hb ye binince sanki araba bana eksik gibi geliyor

sevmiyorum acikcasi hb leri

buyuk konusmayayim ama sanirim hicbir zaman bir hb almam

dikkat edin zaten hb lerin sifirida ikinci elide sedanlardan dusuk
  • http://www.autoweb.co.uk/car_lot.asp

şu sitedeki araçlara baktımda hepsi hb nerdeysee corolla lar megane lar adamlardaa sedan anlayışı yokk
  • birde dikatimi çekti sedan araçlarda renk daha güzel duruyo siyah sedan araçla hb siyah araç arasında görünüm olarakta çok fark var sadece bagajla sınırlı degil galiba seçim
  • Sedan arabalar amerikadada çok tutuyor ve birçok yerde daha. aslında zevk meselesi ama sedanın tadı bir başka bana göre sedanlar daha estetik daha erkeksi güçlü duruyor. araba deyince onun bir kıçı olmalıdır benim için . öyle kıçı kopmuş hbler hiç zevkim değik. zaten görünüş olarakta en güzel onlar. küçükken resim yapmayı öğrenirkende sedan tiplerini çiziyorduk. Ama tabi zevke saygı, zevk işi sonuçta. bmw m5 sedan siyah (hayatımmm)
  • quote:

Orjinalden alıntı: müdür

Avrupada aile en fazla 2-3 kişiden oluşur....Sırtında hörgcü ile dolaşan bir araca fazla ragbet etmezler..

Bence de.
  • Bence bagaj ve görüntü dışında artısı yok. Biz Türkler alışmışız bagaja fazla eşya yüklemeye o yüzden sedan. Ama hatchback arabaların da yarısı yokmuş gibi geliyor bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: djoz

Liftback +1

(ya ne güzel bilmişlik taslayacaktım, benden önce birisi yazmış)

içimde kaldı bak şimdi hırs yaptım. Ben söylecektim onun liftback olduğunu

• quote:

türkiyede neden sedan araba

-cünkü ayni paraya daha fazla arac
    -daha fazla bagaj
    -görsel olarak daha karizmatik :)
    -soguk havada bagaj acilinca iceriye soguk girmemesi
    - güvenlik ( arkadan birisi toslarsa )

iyi günler

türkiyede neden sedan araba
  • HB diyenlerin %90ı arabayı park etmesini hatta kullanmasını bile bilmiyor eminim. 18e girer girmez ehliyet alıp trafiğe çıkan insanlar bunlar. Sedan arabayı nasıl park edecek ki?

Bırakın boş lafları. Türkiye'yi geçtim Abdye bakın sedan mı çok hb mi? En iyi otomobiller sedan mı hb mi?

Hb bayan ve yeni ehliyet almış ergen için idealdir. Diğer insanlar da kullanabilir. Zevk meselesi. Hb araç sahipleri sedanı kötüler sedan sahipleri hbi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *eksik yazı var*

HB diyenlerin %90ı arabayı park etmesini hatta kullanmasını bile bilmiyor eminim. 18e girer girmez ehliyet alıp trafiğe çıkan insanlar bunlar. Sedan arabayı nasıl park edecek ki?

Bırakın boş lafları. Türkiye'yi geçtim Abdye bakın sedan mı çok hb mi? En iyi otomobiller sedan mı hb mi?

Hb bayan ve yeni ehliyet almış ergen için idealdir. Diğer insanlar da kullanabilir. Zevk meselesi. Hb araç sahipleri sedanı kötüler sedan sahipleri hbi.

fikrinizi belirtirken bu kadar sert konuşmak zorunda mısınız? valla sizin gibiler yüzünden foruma yazmak hiç gelmiyor içimden..
  • HB araçların yol tutuşu sedanlarından daha iyidir bunu daha önce çok araştırmıştım
  • @ Hb bayan ve yeni ehliyet almış ergen için idealdir
    iste bu kadar, hatchback aracalrin bir diger avantaji bagajin genis kapagi, icabinda camasir makinasini
    bile icine atabilisin..
    sedan- hb karisimi arac olarak eski kasa seat toledo diyelbiliriz, yani büyük bir kapak ile bagaj hacmi:)

http://img1.classistatic.com/cps/bln/110725/183r5/9145ak_23.jpeg
  • Sert mi konuştum ? haha :) Hiç değil.

Babasının parasıyla hb araba alıp camları ve teybin sesini açarak gezen apaçilerin burada sedan arabaya yaşlı arabası demesi ne ayarsa ben de o ayarda konuşuyorum. Ki onları kimsenin tiye almadığı malum. Bu insanlarla aynı yola çıkıyorum ya. Canımı tehdit eden önemli bir etken.

Bmw 520 kullanıyorum. Bayramda gelın elımı opun. :)
  • Bu reklamı hatırladınız mı? Dakika 1:00'de başlatın ve sonuna kadar izleyin. Bu reklamın TÜRKİYE gibi ülkeler versiyonu (SEDAN)

Bu da reklamın AVRUPA versiyonu... (STATION-WAGON)

• Yıl 1989
    Amerikan Edebiyatı ve Tarihi öğretmenime rica ettim, İncirlik Hava Üssünden bana MOTOR TREND ve CAR & DRIVER dergilerini getirdi. İnternetin ve uydu yayınlarının olmadığı bir zamanda altın değerindeydi dergiler.

Editöre mektuplar sayfasında bir yazı, çevirisini yaptım, iyi derecede İngilizce bilenler ve esprinin nerede gizli olduğunu anlayanlar için orjinali de aşağıda.

- Soru: Bir tavuk kümesinin neden tek kapısı var?
    - Cevap: Çünkü dört kapısı olsaydı tavuk sedanı olurdu da ondan!

- Question: Why does a chicken coop have only two doors?
    - Answer: If it had four, it would be a chicken sedan!
  • Ben öğrenci evini clio ile taşımış adamın
  • Aracım da sedan ama bagaj kapağının eğimi hoşuma gidiyor. Diğer sedanlar gibi olsaydı station almadığıma pişman olurdum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.