Şimdi Ara

Türkiyenin en tehlikeli,virajlı,yüksek dağ yolları? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
7
Favori
56.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: topaz42

Yaşım 43. İyi hatırlarım. Eskiden yollar bir gidiş bir gelişli idi. Kızılcahamam Azaphane deresi geçişi ve Bolu dağına çıkış, Bilecik'teki Gülümbe rampalarına çıkış sırasında tüm dualarımızı okurduk. Özellikle Azaphane deresine bir sürü araba uçardı. Bolu dağında tekerin biri dışarda dönerdi.

Fakat şimdi kalmadı. Tüm yollar ya otoban, ya da duble bölünmüş yol oldu. Seyahat zevkimin içine edildi. Otoban yolculuğunu ben de hiç sevmem. Hem de hiç. E-5'ten Adapazarına kadar giderim. Sonra kavşaktan Bilecik yoluna dönerim.

Köyüme yaklaştığımda köye giden 2 yol var. Biri olabildiğine geniş. Uçurumsuz. Diğeri dar ve çok yüksek uçurumlu. 15 km kadar bir yol. Ben uçurumlu yoldan giderim. Babam kızar bana. Aklından zorun mu var oğlum der.

Alıntıları Göster
    Rize den artvin şafşata gittim geçen hafta hala dönüyor başım bir tane araba sollanacak yer yok ezbere araba solluyoruz. Bence daha tehlikeli yol zor bulunur sağ taraf da baraj var yoldan çıktın işin biter.

• quote:

Yaşım 43. İyi hatırlarım. Eskiden yollar bir gidiş bir gelişli idi. Kızılcahamam Azaphane deresi geçişi ve Bolu dağına çıkış, Bilecik'teki Gülümbe rampalarına çıkış sırasında tüm dualarımızı okurduk. Özellikle Azaphane deresine bir sürü araba uçardı. Bolu dağında tekerin biri dışarda dönerdi.

Fakat şimdi kalmadı. Tüm yollar ya otoban, ya da duble bölünmüş yol oldu. Seyahat zevkimin içine edildi. Otoban yolculuğunu ben de hiç sevmem. Hem de hiç. E-5'ten Adapazarına kadar giderim. Sonra kavşaktan Bilecik yoluna dönerim.

Köyüme yaklaştığımda köye giden 2 yol var. Biri olabildiğine geniş. Uçurumsuz. Diğeri dar ve çok yüksek uçurumlu. 15 km kadar bir yol. Ben uçurumlu yoldan giderim. Babam kızar bana. Aklından zorun mu var oğlum der.

Alıntıları Göster
    Eski Gaziantep-Adana yolu, Fevzipaşa' dan gavurdağına çıkış tamda bu yollara örnektir. Eskiden kamyonlar çıkarken muavin elinde takozla arkadan gelirmiş sert dönüşlerde. O derece sert yokuş ve viraj vardır bu yolda.

Benim unutamadığım yol ise; Adana Kozan - Mansurlu - Feke Yoludur. Toprak yoldur, yazın toz kışın çamur olur, ben yazın geçmiştim. 80 Km yolu neredeyse molasız 7 saatte ancak almıştık, o derece bozuk ve sarp bir yoldu. Araç Honda CRV idi. Otomobil gitmezdi o yolda, köylere çalışan Ford transit tarzı minibüsler ve Renault 12 tarzı araçlar vardı tek tük. Hiç unutmadığım bir yolculuk idi. Bir yerde kalsan yada tekerin patlasa karşıdan gelen geçemeyecek kadar dardı yol. Birbirimize belli etmesek de arkadaşım ve ben yusuf yusuf ederek yolu tamamlamıştık, Yolda kalsan cep telefonuda çekmiyordu torosların zirvesinde.

Ne diye o yola gittiniz derseniz, macera ve yeni alınmış SUV aracı o yolda kullanma isteğiydi. Şimdiki aklım olsa gidermiydim? Asla gitmezdim.

Gümüşhane - Kürtün - Tirebolu yolu da bir başka zor yol, virajları yokuşları çok sarp değildi ama bir başka tehlike vardı. Bölgenin topografyası gereği heyelan ve kaya düşme tehlikesi üst seviyede bir yer, kayalar öyle böyle değil, 50-100 ton büyüklüğünde, düştü düşecek şekilde seni selamlıyordu her yerde. Ertesi sene bir tv haberini görünce o yolu anımsamıştım, bir büyük kaya yolcu minibüsünün üstüne düşmüştü, ölüler vardı. Zaten o yolda her yıl böyle birkaç olay olurmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuralkan -- 20 Nisan 2013; 12:34:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vet147

quote:

Orijinalden alıntı: yaman06

Mut-Zeyne-Gülnar-Aydıncık arası.

Bu yol Mersin-Antalya yoluna bağlanır. Mersin-Antalya'dan daha beterdir.

20 yıldır ankaradan anamura gidiyoruz, bu dediğiniz güzergahtan geçiyoruz bunun ötesini görmedim ben daha fenası olamaz

Hocam sizinle geçen sene konuşmuştuk Ankara buluşmasında galiba. Orada da sözü geçmişti bu yolun.

Bizde Anamura gideriz 97'den beri. Bu yolda araç kullanmak kadar keyiflisini ben bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aneksi

adıyamanda nemrut dağına çıkarken , eski yol aynı resimlerdeki gibi. çok dik ve acayip virajlı

evet belirli bir kısmı özellikle arsemia'dan sonra TRT vericilerine kadar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vet147

quote:

Mut-Zeyne-Gülnar-Aydıncık arası.

Bu yol Mersin-Antalya yoluna bağlanır. Mersin-Antalya'dan daha beterdir.

20 yıldır ankaradan anamura gidiyoruz, bu dediğiniz güzergahtan geçiyoruz bunun ötesini görmedim ben daha fenası olamaz

Hocam sizinle geçen sene konuşmuştuk Ankara buluşmasında galiba. Orada da sözü geçmişti bu yolun.

Bizde Anamura gideriz 97'den beri. Bu yolda araç kullanmak kadar keyiflisini ben bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    özellikle mut silifke yolundan gülnara döndükten sonra olay başlıyor yani arkadaşların dediği gibi iki aracın bazen yanyana geçmesi imkansız. işin ilginci oldukça popüler bir otobüs yol güzergahıdır. menekşe mağarasına iniş ve çıkışıda oldukça keyiflidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebituran -- 20 Nisan 2013; 13:20:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

şebinkarahisardan dereli üstünden giresun a kadar gel bunlardan daha fazlası var.

Uçurum yok gibi ama gerçekten bu yoldan daha virajlı yol bu zamana kadar görmedim ben.Manzarada güzel konu sahibi arkadaşa tavsiye edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord66

quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

şebinkarahisardan dereli üstünden giresun a kadar gel bunlardan daha fazlası var.

Uçurum yok gibi ama gerçekten bu yoldan daha virajlı yol bu zamana kadar görmedim ben.Manzarada güzel konu sahibi arkadaşa tavsiye edilir.

Alıntıları Göster
    Antalya'dan sonra Finike-Demre arası yol, çok uzun değil ama bol virajlı, dar, çoğu zaman geçişe izin vermeyen ve manzaralı bir yol, ayrıca Demre'den sonra yine Kaş' a yaklaşırken aynı kıvamda yollar var.

• quote:

Alıntıları Göster
    ilk resimdeki yolda tırla otobüs virajda karşılaşıyor buda videosu
    http://www.youtube.com/watch?v=LopkHtL30TQ

• quote:

Alıntıları Göster
    Hayret Kimse 'uçmakdere' dememiş, Bilmediklerinden herhalde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: The-T

Hayret Kimse 'uçmakdere' dememiş, Bilmediklerinden herhalde :)

Alıntıları Göster
    http://www.youtube.com/watch?v=15KvsaP9Lo4

dünyanın en tehlikeli yolları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebituran -- 20 Nisan 2013; 14:17:25 >
  • Ordu'da Ulubey-Gürgentepe arası; gölköy- mesudiye arası ve yine Gürgentepe - Fatsa arası bildiğin kabustur. Bahsettiğim yollar Bolaman yolu, Mersin-Antalya yolu, Kaş- kalkan yolu ve finike-demre yolu ile karşılaştırılamaz bence. Zira bildiğin bulutun içinde sürersin, yol çok dar ve virajlıdır, kışın çoğunlukla kardan kapanır. Bir de Marmaris- Datça arası yolun eski hâli çok kötüymüş ama ben o halini görmedim. Mut yolu da kötü sayılır.yine Antalya-Isparta arasında ana yoldan ayrılıp Yazılıkaya kanyonu yolundan doğrudan Eğirdir'e bağlayan yol da zordur ama doğa harikasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercangozum -- 20 Nisan 2013; 14:51:05 >
  • Nurdağı tam istediğin gibi :) ayrıca iskenderun yayladağ arası burası daha hoş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dgkn_ngn -- 20 Nisan 2013; 15:28:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dgkn_ngn

Nurdağı tam istediğin gibi :) ayrıca iskenderun yayladağ arası burası daha hoş :)
    çeşitli yollar bilirim böyle olan çeşitli bölgelerden

1-Van-Hakkari arası meşhur "32 viraj"
    2-Sivas-Suşehri arası "Geminbeli Geçidi"
    3-Pertek-Tunceli Arası Pertekten sonraki ilk 5-10 km
    4-Kemaliye(Erzincan ilçesi)-Arapgir(Malatya ilçesi) arası adını hatırlamadığım bir dağın tepesine çıkış
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremuzala

çeşitli yollar bilirim böyle olan çeşitli bölgelerden

1-Van-Hakkari arası meşhur "32 viraj"
    2-Sivas-Suşehri arası "Geminbeli Geçidi"
    3-Pertek-Tunceli Arası Pertekten sonraki ilk 5-10 km
    4-Kemaliye(Erzincan ilçesi)-Arapgir(Malatya ilçesi) arası adını hatırlamadığım bir dağın tepesine çıkış

Alıntıları Göster
    silifke - anamur arası

• quote:

Alıntıları Göster
    Aynı kafadayız, mücadele iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

Aynı kafadayız, mücadele iyidir

Alıntıları Göster
    Bursadaki Orhaneli-Keles yolu orhaneliden kelese giderken
  • quote:

Alıntıları Göster
    güzel konu

• Erzurum ispir you
  • quote:

Orijinalden alıntı: yamtar36

Erzurum ispir you
    hepsini not aldım o bölgelerden geçersem uğrayacam tşk ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

hepsini not aldım o bölgelerden geçersem uğrayacam tşk ederim

Alıntıları Göster
    marmaris - datça yolu düzeldi gardaş duble yol oldu.. eskiden maceralıydı emme... yarısında illallah edip geri dönmüşlüğümüz vardır eski yolun..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.