Şimdi Ara

Türkler Nasıl Müslüman Oldu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
7
Favori
10.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: imam-ı azam

quote:

Orijinalden alıntı: KolonyaAdam

Tarih ve bilim müslümandan öğrenilir diye düşünüyorsunuz ama müslüman Tarihi kafasına göre değiştirip bilimi yok sayıyor.Neticede islamiyet bin yıldır bir arpa yol gidemedi.Bu gün nerde savaş nerde sıkıntı varsa islamiyetin hakim olduğu coğrafyalar.Amerika hede hödö demeyin bu sadece bahane bulmaktır.

islamiyet 1000 yıldır bir arpa yol gidemedimi? osmanlının son dönemlerinde gerileme başladı ve güçten düştük. bilim bilim diye dilinden düşürmediğin şeyi batıya biz müslümanlar öğrettik. senin batı şapkasıyla dışkısını camdan atarken biz müslümanlar ispanyada kanalizasyon sistemini kurmuştuk. fikir ve bilimin yansımalarıydı bunlar. endülüs emevilerinden öğrendikleri şeylerle rönesans hareketini başlattılar batılılar. günümüzde islamiyetin hakim olduğu bir coğrafya yok ki. hepsi ingilizin osmanlıyı yıktıktan sonra kurduğu laik devletçikler. islam neresinde bunun? işte 100 yıldır islam mislam yok ama osmanlı enkazı üzerine kurulan devletler 100 yıldır bir arpa boyu ilerleyemedi.

tabi canım. zaten ırak iç savaşında bi şii bi sünni camiisini patlatıp milleti birbirine düşüren amerikan köpeklerinin hiçbir suçu yok islam coğrafyasında olanlarla. hiç alakaları yok kardeşim. afganistanıda onlar bombalamıyor. libyayı ve nice müslümanların çoğunlukta olduğu bölgeleride onlar vurmuyor zaten.

Aynen; laikci sii baascilarin ulkesi geri kalmis ama sunni afganistan uzaya cikmis kesif yapiyor

• Keşke olmasaydik.
  • İslam Türklere zorla kabul ettirilmedi. Bu yanlış bilgidir. Bu tarz şeylere inanmayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • farkındamısınız .müslüman toplumlar dünyada hep 3 cü sınıf insan muamelesi görmekte,sebebi ise
    din kullanılarak cahil bırakılmak ,

hade hödo diyerek örnek gösterilen müslüman bilim adamlarının hayatını incelerseniz ,çoğunluğunun inançsız olduğunu , yada islamiyeti eleştirdiğini görürsünüz...!!!

din dediğiniz şey ,coğrafi kumardır ..

• Kendinizi istediğiniz kadar kandırın zorla müslüman olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aliminati -- 7 Ocak 2017; 15:31:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• nantenami N kullanıcısına yanıt
    Aralarında inançsız olan çok, çok az. Tabii forum sitelerinden tarih öğrendiğiniz için sizi yargılamıyorum.

İbn-i Sina, Ömer Hayyam, İbn-i Rüşt vd. oldukça dindar adamlardır. Tabii bilgisiz ateistler ve Cübbeli gibi şarlatanlar tahsili olmadığı için Gazali literatürüne bakıp tekfir eder bu adamları. Şimdi o mevzuya girsek çıkamayız.

Forumdaki ateist arkadaşlar sırf İslam Düşmanı olduğunuz için tarihi çarpıtın çarpıtabildiğiniz kadar. Ama kalkıpta Türkçülük numarası yapmayın. Sizin Türklükle bir alakanız yok. Türklüğün en büyük medeniyeti Türk-İslam medeniyetini, Türklerin en büyük ve gelişmiş devletlerini hiçe sayarak Türkçülük olmaz.... Hele Hülagü gibileri yüceltip Hülagü devletini yenen Türk Devleti Memlukleri ve Baybars'ı görmezden gelerek ancak kendinizi kandırırsınız.

• Kelime-i şehadet getirerek..
  • baya bi tarih okuyan biri olarak yanlı bi yazım olmuş hocam bi kere o zamanlarda afedersin araplar anca kumda oynasın Türklerle savaşmayı bırak bu olaylar olmamıştır demiyorum tabi ama Türkler zorla müslüman olmuştur olayı büyük palavra adamlar yıllarca en kalabalık kavimle yan yana yaşıyo asimile olmuyo 3-5 arapmı asimile edicek imkansız bişey yani ayrıca Hülagu Han olanları misliyle geri ödetmiştir ama yinede Türklerin töreden ayrılıp şeriat içinde boğulmaları üzücü bi olay Osmanlı padişahları bunun farkında olduğu için şeriatla değil Türk töreleriyle ülkeyi yönettiler ne zamanki töre unutuldu çöküş başladı şuanki Türklerin durumuda budur sırf şeriat için kadın dövenlere göz yumanlar Türküm falan da demesin sonuna kadar araptırlar yerleride Türkiye değil arabistandır

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7ADF8CF23 -- 7 Ocak 2017; 16:40:28 >
  • Türkleri Araplaştırma politikası son hızıyla günümüzde devam ediyor zaten. 4 milyon Arap ülkeye boşuna mı sokuldu?
  • nantenami N kullanıcısına yanıt
    Geride kalmalari cahil olmalarindan degil. Bunlarin tum sorumlusu abd. Muslumanlara dunyanin her tarafinda oyunlar oynanip yok edilmeye calisiliyor. Cunku muslumanlar gelisirse bati ulkelerini gomecek bir devlet kuracak hale gelirler.

• 70 yıl boyunca süren savaşlar sonucunda, islamiyeti kabul etmişlerdir. Yani bir nevi işid in bugün yaptığı gibi. google a türklerin 70 yıllık kayıp tarihi diye aratılırsa oradan inceleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarihçi

Türklerin İslamla tanışması ile Türklerin müslüman olması arasında 300 yıl var. İkisi birbirine karıştırılıyor.

bunlar bi alem yahu..

onuda geçtim islama akılları sıra giyderme amaçlı abuk propagandalarında farkında olmadan sözüm ona mensubu oldukları ırkı..kişiliksiz omurgasız tırsak güçsüz..baskı altında her dikteyi iliklerine dek kabul eden pespaye çürük değersiz bi profile hapsediyorlar farkında olmadan..

yani türkler o kadar kişiliksiz ki ..baskı ve zül sonucu müslüman olmuşlar..ardı sıra bu kepazelik yetmemiş neredeyse 1000 seneden fazla bu zorla girdikleri dine canları malları kanları ile hizmet etmişler..

yuhh be yuh

• quote:

Orijinalden alıntı: starcloth

quote:

Orijinalden alıntı: mbs02

quote:

quote:

quote:

quote:

Aa gönderdiğin video başlığı kril harflerinden oluşuyor bunlarda rusperest olmalı yada slavperest.

Bilim adına bir soru şu an kullandığımız rakamları kim buldu yani 1234567890 sistemini. Dünyada bu rakamlar ne diye adlandırılır?

Bu rakamlar olmasaydı ne olurdu?

Bir de yeter be nedir bu eziklik psikolojisi kendini bu kadar ezik goren sizin gibi bir ucube düşünceye sahip başka bir topluluk var mı acaba?

İslam bilim adamlarının adlarını saymaya kalksak inanın bitiremeyiz. Piri Reis'in haritasını açıklayacak bir tek insan evladı göster bakalım.

Yukarıdaki sorunun cevabını bekliyorum...

Doğrudur onlarda rus asimilasyonuna maruz kaldılar ama yüzdeye vurursak anadolu Türkleri %40 sa onlar %70 Türk diyebiliriz.

Bilim adına verebileceğin tekte tükte örnekler var durma ver bir denizde kum tanesinden öteye gitmez.

Ben kendimi değil sizi küçük görüyorum ben özümü satmadım satanlar utansın. Hadi bana gazeller oku pedofiliyi anlat bana.Çiçeklerle bezenmiş mis kokulu arabistan da kadınları anlat bana

Önce sorduğum sorunun cevabını alirsam bende cevap veririm.

Ayrica o yuzdelikleri hangi ölçü birimine vurdunda çıktı.

Lutfen o kum tanesi dediniz ya o kadar küçük gördünüz işte madem bu kadar basit o sorunun cevabını alabilir miyim?

Tahmin arkadaşım adı üstünde tahmin fakat gerçek olan birşey var ki bizden daha çok Türkler istediğin oranı ver yani.%40 a %50 olsun ne farkeder ?

Ben neyi kanıtlayım merak eden açar bakar batı ve islamın çıkarttığı bilim adamı sayısı ortada gizli saklı birşey değil ki.Benim derdim arapları bilim aşığı olarak addetmeniz yoksa tabii ki çok değerli bilim adamları çıkartmışlardır ona ne şüphe.

Şimdi sen benim derdimin islamla olduğunu sanıyorsun içinden diyorsundur bunu fakat alakası yok.Din kişisel birşeydir inanç özgürlüğü diye birşey var fakat bizim kızdığımız nokta şudur.Müslüman olman kültürünü çöpe atman için bahane olamaz.Dilinden tut kıyafetlerine kadar arap etkisi altında kalmışın.

Sadece islam üstünden gitmeyelim hristiyan olsalardı ve ingiliz gibi yaşasalardı aynı lafları ederdim.

Bak ben ateistim ama hiçbir kuvvet benim Türklüğümün önüne geçemez hatta sembolikte olsa Kök Tengri inancını benimserim.Yaşam felsefesi olarak alınabilecek özellikleri var.Düşün yani bir ateist bir inancı kalpten olmasa bile benimseyebiliyor.

Olması gereken budur neye inanırsan inan önce ırk sonra inanç ki geleneklerin inancı yaşatmama gibi bir özelliği yok ikisi bir arada yaşayabilir.

Ha şöyle müslüman degilim de kurtul benden. Ben sorumun hala cevabını alabilmiş değilim. Sen madem bu kadar Türk'sun peki neden rumuz ismin ingilizce. Veya gömlek ceket giyiliyor eminim sende giyiyorsun kot pantolona hiç girmeyeyim... Ee nerede kaldı senin türklüğün ingiltereye gitsen kimse seni veya beni kiyafetimden ayıramaz. Topluluklar birbirlerinden etkilenir bu çok normal. Annemin babamın kim olduğunu secemedigim bir dunyada ırk sadece bir sıfattir ama elhamdülillah Müslümanım ve bu benim aklımla imanimla kendi seçtiğim her şeyden önemli olan olgudur. Avrupalıları bilimiyle övüyorsun Müslümanların rakam icadı olmasa bu günkü hiç bir bilim olmayacağı gerçeği seni geriyor. Bu da neden bu eziklik dedigimi anlatmaya yeter.

Ateistlige girerdim ama bu günlerde ateistler sorduğum sorulara bir türlü cevap veremiyor artık sıkıldım.

Rumuz konusunda birşey diyemem haklısın acilen kendimize çeki düzen vermemiz gerekmekte.Arkadaşım sizin zihniyetiniz her türlü değer gibi giyim konusunda da özenti olduğu için geleneksel Türk kıyafetlerinin modern kıyafetle sentezleme şansını yokettiniz.Bugün zaten kimse geleneksel kıyafetlerle dolaşmıyor fakat modern giyim ve klasik Türk giyiminin sentezlenmiş bir biçimini isterdim.

O kadar uzun cümle kurmana gerek yok ümmetçiyim de geç.Arkadaşım aç bak dünyaya yön veren bilim adamlarının kaçı batıdan kaçı islamcılardan çıkmış.Yav he he müslüman bilim adamları olmasa batmıştık taaa antik mısırdan,sümerlerden başlıyan matematiksel işlemler müslümanlar olmasaydı olmayacaktı

Filozoflara bakalım mesela ama pardon islamda felsefe yasaktır.Devlete,insana dair birçok düşünce ve ideoloji neden araplarda yoktu ?

Ümmetçi yapın gerçekleri kabul etmeni engelliyor batı bilim alanında çoğu zaman doğudan üstündü bu bir gerçektir.Kıçını da yırtsan bu böyle.

Lütfen girme !!! Ben o bildiğin ateistlere benzemem hodri meydan aç konuyu çağır beni cevaplarım hepsini.Beni daha mantıksal argümanlarla köşeye sıkıştırabilen müslüman çıkmadı.

Somut konuşmuyorsun hep izafi. Ben sana somut bir şey söyledim nedir o rakam sistemi. Bu gun roma rakamlarını kullandığımızi düşün ve 1.249.500,12 yaz mesela veya 64x64'ü roma rakamları ile veya başka bir rakam sistemi ile göster bakalım. Bak gayet somut ve sınırlı bir örnek.

Madem cevap vereceksin

1400 küsür yıl önce inen kuran'da embriyo oluşumunun sahaları anlatılıyor ki bu gün önce kemik oluştuğunu daha sonra bunun üzerine kasların yani etin geliştiği biliniyor

Mü'minun 14 Diyanet İşleri: Sonra bu az suyu “alaka” hâline getirdik. Alakayı da “mudga” yaptık. Bu “mudga”yı da kemiklere dönüştürdük ve bu kemiklere de et giydirdik. Nihayet onu bambaşka bir yaratık olarak ortaya çıkardık. Yaratanların en güzeli olan Allah’ın şânı ne yücedir!

Bunu nasıl biliyorlardı

Kiyame suresi 4. Ayet 2 - Diyanet İşleri: Evet bizim, onun parmak uçlarını bile düzenlemeye gücümüz yeter.

Yeniden diriltmeyi anlatan bu ayette parmak uçlarından bahsediyor ve onları bile yeniden diriltilecegini söylüyor biz en fazla 100 yıldır parmak izinin eşsiz olduğunu biliyoruz. Bunu nasıl biliyorlardı.

Yunus suresi 5. Ayet Elmalıli Hamdi Yazır O Allah'dır ki, senelerin sayısını ve hesabını bilesiniz diye güneşi bir ışık, ayı da bir nur yaptı. Ve aya menziller tayin etti. Allah bunu hak olarak yarattı. O, bilecek olan bir kavim için âyetlerini ayrıntılı olarak açıklar.

Ne diyor güneş ışık kaynağı ama ay nur yanı kendi ışık kaynağı değil. Ee eskiden insanlar ayın ışığının kendi ışığı olduğunu sanıyordu ama Kuran gerçekte ne ise öyle buyurdu.

Bu üç ayeti açıklamaya başlayabilirsin. Peygamber efendimiz bunları rast gele bilmesi ihtimali herhalde 1/100000'den fazladır. Bunun gibi bilimsel olarak bilinebilecek 100'lerce ayet var. Onlara da sırasıyla geliriz. Bunları bir açıklayın. Ama rica ediyorum kahvehane ağzı ile değil gerçekten bilimsel açıklamasını bekliyorum yani bunları nasıl bilmişler onu soruyorum.

• imam-ı azam İ kullanıcısına yanıt
    Tarih kitaplarında anlatılanlar gibi '' oo bizde de tek tanrı var hımm benziyor da '' diyip geçmekten daha mantıklı.

Linke tıklamadım ama bkz.talkan ve curcan katliamları

• Birde nasıl müslüman düşmanı oldu onu da öğrenmek lazım.
  • Fazla bilgim yok ama göktanrı inancına en yakın din müslümanlık olduğu için atalarımız müslüman olmuş sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOLD NOOB

Tam okumadım ama iddialar hep aynı zaten. Bu din insanları asimile ediyor bu doğrudur. Türklere katliamlar yapıldığı da doğrudur. Fakat bu katliamlar Türklerin bölünmüş bir vaziyette olduğu bir zamanda gerçekleşti. İslamlaşma ise bu zamanda olmadı. Yani katliama uğrayan Türk ben müslüman oluyorum demedi. Savaştı ve öldü. Moğollar tüm orta asya kabilelerini biraraya toplayıp (ki bunların büyük kısmı Türki kabileler) batıya akın ettiğinde dinin halifesini atlara çiğnetip müslümanları doğradılar. İslam yok olma noktasına gelmişti. O büyük han zamansız bir ortamda ölmeyip ordular doğuya gitmeseydi şuan ortadoğu çok daha farklı olurdu. Araplar Türklere saldırdığında Türkler birbiriyle savaş halindeydi. Bu rezalet bu yüzden ortaya çıktı. Yoksa o arapları bozkırlara gömerlerdi

Tengrici bir çocugun klişe laflarına verilöiş güzel cevap diyecektimki son cümleyi okuyana kadar , üzgünüm dostum ama Araplar teknolojik olarak daha üstündüler . Orta asyadaki milletler teknolojiyi geliştiremedi ve en sonunda yok olup gittiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: imam-ı azam

quote:

Orijinalden alıntı: KolonyaAdam

Tarih ve bilim müslümandan öğrenilir diye düşünüyorsunuz ama müslüman Tarihi kafasına göre değiştirip bilimi yok sayıyor.Neticede islamiyet bin yıldır bir arpa yol gidemedi.Bu gün nerde savaş nerde sıkıntı varsa islamiyetin hakim olduğu coğrafyalar.Amerika hede hödö demeyin bu sadece bahane bulmaktır.

islamiyet 1000 yıldır bir arpa yol gidemedimi? osmanlının son dönemlerinde gerileme başladı ve güçten düştük. bilim bilim diye dilinden düşürmediğin şeyi batıya biz müslümanlar öğrettik. senin batı şapkasıyla dışkısını camdan atarken biz müslümanlar ispanyada kanalizasyon sistemini kurmuştuk. fikir ve bilimin yansımalarıydı bunlar. endülüs emevilerinden öğrendikleri şeylerle rönesans hareketini başlattılar batılılar. günümüzde islamiyetin hakim olduğu bir coğrafya yok ki. hepsi ingilizin osmanlıyı yıktıktan sonra kurduğu laik devletçikler. islam neresinde bunun? işte 100 yıldır islam mislam yok ama osmanlı enkazı üzerine kurulan devletler 100 yıldır bir arpa boyu ilerleyemedi.

tabi canım. zaten ırak iç savaşında bi şii bi sünni camiisini patlatıp milleti birbirine düşüren amerikan köpeklerinin hiçbir suçu yok islam coğrafyasında olanlarla. hiç alakaları yok kardeşim. afganistanıda onlar bombalamıyor. libyayı ve nice müslümanların çoğunlukta olduğu bölgeleride onlar vurmuyor zaten.

Sen bu dediklerine kendin de inanıyor musun bilmesek yiyeceğiz. Bu kafa yobaz kafasıdır ve insanlığa gram faydası olmaz bu düşünceye hakim olan bireylerden.

Asıl enkaz sizin kafanızda aslında, kabul etsen de etmesen de...

• islamda kural şudur önce kalpte sonra dilde daha sonrada uygulamada müslüman olunur. çünkü ölüm korkusundan ya da başka korku yüzünden müslüman olmak diye bir şey olsaydı ölüm anında edilen imanda sayılırdı. o yüzden kalpten kabul etmek lazımdır ki onu sağlamak için bektaşilik vb. birçok tarikat zamanında yaptığı sohbetlerle , hoşgörüyle insanları dine çağırmıştır.

dinde hiçbir zorlama yoktur. ister inanırlar isterse nankörlük ederler
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.