Şimdi Ara

Türkler Nasıl Müslüman Oldu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
7
Favori
10.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: starcloth

quote:

Orijinalden alıntı: mbs02

Aa gönderdiğin video başlığı kril harflerinden oluşuyor bunlarda rusperest olmalı yada slavperest.

Bilim adına bir soru şu an kullandığımız rakamları kim buldu yani 1234567890 sistemini. Dünyada bu rakamlar ne diye adlandırılır?

Bu rakamlar olmasaydı ne olurdu?

Bir de yeter be nedir bu eziklik psikolojisi kendini bu kadar ezik goren sizin gibi bir ucube düşünceye sahip başka bir topluluk var mı acaba?

İslam bilim adamlarının adlarını saymaya kalksak inanın bitiremeyiz. Piri Reis'in haritasını açıklayacak bir tek insan evladı göster bakalım.

Yukarıdaki sorunun cevabını bekliyorum...

Doğrudur onlarda rus asimilasyonuna maruz kaldılar ama yüzdeye vurursak anadolu Türkleri %40 sa onlar %70 Türk diyebiliriz.

Bilim adına verebileceğin tekte tükte örnekler var durma ver bir denizde kum tanesinden öteye gitmez.

Ben kendimi değil sizi küçük görüyorum ben özümü satmadım satanlar utansın. Hadi bana gazeller oku pedofiliyi anlat bana.Çiçeklerle bezenmiş mis kokulu arabistan da kadınları anlat bana

Önce sorduğum sorunun cevabını alirsam bende cevap veririm.

Ayrica o yuzdelikleri hangi ölçü birimine vurdunda çıktı.

Lutfen o kum tanesi dediniz ya o kadar küçük gördünüz işte madem bu kadar basit o sorunun cevabını alabilir miyim?

• bojack2 B kullanıcısına yanıt
    Emevilerin kim olduğu dünya tarihinin bütün farklı kaynakları ile sabittir yukarıda o kaynakları paylaştım. Kaynaklardan alıntılar yaptım emevi kimdir, peygmberin dinine ve soyuna neler yapmıştır, halife ali neden emevi ile savaşmıştır alıntıladım. Sen kendini yorma dostum, Arap tanrısı evreni yarattı sende ona uy kurtuluşu bul hakikati bulmuşsun :D El-İlah bozmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 7 Ocak 2017; 13:3:50 >
  • "Türkler, İslamiyeti samimi olarak, kendi istekleriyle, hiçbir zorlama ve dış baskı olmaksızın kitle halinde kabul edince, tarihlerinin yeni bir devresine ayak basmış oluyorlardı… " (Yılmaz Öztuna, Türk Tarihinden Yapraklar, s.47)

• Bilen bilmeyen herkes konuşmuş. Bu tarihsel bir olaydan ziyade şuursal bir değişim, manevi bir devrimdir. Bu olayı en iyi özetleyen "Türklük İslamın bedenidir."

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Aa gönderdiğin video başlığı kril harflerinden oluşuyor bunlarda rusperest olmalı yada slavperest.

Bilim adına bir soru şu an kullandığımız rakamları kim buldu yani 1234567890 sistemini. Dünyada bu rakamlar ne diye adlandırılır?

Bir de yeter be nedir bu eziklik psikolojisi kendini bu kadar ezik goren sizin gibi bir ucube düşünceye sahip başka bir topluluk var mı acaba?

İslam bilim adamlarının adlarını saymaya kalksak inanın bitiremeyiz. Piri Reis'in haritasını açıklayacak bir tek insan evladı göster bakalım.

Doğrudur onlarda rus asimilasyonuna maruz kaldılar ama yüzdeye vurursak anadolu Türkleri %40 sa onlar %70 Türk diyebiliriz.

Bilim adına verebileceğin tekte tükte örnekler var durma ver bir denizde kum tanesinden öteye gitmez.

Ben kendimi değil sizi küçük görüyorum ben özümü satmadım satanlar utansın. Hadi bana gazeller oku pedofiliyi anlat bana.Çiçeklerle bezenmiş mis kokulu arabistan da kadınları anlat bana

Tekrar söyleyeyim o kum tanesi kadar olan sorunun cevabını alabilir miyim? Yoksa bitti mi burada tartışma? Tüh daha eğlenecektik.

• Türkler İran etkisiyle müslüman oldular. Türkçe'deki dini kelimelerin çoğunluğu Farsça kökenli olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Türkler, Araplardan çok Fars dili ve edebiyatından etkilendi. Bugünkü İran'ın mezhepsel durumunu da Türkler belirledi ya o ayrı mesele.
  • Arkadaş adam Türkler nasıl Müslüman oldu diye soru soruyor ve herkes araplara sovulmedik kelime bırakmıyor. Türklüğümuzu yuceltecegiz diye Araplara söverek sadece kendimizi kuculturuz. Sizin Türklük anlayışınız kendinizden olmayan başkalarına edilmedik küfürler yagdirmaksa sizin Türklüğünuzden şüphe duyarım.

Edit: Dayım 25 sene arabistanda inşaat ameleligi yapmış adam. Her türlü milletten gördüm diyor. Endonezya, pakistan, Vs Vs. İslam'ı en iyi yaşayan ve yaşatan biziz demişti. Evet Araplar pis ve kötü olabilir. Fakat bunu genelleme yapmak yanlış, Içinde iyiside olur kotusude bu her millette böyledir. Şimdi siz araplarin dinini aldık diyorsunuz. İslam tüm insanlığa inmiş bir dindir. Hadi Peygamberimiz Arap değilde Türk olsaydi. Araplar da şimdi bize bizim onlara dediğimizi deseydi. Bir de durumu böyle düşünün. Her neyse bu konu böyle uzar. Forumda İslam ile ilgili bir konu acildimi zaten hemen damlarlar konuya Arap düşmanı, yok bilmem arap dini, vs. vs. diyenler. Inanmiyosanuz insanların inançlarını farklı yönlere cekmeniz yanlış kendi düşüncenizide saygı çerçevesinde savunun kendinizi küçük dusurmenize gerek yok. Ülke iyice karışırken bir de yanlış düşünceleri asilamaniz yanlış. Herkese iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5E2A97318 -- 7 Ocak 2017; 13:32:15 >

• Turkiye Hristiyan olsaydi. Dunyanin en gelismis ulkelerinden biri olurdu
  • Bu ne garip konudur yaaa
  • quote:

Bazı kendini bilmezler islam Türklere yaradı diğer dinlere geçenler ilerleyemedi demiş

Evet çok ilerledik tarihimizi,kültürümüzü,dilimizi,değerlerimizi çöpe attık gittik arabın alfabesini aldık edebiyatını aldık onları yücelttik.Birde utanmadan o zamanlar islam devletleri bilimde edebiyatta güçlüydü diyor.

Sizin mantığınızla o zaman direk ingiliz olalım ! İngilizce konuşalım sonuçta bilimin üretildiği dil ne gerek var Türkçeye di mi ! Göçebe yaşayan bir toplulukta edebiyatın gelişmesini nasıl beklersin.Biz savaşın kitabını yazmış bir milletiz adamların hayatları at üstünde kılıç sallamakla geçmiş hangi ara edebiyatı geliştirecektin ?

İslama geçilmese bile devir değişiyordu her halükarda düzen sağlanıldıktan sonra gelişecekti aynı döneme denk gelmelerini kalkıp islama yıkma.

Eski Göktürk diline en yakın dil bu oluyor sanırsam ne kadar güzel bir dilimiz varmış.Her ne kadar asimile olsakta tüylerimi diken diken ediyor benden benim kanımdan olduğu belli.Kayçının gırtlak sesi beni göklere taşıyor yüreğim de hırçın atlar tepişiyor.Kopuzun sesi beni er meydanına götürüyor.

İslam dünyasının çıkarttığı bilim adamı sayısıyla batının çıkarttıklarını bir karşılaştır.Varoluşlarından beri pedofili gibi iğrençliklerin merkezi haline gelmiş kadınları aşağılayan mankafa arapları bana övme.

Birde edebiyat diyor artık o çok güzel edebiyatlarıyla pedofiliyi,kadınların ikinci sınıf vatandaş olduklarını,barbarlıklarını süslü püslü işlerler

Arap kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak görürken Türk kadını devlet yönetiyordu.Al sana gelişmişliğin medeniyetin babası.

Osmanlı 3 kıtaya hükmettiyse bunu Türklerin bilek gücüne borçludur iddia ediyorum dünya üstünde bizden daha iyi savaşan bir millet yok fakat ne zaman ki pozitif bilimler gelişti sanayi devrimi yaşandı o zaman bitti arkadaşım.

Devir değişti bu senin ne kadar geri kafalı gelişmeye kapalı olduğunu gösterir.Avrupalı halklar özgürlüklerini kendileri savaşarak aldılar bizde ise padişahın denemeleri ve yumurtanın kapıya gelmesiyle ancak ayıktık.

Utanıyorum böyleleriyle yaşamaktan keşke Türk adı tarihten silinip gitseymişte bizim gibi asimile olmuş arapperestlerle anılmasaymış.En azından arkamızdan bir zamanlar yiğit br millet varmış derlerdi.Biz Türk adına layık değiliz.

Türkü harika ya çok beğendim.

• TüRkLeR DiN dEğİşTiRmEsEyDi AtOmU OrTa AsYaDa PaRçAlArDıK.

MüSlÜmAnLıK TüRkLeRi AsİmİlE EtTi ÇüNkÜ BiZ TüRk OlDuĞmUzU KaBuL EtMiYoZ BiZ ArAbIz.

MuSlUmAnLiK CoK KoTu

MuSlUmAnLiK oLmAsA Su An AyDaYdIk

MuSlUmAnLaR GatLiAm YaPtİ KaYnAk gÖtÜm
  • Arkadaş millet öyle komik şeyler yazıyor ki Türklük sadece yazanlara kalmış gibi. Milletin Türk olup olmadığını ölçüyor ve anlıyor. Ise bak yav. Yukarda arkadaşında dediği gibi Çinde Doğu Türkistan lilar katledilirken hiç biri Türklük den bahsetmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5E2A97318 -- 7 Ocak 2017; 14:4:30 >
  • Forumda ne kadar çok din konusu açılmaya başlandı açılış amaçları genelde islamı kötülemek üzerine
  • Ulan bu forumda çok sayıda dinsiz imansız olduğunu biliyordum da bu kadar olduğunu düşünmemiştim. Türklük bedenimiz İslamiyet ise ruhumuzdur. Ruhsuz beden olamaz Ne mutlu Türk'üm diyene ve elhamdulillah müslümanım diyene..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Önce sorduğum sorunun cevabını alirsam bende cevap veririm.

Ayrica o yuzdelikleri hangi ölçü birimine vurdunda çıktı.

Lutfen o kum tanesi dediniz ya o kadar küçük gördünüz işte madem bu kadar basit o sorunun cevabını alabilir miyim?

Tahmin arkadaşım adı üstünde tahmin fakat gerçek olan birşey var ki bizden daha çok Türkler istediğin oranı ver yani.%40 a %50 olsun ne farkeder ?

Ben neyi kanıtlayım merak eden açar bakar batı ve islamın çıkarttığı bilim adamı sayısı ortada gizli saklı birşey değil ki.Benim derdim arapları bilim aşığı olarak addetmeniz yoksa tabii ki çok değerli bilim adamları çıkartmışlardır ona ne şüphe.

Şimdi sen benim derdimin islamla olduğunu sanıyorsun içinden diyorsundur bunu fakat alakası yok.Din kişisel birşeydir inanç özgürlüğü diye birşey var fakat bizim kızdığımız nokta şudur.Müslüman olman kültürünü çöpe atman için bahane olamaz.Dilinden tut kıyafetlerine kadar arap etkisi altında kalmışın.

Sadece islam üstünden gitmeyelim hristiyan olsalardı ve ingiliz gibi yaşasalardı aynı lafları ederdim.

Bak ben ateistim ama hiçbir kuvvet benim Türklüğümün önüne geçemez hatta sembolikte olsa Kök Tengri inancını benimserim.Yaşam felsefesi olarak alınabilecek özellikleri var.Düşün yani bir ateist bir inancı kalpten olmasa bile benimseyebiliyor.

Olması gereken budur neye inanırsan inan önce ırk sonra inanç ki geleneklerin inancı yaşatmama gibi bir özelliği yok ikisi bir arada yaşayabilir.

Ha şöyle müslüman degilim de kurtul benden. Ben sorumun hala cevabını alabilmiş değilim. Sen madem bu kadar Türk'sun peki neden rumuz ismin ingilizce. Veya gömlek ceket giyiliyor eminim sende giyiyorsun kot pantolona hiç girmeyeyim... Ee nerede kaldı senin türklüğün ingiltereye gitsen kimse seni veya beni kiyafetimden ayıramaz. Topluluklar birbirlerinden etkilenir bu çok normal. Annemin babamın kim olduğunu secemedigim bir dunyada ırk sadece bir sıfattir ama elhamdülillah Müslümanım ve bu benim aklımla imanimla kendi seçtiğim her şeyden önemli olan olgudur. Avrupalıları bilimiyle övüyorsun Müslümanların rakam icadı olmasa bu günkü hiç bir bilim olmayacağı gerçeği seni geriyor. Bu da neden bu eziklik dedigimi anlatmaya yeter.

Ateistlige girerdim ama bu günlerde ateistler sorduğum sorulara bir türlü cevap veremiyor artık sıkıldım.

• Hülagüye atam diyorlar gel de çıldırma kardeş ya :D Allahın moğolperestleri sizi :D Asıl büyük ironi ise islam dünyasıyla batının bilim adamlarını kıyaslaması olmuş sanırım bunu diyen arkadaşın . Hülagünün kütüphaneleri yakıp yıktığını , medeniyetin anasını bellediğini bilmiyorlar mı bunlar ? Hala ne yüzle bilim bilim bilim diye kıvranıyorsunuz ? Neden bir baltaya sap olamamış , sürekli başkasının yaptığını yıkan insanların önünde secde etmeye meyillisiniz yahu :D

Bu arada şunu da belirtmek isterim , batı cadı avları yapıp , haçlı seferleriyle köyleri yakıp kadınlara tecavüz ederken , islam aleminde optikle ilgili kitaplar yazılıyordu . Bu kitaplar da batıda yıllarca okutuldu . Sırf İbn-i Sina'nın kitabı bile 8 asır boyunca ders kitabı olarak okutuldu . Şu an Aristo'nun kitaplarını okuyabiliyorsanız , bu da Farabi'nin sayesindedir . Çünkü yaladığınız Hülagü o sıralar Bağdat kütüphanesindeki kitapları yakıp bir medeniyeti çökmenin eşiğine getirmekle meşguldü . Şu an üniversitede bir yere girmek için bilmek zorunda olduğunuz trigonometrik ifadeleri bulan da Battani , Ebul Vefa ve Nasireddin Tusi'ydi. Vay arkadaş ya pis Araplara , Farslara bak sen . Şanlı hülagü de o sıralarda bayındırlık faaliyetlerinin içine edip , tüm kitapları yakıp yıkıp , insanları kılıçtan geçiriyordu . Ne büyük başarı be :D

İnanmayan inanmaz , beni de zerre ilgilendirmez . Fakat bilim bilim diye zırlıyorsanız , hülagü gibi bir caniyi savunmanız kadar abes bir şey olamaz . Haydi şimdi bilgisayarınızın başından ''biliiim <333 '' yazıp bilim adına hiçbir şey yapmadan islamı kötüleyin .

• imam-ı azam İ kullanıcısına yanıt
    Hocam senin görüşüne katılmıyorum ama ifade dilin çok hoşuma gitti. Bunu es geçmek istemedim
  • Kılıç, Kan, siyaset, Çıkar Türklerin müslüman olmasının sebepleri.

Bu konu tarihin arka odasında konuşuldu. Üstüne kitapta yazıldı. Bilinmedik bir konu değil sorun milletin bu konuda hassas olması.

Bana göre Türkler İslamiyete geçtikleri an ölüm fermanını imzalamıştır.

Eski Kültürün ve devlet geleneğinin bunu biraz geciktirmesi yaklaşan sonu engelleyemedi.

Timur, Fatih, Atatürk ile bir yere kadar ayakta kalırsınız.

Sonra Erdoğan diye has bir Arap gelir son darbeyi vurur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imam-ı azam

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Müslüman=Türk demek mi nasıl bir cevap verme şekli...

Arabistan da halen Araplar çömdükleri yere sıçıyorlar...

Rahmetli ananem hacdan döndüğün de bütün mekke bol kokuyor yazıklar olsun çömdükleri yere sıçıyorlar Araplar çok pis diyordu...

Müslüman=Arap tır

Müslümanlık Araplar â gelmiştir Türklere değil... İsrail oğullarından sonra en berbat millet oldukları için onlara gelmiştir...

Türkler sonradan Anadolu da Müslümanlığı kabul etmiştir...

Araplar bu dünyaya petroldan Başka hiçbir şey vermediler... petrol bitinceye ölüp gidecekler zaten .... yaptıkları tek şey çocuk yapmak petrol geliri yemek ....

neremle gülsem bilemedim. bundan 1000 yıl önce avrupalılar dışkılarını şapkalarıyla camdan aşağı atarken o küçümsediğin araplar ispanyada kanalizasyon sistemini kurmuşlardı. arapları asla yüceltmem aynı diğer ırkları yüceltmediğim gibi fakat sizin bu düşmanlığınızın sebebinide biliyoruz. islam düşmanlığı sizi otomatikman arap düşmanı yapıyor. siz zaten sadece müslümanları sevmiyorsunuz. kürdü sevmezsiniz, arabı sevmezsiniz. ama ingilizi seversiniz, rusu seversiniz. size inat müslümanlar kardeştir diyoruz. evet türk=müslüman demek. bugün avrupaya git türk olduğunu söyle direkt kafalarında oluşacak olan tablo bellidir oda müslümandır. bunun sebebide osmanlıların avrupadaki mücadelesidir. türklük müslümanlıkla özdeşleşmiştir. batı kaynaklarında türk kelimesi çoğu kez müslüman olarak kullanılmıştır özellikle osmanlı devrinde. adımızı böyle yücelten osmanlı padişah ve halifelerinden allah razı olsun.

sen müslümanları anlayamamışsın. bak çeçenistanda bir savaş oldu dünyanın heryerinden müslüman gitti oraya. türkiyedende gitti arap coğrafyasındanda gitti. suriyede savaş var. dünyanın heryerinden müslümanlar esadla savaşmaya gitti. kimileri kandırıldı orası ayrı. ama şunu anla. dünyanın neresinde olursa olsun tek bir müslüman acı çekse biz taa buradan bunu hissederiz. aramızdaki bağı asla anlayamayacaksınız. çünkü sizin böyle bir hassasiyetiniz yoktur. lafa gelince türkçülük yaparsınız ama doğu türkistanda ölen türklerden, suriye ve ırakta ölen ırak türklerinden, rus zulmü ve hegemonyası altında ezilen türklerden bihabersiniz. nerede gavur türk var ah işte onu benimsersiniz. müslüman olmasın yeter. adamlarda bu devirde şamanizm hayranlığı yapıyor ya. acaip bir kafa abi.

Türk = Müslüman derken ?

Biri seçilebilir ,biri seçilemeyen kavramları nasıl eşitleyebildin

Şamanist türk , ateist türk hiç rastlamadın galiba ?

Çevrende hiç farklı kültüre sahip insan yok sanirim. Olsaydi dusuncelerin bu sekilde olmazdi.

• Şehadet getirmişler
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.