Şimdi Ara

Türklerin G.I. Joe gibi film çekmesi kaç yy sonra gerçekleşir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• G.I. Joe dediğin film nedir ki? başka örnek mi bulamadın. vasat bir bilim kurgu filmi.
    bir iran sineması kadar öznelliğimiz yok. o kadar tarihimiz var şuyumuz buyumuz var diyoruz 5 yılda bir çekiyorlar o da kalitesiz, saçma sapan bir şey oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkLuck.

G.I. Joe dediğin film nedir ki? başka örnek mi bulamadın. vasat bir bilim kurgu filmi.
    bir iran sineması kadar öznelliğimiz yok. o kadar tarihimiz var şuyumuz buyumuz var diyoruz 5 yılda bir çekiyorlar o da kalitesiz, saçma sapan bir şey oluyor.

ardakadş ne zaman G.I. Joe da kullanılan efekler gibi efekler yapmayı öğreneceğiz demek istemiş sanırım yoksa elvet G.I. Joe avrupa ve asya sinemasının taşıdığı anlam ve içeriğe sahip olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat_ps3

quote:

G.I. Joe dediğin film nedir ki? başka örnek mi bulamadın. vasat bir bilim kurgu filmi.

ardakadş ne zaman G.I. Joe da kullanılan efekler gibi efekler yapmayı öğreneceğiz demek istemiş sanırım yoksa elvet G.I. Joe avrupa ve asya sinemasının taşıdığı anlam ve içeriğe sahip olamaz.

ben de zaten önemli olan efektler değil demek istediğim ikinci cümlemde. bu efektler bilgisayarda yapılıyor sanat değeri sıfır ve sinemamıza bir katkısı olacağını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 5 Şubat 2012; 22:34:04 >

• doğru sanat yönünden sıfır fakat emin ol avrupa ve asya filmlerinden yüzkat daha fazla emek harcanıyor bir Ice Age filmindeki en kötü hayvan üzerinde bile sayısız tüy var hespsiiçin tek tek uğraşıyorlar yani EMEK VS SANAT :)
  • quote:

doğru sanat yönünden sıfır fakat emin ol avrupa ve asya filmlerinden yüzkat daha fazla emek harcanıyor bir Ice Age filmindeki en kötü hayvan üzerinde bile sayısız tüy var hespsiiçin tek tek uğraşıyorlar yani EMEK VS SANAT :)

görsel zevk elbette önemlidir. ben de severim bilim kurgu filmlerini izlemeyi.
    zaten milletçe action olsun bilim kurgu olsun bu filmlere hastayız neden bunuda çözemedim yıllardır.
    düşün ki fight club'a dövüş filmi diyenler var bu ülkede.

• quote:

quote:

doğru sanat yönünden sıfır fakat emin ol avrupa ve asya filmlerinden yüzkat daha fazla emek harcanıyor bir Ice Age filmindeki en kötü hayvan üzerinde bile sayısız tüy var hespsiiçin tek tek uğraşıyorlar yani EMEK VS SANAT :)

görsel zevk elbette önemlidir. ben de severim bilim kurgu filmlerini izlemeyi.
    zaten milletçe action olsun bilim kurgu olsun bu filmlere hastayız neden bunuda çözemedim yıllardır.
    düşün ki fight club'a dövüş filmi diyenler var bu ülkede.

Fight club'a dövüş filmi diyolar he :D Vallahi güldürdün beni ya :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya öyle efektli birşey bekleyen yok zaten oturup bir Memento, Seven, Esaretin Bedeli gibi düşük bütçeli ama senaryo olarak çok iyi olan filmler yapmamız lazım. Senaryosu iyi filmlerimiz var elbette ama bu tr filmler 5-6 yılda 1 çekiliyor malesef. Bir komedidir almış başını gidiyor. Onun dışında cinli perili bir de korku filmlerimiz var tabi. Şöyle adam akıllı kurgulanmış bir macera bir bilim kurgu gibi türler yok malesef. Adam ta 10 yıl önce Yüzüklerin Efendisi'ni çekmiş biz hala o tür bir filmin yakınından bile geçemedik. Bu sıralar Fetih var ancak onun da efektleri pek içaçıcı gelmedi açıkçası. Tamam yani Türk filmleri içinde çok belli yeri efekt olarak ancak açıp bir adamın yüzünü 10 tane yerde gördüğüm bir ordu da hiç güzel görünmüyor açıkçası. Efektler abartılmadan da gayet sade bir şekilde çekilebilirdi o film. Neyse uzattın lafı susayım en iyisi :)

• benim de kastettiğim bu. bir fatih akınımız var o da almanya hayrına film yapıyor.
    eskilere değinmedim diye unuttum sanmayın yılmaz güney hala baş tacıdır, onun yerini dolduracak kimse yok şuan.
    çağan ırmak'ta iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 5 Şubat 2012; 23:54:16 >
  • Türk sinemasında cidden bir adam akıllı cem yılmaz film yapıyor..Ama muhteşem halkımız cem yılmaza hala küfürlü komedi yapıyor dıyor

ulan adam uzay filmi çekti taş devrini yaptı western yaptı.Ama yok güldürmediği için film kötü
  • quote:

quote:

quote:

ben de zaten önemli olan efektler değil demek istediğim ikinci cümlemde. bu efektler bilgisayarda yapılıyor sanat değeri sıfır ve sinemamıza bir katkısı olacağını düşünmüyorum.

Bir şey sırf bilgisayarda yapılıyor diye sanat değeri sıfır olmaz, güzel ve kaliteli yapılan herşey sinemaya çok şey katar ve kaliteli olan herşey kendi içinde bir sanattır. Bu gün belkide dünyada yapılan en pahalı ve zor sanat görsel efektlerdir. Görsel efekt neden sanattır ? çünkü sinemaya hayal gücünü istediğin gibi yansıtmanı sağlar...

• ...sen büyüdüğünde gerçekleşir çocuk

(hasta oldum başlığa)
  • quote:

Orijinalden alıntı: felix de vandetta

...sen büyüdüğünde gerçekleşir çocuk

(hasta oldum başlığa)

23 yaşındaym kardeşm
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfredo70022

quote:

Orijinalden alıntı: felix de vandetta

...sen büyüdüğünde gerçekleşir çocuk

(hasta oldum başlığa)

23 yaşındaym kardeşm

Headshot..

Görsel efektler vb. unsurlar konusunda sinemamızın geri kaldığını bende kabul ediyorum.. Ama Avatar örneğini ele alırsak, o teknoloji şuan ABD dışında hiçbir ülkede bulunmuyor.. Bakalım Fetih'i bekliyoruz, henüz emekleme aşamasındayız ama gelecek için çok umutluyum..

• ne zaman

Ferrariye rakip YERLİ bir araba üretirsek o zaman
  • Ne zaman

sağlam bir aksiyon filmi çekersek.
    yahu bi adam gibi aksiyon filmi çekemedik.Filmlerimizdeki silahlar bile kurusıkı.(Gerçeğini kullansınlar demiyorum,hiç değilse replikalarını)
    Belki 30 yıl sonra anca .
  • Ne zaman...

Romantik film yapma rahatsızlığından kurtulursak o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Three Dimensions

Ne zaman...

Romantik film yapma rahatsızlığından kurtulursak o zaman.

+1
  • Böyle konu açmaktan bıkmayan bir türev daha...

GI Joe nedir arkadaş ? Balon bir film.
  • Ulan biri çıkıpta bu iş paraya bakar demiyor.Arkadaş o dediğin film çok basit ama tabi aksiyon sahneleri ve efektleri bakımından doyurucu olabilir.İşte böyle işlere imza atmak için sermaye gerek.Ve bunu izleyecek seyirci kitlesi gerek.Adam neden boşuna zarar etsin ki?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.