Şimdi Ara

TÜRKİYENİN İLK 4G TELEFONU 'GENERAL MOBİLE PLANET' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
40.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • demek ki teknolojiyi hem üretiyor hem de ihraç ediyoruz artık.

pantech pocket

telefon amerikalara kadar gitmiş.

üstünde 4 adet fizksel tuş var bu telefonun ve zaten geniş değilmiş gibi bir de bumper eklemişler kasaya.
  • ürünü 12 taksit 479 liraya 3 gün önce almış bulunmaktayım.yorum yazmak için beklemek istedim ki yorumum daha sağlıklı olsun.umarım yardımcı olabilirim.

cihazın sar değeri kullanma klavuzunda yazdığına göre kulaklıkta 0.432 w/kg , vücüt için 0.389 w/kg.bu rakamlar oldukça tatmin edici ve rakibi telefonlar arasında cihazı öne çıkarıyor.tasarım olarak kare dizayna yakın bir form tercih edilmiş , edilmiş derken ekran ebatından dolayı birazda zorunda kalınmış.cihazın genel tasarımını değerlendirdiğimizde dış görüntüsünün oldukça hoş ve başarılı olduğunu ancak tasarımın cihazı rahat kullanmak için başarısız olduğunu söyleyebilirim.bunun başlıca nedeni enine doğru genişleyen ekranın tek el kullanımını neredeyse imkansız kılması ve tuşların kullanımının yine bu nedenle zorlaşması.tasarımı biraz daha açmak gerekirse , cihazın ekranı oldukça büyük fakat firma sanki bunu unutmuş gibi ekran dışında oldukça fazla boş alan kullanmış.ön yüzde ekranın hemen altında 4 lü standart 2.3 android tuşları ve mikrofon bulunmakta , ekranın üst kısmında ise ikili bir algılayıcı mevcut ,malesef ön tarafta kamera kullanılmamış ve son olarak ekranı basık gösteren bir dış kaplama mevcut.cihazın sağ tarafında micro usb bağlantı noktası(şarj + bilgisayar bağlantısı) , sol tarafında ise ses açma kapama tuşu bulunmakta.üst kısımda cihazı kapatıp açma ve uyku moduna alıp uyandırma özelliğine sahip güç tuşu ile standart kulaklık girişi mevcut(3.5mm). arka tarafta 5 mp cmos sensör ve kameranın hemen yanında mono höparlör var.cihazın arka kapağı oldukça güvensiz durmakla birlikte fazlaca plastik kokmakta.

kamera

cihaz 5 mp cmos sensöre sahip.autofocusla desteklenen kamera için flaş desteği yok.kalite olarak ise sorunlar mevcut.öncelikle cihazın ciddi bir açı problemi var ,örnek olarak s3 ile aynı mesafeden fotoğraf çekmek istediğimde s3 alan olarak daha fazla yeri görüntüleyebiliyor , tabii mobil bir cihazdan geniş açı özelliği beklemiyorum ancak yinede daha dikkatli olunmalıydı.bunun yanında netleme cihaz tarafından yapılmıyor , tuşa bastığımızda netlemeye başlıyor ve o şekilde çekim yapıyor. gündüz netleme süresi kabul edilebilir seviyelerde ancak akşam malesef bu süre baya bir uzuyor.yinede gündüz iyi fotoğraflar çektiğini söyleyebilirim.video ise mp4 formatında hd çözünürlükte kare hızı ise 20 fps.kendi sınıfı için kabul edilebilir olmakla birlikte en azından kare hızı 30 fps yapılabilirdi.kalite orta karar.son olarak cihazın tv çıkış desteğine sahip olmadığınıda söyleyeyim.

ekran

sharp imzalı ekran kapasitif algılayıcılı 4 inç büyüklüğünde , 4/3 formatında 600X800 piksel çözünürlüğünde.ekran ile ilgili en büyük endişem alışılmışın dışında değerler sunduğundan uygulamalarda problem çıkarıp çıkarmayacağıydı.çıkarmadı. şöyle ki , cihaz ekranını uygulamalara göre şekillendiriyor.buda tam ekran ve sorunsuz bir kullanım sunuyor ,yalnız algılayıcı nadiren sapıtabiliyor.bu biraz can sıkıcı ancak henüz sorun olacak boyutta değil ki kullandıkça daha oturaklı bir hale geldiğinide söyleyebilirim.ekran ile ilgili aslında format ile ilgili en önemli problem videoda ortaya çıkıyor. videolar net olarak oynatılıyor ancak alttan ve üstten boşluklar kalacak şekilde.yinede ekran büyük olduğundan bence bir sorun yok.ekranın belkide en büyük artısı internet ve metin dosyalarını görüntülerken ortaya çıkıyor.her ne kadar çözünürlük sorun gibi gözüksede format bu konuda normal ekranlardan daha başarılı , sanırım bunun nedeni hala çoğu internet sayfalarının 4/3 formatta tasarlanması.

ses

fm radyo yok.evet bu bana general mobile in kazığıdır.daha önce kullandığım çok daha alt sınıf cihazlarının hepsine fm radyo alıcısı koyan general mobile bu cihazı es geçmiş.bu noktada iki seçenek ortaya çıkıyor.ya trt ye bandrol parası ödemek istemediğinden fm radyoyu yazılımsal olarak engelledi yada gerçekten alıcı yok.ben bu cihazın aynısı olan pantech pocket a baktım ancak fm radyo ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşamadım.umarım yazılımal birşeydirde hallediriz.şimdilik ise internet radyo ile idare ediyorum.bu yazılımla eğer internet paketiniz varsa fm radyodan daha performanslı bir radyoya sahip oluyorsunuz ve kotadan sorun olacak kadar veri harcamıyor.cihazın hoparlör ses düzeyi yeterli , kalitesi ise orta derece , kendi kulaklığı 1 liralık pazar malı olduğundan jak performansı yetersiz gibi gözüküyor ancak iyi bir kulaklıkla sonuçlar gayet başarılı.

yazılım

cihaz android 2.3.4 sürümü üzerine kurulu.yalnız general mobile gerçekten bu yazılım üzerine oldukça çalışmış.gerek giriş ekranı gerek arayüz gerekse kendine özgü uygulamalar oldukça hoş.bunun yanında ses tanıma sistemi türkçe destekli ve sonuçlar inanılmaz .yani yağ gibi akmıyor ama genel hatlarıyla sorunsuz bir yazılım olduğunu söyleyebilirim.birde şu arada sapıtma olmasa tadından yenmicekte neyse.unutmadan 4.0 güncellemesi geleceği söyleniyor ama ne yalan söyleyeyim bu konuda şüphelerim var.

sistem

cihaz 1 ghz işlemci , 512 mb ram , adreno 205 gpu ile 350 mb roma sahip sahip.bu özellikler artık orta sınıf ancak bence son derece yeterli.oyunlarda bir kasma yok , algılayıcılarda üzerine düşeni yaptığı için cihazın oyun keyfi sunduğunu söyleyebilirim.heleki angry birds falan bu cihaz için keklik o derece yani.yinede ağır 3d lerde çok bişey bekleyecek kadar uçmayın.gps harici bir yazılımla kusursuz ve nerdeyse gps cihaz ihtiyacını ortadan kaldırıyor diyebilirim.2g ,3g ,giriş seviyesi 4g ,edge , gsm , wifi b/g/n , bt 3.0 ve usb 2.0 bağlantı özellikleri arasında .wifi çekim gücü şasırtıcı derecede başarılı.birde pusula var ama henüz denemedim.

paket içeriği

benim anlamadığım nokta şu , eğer siz pazar payı kapmak istiyorsanız böyle rezalet kutu içeriğiyle kullanıcının karşısına çıkamazsınız .cihaz ile birlikte usb kablo , şarj cihazı(usb kablo takılıyor) , 4 gb hafıza kartı , kulaklık , kullanma kılavuzu geliyor.kılıf veya ekran koruyucu yok.ayrıca gelen parçalar son derece kalitesiz .

sonuç ,

htc golf ile bunun arasında kalmıştım.general mobile i seviyorum ancak bana ufak ufak pişmanlık hissettirdiğinide belirteyim.hele ki ics 4.0 güncellemesi gelmezse hepten yandığımızın resmidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: simitçi

ürünü 12 taksit 479 liraya 3 gün önce almış bulunmaktayım.yorum yazmak için beklemek istedim ki yorumum daha sağlıklı olsun.umarım yardımcı olabilirim.

cihazın sar değeri kullanma klavuzunda yazdığına göre kulaklıkta 0.432 w/kg , vücüt için 0.389 w/kg.bu rakamlar oldukça tatmin edici ve rakibi telefonlar arasında cihazı öne çıkarıyor.tasarım olarak kare dizayna yakın bir form tercih edilmiş , edilmiş derken ekran ebatından dolayı birazda zorunda kalınmış.cihazın genel tasarımını değerlendirdiğimizde dış görüntüsünün oldukça hoş ve başarılı olduğunu ancak tasarımın cihazı rahat kullanmak için başarısız olduğunu söyleyebilirim.bunun başlıca nedeni enine doğru genişleyen ekranın tek el kullanımını neredeyse imkansız kılması ve tuşların kullanımının yine bu nedenle zorlaşması.tasarımı biraz daha açmak gerekirse , cihazın ekranı oldukça büyük fakat firma sanki bunu unutmuş gibi ekran dışında oldukça fazla boş alan kullanmış.ön yüzde ekranın hemen altında 4 lü standart 2.3 android tuşları ve mikrofon bulunmakta , ekranın üst kısmında ise ikili bir algılayıcı mevcut ,malesef ön tarafta kamera kullanılmamış ve son olarak ekranı basık gösteren bir dış kaplama mevcut.cihazın sağ tarafında micro usb bağlantı noktası(şarj + bilgisayar bağlantısı) , sol tarafında ise ses açma kapama tuşu bulunmakta.üst kısımda cihazı kapatıp açma ve uyku moduna alıp uyandırma özelliğine sahip güç tuşu ile standart kulaklık girişi mevcut(3.5mm). arka tarafta 5 mp cmos sensör ve kameranın hemen yanında mono höparlör var.cihazın arka kapağı oldukça güvensiz durmakla birlikte fazlaca plastik kokmakta.

kamera

cihaz 5 mp cmos sensöre sahip.autofocusla desteklenen kamera için flaş desteği yok.kalite olarak ise sorunlar mevcut.öncelikle cihazın ciddi bir açı problemi var ,örnek olarak s3 ile aynı mesafeden fotoğraf çekmek istediğimde s3 alan olarak daha fazla yeri görüntüleyebiliyor , tabii mobil bir cihazdan geniş açı özelliği beklemiyorum ancak yinede daha dikkatli olunmalıydı.bunun yanında netleme cihaz tarafından yapılmıyor , tuşa bastığımızda netlemeye başlıyor ve o şekilde çekim yapıyor. gündüz netleme süresi kabul edilebilir seviyelerde ancak akşam malesef bu süre baya bir uzuyor.yinede gündüz iyi fotoğraflar çektiğini söyleyebilirim.video ise mp4 formatında hd çözünürlükte kare hızı ise 20 fps.kendi sınıfı için kabul edilebilir olmakla birlikte en azından kare hızı 30 fps yapılabilirdi.kalite orta karar.son olarak cihazın tv çıkış desteğine sahip olmadığınıda söyleyeyim.

ekran

sharp imzalı ekran kapasitif algılayıcılı 4 inç büyüklüğünde , 4/3 formatında 600X800 piksel çözünürlüğünde.ekran ile ilgili en büyük endişem alışılmışın dışında değerler sunduğundan uygulamalarda problem çıkarıp çıkarmayacağıydı.çıkarmadı. şöyle ki , cihaz ekranını uygulamalara göre şekillendiriyor.buda tam ekran ve sorunsuz bir kullanım sunuyor ,yalnız algılayıcı nadiren sapıtabiliyor.bu biraz can sıkıcı ancak henüz sorun olacak boyutta değil ki kullandıkça daha oturaklı bir hale geldiğinide söyleyebilirim.ekran ile ilgili aslında format ile ilgili en önemli problem videoda ortaya çıkıyor. videolar net olarak oynatılıyor ancak alttan ve üstten boşluklar kalacak şekilde.yinede ekran büyük olduğundan bence bir sorun yok.ekranın belkide en büyük artısı internet ve metin dosyalarını görüntülerken ortaya çıkıyor.her ne kadar çözünürlük sorun gibi gözüksede format bu konuda normal ekranlardan daha başarılı , sanırım bunun nedeni hala çoğu internet sayfalarının 4/3 formatta tasarlanması.

ses

fm radyo yok.evet bu bana general mobile in kazığıdır.daha önce kullandığım çok daha alt sınıf cihazlarının hepsine fm radyo alıcısı koyan general mobile bu cihazı es geçmiş.bu noktada iki seçenek ortaya çıkıyor.ya trt ye bandrol parası ödemek istemediğinden fm radyoyu yazılımsal olarak engelledi yada gerçekten alıcı yok.ben bu cihazın aynısı olan pantech pocket a baktım ancak fm radyo ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşamadım.umarım yazılımal birşeydirde hallediriz.şimdilik ise internet radyo ile idare ediyorum.bu yazılımla eğer internet paketiniz varsa fm radyodan daha performanslı bir radyoya sahip oluyorsunuz ve kotadan sorun olacak kadar veri harcamıyor.cihazın hoparlör ses düzeyi yeterli , kalitesi ise orta derece , kendi kulaklığı 1 liralık pazar malı olduğundan jak performansı yetersiz gibi gözüküyor ancak iyi bir kulaklıkla sonuçlar gayet başarılı.

yazılım

cihaz android 2.3.4 sürümü üzerine kurulu.yalnız general mobile gerçekten bu yazılım üzerine oldukça çalışmış.gerek giriş ekranı gerek arayüz gerekse kendine özgü uygulamalar oldukça hoş.bunun yanında ses tanıma sistemi türkçe destekli ve sonuçlar inanılmaz .yani yağ gibi akmıyor ama genel hatlarıyla sorunsuz bir yazılım olduğunu söyleyebilirim.birde şu arada sapıtma olmasa tadından yenmicekte neyse.unutmadan 4.0 güncellemesi geleceği söyleniyor ama ne yalan söyleyeyim bu konuda şüphelerim var.

sistem

cihaz 1 ghz işlemci , 512 mb ram , adreno 205 gpu ile 350 mb roma sahip sahip.bu özellikler artık orta sınıf ancak bence son derece yeterli.oyunlarda bir kasma yok , algılayıcılarda üzerine düşeni yaptığı için cihazın oyun keyfi sunduğunu söyleyebilirim.heleki angry birds falan bu cihaz için keklik o derece yani.yinede ağır 3d lerde çok bişey bekleyecek kadar uçmayın.gps harici bir yazılımla kusursuz ve nerdeyse gps cihaz ihtiyacını ortadan kaldırıyor diyebilirim.2g ,3g ,giriş seviyesi 4g ,edge , gsm , wifi b/g/n , bt 3.0 ve usb 2.0 bağlantı özellikleri arasında .wifi çekim gücü şasırtıcı derecede başarılı.birde pusula var ama henüz denemedim.

paket içeriği

benim anlamadığım nokta şu , eğer siz pazar payı kapmak istiyorsanız böyle rezalet kutu içeriğiyle kullanıcının karşısına çıkamazsınız .cihaz ile birlikte usb kablo , şarj cihazı(usb kablo takılıyor) , 4 gb hafıza kartı , kulaklık , kullanma kılavuzu geliyor.kılıf veya ekran koruyucu yok.ayrıca gelen parçalar son derece kalitesiz .

sonuç ,

htc golf ile bunun arasında kalmıştım.general mobile i seviyorum ancak bana ufak ufak pişmanlık hissettirdiğinide belirteyim.hele ki ics 4.0 güncellemesi gelmezse hepten yandığımızın resmidir.

canini skmak istemem hocam ama keske baska bir tel alsaymissin 5 kurus etmez o telefon zaten onun asil ureticisi koreli pantech sana tavsiye internetten pantech pocket diye yaz ve rom arat eger o guncelleme vermisse onu kur gitsin

http://www.pantechusa.com/phones/pocket

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tecnikadamoguz01 tavsiyen için teşekkür ederim ancak gm bir açıklama yapmadan herhangi birşey yapmak istemiyorum.pek umutlu değilim ama bazı yerlerde 4.0 in çıkacağı söyleniyor , olmazsa zaten ufaktan başlarım.

cihaz ile ilgili birkaç düzeltme ve ekleme yapmak istiyorum.

öncelikle kameranın video kalitesi için orta karar demiştim , ancak bugün geniş ekranda izledim ve hd kameraya göre görüntüyü baya kötü buldum.20 fps yüzünden akıcılık sıkıntılı .ayrıca video uzantısı malesef 3gp ancak kodlamayı mpeg4 yapabiliyor.video moduna ters olarak fotoğraf kalitesi gm in önceki facialarıyla hiçbir ilgisi yok.gayet tatminkar ve işe yarar fotoğraflar çekebiliyor.yalnız ekranda zum yapınca bozulma oranı çok yüksek , bu sorun yazılımla hallolur diye düşünüyorum.

ve batarya.1680 mAh değerindeki batarya ne iyi ne kötü sonuçlar veriyor(bana 2 günde dayandı 7 saatte)

.yinede dikkatli olur ve gereken yazılımları yüklerseniz cihazın tatmin edici bir performans sunacağını garanti edebilirim.birde ekranda sapıtma olayı ortadan kalktı , şöyleki angry birds star wars uygulamasına girip çıktığımda böyle olduğunu fark ettim ve bir süre bu uygulamaya girmedim.tabii sapıtma falan kalmadı.sonra bir güncelleme uyarısı aldım ve uygulamayı güncelledim.şuan cihazın yazılımı sorunsuz.

• planetin yapilan tanitim videolarinda ics yani 4 almasinin cok zor oldugunu acikca belirtmisler cunku 512 mb lk bir rom alani ve 380 mb bi ram destegi var bana kalirsa C.M hazirladigi romlari arastir ve bak hrm dikkat ettimde gm kullanilan rom pantech ve at&t surumunde kullanilan romlar ayni sadece marka yazilari farkli ki bunu rom hazirlamadan anlayan herkez yapar

• tecnikadamoguz01 ben artık henüz bir mobil cihazın , tüm istekleri tam randımanlı olarak karşılayamayacağından emin oldum.dolayısıyla herşeyi kendi için üretilen cihazlar ile yapmaya karar verdim.

bu bağlamda artık cep telefonlarına sadece cep telefonu gözüyle bakıyorum.bu cihazıda en az iki yıl kullanmayı planlıyorum.tabii bu yüzden işin yazılım kısmıyla uğraşmayı düşünmüyorum.

yinede merak edip soru sormak isteyen herkese her konuda elimden geldiğince yardım etmeye hazırım.
  • birkaç ekleme daha yapmak istiyorum ,

cihaz video oynatırken alt ve üstten boşluklar kaldığını söylemiştim.bu sorun mx player ile , formatı 4:3 yaptığınızda aşılıyor ve tam ekran izleme şansına sahip oluyorsunuz , ancak bunu yaparsanız görüntü biraz rahatsız edici olabiliyor(yan tuttuğunuzda boyuna fazlaca sarkıyor) , ama tam ekran mı? evet tam ekran .yinede benim tercihim formatlar kısmından 16:10 formatının seçilmesi yönünde .böylece çok az boşluklarla bozulmadan net ve akıcı videolar izlenebiliyor.

ayrıca cihaza geçmiş dönem oyunları oynamak için çeşitli yazılımlar yüklenebiliyor.ben öncelikle 8-bit nes , 16-bit snes ve nintendo64 oyunları ile uyumlu yazılımları yükledim.8 ve 16 bit oyunlarda hiçbir sorun yok ve küçük bir nostalji için gayet yeterli.ancak 3 boyutlu oyunlar içeren nintendo64 de sorunlar var , aslında kararsızlık var yani bir kısım oyunu açabiliyorken çok büyük bir kısım oyunlarda sapıtmalar meydana geliyor.bu noktada merak ettiğim acaba bu cihaz özelinde mi sorunlar var yoksa bu android çerçevesinde genel bir sorun mu?bu noktada cihazın sistem özelliklerinin nintendo64 oyunları için yeterli olduğunu düşünürsek sorun sanki android veya yazılımla ilgili.neyse s3 ile denedikten sonra sanırım sorunun ne olduğu ortaya çıkacak.sonuçları bir ara yazarım.

• Bende 1 haftadır kullanıyorum , çok fazla oyun veya program kurmadım ama çok eğlenceli ve sıkıntısız şimdilik. Tecrübelerinizden faydalanıyorum. teşekkürler.
  • ARKADAŞLAR BENDE BU TELEFONDAN ALMAK İSTİYORUM YALNIZ ŞUNU MERAK EDİYORUM ACABA TELEFON -3D-OYUNLARI NEKADAR DESDEKLİYOR AYRICA ÜCRETSİZ KONUŞMA(viper) PROĞRAMLARI YÜKLEYEBİLİYORMUYUM YARDIMLARINIZA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...

• gecen yıl bu zamanlar bin lira fiyatı varmış,ama gecen yılda olsa şimdide olsa 5 para etmez bir ürün olduğu kesin zaten.konuyu açan arkadaş daha hiç uğramamış bu tarafa doğru.Ya bu telefonu getirip satan distrübütör firma elemanı yada aldığına alacağına pişman olan bir arkadaş.
  • çeripaka cihazda 1 ghz işlemci ,512 mb ram(354 mb kullanıcı tanımlı ve ortalama olarak 170 mb boş) ve anreno 205 gpu var.bunun yanında sistem verimliliği oldukça üst düzeyde.öyle ki cihaz teknik olarak kendinden daha üstün htc desire s den puanlamalarda genel olarak daha başarılı.ben 3 boyutlu oyunlarda hiçbir sorunla karşılaşmadım ,örneğin real fotball 2012 yı net olarak oynatabiliyor.

sosyal ağların tamamı cihaza yüklenebilir ve kullanılabilir(android işletim sisteminin desteklediği).yani viber , whatsapp vs hepsi gayet rahatça yüklenip kullanılabilir.
  • Simitçinin dediklerine katılıyorum. Ekranın geniş olması da bence büyük artı, kitap okuma,web,face,oyun vs de çok hoş . Hız da çok iyi, bence rom kaliteli hazırlanmış, hiç kasma, germe olmuyor. Bu fiyat segmentindekilere göre kötü yanı olarak kamerasının kaliteli olmamasını söyleyebilirim. Önde kamera olmaması bence büyük eksi. Görüntülü görüşürken lazım olacaktı. Görüntülü görüşme yapmıyorsanız çok ideal 450-500 tl ye.
  • 01.03.2013 telefonu denizli avea dan 420 tly aldim. oncelikle cihazda 512 mb ram 512 mb rom andreno 205gpu ve 1ghz qualcomm islemci var. cihaz galaxy s e gore cok hafif ekrani muazzam suana kadar kasilma olmadi. flash player 11 destekli ve 10.3 versionu cihazin icine gomulu yani netten donmadan hd filim vs izleyebiliyorsunuz.. oynadigim ve ekranda sorunsuz calisan oyunlar.. guerilla bob shadow gun most wanted dead trigger.. sorunsuz oynuyorum.. 3g ve wifi baglantisi galaxy s den kat ve kat iyi.. batarya performansi dahada ii.. bir general mobile magduru olarak ( w2) bu cihazi kesinlikle oneririm.. malzeme kalitesi galaxy s den ii.. ses cikisi samsung serileri ile ayni yani kaliteli.. kulaklik kardesimdeki htc 8s ile ayni.. kalite ve ses... kisacasi 800 liralik galaxy s ve s duos tan daha kalite li.. tafsiye edilir

• sharp ekranların genel sorunu olan kalitesizlikten bizim cihazda nasibini almış , ne parlaklık ne canlılık nede geniş açı(gerçi çoğu markadan iyi) olarak yetersiz ayrıca ekran felaket parmak izi tutuyor ve bu nedenle cihaz ekranında işlem yaparken özelliklede oyun oynarken kontroller zorlasıyor.ekranın tek artısı ise netliğin yüksek çözünürlük nedeniyle tatmin edici olması.bu nedenle gerçekten keskin bir görüntü sunuyor .sonuç olarak ekran olarak ön plana çıkmaya çalışan bir cihaz için sonuçlar başarısız ancak standart bir telefon olarak düşünürsek hala ortalamanın üzerinde.

hala anlam veremediğim ve bizim cihazı dünyada bir ilk yapan autofocus özelliği olupta flaş özelliğinin olmaması.gerçekten flaş önemli özellikle gece çekimlerinde cihazın kamerası için vazgeçilmez bir yardımcı.ancak kim akıl etmişse artık malesef yok.

hep olumsuz konuşuyorum ancak cihazın bazı güçlü özellikleride var.örneğin wi-fi. ben daha bunun kadar iyi çekim gücüne sahip cihaz görmedim.galaxy s3 un görmediği ağları bile bulup bağlanabiliyor o derece yani.ancak wi-fi ile ilgili yatay modda sıkıntı var , cihazı yatay kullanmak istediğinizde performansta bariz bir düşme oluyor.büyük ihtimalle kullandığım açıyla ilgili ancak wifi antenini konumlandırdıkları noktaylada ilgili olabilir.diğer bir iyi özelliği gps.oldukça seri ve başarılı.birde hiç beklemediğim ama daha öncede burada yazdığım başarılı sistem yönetimi var.cihaz bütün sistemi neredeyse maksimum verimle kullanıyor.buda uygulamalarda ve oyunlarda çok iyi bir performansa neden oluyor.

sonuç olarak cihazı çok seviyorum ancak ekstra olarak birşey sunmaması(hdmı port , flaş , dahili disk ) ve video konusunda hd çözünürlüğe göre oldukça kötü bir performans göstermesi nedeniyle (başlıca nedeni düşük fps ve titreme yapması(arkadaşlar ben göremedim ancak cihaz kamerasında titreşim engelleme gibi bir seçenek var mı?)) tavsiye konusunda hala kararsızım.fakat cebinizde 500 tlden fazlası yoksa bu cihaz şuan en iyi alternatif.

• srkngncy fiyat mükemmel gerçekten , güle güle kullan.

birde cihaz dahili hafızası sanıldığının aksine 350 değil 600 mb.fakat sistemde bu hafızaya kurulduğundan bize ortalama olarak 350 mb kalmış.ayrıca 4g ile ilgili bazı sorunlar var.sanırım bizim cihaz lte protokolunu desteklemiyor fakat 3g nin bir üzeri diyebileceğimiz (tıpkı edgein 2.5 g olarak adlandırılması ancak hızına göre 2.75 versiyonlarınında olması ) hızlandırılmış 3g özelliğine sahip.gerçi 3g bile ülkemizde yeni yeni randımanlı kullanılmaya başlamışken 4g gerekli bir özellik değil.neyse hafızadan devam edelim , şimdi orjınal 4.0 romları ortalama 400 mb yer tutmakta , sistemi biraz kısarak daha doğrusu sadece gerekli yazılımlara yer vererek sanırım 4.0 kurulabilir.ancak bu zorlama olur tabi ki , sony facialarını düşündüğümde sanki bu sürümde kalacağız gibi görünmekte.
  • Simitci yorumlarınıza aynen katılıyorum, bu fiyata bence de çok iyi.

Srkngncy size de hayırlı olsun. Çok iyi fiyat gerçekten, ben 1 3 hafta kadar önce 500 e almıstım (taşınabilir pil hediyesiyle).

Üst sürüm çıkarılacak demiş GM ama onlar da "bu sözümüzde dursak mı acaba diye kararsızlar belki de" :)) Yoksa insan anasayfasında derki şu tarihte yayınlayacağız vs. Bekleyip göreceğiz. 600 MB fena değil 4.0 için bence, paket kaliteli hazırlanırsa ki şuanki paket mükemmele yakın performanslı cok güzel olabilir. GM yazılım mühendislerini şu anki paket için tebrik etmek lazım. Bu fiyata satılan diğer marka sürümleri yerlerde sürünür bunun yanında.

Birde sorum var; Kullanan arkadaşlar ekran koruma jelatini taktı mı? Ben takmamıştım ama zamanla ekran çok kirleniyor, jelatin kullanıp daha guvenle silmek daha mı iyi olur (du) acaba?
  • evet fiyat çok uygun.. ben aldıktan sonra 564 tl ye çıkarmışlar fiyatı... bimeks te 420 tl idi sanırım.. sitesinde öyle yazıyordu... telefon benim isteklerimi şuanda fazlası ile karşılıyor.. bu hali ile kasım kasm kasılan galaxy s duos (800 tl civarı) dövüyor.. direkizle deki filimleri izlerken donma kasılma yaşamadım hd kalitesinde izledim sorun yok.. youtube de o şekilde herhangi bir sorun yok.. bu cihaza göre ekran koruyucu ve kılıf yok... bütün dokunmatik ekranlar (kapasitif ve ips ) ( apple ve Nokia ve samsungun belli modelleri hariç) kirlenme olur.. parmak izi bırakır.. ekran koruyucu çizilmesini önler ama parmak izi illaki olur... note un ekran koruyucusunu kesip cihaza yapıştırıyorlar.. bende pazartesi alacağım.. benim cihazda parlaklıkta bir sorun yok.. hatta aşırı parlak olduğu için ekran ışığını kıstım.. dediğim gibi ekran koruyucusu alabilirsin ama parmak izini önlemez sadece çizilmelere karşı korur... laptop yada LCD temizleme bezleri ile cihazın ekranını temizleyebilirsin...

• Planet ile oynan oyunlar..

Mass effect, shadowgun, dead trigger, most wanted ..

Bu oyunlar sorunsuz calisiyor ekran performans harika.. suan icin tafsiye olunur...

Yeni denenen oyunlar...
    asphalt 7, tamplerun 2,guerilla bob, flashout.predator, avp evulation

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkngncy -- 4 Mart 2013; 12:37:31 >
  • Hocam bu oyunlar google play deki free oyunlar mı?
    Değilse apk olarak nette bulunabiliyor mu?
  • neden 4:3 ekran yaparlar ki
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.