Şimdi Ara

TÜRKMENİSTANDA ÇALIŞANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR YAKLAŞIK 20 SONRA TÜRKMENİSTANDA OLACAĞIM BU ÜLKEDE ÇALIŞMIŞ VEYA ÇALIŞANLAR HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM TÜRKMENBAŞI ŞEHRİNDE OLACAĞIM..

• Yunus bey ben Türkmenistanlıyım ve şu an Ankarada okuyorum. İsterseniz ben yardımcı olabilirim. md1989.merdan@gmail.com bana ulaşabilirsiniz. Bunun dışında Türkmenistana gitmek isteyen Türk kardeşlerim vize konusunda pek yardımcı olabileceğimi sanmıyorum ama oraya gittikten sonra neler yapmanız gerektiği hakkında hatta oraya geldiğinizde size yardımcı olabilecek birilerini sizin için ayarlayabilirim. Aklınızdan geçmesin ücret falan talep eder diye, hiç böyle bir niyetim yok sadece insanlık adına yardım gibi düşünün. Adım Murat verdiğim adresten ulaşabilirsiniz. Telefon numaramı da yazmak isterdim ama bu zamanda her türlü insan var ve amaçları belli değil. Bu yüzden ilk önce mail adresime mail yollayın ben oradan tüm Türk kardeşlerime ve insan olan her kese yardımcı olmaya çalışayım Türkmenistan konusunda.
  • Türkmenistan'a geldikten sonra her türlü zorluklarla karşı karşıya kalana birçok Türk kardeşimin olduğunu bende çok iyi biliyorum. Ama bilmelisiniz ki tabi bunu hepiniz direkt olarak kendinize kabul etmeyin (Karı kız peşinde koşarsanız hiç affedilmez siniz. Böyle bir davranışta bulunmayın lütfen. Çünkü Türkmenistan çok küçük bir ülke ve her attığınız yanlış adım her an fark edilir, ve bu yanlışınız yüzünden sınır dışı edilebilirsiniz.) Bazı insanlar böyle durumlarla karşı karşıya kaldıktan sonra bu tarz forum sitelerine her türlü şeyi yazmaktadır. Ne kadar doğru tartışılır tabi'kide. Ama adım gibi eminim ki yanlış bir davranışta bulunmadıkça size karışacak kimse yoktur. Bazı tedbirler uygulanabilmektedir. Bunu da iyi niyetle algılamanızı rica ediyorum. Mesela ne gibi diyeceksiniz. Buna örnek olarak sizin gece 23'de evinizde olmanız gerekecektir. Neden diye sorarsınız, insan haklarına aykırı dersiniz, tabi'ki haklısınız ama genelde Türk kardeşlerim inşaat şirketlerinde çalışmaktadırlar ve bazen çalışan işçilerle olumsuzluklar yaşayabilmektedirler bu her yerde vardır. Diyelim ki siz biriyle işinizde tartıştınız, adama haklı olarak kızdınız veya işten attınız. Bu adam (işten attığınız) bu durumdan etkilenecektir ve size karşı içinde kin oluşacaktır. Adam birazda içkiye falan yatkınsa ve siz onunla gecenin yarısında içkiliyken karşılaşırsanız size neler yapabilir. Sizin imdadınıza kim yetişir. Yetişir tabi de ama olan olduktan sonra bunun bir anlamı var mıdır. Bu yüzden de sizin gece 23'den sonra dışarıda dolaşmanız uygun görülmemektedir. Yani sadece sizin iyiliğinizi düşündüğümüzden dolayı böyle yapılmaktadır.
    Birde bazı insanlar vardır iyi niyeti suistimal ederler, ceplerine beş kuruş para geçti mi hemen karı kız peşinde koşmaya başlarlar. Dünyanın tüm ülkelerinde bu tarz insanlar mevcuttur. Tabi karı kız peşinde koşmanın asıl amacını size anlatmama gerek yok. Tabi her insan aynı diyemem ve bunun yanlış anlaşılmasını da istemem. Ama fuhuş yapmak amacıyla karı kız peşinde koşan insanlar kolayca tespit edilmekte ve gereken işlemler yapılmaktadır. Fuhuş yapmak bildiğiniz gibi çoğu ülkede kanunen yasaktır. Bizim ülkemizde de yasak. Bunu bazı kalabalık yani nüfuz sayısı çok olan ülkelerde tespit ve takip edilmesi çok kolay iş değil. Ama Türkmenistan'da bu işler kolayca takip edilebilmekte. Bu yüzden kanunen yasak olan şeyleri siz yapmayın. Yapsanız'da sonucuna katlanmak zorundasınız arkadaşlar. Bazen o kadar kötü şeyler okuyorum ki içime sindiremiyorum bile. Ama lütfen sizlerden rica ediyorum bu tarz şeyleri yazarken'de her tarafı dikkate alarak yazın.

• Merhaba benim sormak istediğim şey karı kız olayları değil alkol hiç değil sonuçta müslüman insanlarız bunlarla işimiz olmaz

fuhuş kelimesinden bile nefret ederim.ülkede güvenlik ve hastane olayları nasıl ve araba kullanabiliyormuyuz ve kiralaya biliyormuyuz...

internet ve telefonlarda 3g varmı? teknoloji pahalı mı türkiyeye göre ? polis genelde kontrol ederken rüşvet alıyormuş birde diliniz kolay mı?

rahat öğrenebilirmiyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.