Şimdi Ara

Türkiyede Porsiyonların Aşırı Küçük Olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    TR de su bile ikram etmezler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karnını doyurmak bile lüks artık ülkede, küçücük porsiyonlara en az 10-20 lira ödüyorsun, biriyle birlikte karnını doyurmak için en az 45 TL'yi gözden çıkarman gerek.
  • bir de tartmadan etmeden kafasına göre porsiyon koyan işletmeler var. en uzak durulası yerler.
    ustanın keyfine göre önüne gelen et belirleniyor. gramaj filan hak getire.
    adama kaç gram et var bunu tartıyor musunuz diye sorduğumda adam hassas tartının icadından dahi haberi yokmuş gibi bakıyor.
  • Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    balayını gavurda mı kutladın utanmadan

• Ben dışarda yemek yemiyorum artık porsiyonlar küçük geliyor 2 misli ekmek yiyorum doymak için içeçek felan içmiyorum suyu 5 tl istiyorlar çakallar dışarda en son 5 ay önce yemişimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-07C238B73

balayını gavurda mı kutladın utanmadan
    Evet. Hayatımdaki en iyi tatildi. Ne arayan ne soran var. Kimse ulaşamıyor. Huzur bulduk resmen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hesaplı olsun diyorsan hazır yemiycen hoja.

sonuçta adam işletme çalıştırıyo.adamın tuvaletindeki tubalet kağıdından, oğlunun kız arkadaşına verdiği kolyeye kadar senin paran gidiyor. gidicen balık haline alacaksın çupranı. borcamın dibine keseceksin soğanları. üstüne yatır çuprayı kapat üstünü alüminyum folyo ile.yuvarla fırına.sonra gir dh yap geyiğini 45dk sonra cillop gibi balığın hazır.ister yanına salata yap ister direkt indir mideye.hem sağlıklı hem ucuz.

Türkiyede Porsiyonların Aşırı Küçük Olması

• Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    ya sev ya terket

• Sen o 6 eıroyu burdaki adama ver bak nasıl dolduruyor eti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çekilin Ben Baytarım

Sen o 6 eıroyu burdaki adama ver bak nasıl dolduruyor eti.
    senin mantıkla 6 euroya hindistanda araba kiralarsın . ama adamlar 100 dolar maaş alıyor bunu bilmezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: realitych

senin mantıkla 6 euroya hindistanda araba kiralarsın . ama adamlar 100 dolar maaş alıyor bunu bilmezsin

Alıntıları Göster
    AB ye girmek isteyen bir ülkeyiz tabiki fiyatlar almanya ile aynı olacak. Çok çalışın çok kazanın ülen

• Çok enerji harcayan bir insana yetmez ama hareketsiz bir yaşama sahip insanlar için porsiyonlar ideal.Geçen bir döner yiyim dedim pilavı,pidesi,eti vs gayet yeterliydi.En sona pilav kaldı sırf israf olmasın diye yedim.Bir sürü yemek böyle çöpe gidiyor.Aslında insanlar porsiyonlarını kendileri belirlemeli.Bir üst sınır koysunlar ondan fazla alamayalım.Gerçi bir de ortada meşhur "açık büfe savaşları" gibi bir gerçek var.Adamlar yiyemeyecek olsa bile alıyor Bilinç olmayınca olmuyor.

• herşeyi geçtim dün çiğköfte aldım adam resmen 1 mm eliyle mala gibi ezdi yapıştırdı. incecik lavaşta çiğköftenin tadı bile gelmedi. yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Hatırlamıyorum ama hariç ise bile 3-4 € fiyatı vardır. Gerçi bu mekanın sahibi de adamın dibiydi. Balayı çiftiyiz diye bize şampanya da ikram etmişti

Alıntıları Göster
    hangi ülke orası?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

hangi ülke orası?

Alıntıları Göster
    Viyana

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-07C238B73

ya sev ya terket
    Boş yapma.

• Çekilin Ben Baytarım kullanıcısına yanıt
    adamlar bizden daba az saat calisiyor 3 kati kazaniyor ama

• Hiç bir cuma namazını kaçırmayan esnaflar bu şekilde hizmet veriyor..

• acik bufe kahvalti veren mekanlara bakiyorum . 2 kisi geliyo herseysen ayri ayri tabaklara dolduruyo masaya diziyo . sonra 3 te 1ini bile yiyemiyo . ulan yazik gunah . boyle gorgusuzluk olur mu . al.bir tabak doldur biterse yine soldurursun . ve acik bufeye gelenlerin %40 i boyle ne yazikki .

• Porsiyonların küçülmesi bence güzel,fast food restoranlarında gençler yarısını çöpe atıyor,yazık değil mi?Her bir ürün artık yurt dışından geliyor,her bir ürün artık ülke dışına çıkan paracıklar demek!O yüzden bence halk ufaktan ufaktan eski köy yaşamına adapte olmaya çalışsın...Gelecek kötü,Almanların yaşadığı bi hikaye vardır 2.dünya savaşından sonra ,ekmek almak için 3.kattan sepeti içi dolu şekilde aşağıya indirene kadar bir Alman ,ekmeğin fiyatı 2 sepet para olmuyormuş.Umarım biz o günleri görmeyiz,çünkü bizim Almanlar gibi teknoloji ve bilime yatırım yapmış devletimiz de yok.Hala siyasi hamasetle uğraşıyoruz yazık!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.