Türknet 100 mbps özgür iletişim ekstra paketine dün itibari ile geçiş yaptım. 35 mbps sorunsuz olarak kullandığım internetimi +10 tl fiyat ile 100 mbps yapmak için değiştirdim. Velhasılkelam şuan 100 mbps değil 40 mbps alıyorum. Halbuki Türknete baktığımda 50 75 100 olarak ayrı paketler sunuyor. Bana 100 sunmuş. Sorduğumda "100 MBPS HATTINIZ DESTEKLEDİĞİ İÇİN SİZE BU TEKLİF SUNULMUŞTUR." gibisinden birşey dendi. Daha 1 gün oldu arıza kaydı oluşturdum. İşin kötüsü değiştirmek istediğimde eski paketime de dönme seçeneği yok. 85 tl 16 mbps veriyor halbuki bir gün önceye kadar 35 kullanıyordum. Ben internetimi 3-4 mbps arttırmak için niye 10 tl vereyim? Detaylı bilgilendirme de yok. Altyapı sorgulanamaıyor halihazırda müşteri olduğum için. 100 mbps teklifte gözüküyordu. Kadar bile yazmıyordu. Bilgisi olan var mı ? 100 mbps alabilir miyim ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odentuk -- 10 Aralık 2020; 12:52:6 > |
Türknet 100 mbps hakkında
-
-
Modemden hat değerlerini paylaşırmısın?
-
https://netspeed.com.tr/altyapi-sorgula// bu adresten altyapı sorgulayıp fotosunu atar mısınız?
Ek olarak modeminize girip hat değerlerinizin görüntüsünü atar mısınız?
-
-
Attım bakabilirsin
-
Bu kadar kısa mesafeden maximum 68Mbps sunması normal değil, Şuan size 50Mbps tanımlanmış. Bir yerde bir sorun var, Türk Telekom personeli geldiğinde mümkünse yanına gidip aşağıdaki sizin portunuza gelen değeri sorun. Eğer aynıysa Eve gelen bakır kabloda veya portta bir sorun vardır, eğer değer daha yüksek ise iç tesisatınızda bir sıkıntı olabilir.
-
SNR değerin çok düşük. Bu ayarda bu kopmaları yaşaman normal.
Ya modeme gelen kablo hattını elden geçiriceksin. Yada mevcut tanımlı olan 54mbit hızdan feragat ediceksin ki snr değerin yükselsin.
ASUS modem kullanıyorsun. Modem ayarlarında SNR ayarı var. O ekrana geçip SNR değerini 12 yaparsan kopma kesinti vs yaşamazsın. Tabi hızın düşer. Hızın kaça düşerse onu kabul edeceksin şu an ki hat durumuna göre.
-
Evraklar kaç günde gitti ve seni ne zaman aradılar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hatta belki de oradaki mesafeden bile kısa. 10 saniye içinde oradayım. Zaten telekom binası santral vb hep yanımda. Ben de şaşırıyorum açıkçası. Bir de turknetin 100 mbps diye teklif sunması bilgi vermemesine de ayrı ayar oldum. Desene sen ; sana 55 mbps vereceğiz ben de geçmeyeyim. Yahu 55 tanımladı herifler ama bana gelen 40 bu da ayrı bir ironi. Eski pakete de donemiyorum. Ah ah. Ne yapmam lazım acaba
Evrak göndermedik. Zaten 2 yıldır turknetteydim. Ekstrada 100 mbps sunuyorlardi geçtim. 30 dk içinde işlem tamamlandı bildirimi geldi. Hayretler içindeyim. Eski pakete de dönmüyor ki ...
İç tesisatı nasıl değiştirebiliriz ? Maliyeti ne olur ?
Aslında kopma sorunum yok. Ben elle yapıyorum kopmadan yana sıkıntı yok ancak şu bana vaat edilen 100 mbps internetin aslında hattima 55 tanımlanması bana bilgi verilmemesi üstelik bırak 50 yi 38-40 arasında hız görmek beni ayar ediyor. Ne yapmam gerek hızımı yükseltmek için ? Millenicomda TTNet sitesinde aslında 81 ve 100 mbps destekliyor gibi gözüküyor . İç tesisat nasıl değişebilir ?
quote:
Orijinalden alıntı: OdentukAslında kopma sorunum yok. Ben elle yapıyorum kopmadan yana sıkıntı yok ancak şu bana vaat edilen 100 mbps internetin aslında hattima 55 tanımlanması bana bilgi verilmemesi üstelik bırak 50 yi 38-40 arasında hız görmek beni ayar ediyor. Ne yapmam gerek hızımı yükseltmek için ? Millenicomda TTNet sitesinde aslında 81 ve 100 mbps destekliyor gibi gözüküyor . İç tesisat nasıl değişebilir ?
Sen kopma yok diyosun ama hattında 1151 CRC kaybı var. Paket hatası.
Farkında bile olmadığın kesintiler vardır hattında muhtemelen. Senin bu hızı alman bile garip şu değerlerle.
Kablo alt yapısını değiştirmen gerek.
Önce bina girişinden ölçüm yapmak, eğer değerler çok iyiyse bina girişinden modeme giden kabloları yenilemen gerek.
-
Bunu Türk Telekom mu yapacak ben özel olarak mı halledeceğim ?
Turknet büyük ihtimal internetteki tahmini değeri görüyor ve 100Mbps diyor. Maliyet eğer siz yapabilirseniz dairenizden aşağıdaki reglete kadar olan mesafeye göre değişir. Yapamam diyorsanız 2-3 farklı elektrikçi ile görüşün onlarda kabloda vardır bir fiyat verirler size. Değiştirmişken Cat5e veya Cat6 kablo ile değiştirin ki bir anlamı olsun. Ancak dediğim gibi önce Telekom ekibine reglete gelen sinyal kalitesini ölçtürün.
-
Binadan içeri telekom vs karışmaz. Kapıya kadar bakar onlar.
Ama hepsinden önce bina girişine gelen değer iyiyse dediğimi yapın. Bina girişinede belki düşük geliyodur. O zaman telekom ilgilenir.
Bu arada telekom diyoruz da sizin muhattabınız turknet. İş emrini onlar açmalı. Telekom sizi iplemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eagle.BJK -- 10 Aralık 2020; 13:44:5 > -
Tamam ben yeni sandım. Umarım düzelir. Dns değişin bi belki olabilir. Bazen değişince hızlanma görüyordum
Merhaba, konuyu GSM numaranız ile birlikte PM üzerinden iletmeniz durumunda hat değerlerinizi kontrol ederek yardımcı olacağım. -
PM üzerinden ilettim. Dönüş bekliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- upload hızı kaç olmalı
- diğer internet servis sağlayıcısında devam eden bir iş emriniz olduğu için şu an yeni abonelik işlemlerinizi başlatamıyoruz. mevcut servis sağlayıcı tarafından işleminiz sonlandırdıktan sonra tekrar başvuru yapabilirsiniz.
- vlan id nedir
- turknet altyapı haritası
- internet ışığı yanıp sönüyor
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- en iyi internet
- modem kurulumu
- turknet fiyat 2024
- gigafiber nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X