Şimdi Ara

TÜRKİYENİN İLK 4G TELEFONU 'GENERAL MOBİLE PLANET'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
40.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye’nin ilk 4G cihazı GENERAL MOBILE PLANET

Merhaba arkadaşlar, ortalama 4 aydır Telpa’da çalışıyorum, bilindiği gibi Telpa Telekomünikasyon 2011 in ocak ayından itibaren General Mobile firmasını satın alarak tamamen yerli sermayeli cihazlar üretmeye başladı. Şuanda incelediğimizi cihaz çok yakın bir tarihte piyasaya çıkacak olan Türkiye’nin ilk 4G telefonu unvanını alıyor.

Yaptığım ufak incelemeden önce cihazın öne çıkan teknik özelliklerinden bahsetmek istiyorum.

-İşlemci: 1 GHz Qualcomm – Scorpion
    -Dahili Hafıza: 350 MB
    -32 gb kadar micro sd desteği (4 gb kutu içerisinden çıkıyor)
    -512 mb ram (354 mb kullanıcıya ayrılmış durunda)
    -Ekran Tipi : 4.0 inç TFT LCD, Kapasitif Dokunmatik Ekran
    -Ekran Çözünürlüğü : 600 x 800(SVGA) pixel
    -5 Mega Pixel CMOS, 4x Dijital Zoom
    -Bekleme süresi : 250 saat
    -Konuşma süresi: 3 saat
    - Pil : 1650 mAh/Lityum-ion
    -Sensörler : Yakınlık Sensörü, G Sensör, İvme Sensörü, Dijital Pusula
    -Bluetooth Desteği : V 3,0+EDR, A2DP
    -Frekanslar : GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS/HSPA+ 850/1900/2100 MHz
    -Wifi Desteği : 802.11 b/g/n
    -Ölçüler: 114.7x78x10.6mm ve 132.2gr
    -Android Versiyonu : 2.3.4

Cihazı elimize ilk aldığımızda sağlamlık hissi veriyor, boyutlarından dolayı ele tam olarak oturuyor. Tek el ile kullanımı gayet rahat.

Bu cihazin diğer android cihazlardan ayrılan çok büyük iki özelliği var. Ekrani ve 4G destegi.
    Ekran: Standartın dışında 4:3 oranında 800x600 piksele bir ekrana ile internet deneyimi kesinlikle çok başarılı. Ekranı yatay olarak kullandığınızda tam anlamıyla tablet deneyimi yaşatıyor. Mail okumak, doküman düzenlemek gibi geniş ekrana ihtiyaç duyulan anlarda svga ekrana sahip olması çok işe yarıyor.

General Mobile bu cıhazı iş sınıfında konumlandırmış durumda. Svga ekran ile mesaj yazak çok rahat. Mesaj yazarken hem yatay konumda hemde dikey konumda ekran genişliği çok işe yarıyor. Ekran TFT olmasına rağmen parlaklığı çok üst seviyede. İncelem sırasında elimde bu sınıfta başka bir cihaz olmadığı için ekranı kıyaslayamadım ama kesinlikle yeterli bir ekran parlaklığına sahip.

Kapasitif ekranın hassasiyeti yeterli düzeyde, menü geçişleri sırasında her hangi bir takılmaya da donma olmuyor.

GM bu modelde sade bir ara yüz kullanmış. Telefon 7 ana ekrana sahip, her android cihazda olduğu gibi bu bölümleri istediğimiz widgetler ile doldurabiliyoruz bu bölümleri.

Telefonun diğer önemli bir özelliği de Türkiye’nin ilk 4G desteği. Türkiye de şu anda 4G desteği olmasa hem yurt dışında hem de yurt içinde interneti hızlı kullanmak isteyenler için farklı bir seçenek sunmuş oluyor.

Gelelim cihazın diğer özelliklerine; cihaz bussines phone sınıfında boy gösterse de aslında multimedya özellikleri de son derece başarılı. Üzerindeki 1 Ghz işlemci ile muhteşem oyun performansı sergiliyor. Test aşamasında “Angry Birds” ü çok iyi diyebileceğim seviyelerde oynattı.

Tasarım ve malzeme kalitesi olarak GM pazardaki diğer rakiplerine bende buradayım diyor. GM daha önce ürettiği android cihazlar olan Ultimate Slim 4GB ve Fox modelleri nde pekiştirdiği Android deneyimini Planet ile en üst seviyeye çıkartıyor.

Ülkemizde resmi satış fiyatı 999 TL , gerek tasarımı, gerek ele alındığında verdiği sağlamlık hissi,gerekse işlevselliği ile Türkiye pazarında güzel farklar yaratacağını düşünüyorum.

Cihazın tarafımca çekilmiş incelenme videolarını izleyerek sizde GM Planet Hakkında fikir sahibi olabilirsiniz…

Hepinize teknolojili günler…

http://www.youtube.com/watch?v=QRF3exc60WY

• Merhaba;

'Bu cihazin diğer android cihazlardan ayrılan çok büyük iki özelliği var. Ekrani ve 4G destegi.' demişsiniz.

* Bu çözünürlük standart olmadığı için uygulamalarda sıkıntı yaşatır.
    * 4G Türkiye'de şu an kullanılmıyor. Kullanılmayan bir teknolojiye sahip cihazın 4G desteğini öne çıkarmak da ayrı bir şey olsa gerek.

Biz tüketicilerin ihtiyaçlarına/sorunlarına çözüm getirecek cihazlar çıkarması dileğiyle.
  • Elbette her ûrün herkese hitab etmez farklı bir tür olduğu elbette aşikar, 16:9 ekranda çalışan uygulamalar sorunsuz çalışıyor, ürün incelemesi esnasında Angry Bírds, Drag Racing vb gibi uygulamalarda problem yaratmadı kaldı ki "sıkıntı" diyebileceğimiz bir durum da sõzkonusu olmadı. 4G ye gelince operatölerin ciddi yatırımları var bu konuda, 2013 ün başında muhtemelen úlkemizde de olacaktır. şuna da deyinmek isterim ekranı yan çevirip kullanıldığında gerçek bir tablet híssi veriyor...

Saygılarımla
  • GM VE 1000 TL , helal olmasın , Türk Tüketicisini bilmezmiş gibi ekranı büyük yapıp 1000 lira isteyin bir de diğer özellikler düşük. Türkiye piyasasında satamazsınız bu teli. Ben hayatta bu tele 1000 lira vermem. Vereceğim Atrix'in altı fiyat olur.
  • Fiyat herkese göre göreceli bir kavramdır, farklı bir tür farklı bir fiyat. Ílk bakışta , marka algısı kullanıcı ve ürün arasına duvarlar koymamalı, en kısa sürede cihazı incelemenizi öneririm...

Saygılarımla
  • -Cihazda 4G yok, 4Gnin giriş hızında çalışan 3G var.
    -General mobile telefonu kendi üretmiyor.
    Aslında uzun zamandır yeterince para kazandı, artık gerçek bir ARGE kurması gerek, en az 300mühendis gibi, önemli donanımları tamamen kendileri tasarlaması gerek, ama nerde o akıl. Bunlar sadece fason üretelim zaten satıyoruz, kazandığımız fazlasıyla yetiyor düşüncesindeler.

http://tr.generalmobile.com/Urunler/Planet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 19 Mart 2012; 0:42:42 >
  • Çin'de ki bir firmaya üretip üretip getirtiyorsunuz buraya.

Yerli sermayeymiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Motorola Atrix i bir incelesin GM yetkilileri. Sonra da kendi ürünlerinin fiyatını gözden geçirsin.
    Gerçi pazarlama sağlam 4G var telefonda. 3G ülkemize gelmeden vatandaşta 3G li telefon sahibi olma hastalığı vardı. GM da bu zaafı iyi görmüş.
  • Pantech Pocket (P9060)modeli, yerli üretici olarak ne zaman üretip Pantech firmasına satıysak! helal olsun bize. Pantech Güney Kore firması değil miydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alkolik

Pantech Pocket (P9060)modeli, yerli üretici olarak ne zaman üretip Pantech firmasına satıysak! helal olsun bize. Pantech Güney Kore firması değil miydi?

Teşekkürler, kimin ürettiğini öğrenmiş olduk... Bıktım bu milleti MAL yerine koyan TÜRK FİRMALARINDAN....

Telefonu Güney Kore'nin 3 büyük telefon üreticilerinden Pantech üretiyor, model Pantech Pocket.
    http://www.gsmarena.com/pantech_pocket-4245.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 25 Mart 2012; 20:26:06 >

• http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=251039648798+

burda asıl fiatına yakın fiat verilmiş.. istenilen 1000 tl ise tipik bir Türk kurnazlığıdır.
  • tam bir hayal kırıklığı benim için bu cihazı dolmuşta bir adamın elinde gördüm baya ilgilmi çekti kasa yapısı diğer cihazlardan tamamen farklı ancak 999 tl lik bir rakamı hak etmiyor bence motorola atrix htc incredible s lg optimus black . sol ..se neo neo v gibi cihazlar piyasada iken bunun fiyatı maksimum 600 lira olmalıydı bence ayrıca firmada çalışan arkadaş iyi niyetli olarak bir cihaz paylaşmış özelliklerini yazmış emeğine sağlık
  • bu telefonun ederi en çok 500-550 lira bence.1000 tlye atrix,galaxy s,neo gibi modellerin yanında hayatta satamaz.ayrıca Türkiyenin ilk 4g telefonu demişsiniz ancak en basitinden işlemci bile bizim kendi yapımımız değil.
  • Merhaba arkadaşlar bu telefonu media markt tan aldım.kullanmadan konuşan arkadaşları şiddet ile kınıyorum telefon gerçekten ekran olarak çok iyi ayrıca cahil cahil bilmeden (ayrıca çok bilmiş tavırla) konuşan arkadaşlarada harbiden gıcık oluyorum.öncelikle telefonun ekranının şekli çok önemli değil çünkü android marketten vea yüklediğim diğer uygulamalrın hiçbirisinden boyle bir sorun almadım(nfs shift,angry birds,shake spears,vb birçok oyun)sizin bu 500 tl ederinde dediğiniz telefonda çalışmayan oyun yok.3d den hd ye kaadr hepsi çalışıyor.grafik ve hız performansı çok iyi.general mobilenin yaptığı bütün telefonların en iyisi.ayrıca ses ile arama düzeyinde galaxy s ve s2 den daha iyi olduğu kesin(ses ile arama özelliği ile aynı zamanda uzun uzun e-mail veya mesajda yazılabiliyor kelime hatası)

şunu söyliyeyim kesinlike galaxy s de denk bir telefon.kimse yoks amsung bilmemne demesin lütfen marka saçmalığını bırakıp telefonun özellikelrine bakın.birçok samsung telefonu 2-3 e katlar o ace lere veridğiniz 6-700 tl nin hakkını babası olarak çıkartır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheStarBox

Merhaba arkadaşlar bu telefonu media markt tan aldım.kullanmadan konuşan arkadaşları şiddet ile kınıyorum telefon gerçekten ekran olarak çok iyi ayrıca cahil cahil bilmeden (ayrıca çok bilmiş tavırla) konuşan arkadaşlarada harbiden gıcık oluyorum.öncelikle telefonun ekranının şekli çok önemli değil çünkü android marketten vea yüklediğim diğer uygulamalrın hiçbirisinden boyle bir sorun almadım(nfs shift,angry birds,shake spears,vb birçok oyun)sizin bu 500 tl ederinde dediğiniz telefonda çalışmayan oyun yok.3d den hd ye kaadr hepsi çalışıyor.grafik ve hız performansı çok iyi.general mobilenin yaptığı bütün telefonların en iyisi.ayrıca ses ile arama düzeyinde galaxy s ve s2 den daha iyi olduğu kesin(ses ile arama özelliği ile aynı zamanda uzun uzun e-mail veya mesajda yazılabiliyor kelime hatası)

şunu söyliyeyim kesinlike galaxy s de denk bir telefon.kimse yoks amsung bilmemne demesin lütfen marka saçmalığını bırakıp telefonun özellikelrine bakın.birçok samsung telefonu 2-3 e katlar o ace lere veridğiniz 6-700 tl nin hakkını babası olarak çıkartır.

Nova 3,dead trigger,gta 3,modern combat 3,max payne,asphalt 7,shadow gun,vb grafik ağırlıklı oyunlarıda rica etsem denermisiniz ? satın almanıza gerek yok,uygulama boşluk .apk diye aratırsanız zibilyon tane çıkar zaten,Qualcomm MSM8255 çipsetli adreno 205 grafik birimli cihazda bu oyunları rahatça slayt şeklinde olmadan oynayabiliyormusunuz bizde ögrenmiş oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 27 Ağustos 2012; 9:25:31 >

• yahu ne kurnaz adamlarsınız siz gm ciler.. bayramda cihazı mediamarkt 499 tl ye düşürdü zaten ancak ederi de okadardır. çok da sorunları var telin..
  • peki 499 tl ye alınabilirmi ?? Media markt da düşmüş saltunelin dediği gibi, samsung ace ile kıyas yapmak gerekirse hangisi iyi ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nooloji -- 29 Ağustos 2012; 0:47:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nooloji

peki 499 tl ye alınabilirmi ?? Media markt da düşmüş saltunelin dediği gibi, samsung ace ile kıyas yapmak gerekirse hangisi iyi ??

Para biriktir daha iyilerden al ileride cok pisman olursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cenırıl mobayl
  • 1000 tl'ye bu telefon? gerçi 500'e düşmüş ama 1000 tl'ye çıkması şaka gibi olmuş. bir arkadaş da demiş ben aldım, çok güzel. yazık diyorum, gitmiş paracıklar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.