Artık nüfus azalma oranları normal seviyeyi aştı anormal derecede bir kısırlık hakim toplumlar tükeniyor, toplumların tükenmesi ise sosyal sistemlerin çökmesine, ekonomilerin durmasına, göç kaynaklı toplumsal felaketlere neden oluyor . Artık bu durum toplumsal algının kökten değişmesi gerektiğini anlamına geliyor. Çözüm önerilerim use şu şekilde. - Tüm dünyada Artık çığırından çıkmış escinsellik - lbgt propagandası kökten kesilecek. - Kadınların isgicune katilimi Artık teşvik edilmeyecek. Tam tersi kadınlar çocuk sahibi olmaya teşvik edilirken erkeklerim evi gecindirne rolü vurgulanarak. - Özellikle keyfi kürtaj kararları kökten yasaklanacak. Hickimse keyfi biçimde bir bebegi öldürme hakkına sahip olamayacak. - Doğum kontrol yöntemlerinin toplumlara anlatilmamasi , öğretilmesi, teşvik edilmemesi sağlanacak. - Bireycilik eskisi kadar vurgulanması aile kurmanın, aile olmanın güzellikleri anlatılacak. - Aşırı eğitim sorununa egilinilecek. Eğitim süresi kisaltilarak üniversite ve devamına kayması yerine lise seviyesinde bitirilmesi meslek egitimlerinin univerdite degil özellesmis liselerde verilmesi saglanarak, insanların erken isgucune katilimi , erken para kazanması ve erken evlenebilmesi teşvik edilecek.
Artık toplumlar çökme noktasına gidiyor . Devletlerin en temel görevlerinden biride halkının devamını sağlamak somut olarak , geliyorum diyen bir demografik çöküş ve beraberinde ulus devletlerin dağılması süreci varken Artık oturup ağzı açık bir şekilde felakete yürümenin bir anlamı yok.
Economics Help UKyoutube A look at why UK population is set to fall quicker than expected. What will be the impact?
0:00 Population Forecasts
0:49 ONS Forecasts Inaccurate
1:51 Reasons for Falling Birth Rates
4:03 Impact of Falling Population
5.55 Benefits Falling Population
7:36 Ageing Population
► Please SUBSCRIBE!
► UK Economy - https://www.youtube.com/c/economicshelp1?sub_confirmation=1
ABOUT
-----------
► https://www.economicshelp.org was founded in 2006 by Tejvan Pettinger, who studied PPE at Oxford University and teaches economics. He has published several economics books, including:
► Economic Short Cuts https://amzn.to/3IgxupC
► 50 Essential Economic Ideas https://amzn.to/3IgxndG
► Cracking Economics. https://www.economicshelp.org/shop/cracking-economics/
► What Would Keynes Do? Amazon https://amzn.to/2xShqq4
► Economics Without the Boring Bits https://amzn.to/48T1hA9 https://www.youtube.com/watch?si=IYM9BfTOnAhJp4zI&v=I5kcbEK-qAc&feature=youtu.be< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Ağustos 2024; 13:31:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkler Dahil Bütün Gelişmiş Ulke Halklarının Soyu Kuruyor
-
-
Merak etme, yeni dünya düzeni ulus milletlerdeki asıl halkların yerini Hintliler, Pakiler, Araplarla dolduruyor. Bize de aynısı olacak.
Kanada falan Hintli dolmaya başlamış sokaklar Delhi gibi. Çok üreyen toplumlar işsizlik, kıtlık, açlık gibi sebeplerden sürekli göç veriyor,
çünkü ülkelerindeki kaynaklar onlara yetmiyor. Dünyaya yayılıp oraların da gelirine ortak oluyorlar. ;
Türkiye'de çocuk yapma isteğinin azalması da normal, kimse çocuğunu rezil ekonomik şartlarda büyütmeye çalışmak istemez.
Ekonomik krizde nüfus artışının düşmesini normal görüyorum, çoğu kişi kendini zor geçindiriyor.
Batıdaki sebepler ise bambaşka, senin de bahsettiğin yozlaşma kaynaklı sebepler.
-
turkiye gelismis bir ulke degil, yillardir gelismekte olan bir ulke oldugumuzu soyluyoruz ama bir gelisme de yok acikcasi.
turkiye sahip oldugu nufusu kaldiramiyor. isci sayisi cok fazla ancak is yok, buna sonuc olarak da maaslar cok dusuk seviyelerde.
dunya artik eskiden oldugu gibi nufusun fazlaysa guclu oldugun bir durumda degil.
sanayi devrinde uretim gercek insan gucuyle yapilirken artik otomasyon sistemleriyle yapiliyor. turkiyenin nufusu fazla olmasina ragmen meslek liselerinde egitim seviyesi yerlerde oldugu icin ara eleman sayisi az.
turkiyenin duzgun yonetildigi takdirde sahip olabilecegi maksimum nufus 60m olmali. ancak su an 85 milyon + sayisi en az 15m olmak uzere multeci ve gocmen var. nereden baksaniz 100m insan yasiyor ve ulkenin ekonomisi bunu kaldirmiyor.
ayrica homofobikligini ve kadin dusmanligini belirtmek icin baska baslik acabilirsin bu basligin icine gizlemene gerek yoktu.
-
Turkiyedeki eğitim sisteminin bozukluğunu zaten bende belirttim.
Ote yandan bir ülkenin sağlıklı olması icin ideal durum nüfusun azalması değildir çünkü farkında olunmasa da nüfusun azalması sadece nüfusun azalması demek değildir. Toplumun yaşlanması yani toplumda diger insanlara bel bağlayarak yaşamak zorunda olan insan yüzdesini çalışabilir yani verimli insan yüzdesine göre artışına götürür buda verimsizlige yol acar .
İkinci olarak gelişmiş ülkelerde evet sanayi üretimi azalır ve otomasyona kayar ancak gelişmiş ülkeler zaten sanayi değil hizmet ekonomilerdir ve hizmet sektörü içinde isgucu gereklidir.
İdeal durum nüfusun azalması değil dengede kalmasıdır fakat görülen tam tersi her yıl gittikçe düşen Doğum oranları. Bunları göç ile karşılamaya kalktığınızda ise entegrasyon ve uyum sorunları kaynaklı toplumsal barışın bozulması ve suç oranlatinda artık gibi pekcok sorunla karşılasirsinuz .
Son olarak ben akli ve bilimi onceleyen bir insanım. Sizin kadın düşmanlığı veya homofobi dediğiniz ideolojik yaklaşımları umursanam. Sahada çok büyük bir sorun var ve tüm dünya demografik kriz kaynaklı problemler yasarken bunu sizin udeolojik hassasiyetleriniz var diye tartışmamak, sorunu görmezden gelmek doğru değil.
Ayrıca escinsellik propagandasınin temwlide büyük ölçüde ideolojiktir bilimsel bir temeli bulunmaz . Fakat bunu anlamak için derin bir araştırma yapacak sabrınız olmasi gereklidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Adamlar dünyayı üreyerek fethedecek.
-
Söylediklerinize katılmakla beraber geleceğin Dünyasında Çin'in ve Rusya'nın egemen olacağını düşünüyorum.Çin ve Rusya bu bahsettiğiniz durumları ülkesine sokmadığı gibi buna şiddetle karşı çıkan ülkeler.ABD ve Avrupa ise 'sjw' akımı nedeniyle içerden hem nüfuslarını hem de kültürlerini bizzat kendilerini yok ediyorlar.Özellikle Avrupa bu gidişle 50 sene sonra tanınmayacak bir yer olup çıkacaktır.
Türkiye'de ise insanların evlenememesi ve çocuk yapamamasının nedeninin başında ekonomi geliyor.Bizde de sjw akımı var ama evliliği önleyecek seviyede değiller.Belki bir grup azınlığı etki altına alıyorlardır ama söylediğim gibi bizdeki durumun temel nedeni ekonomik sıkıntılar var.Ülke olarak gelişmiş ülke seviyesinde değiliz ama Türk milletinin geneli en azından Balkan milletleri seviyesinde bir gelişmişliğe sahiptir.Tabii buna içimizdeki 'arapçıları' ya da 'Türk olmayan' ancak Türk gibi konuşanları dahil etmiyorum.Onlar zaten Türkiye'ye doldurulan Suriyelilerin,Afganların ve Pakistanlılar gibi sürekli ürüyorlar ve bu insanların Türkiye'ye doldurulmasını sorun etmiyorlar.Bu gruptaki insanlar için çocukların geleceği,ekonomik durumlar vs hiç önemli değildir.İlkel dürtülerle üremeye odaklıdılar.Bu da uzun vadede Türkiye'nin tıpkı Avrupa gibi 50 sene sonra tanınmayacak bir yer olacağı anlamına geliyor.Ama söylediğim gibi Avrupa'da insanların ürememesinin altında yatan temel neden sjw akımı iken Türkiye'de ekonomik nedenler etkili olması.
-
eski insanlar bu konuda iyiydi nenelerimiz dedelermiz fakirliğin göbeğine bile çocuk yapardı, şimdi herkes rahatına popofuna bakıyor ha zengin olsa bile çocuk bebekle uğraşmak istemiyor fazla.
kuzey avrupada çocuk yap diye üstüne para veriyorlarlar yine yapmıyorlar sadece ekonomi ile alakalı birşey değil insanlık raydan çıktı her insan kendini küçük tanrı zannediyor.
çevremdeki ekonomik durumu gayet iyi çiftlerin büyük çoğu ya tek çocuk yaptı yada hiç isteseler 5 çocuğa bile bakarlar okuturlar o gelirle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Ağustos 2024; 15:47:47 > -
Konu açan bireyin dediklerine kimi katıldım kimi katılmadım. Objektif olmak gerekirse; bu işin büyük bir sebebinin de IQ düşüklüğüdür. Mayaların takvimi 2012'ye kadar hazırlamasını tesadüf bulmuyorum. 35 yıllık yaşantımda ne olduysa 2012'den sonra oldu. Türkiye de dahil her ülkede farklı olaylar farklı gelişmeler belirli dallarda yok oluş.. örneğin eskiden bir milanin ilk 11ini sayarken en uctaki adama kadar bilirken milan'ı gectim daha alt kategorideki takimlarin futbolcularini tanirken oyunlarindan keyif alirken bugun ronaldo disinda bir 10 numara kalmamis durumda, ayni faktorde ayni isimleri sayamayiz.. veya bir F1 yarisinda belki takip bile etmeyenler montonya, baricello Michael i soylemiyorum ztn bilirken bugun hangi F1 pilotu var adini birakin yaristan bi haberiz, baska konulara gelince diziler, filmler.. 4 senedir sinemaya gitmiyorum ya da joker vizyona ne zaman girdiyse en son o zaman gittim. Sonrasinda acikcasi film adina birakin parayi pulu zamanimi ayiracagim duzgun bir yapit olmadi cunku artik duzgun film senaryolar uretilmiyo her sey para ve reklam uzerine emek yok.. Haberler bile öyle nerde daha çok reyting yaptircak var ona odakli depremde bile öyleydi prim icin yirtiniyolar muhabirler felaket haberlerinde makyajini eksik etmiyor eskiden pijama ile haber yapmaya giderlerdi vs. alisveris öyle dümdüz satis politikasi urunler vasat yediklerimiz bile kaliteli markalar 2012den once kalitesizlerden bile kalitesiz.. Bugunun adidas'ı 2012deki kinetixten kötü..
Yani olayi IQ diyip buralara baglamamanin sebebi; üretim, emek vb konularda kimsenin eski insanlarda olan kafalarin olmaması bir genel mudur bugun 20 sene önceki takim lideri kadar kafasi basmiyordur hangi kurum olursa olsun dümdüz gelip gidiyordur işe kaldi ki ulke yonetim kategorisinde bulunanlar çözüm sifir... yetkililer disinda vatandas kendi isini çözmekle kalmayip saglik problemlerini bile kendi cozmek zorunda.. Doktorluk artik sanati disinda iyi doktorlar ya öldü ya da kendi muayenesi var bakin kacti demiyorum var ama hastanede yok..
Say Say bitmez... Sizlere tavsiyem 2006 yapimi Ahmaklar filmi izlemeniz, dediklerimi çok daha iyi anlarsınız.
Dünya muhtemelen Vagna kehanetine göre ve kendi tahminlerime göre 2080'de büyük bir değişim olmus olacak kulturler dinler vs. bugunler tarihi olarak gececek belki bu ulkenin yönetim sistemi değişmiş olacak.. Ama imparatorluk ama sömürge artik ne olur bilmiyorum ama degisecegi kesin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bana ne ya? Devlet bana ne vermiş ki ben onun geleceğini düşüneyim? Ben evlenmemişsem çocuk yoksa ülkenin geleceği benim için boştur. Çocuğu olan düşünsün.
-
Şehirleşen çocuk doğurmuyor. Şimdi deli gibi üreyen hintliler suriler avrupaya göçtükçe 1-2 nesil sonra onlar da üremeyi bırakacak. Sonra küresel ısınmayla afrikadan göç başlar 1-2 nesil sonra onlar da üremeyi bırakır. 100 sene önce güneydoğu anadoluda birini düşün korunma yöntemi bile yok karısı hep hamile, şehre göçünce en azından korunmayı öğreniyor. İlk göçdüğünde çocukların hepsini tarlaya sürer gibi fabrikaya yada mendil satmaya falan sürmek için bir nesil daha üremeye devam ediyor. Sonraki nesil bakıyor çocuk işçi çalıştırmasına izin vermeyen devlet zorla çocuğu okula gönderiyor kitabıydı önlüğüydü derken çocuk masraftan başka birşey değil 2-3 tane yapıp duruyor. Tamamen şehirde büyüyen onun çocuğu ise berbat ekonomik koşullardan(100 yıl süren enflasyon, nüfus artışıyla barınma masraflarının artışı vs.) bırak çocuk yapmayı düğünü bile 30unda banka kredisiyle yapıyor.
-
İyide bu madderin soruna çözüm olucağını kim söyledi sana?Kardeş insanlar biliçlendi artık uyandı.Dünyada adalet sisteminin sadece Zenginlere işlediğini herşeyi parası olanların sahip olabileceğini anladı.Bunu anladıktan sonra geri dönüşü yok hiçbirşeyin.Evet Dünyada ben artık evlenmiyecem çocuk yapmayacam diyenler çok çok çoğaldı benim gibi aynen.Bu maddelerin hiçbiri sorunu çözmüyecek ben sana sorunu çözecek tek bir madde söyliyim bunu sorgula.
.İnsanların başına duygusu olmayanbir Tanrı! Örnek Yapay Zeka.Kuralları kusursuz uygulaacak uygalatacak bir Tanrı tek çözüm bu.Sana saçma gelebilir ama azıcık sorgularsan nedemek istediğimi anlarsın.İnsanın olduğu yerde Adalet eşitlik hak bekelyemessin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: PeriahTurkiyedeki eğitim sisteminin bozukluğunu zaten bende belirttim.
Ote yandan bir ülkenin sağlıklı olması icin ideal durum nüfusun azalması değildir çünkü farkında olunmasa da nüfusun azalması sadece nüfusun azalması demek değildir. Toplumun yaşlanması yani toplumda diger insanlara bel bağlayarak yaşamak zorunda olan insan yüzdesini çalışabilir yani verimli insan yüzdesine göre artışına götürür buda verimsizlige yol acar .
İkinci olarak gelişmiş ülkelerde evet sanayi üretimi azalır ve otomasyona kayar ancak gelişmiş ülkeler zaten sanayi değil hizmet ekonomilerdir ve hizmet sektörü içinde isgucu gereklidir.
İdeal durum nüfusun azalması değil dengede kalmasıdır fakat görülen tam tersi her yıl gittikçe düşen Doğum oranları. Bunları göç ile karşılamaya kalktığınızda ise entegrasyon ve uyum sorunları kaynaklı toplumsal barışın bozulması ve suç oranlatinda artık gibi pekcok sorunla karşılasirsinuz .
Son olarak ben akli ve bilimi onceleyen bir insanım. Sizin kadın düşmanlığı veya homofobi dediğiniz ideolojik yaklaşımları umursanam. Sahada çok büyük bir sorun var ve tüm dünya demografik kriz kaynaklı problemler yasarken bunu sizin udeolojik hassasiyetleriniz var diye tartışmamak, sorunu görmezden gelmek doğru değil.
Ayrıca escinsellik propagandasınin temwlide büyük ölçüde ideolojiktir bilimsel bir temeli bulunmaz . Fakat bunu anlamak için derin bir araştırma yapacak sabrınız olmasi gereklidir.
turkiye nufusu halen genc bir nufus, sadece dogum orani 2000lerin basindaki gibi yukseliste degil.
gunumuzu anlamak icin gecmisi bilmek gerekiyor. turkiye cumhuriyet doneminin baslamasi ile 1960lara kadar her konuda gelismeye calisan, avrupanin parlak ulkelerinden biriydi.
bu durum bir takim devletleri rahatsiz etmis olmali ki 60li yillardan sonraki 20 sene boyunca darbeler yasaniyor. bu darbelerde dunya savasi sonrasi devletlerin girdigi sosyal krizin ve turk vatandaslarinin kimlik arayisinin da payi buyuk.
80ler sonrasi ozal'in serbest piyasa ekonomisini turkiye'ye getirmesi ve inkar edemeyecegimiz amerika destegiyle beraber turkiye yeniden umut veren bir ulke oldu.
90larin ortasinda pik veren teror ve mafyalasma da 90larin son yili ve 2000lerin baslangicinda apo'nun yakalanmasi, pkk'nin silah birakmasi ile bitis seviyesine gelmesi vatandaslarda umut dedigimiz olguyu arttirdi. 93 yilinda neredeyse her gun ayri bir teror saldirisi yasanirken 99-2005 yillari arasinda bildigim kadariyla hic teror saldirisi yasanmadi.
insanlarda umut oldugunda bu nufusa da yansir. ulkede 2001 krizi yasandigi yillar dahi dogum orani dusmemisti cunku suc orani yuksek degildi.
su an turkiye en az guney amerika ulkeleri kadar, hatta belki daha tehlikeli bir ulke. buna ek olarak en az 6 yildir yasanan bir enflasyon ve ekonomik kriz sureci var.
bu sartlarda dogum oraninin artmasini hicbir sekilde bekleyemezsiniz. ulke olarak vatandaslariniza umut ve gelecek sunmalisiniz ki bu dogum oranlarina yansisin.
turkiye'de yasanan sikintinin global sorunlarla ilgisi olmadiginin altini cizmek isterim.
avrupa'da dogum orani yillardan beri dusuyor. ancak turkiye'de bu sorun kriz ve suc orani artisiyla birlikte oldu.
homofobi ideolojik bir yaklasim degildir. tipki islamofobi, turkofobi, irkcilik gibi bir konudur. insanlar sadece basina gelen durumlari onemser.
bir beyaz amerikalinin ya da avrupalinin orta doguda yasanan soykirimlari umursamamasi gibi.
dedigim gibi propaganda farkli, bu insanlarin haklarini savunmak farkli. siz iki durumu karistiriyorsunuz gibi. paris 2024 acilisinda yapilan rezilligin en cok trans ve escinsellere zarar verdiginin farkindasinizdir umarim.
-
bana ne şurada en fazla 30 sene daha yaşarım ondan sonra dünyaya ne olmuş umurumda mı
-
Turkiye'nin bugün görece genç bir nüfusa sahip olması ( ki hızla yaslaniyor ) önemli değildir. Çünkü ortada biçimde kendini yenileme seviyesinin altinda ve istikrarlı biçimde düşüş trendinde olan bir doğum oranı varsa yakın bir gelecekte demografik krizin Türkiye'yi vuracağını öngörebiliriz.
Peki size şunu sorayım ortada bütün verilerde geliyorum diyen bir demografik problem varken ona karşı bugün önlem almak mi yarın sorun tamamen ülkeye zarar verecek kadar ilerlediğini mi önlem salmak daha doğrudur ?
Ek olarak Turkiyenin daha gelişmiş Batı bölgelerinde sorun çok daha büyüktür.
Ayrıca size katilmadigim nokta şu. Turkiye'nin Batı kesimleri Marmara , Ege ve Akdeniz bence sizin söylediğinizi sesine Batı ile Turkiye'nin geri kalanına göre çok daha entegredir . Ve bu bölgedeki sorun Avrupa'daki sorunla benzerdir ve Turkiye'nin geri kalanı da daha geç olmakla beraber Turkiye"nin batısına benzemektedir.
Sizin iddianiz doğum oranındaki düşüşün ülkenin anlık ekonomik durumu, güvenlik sorunu ve
umutla ilgili olduğu ancak doğum istatistiklerine bakarsanız Turkiye'nin kendi sorunlarından bağımsız istikrarlı bir düşüş yaşandığını görürsünüz.
Buda sorunun geçici nedenlerden değil toplumun yapısından kaynaklandığını düşünmemiz gerektiğini gösterir.
Homofobi konusuna gelirsek. Benim yazdığım yazıda herhangi bir homofobiklik yok çünkü Tüm dünyada dscinsellerin toplumdaki varlığının çok daha ötesine taşmış seviyede bir propaganda çalışması olduğunu görüyoruz. Escjnselligin bu derece kitlesel medyada gösterilmesi özellikle çocuklar ve gençlerin gelişiminde zararlı etkilerde bulunabilir ve hatta bulunuyor .
Ote yandan ben escinselligin normallestirilmwsi tezinin bilimsel olarak altının boş olduğunu biliyorum ve isterseniz size de bu konuda bilimsel yayınlar yollayabilirim. Mlsf günümüzde akademide ciddi bir ideolojik tutum var ve özellikle Light bilim veta disiplin diyebileceğimiz sözel bilimlerdeki kliklesmeler bu tarz ideolojik tutumlarını bilimselmos gibi yansıtılması neden oluyor . Halbuki bu durumun bh senli propaganda malzemesi haline gelmesi yine gençleri ve çocukları olumsuz etkileyerek yapısal nüfus krizine katkıda bulunuyor .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Ağustos 2024; 18:4:56 >
-
Ben yapısal sorunları ise şöyle görüyorum.
1 - Eğitim süresi çok uzun , çok uzadı. Bu insanların çok uzun süre para kazanamamasina dolayısıyla birey olamayanların, ayakları hzeribde durmayıp aile kuramamalarinq neden oluyor .
Hem ekonomi bu kadar yüksek sayıda Üniversite mezununa ihtiyaç duymuyor hem insanların en verimli çağları 4 duvar arasında geçiyor. Hem para kazanıp birey olup , aile kurabilecek maddi gece erişemiyorlar.
2 - Kadınlara erkekmiş gibi muamele etmeyi kesmek zorundayız. Kadınlar doğurganlık kaynağıdır. Kadınları erkekler kadar isgucune sokmaya çalışmak doğurganlık kalıcı olarak yokedip nüfus krizine giden yolu açıyor.
Sabahtan akşama kadar çalışan bur jnsan yıpranır bedenin olmasa bile zihnen tükenir. Böyle insanlar ne çocuk yaoabilir nede aile yaşamları düzgün olur . Dolayısıyla evde yaşayan herkesin çalışması tam olarak doğru değil. Çalışmak daha çok erkeğe yüklenmesi gereken bir yukken kadınlar ise çocuklarına ilgi gösterecek zamana sahip malıdır.
Ülkedeki çalışan nüfusunu arttırmak için kadınları isgucune dolduruyoruz fakat uzun vadede bu durum doğurganlık keskin biçimde düşürüp genel çalışabilecek insan sayısını azaltıyor. Yani kısa vadeli verimlilik artışı için uzun vadede verizsizligi arttıran bir yol seçiyoruz.
Bu durumda ben kadınlar çalışamaz demiyorum sadece kadınların erkekler kadar çalışma hayatına itilmemesi , erkekler kadar istihdama zorlanmadan ve bu konunun gevşek bırakılması taraftarıyım. Erkek ve kadın farklıdır aynıymış gibi davranmayız.
3 - Çocuk ve gençlerin küçük yaşlarda çevrelerinden yoğun biçimde etkilendikleri ve kişiliklerini cinsel kimliklerinin bu çağda yaşadıklarından birseyler aldığı bir gerçek. Bu kadar yoğun escinsellik propagandası belkide escinsel olmayan oekcok çocuğun bu tarz bir consel yonelimw kayıp hayatını mahvetmesine yol açıyor.
Escinsel haklarını savunmak adı altında topluma escinsellik propagandası yapmak doğru değil. Ve yine toplumun aile yapudjni parçalayan bir durum . Bizim amacımız sağlıklı ailelerin , doğru cjnsel yönetimin gelişimini sağlamak olmalı aykiriliklari normallestirmek değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Ağustos 2024; 18:34:47 >
-
dedelerin ninerlerin bolluk refah imkan para içindemi yüzüyorduda aileni yapmış şu an ki durumdan belki 10x kötü haldelerdi,sorun paraya metaryalizme tapmaya başlayan insanlık.
ayrıca benim çevremde fakirlerin çocuk yapma orasını daha fazla zengin entellere göre 2-3 er yapıyor bir çoğu işçi haliyle bile.
bence sizin sorununuz inançsızlık boşluktasınız resmen ruhsal olarak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Ağustos 2024; 18:21:24 > -
milliyet ve din kavramı bitecek hepimiz insanız. insanların tek hayatı var ve ömür 100 yıl oldu artık insanlar savaşta ölmek istemiyor yada gelişmemiş bir ülkede yaşamak istemiyor kendileri için en iyisi neyse ona karar verip uyguluyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 13 Ağustos 2024; 18:24:22 > -
Geçmişden banane ben şimdiki zamana ve gelecek zamana odaklıyım.Bugüne kadar inançlı olmamın bana bir faydası olmadı Nezaman inandıysam hep hayal kırıklığı yaşadım.Bundan sonraki son kalan hayatımda İnançsız olmanın getireceği etkileri merak ediyorum.Şu an 30-40 yaş bandıyım bir sorun yok belki bir sonraki yaş bandında sorunlar başlıyacak ama umrumda değil bu sorunları tek başıma yaşayacam ve tek başıma ölücem ve herşeyin sonunda bitmiş olucak bu beni ayakta tutuyor.Arkamda acı çeken tek bir kişiyi bırakmıyacam tek başarım bu olucakdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 13 Ağustos 2024; 18:35:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bana ne ya? Devlet bana ne vermiş ki ben onun geleceğini düşüneyim? Ben evlenmemişsem çocuk yoksa ülkenin geleceği benim için boştur. Çocuğu olan düşünsün. |
turkiye gelismis bir ulke degil, yillardir gelismekte olan bir ulke oldugumuzu soyluyoruz ama bir gelisme de yok acikcasi. turkiye sahip oldugu nufusu kaldiramiyor. isci sayisi cok fazla ancak is yok, buna sonuc olarak da maaslar cok dusuk seviyelerde. dunya artik eskiden oldugu gibi nufusun fazlaysa guclu oldugun bir durumda degil. sanayi devrinde uretim gercek insan gucuyle yapilirken artik otomasyon sistemleriyle yapiliyor. turkiyenin nufusu fazla olmasina ragmen meslek liselerinde egitim seviyesi yerlerde oldugu icin ara eleman sayisi az. turkiyenin duzgun yonetildigi takdirde sahip olabilecegi maksimum nufus 60m olmali. ancak su an 85 milyon + sayisi en az 15m olmak uzere multeci ve gocmen var. nereden baksaniz 100m insan yasiyor ve ulkenin ekonomisi bunu kaldirmiyor. ayrica homofobikligini ve kadin dusmanligini belirtmek icin baska baslik acabilirsin bu basligin icine gizlemene gerek yoktu. |
Benzer içerikler
- genç emeklilere tavsiyeler
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- 14 temmuz filmi yasak mi
- 3 katlı bina maliyeti
- israil asgari ücret
- tf 2000
- geforce now fiyat
- kapanan hat nasıl açılır
- telefon iade edilir mi
- vodafone flex nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X