Şimdi Ara

türkiyenin en iyi makine mühendisliği neresi sizce? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
2
Favori
14.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Neye göre,kime göre? Bir kıyaslama yapacaksak hepsini tecrübe etmiş olmamız gerekmez mi. Birinin lab.ı iyidir hocaları kötüdür, diğerinde hocalar deneyimlidir lab. imkanı yoktur. CV de üniversite adı etiket gibi bir şey. Bir nevi kılıf. Analitik düşünemeyip problemlere çözüm getiremiyorsan kılıfın iyi olsa ne olur.
  • teorik olarak

itü mak>metu mak>ytü mak

pratik olarak

itü gmim>deü gmim>yıldız gmim

allah aşkına boğaziçini almayın şu listeye teknik bir üniversite değil orası, atölyeleri laboratuvarları ne kadar gelişmiş olabilir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byob -- 30 Kasım 2013; 20:27:44 >
  • Hala İTÜ'den habersiz insanlar var..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • itü.
  • onurmechanical kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle İTÜ. Tartışmanın luzumu yok kimse ödtü falan demesin bilip bilmeden.
    Sonra Odtü.
    BTÜ.
    YTÜ
    Saü
    Eskişehir..
  • İtü'yü niye en iyi buluyorsunuz peki? Ben de itüdeyim de sonuçta odtüyle karşılaştırma imkanım olmadı. Merak ettim sizce neden iyi itü?

++Gurur point almadım değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Böck

İtü'yü niye en iyi buluyorsunuz peki? Ben de itüdeyim de sonuçta odtüyle karşılaştırma imkanım olmadı. Merak ettim sizce neden iyi itü?

Bende gurur pointleri aldim level atladim
    Beyler ITU dür makinayla özdeşleşen üni ama söylemedi demeyin
    "KAN ALIRLAR KAN" 4. Senemdeyim, kizilaya bu kadar vermedim.Hele bide şükrü baltamiz var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-768DB40EF -- 10 Ocak 2014; 17:16:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

İtü'yü niye en iyi buluyorsunuz peki? Ben de itüdeyim de sonuçta odtüyle karşılaştırma imkanım olmadı. Merak ettim sizce neden iyi itü?

Mezunların geldikleri yerler ,kök ve kulturu cok farkli bir kere . Gumussuyu kampusundeki hava , profesorler vs . Odtu sadece ing egitim sayesinde puan olarak onde :)

Bilmiyorum göreceğiz daha hazırlığı yeni atlıyorum hocam sabırsızlanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

Orijinalden alıntı: Freddy03

quote:

Bende gurur pointleri aldim level atladim
    Beyler ITU dür makinayla özdeşleşen üni ama söylemedi demeyin
    "KAN ALIRLAR KAN" 4. Senemdeyim, kizilaya bu kadar vermedim.Hele bide şükrü baltamiz var

Hocam nilgi verebilir misiniz bende daha yeniyim de , diger muhendisliklerden farkla daha mi zor , Enerji-Tasarim-Otomotiv-Sistem dinamiği ve kontrolü-Tesisat alanlarindan hangidini sectiniz?

Mezunlarin durumlari nasil nerelerde ne kadara is buluyorlar ?

Ya açıkçası Makina mühendisliği kendi içerisinde zor ama Bizim fakültenin havasındanmıdır nedir bilmem Hocalar 2-3 kat daha zorlaştırıyor dersleri.Zorlanabileceğin dersleri 3 vize gibi proje+ ödevler gibi eklerle dahada zorlaştırıyorlar.Finale girme notuda 45 olunca kıt verilen notlar cabası tabi.İş zorlaşıyor ama çalışan insan yapar bunu unutma.Ben şahsen çok aşırı zorlanmadım ama düzenli çalıştım son geceye bırakmadım.
    O dal dersleri şu an herkes seçebiliyor.Yani Enerji seçen Sistem dinamiğinide seçebiliyor.O yüzden Dal olayı senin için değişken olacak ben bile daha hangi alanda çalışmayı istediğimi tam kestiremedim.Çünkü her birinde zevk aldığım çok ders oldu (HVAC hariç Tesisat yani)

Ben dal derslerimi enerji+sistem dinamiği aldım ama 2. dönem var daha onda sanırım konstrüksiyon+sistem+enerji olarak 3 farklı ders alcam gibi gözüküyor.Biraz senin karma yaparak mantıklı seçimler ve işine yarayacağını düşündüğün dersleri alman gerekiyor.Yani Enerji seçtim diye Enerjide çalışmayı sakın düşünme o yüzden her alanda geliştir.
    Sen derslerini çok aksatmadan devam et, İş seni bulur merak etme.İtüden mezun olan boşta kalmaz(Çok tembel olmadıkça onlarda bulur ama firma profili değişir.).Stajlarında bunu daha iyi anlarsın ilerde, Hele birde ortalaman olursa yemede yanında yat.Çok merak etme mezuniyette iş olayını ama kendini ona hazırla, program öğren, projelerde öğrenmeye çalış, projelere katılabilirsen katıl.Seminerleri fazla kaçırma, Makinada yapılan bizim mesleğe yönelik seminerlere gir 1. sınıfta olsan 2. sınıfta olsan kaçırma.
    Maaşlar olarak bence çok kötü değil,Üst seviye firmalar Arçelik,Bosch gibi Tai-Tei gibi askeri yerler falan 3 bin üstü veriyor.Bazı yerlerde Üniversite kayırma çok ama bir firma ITU den alırken diğeri ODTU den gibi değişik adetleri olan istisna firmalarda var.Ama rahat ol,
    Siemens,Arçelik,Bosch,Tai,Tei,Aselsan,Mercedes,Hyundai,Vestel tavsiye etmesemde,Roketsan,Renault,Tofaş bunlar isim yapmış firmalar.Buralara giren çok duyduğum insan var.Daha iyi şartlar sunan isim yapmamış firmalarda var onlarıda araştırıp sen bulacaksın İş olayı maaş olayı zamanla öğreneceğin birşey o yüzden çok sorun etmeyin.Her denk gelen bunu sordu forumda çok kasmayın ben mesleğe gelecek kaygısı olmadan girdim sizde biraz fazla gelecek kaygısı.Siz işinizi düzgün yapın gerisi size gelecektir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-768DB40EF -- 10 Ocak 2014; 17:58:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.