Şimdi Ara

Türkiyenin en tehlikeli,virajlı,yüksek dağ yolları? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
7
Favori
56.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir insan niye öyle bir yolu inşa eder ki, hele o sondan ikinci yol nedir öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaman06

Mut-Zeyne-Gülnar-Aydıncık arası.

Bu yol Mersin-Antalya yoluna bağlanır. Mersin-Antalya'dan daha beterdir.

20 yıldır ankaradan anamura gidiyoruz, bu dediğiniz güzergahtan geçiyoruz bunun ötesini görmedim ben daha fenası olamaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalyalilar tünektepeye ciksinlar. Son zamanlarda eglendigim nadir yollardan birisiydi. Tek sikinti yol cok uzun degil ama mukemmel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya-Mersin arası benim için en keyifli ve en heyecanlı yol.

Öyle ki tatile gittiğimde en keyif aldığım bölüm bu yolda kullandığım süreç.

Bir tarafta deniz,bir tarafta orman ve dağ. Yeşilin her tonu,mavinin güzelliği ve en önemlisi müthiş virajlar.

Emin olun sadece bu yolun güzelliği için bile tur düzenlense ciddi ilgi çeker.

Ama ne yazık ki bu inanılmaz güzellikteki yol tünelller ve yol genişletme çalışmalarıyla gün be gün özelliğini kaybettiği gibi ağaç katliamına da sebebiyet veren bir hale gelen çalışmalarla üzücü.
  • Hopadan içeri girin artin ordanda ardahana kadar yollar sizin istediğiniz tarzda
  • Göcek Geçidi tavsiye ederim

bir de istanbul içi şile-ağva arası bir yol var bildiğin ralli yolu. Giderken ralli moduna girmiştim çok keyifliydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 20 Nisan 2013; 7:56:40 >
  • Türkiye'de tehlikeli yoldan bol ne var ? Dağ + viraj + tehlike bir arada, bonus olarak kaza ile yol dışına çıkma halinda ; yüksekten düşüş + yeşilllikler içinde gömülme garantili. ( kazadan kimsenin haberide olmadığından yardım işide çok zor ) Muğla' dan yola çıkıp Knidos'a gidin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mut karaman arası sertavul geçidi ..silifke aydincik arasi virajlarda 2 otobüs dönmesi mümkün değil çorum iskilip arası

• quote:

Orijinalden alıntı: A380

fotoğraflardaki,filmlerdeki gibi yollar arıyorum. bu türden yol nerelerde var? bilenler fotoğraflarıyla eklerse iyi olur. örnek olarak duyduğum karaman-ermenek arası yol 2000 m yüksekteymiş ve virajlı tehlikeliymiş. derin vadiler içinde bir inen bir yükselen böyle bir alçalan tüneller olan viyadükler olan uçurumlar olan değişik yol arıyorum. örnek olarak resimler ekliyorum.

şu türden yollar arıyorum.

Türkiyenin en tehlikeli,virajlı,yüksek dağ yolları?

amacınız ne ? riskse bu hiç hoş değil ölüm yolu arıyorum yazsanız daha mantıklı olurdu

• Hıdırnebi yaylasına çıkarken çok keyif almıştım. Daracık yollar+sis+yaz ayında buz gibi hava ve bol viraj.Birdr altımda 4x4 olaydı iyiydi.

• mersin -> antalya
    samsun -> sinop
    tarsus -> çamlıyayla yollarıda oldukca kıvrımlı.
  •  Türkiyenin en tehlikeli,virajlı,yüksek dağ yolları?

İşte şavşat orman yolu.Karstan artvine götüren yol...Bundan daha iyisinde kullanmadım...

• Mersin-Antalya yolu fena..

• Arkadaşlar gitmedğim kullanmadığım yerde araba kalmadı şunu size söyleyebilirim ki 94 yılında eski datça yolu bu listeyi birinci sırada tamamlar ardından antalya mersin yolu gelir artvin yolları bile otoban gibi diyebilirim.
  • O Yolları çıkmak altındaki araba iyiyse ve bilinçliysen çok keyiflidir ama inmek baya zor olsa gerek hele otobüs-minibüs tarzı şeylerle.
  • Benim memleketim Artvin-Şavşat'a git bu resimdeki yolların hikaye olduğunu anlarsın. Görmeden anlaşılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutsal

İşte şavşat orman yolu.Karstan artvine götüren yol...Bundan daha iyisinde kullanmadım...

Benim köyüm aklıma geldi bu resimleri görünce. Şavşat meşeli köyü.

• aslında konuyu açan arkadaşı anlayabiliyorum. böyle yollarda araç sürmek oldukça keyifli nedense. ancak yolun da iyi ve sağlam olması gerekiyor. hopadan artvine kadar yol dar ancak güzel fakat artvinden sonra ardahana kadar olan yol oldukça bozuk ve bir o kadarda engebeli virajlı ve uçurum dolu. fakat uçurum konusunda mersin antalya yolu kadar olamaz. her ikiside oldukça keyifli yol. mersin antalya yolu ise keyfin yanında insanı korkutuyor da. ayrıca artvinde yeni bir baraj yapıldı orasıda oldukça ürkütücü tam yolun yanında.
  • Antalya Kaş arası dağ yolu. Bu tip yolları seviyorsanız ve Kaş a tatile gidecekseniz bu yolu deneyebilirsiniz.

Ayrıca Ağva - Şile arası yol da çok dar ve çok virajlı.
  • Yaşım 43. İyi hatırlarım. Eskiden yollar bir gidiş bir gelişli idi. Kızılcahamam Azaphane deresi geçişi ve Bolu dağına çıkış, Bilecik'teki Gülümbe rampalarına çıkış sırasında tüm dualarımızı okurduk. Özellikle Azaphane deresine bir sürü araba uçardı. Bolu dağında tekerin biri dışarda dönerdi.

Fakat şimdi kalmadı. Tüm yollar ya otoban, ya da duble bölünmüş yol oldu. Seyahat zevkimin içine edildi. Otoban yolculuğunu ben de hiç sevmem. Hem de hiç. E-5'ten Adapazarına kadar giderim. Sonra kavşaktan Bilecik yoluna dönerim.

Köyüme yaklaştığımda köye giden 2 yol var. Biri olabildiğine geniş. Uçurumsuz. Diğeri dar ve çok yüksek uçurumlu. 15 km kadar bir yol. Ben uçurumlu yoldan giderim. Babam kızar bana. Aklından zorun mu var oğlum der.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.