Şimdi Ara

TürkNet ADSL'den VDSL e Geçiş Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
3.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün itibariyle TürkNet e geçişim sağlandı. Önceki aboneliğim TTNET ADSL olarak kullanıyordum. TürkNet hız sorgusunda 35 Mbit/s ve aktif altyapıda olduğum gözüküyordu. Evraklarımı teslim ederken 35Mbit/s hızı onayladım. Modem arayüz şifrelerini değiştirdim. Fakat modem arayüzünde DSL Modülasyon Türü: ADSL_2plus olarak gözüküyor. Bundan dolayı VDSL kullanamıyorum. Fakat Türknet teknik bilgilerine baktığımda VDSL olarak modemle buluşuyor yazıyor. Kullandığım modem TP-Link Archer VR300. Türknet i aradığımda Bizde VDSL kullanıcısı olarak gözüküyorsunuz dedi. Modem şirketini aradığımda size verilen hizmet ADSL olarak gözüküyor dendi. Bunun için destek kaydı oluşturamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RecoilTR -- 21 Temmuz 2019; 19:23:4 >

• Genelde yapa altyapısında olup asus modem kullananlar benzer sorun yaşıyor, modeminizde ağ ayarları başlığı altında dsl ayarlarına girip hat türünü vdsl/vdsl2 olarak ayarlamaya çalışın düzelir muhtemelen.
  • Sorun burada başlıyor. Modülatör adsl2+ gözüktüğü için vdsl seçeneği çıkmıyor. Modem firması o şekilde yanıt verdi. Ne yapacağım hakkında şuan hiçbir fikrim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RecoilTR -- 21 Temmuz 2019; 21:4:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RecoilTR kullanıcısına yanıt
    Bende tplink td-w9980 var, onda seçilebiliyor. kendisi oto seçiyor, ben vdsl2 olarak ayarlıyorum.
  • A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt
    Bende de otomatik olarak adsl seçiyor vdsl gözükmüyor.
  • şu ayarlarla tekrar dener misin?
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    Değiştirilebilen yerleri değiştirdim. Sonuç olarak bağlantı sağlayamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gelişmiş, ağ, internet kısmından mevcut bağlantıyı sil, yeni bağlantı için ekle'ye tıkla, vdsl ayarı seçili, vlan id 35 gir, pppoe kısmına turknet adsl kullanıcı adı ve şifresini gir (sms ve mail ile geliyor). tamam deyip kaydet ve modemi kapatıp aç.
    Dediğiniz gibi yaptım. Sadece varsayılan ağ geçidini değiştiremedim. Fakat sonuç yine aynı

• Resimdeki ayarlar vdsl için doğru.

Ancak adsl'den geçiş yaptığın için yine adsl açılmış, sonra mümkün ise vdsl geçişi veya yapa santraline geçişin yapılır. 1 hafta falan sürer.

Şimdilik geçiş yapılana kadar adsl olarak kullan,

Öncelikle yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Verdiğiniz linki önceden de inceledim fakat tarif edildiği gibi destek kaydı açılamıyor. Ayarları yaptıktan sonra DSL devre dışı bırakıldı diyor. Bunun nedenini biliyor musunuz?
  • En son böyle bir ticket attım. Bakalım sorun ne kadar sürede halledilecek.

• Ben bir yıldan fazla süre uğraştım. Türknet'in söylediği hiçbir şeye inanma.

VDSL bağlıyoruz dediler, ADSL çıktı. Defalarca görüştüm, yazıştım olmadı.

En sonunda port yok deyip çıktılar işin içinden. Ama üst kat komşum için başvuru yapmak adına arıyoruz, port var, VDSL bağlayalım hemen diyorlar.

Türknet pişmanlıktır, yol yakınken vazgeçin...
  • Merhabalar, hizmetiniz sorunsuz bir şekilde başlamış. Şu an ADSL modda hattınız çalışıyor çünkü yerel operatör tarafında açık bir iş emriniz var. Engelsiz tarifemize geçiş yapmanız için arkadaşlarım gerekli iş emrini yerel operatör tarafına göndermiş ve tamamlanmasını bekliyor. Konuyu takip ediyor.

Bu iş emri tamamlandıktan sonra size sorunsuz bir şekilde VDSL olarak hizmet alabileceksiniz. Bir sorun yok. Sadece biraz beklemeniz gerekiyor.

Yardımcı olabileceğim farklı bir konu olursa bana PM üzerinden istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. İyi kullanımlar dilerim.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Yanıtınız için teşekkür ederim. Engelsiz tarifem onaylandıktan sonra VDSL geçişi için size geri dönüş yapabilir miyim? Bir de engelsiz geçiş onaylanmadan VDSL e neden geçişim olmuyor. Onun hakkında da buradan yada özel mesaj yoluyla bilgilendirme alabilirsem sevinirim. Kolay gelsin
    Tabii açık iş emriniz tamamlandıktan sonra size yardımcı olabilirim. Engelsiz geçişinizi yapmak için sizin bazı belgelerinizi yerel operatör tarafına iletiyoruz ve indirimli olarak hizmetimizden yararlanmanız için onlara bilgi veriyoruz. Bunun için bazı onayların alınması gerekiyor. Bu izinler onaylandıktan sonra sizin işlemlerinizi gerçekleştirebiliyoruz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Dün öğlen saatlerinde üzerinde 1413395 yazan engelli kimliğimi fax üzerinden gönderdim fakat online işlemlerde yüklenen bir belgem yok. Online işlemlere eklemeyi denedim fakat engelli evrağıma kimlik bilgilerim koyulmuş. Destek kaydına ise zip uzantılı olarak kimliğimin ön ve arka fotoğrafını size ilettim. Bunun için yardımcı olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RecoilTR -- 24 Temmuz 2019; 21:48:14 >
  • Engelsiz tarifem onaylanmış gözüküyor. VDSL geçişi için işlemleri başlatabilir misiniz?

Arkadaşlarım gerekli işlemlerinizi en kısa süre içerisinde gerçekleştirip size VDSL hızlarınızı vereceklerdir. Bir sorun olursa bana PM üzerinden istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Arkadaşlarım gerekli işlemlerinizi en kısa süre içerisinde gerçekleştirip size VDSL hızlarınızı vereceklerdir. Bir sorun olursa bana PM üzerinden istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
    Benimde vdsl idi adsl oldu daha da vdsl olmuyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.