Şimdi Ara

TÜRKİYENİN İLK 4G TELEFONU 'GENERAL MOBİLE PLANET' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
40.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yok hocam çok memnunum düşüşlerden bende yüksek seviye bir telefon almayı düşünüyorum biraz daha bekleyeceğim. xperia z, nexus 4 ve s4 ü takip ediyorum bakalım
  • 4.0 güncellemesi gelecek mi bilgisi olan var mı?
  • diğer markalar 4.1 güncellemesi yapıyor planet daha 4.0 bekliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konu açılmışken bende yazayım dedim. 4.2.2 güncellemeleri çıkıyor artık. General Mobileyi sallayın. Ben kendim Q4 modeli kullanıcısıyım. Zamanında büyük bir hevesle almıştım. İlk başlarda güzeldi sonralarda bozmaya başladı. Telefon sürekli sıkıntı oluşturmaya başladı. Telefonu yaklaşık 5 defa felan garantiye göndermişimdir. Ya Allah rızası için bir tarafını yapın telefonun yok arkadaş. Telefon sağlam gittiği gibi bozuyorlar da. Ayrıca Gidiş-Geliş kargo parası da sana kitleniyor!(Defalarda konuşmama rağmen fayda etmedi) 2 Telefon parası çıkıyor yani. Telefonun sıkıntılarından bazısını söyliyim.
    (Bu telefonun daha satmayacağını tahmin ediyorum fakat markadan uzak durulması konusunda arkadaşları bilgilendireyim dedim. Zaten kendi de üretmiyor malları. Sadece türk milletini kazıklamaya çalışıyorlar akıllarınca. Aynı Trident markası gibi. Onlarda çürük malı yok 500 değil 400 değil gibi yalanlarla satıyorlar!)

Daha ilk kullanmalarda yukarıdan gövdeden çatlama oldu.
    Ahizesi sürekli sıkıntı yaratıyor.
    Mikrofonu bozuk(Hemen hemen çoğu modelinde var bu. Çevremdekilerden de aynı yorumu alıyorum.)
    Hoparlörü bozuk.(Aslında hoparlörü sağlamdı. Ana gövde ayrıldığı zaman garantiye göndermiştim. O arada telefonun hoparlörünü bozmuşlar)
    Gsm Bağlantılarında sıkıntı yaratıyor.
    İnternet Kullanılamıyor.
    Telefon çift hatlı ama mübarek tek hatlı olarak kullanıyoz o kadar iyi bi telefon yani.
    Şarj sıkıntısı var çok ayar bişi en beklenmedik yerde bataryası bitiyor.
    Arka kapak çikolata ambalajı gibi çıkartırken takarken çentiklerin kırılması veya bükülmesi içten bile değil.

Bunlar teknik arızalarıydı. Ben telefonu sürekli garantiye gönderdim. Tabi tüm arızalar birden ortaya çıkmadı yavaş yavaş. Garantiye göndermem hiçbir fayda etmedi. Teknik servisteki elemanlar (İnşaat amelelerini toplamışlar getirmişler koymuşlar oraya. Bir b*ktan anladıkları yok) her seferinde yok burası değişti şurası değişti diye kağıtla beraber gönderiyorlar. Ama bir kere dahi olsa parçanın değiştiğini görmedim. Nereden biliyorsun diye soracak olanlar insan malını tanımaz mı ya ? Aynı ürünü gönderiyorlar şurayı değiştirdik burayı değiştirdik. Yalan fasa fiso bunlar.

Kendi telefonlar ilgili incelememi soracak olursanız. Telefon Java işletim sistemi yüklü. Android hakim artık pazara. Telefona yeltenmeyin bile derim. Hatta markaya yeltenmeyin. Pişman olacak olan sizler olursunuz. Bu telefonlara verilecek parayla üzerine 3 kuruş daha kat. İyi bi samsung al.

Söyliceklerim bu kadar. İnş bu yazıyı GM teknik servisinden biri veya yöneticilerinden biri okurda içine oturur. Teknik servis elemanı da ne kadar iyi olduğunu buradan okusun!

• Ben bu telefonu 1 aydır kullanıyorum ama root erişimini sağlamak istiyorum. Yapan varmı? Nette hiç açıklama yok
  • Yaklaşık 2 ay önce 400 Liraya sıfır aldım. Gerçekten 400 Liranın karşılığını hayli hayli veriyor.

Kısaca izlenimlerimden bahsetmek istiyorum. Bu telefonu alacak arkadaşlara faydalı olur hem.

Böyle bir telefonun RAM ve dahili hafızası en az 1 GB olmalıydı. Dahili hafızayı geçtim RAM'in düşüklüğü bariz bir şekilde hissettiriyor oyunlarda.

Temple Run 2 oyununda sağa sola dönüşlerde ekranda kasma oluyor, zaman sonra donuyor. Videoda Kaan Arlı'nın oynadığı oyunun ismi aklıma gelmiyor, o oyunu bende kurdum hiçbir kasma, donma yok. GTA 3 apk+data buldum bir yerden kurayım dedim. Kurmaz olaydım. Oyuna girdim hiç bir sorun yok. Hatırlayacağınız üzere köprü üzerinde başlıyor oyun. Başladı gayet iyi. Arabaya bindim şehire doğru giderken tak dondu kilitlendi. Mavi ekran verse yeridir Neyse pili çıkarttım baştan açtım oyunu da sildim. Dolmuş Driver ve Çılgın Hırsız oyunlarında kasma yapıyor. Dead Trigger oyununda oyun akıyor resmen. Böyle bir zıtlığı var telefonun.

İşlemci 1Ghz ama çift çekirdek olsaydı daha iyi olurdu.

Tasarım olarak pek hoş değil kaba duruyor ama ele tam oturuyor. Kılıf almanıza gerek yok. Telefonun tasarımı kılıf gibi yere düşünce ekrana zarar gelme olasılığı düşük. Tabi bu yere nasıl düştüğüyle alakalı olarak değişir.

Root erişimini yapamadım bir türlü. Yapsaydım içinde Viber, Facebook vs. uygulamaları kaldıracaktım. Çünkü telefon her açılışta bu uygulamaları arka planda açıyor. Siz kapatırsanız RAM bir miktar rahatlar.

Ekranda bir sürü widget ve kısayol olmasına rağmen akıcı bir şekilde geçişi var.

İçindeki video oynatıcı bana yetersiz geldiği için MX Player kurdum gerçekten çok başarılı bir uygulama.

Telefonun tarayıcı performansı berbat diyenler olmuş. Bütün tarayıcıları denedim kendi tarayıcısı da dahil. En iyisi Dolphin Browser. Gerçekten internet akıyor ne bir kasma ne bir donma hiçbir şey yok. Dolphin Browser kurun derim.

Kamera olarak 5MP bana yeter aslında ama bu telefondaki lensin kalitesi kötü sanırım. Babamın HTC Wildfire S 5MP ile karşılaştırdım. Flash patlatmadan HTC ile çektiğim resmi Planet ile çektim. Kalite olarak HTC daha iyi. Açıkçası fotoğraf kalitesini beğenmedim Planetin ama video kalitesi ortalama diyebilirim. 720p çekiyor tamam ama E5 gibi arabaların sık olduğu hareketin çok olduğu alanlarda video kaydında takılmalar yaşayabiliyorsunuz.

Android 2.3.4 ile gelmesi bu telefonun en büyük eksikliği bence. En azından 4.0 ile gelseydi diyorum.

Pil konusunda muhteşem diyebilirim. 3G test ettim. Telefon için 4G desteği var diyorlar ama ayarlardan ayrıntılara bakınca Mobil Ağ Türü HSPA yazıyor. Sanırım en fazla 42 megabit destekliyor. Hız terimleri konusunda sıkıntılarım var belkide daha düşük hızdır.

Ben Advanced Mobile Care uygulamasını kurdum. Kurmadan önce telefon Wi-Fi hep açık. 1-2 saat oyun oynanırdı. Internette 2-3 saat gezilirdi. Birkaç fotoğraf çekilirdi. 2-3 dakika konuşulurdu. 10 saat falan dayanıyordu. Uygulamayı kurduktan sonra aynı şekilde kullanımda 16 saat dayanıyor. Gerçekten muhteşem.

Avea 3G testinde telefon 5,5 megabit hızdayken babamın HTC Wildfire S 'inde 3,5 megabit hızdaydı. Hız olarak önde.

Aklıma şimdilik bu kadarı geldi, aklıma geldikçe yazarım. Sormak istediğiniz sorular varsa bekliyorum.

• kusura bakmayın hortlatıyorum ama benim planette bellek yetersız diyor, altı ustu facebook instagram twitter gazeteler kullanıyorum, sizde de bellek sorun oluyor mu, sd karta atılamayan uygulamalardan kaldırma işini nasıl yaparız?

planete root yapan var mı ?

şimdiden teşekkurler
  • yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum
    sağlam bir yapısı var düşmeye karşı dayanıklı şarjı kullanıma bağlı olarak 1 gün kurcalamazsan 2 gün gidiyor
    ram i için bazı yerlerde 350 mb bazı yerlerde 512 mb deniyor ama oyun ve internette kasmıyor özellikle internet i wifi ve 3g bağlanma hızı çok başarılı flash desteği var istediğiniz film sitesinden film seyredebiliryorsunuz ekranın 4:3 olması bence çok çok güzel net, video ve kitap okurken keyif veriyor
    kötü yanı
    kamerası başarılı değil ve ön kamera ile kamera flaşı yok
    almak isteyenlere tavsiye ederim
  • telefonla 5. 7. ayım felan :D telefon iyide bir süre sonra değişiklik istiyor insan bu fiyata alıncak en iyi telefondur kendisi bütçeniz daha varsa 70 tl ekleyip lg 5 almanızı önerırım.
  • Yav bu cihaza nasıl custom recovery yüklenir?
    team win ya da clockwork
  • http://uselessweaponry.blogspot.com/2013/07/upgradeupdate-pantech-pocket-p9060-to.html?m=1
    arkadaslar yukaridaki linkte jelly bean gelmis ?yapan varmi?

• Bu bellekle jelly bean çalışır mı acaba?
  • Yardim edebilecek kimse yok sanirim

• Evet yapan olursa bende deneyeceğim

• Anlayan arkadaslar bi el atsa harika olcak

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.