Şimdi Ara

Türknet Aile Profili Bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi Akşamlar Türknet Güvenli İnternet Aile profilinde CGN havuzu dışında 188.xxx ile başlayan IP adresi veriyor interneti kullanmaya başlıyorum hız testlerinde 50 mbps hız alıyorum ama bir anda internet bağlantısı kesiliyor modem ışıkları normal arayüzde bağlantı sorunu yok ama interneti kullanamıyorum modemi yeniden başlatıyorum 2-3 dk internet gelip tekrar gidiyor sorun ile ilgili yardımcı olabilirmisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

TurkNet Aile Profili Bağlantı Sorunu

TurkNet Aile Profili, kullanıcıların aile üyelerinin internet kullanımını kontrol etmelerine ve yönetmelerine olanak tanıyan bir özelliktir. Ancak bazı kullanıcılar, Aile Profili'ni kullanırken bağlantı sorunları yaşadıklarını bildirmektedir.

Bağlantı Sorunlarının Nedenleri

Aile Profili'nde bağlantı sorunları yaşamanın birkaç nedeni olabilir:

• Güvenli İnternet özelliği etkin: TurkNet Aile Profili'nin Güvenli İnternet özelliği etkinleştirildiğinde, ağ trafiği belirli web sitelerine erişimi engellemek için filtrelenir. Bu, bazı web sitelerine veya hizmetlere erişimde sorunlara neden olabilir.
    • DNS ayarları: Aile Profili'ni etkinleştirdikten sonra DNS ayarlarının doğru yapılandırılmadığı durumlarda bağlantı sorunları yaşanabilir.
    • Ağ tıkanıklığı: Birçok cihaz Aile Profili'ne bağlıysa ve yoğun bir şekilde internet kullanıyorsa, bu ağ tıkanıklığına ve bağlantı sorunlarına yol açabilir.

Bağlantı Sorunlarını Giderme

TurkNet Aile Profili'nde bağlantı sorunlarını gidermek için şu adımları deneyebilirsiniz:

• Güvenli İnternet özelliğini devre dışı bırak: Güvenli İnternet özelliğinin devre dışı bırakılması, ağ trafiği üzerindeki kısıtlamaları kaldıracak ve bazı bağlantı sorunlarını çözebilir.
    • DNS ayarlarını kontrol et: DNS ayarlarının doğru yapılandırılmadığından şüpheleniyorsan, bunları internet servis sağlayıcın (İSS) tarafından sağlanan ayarlarla kontrol et.
    • Ağ tıkanıklığını azalt: Aile Profili'ne bağlı cihaz sayısını azaltmak veya internet kullanımını azaltmak, ağ tıkanıklığını azaltabilir ve bağlantı sorunlarını iyileştirebilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra bağlantı sorunları devam ediyorsa, TurkNet müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek daha fazla yardım alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim anlamadığım CGN havuzunda bu olay başına geliyor mu?
  • Yok gelmiyor ama CGN havuzundayken smart tvdeki uygulamaları kullanamıyorum.

• Aile Profilindeki IPler baya sorunlu Hocam. Malesef ben de kütüphane proxysi kullanıp makale indirmem gerektiğinde kullanıyorum birkaç kblık makalaleri bile dakikalarca indirmiyor...
  • turuncu_ kullanıcısına yanıt
    Bende bazen çok hızlı oluyor ama çoğu zamanda hiç girilemiyor.
  • Merhaba, teknik uzmanlarımızın kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan internet erişim sorunu statüsünde destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Destek kaydı oluşturuyorum ama cevaplanmıyor !

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS5 ve Ttnet bağlantı sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kaptan7777 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kontrol edebilmem için müşteri numaranızı PM olarak paylaşır mısınız?
  • 4 yıldır Turknet vdsl abonesiyim, ilk 2 yıl aile profilinde internet erişiminde sorun yoktu. Son iki senedir aile profili internet erişiminde günün belirli saatlerinde internet alıp başını gidiyor, keyfi yetince geliyor. Durumu kendilerine destek kaydı adı altında istedikleri testlerle sundum. Bir iki gün sıkıntı yaşamadan aile profilinde internete giriyorum sonra yine internet gidiyor. Onlara göre hat değerleri normal olduğu için destek kaydını kapatıyorlar. Aile profilinde gün içinde değişik zaman dilimlerinde internete giremiyorum. Son olarak verdikleri cevap benim kullandığım sistem bileşenleri eskiymiş de ondanmış. Sistem bileşenleri eskide niye bazen var bazen yok aile profilinde internet. Destek kaydının birinde verdikleri cevap aile profilinde bu sorunlar yaşanabilir onun için çocuk profili kullanın diyor. İşyerinde ttnet aile profili mobilde vodofone aile profili kullanıyorum hiç sorun yok. Çocuk profilinde turknet in kendi sitesine erişemiyorum. Bu aile profili farklı bir server üzerinden mi çalışıyor, sorun bendemi turknet demi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ertosun

4 yıldır Turknet vdsl abonesiyim, ilk 2 yıl aile profilinde internet erişiminde sorun yoktu. Son iki senedir aile profili internet erişiminde günün belirli saatlerinde internet alıp başını gidiyor, keyfi yetince geliyor. Durumu kendilerine destek kaydı adı altında istedikleri testlerle sundum. Bir iki gün sıkıntı yaşamadan aile profilinde internete giriyorum sonra yine internet gidiyor. Onlara göre hat değerleri normal olduğu için destek kaydını kapatıyorlar. Aile profilinde gün içinde değişik zaman dilimlerinde internete giremiyorum. Son olarak verdikleri cevap benim kullandığım sistem bileşenleri eskiymiş de ondanmış. Sistem bileşenleri eskide niye bazen var bazen yok aile profilinde internet. Destek kaydının birinde verdikleri cevap aile profilinde bu sorunlar yaşanabilir onun için çocuk profili kullanın diyor. İşyerinde ttnet aile profili mobilde vodofone aile profili kullanıyorum hiç sorun yok. Çocuk profilinde turknet in kendi sitesine erişemiyorum. Bu aile profili farklı bir server üzerinden mi çalışıyor, sorun bendemi turknet demi?

Hocam profille ilgili bilgim yok ama özelden yazdığın mesaja kendimce cevap verdim. Bi bak derim. Çözer belki sıkıntını ;)

• İlginiz için teşekkürler, dediğiniz ayarları yaptım. Bir süre kullanayım sonucu bildiririm.
  • quote:

İlginiz için teşekkürler, dediğiniz ayarları yaptım. Bir süre kullanayım sonucu bildiririm.

O ayarlardan sonra şu an modemdeki değerler nedir? Onu paylaşırmısın?

• Türknet Aile Profili Bağlantı Sorunu
  • quote:

Güzel ;)

Şu an en azından altyapı ile alakalı bağlantı kopmalarını vs devredışı bıraktık. Bundan sonra hattınla ilgili problem yaşamaman gerek. Eğer yine sıkıntı yaşarsan bu sefer konu direk olarak Aile Profili dediğin mevzularla alakalı demektir. Buna emin olabilirsin.

• ertosun E kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aile profiline müdahalede bulunamıyoruz. BTK tarafından belirlenen sitelere erişim kısıtlaması yapılmaktadır. Bu sorun aile profilinden çıkarıldığında da devam ediyor mu?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Sorun yasaklı sitelere erişimde değil. Aile profilinde internet de aşırı bi kasma donma takılma var. Günün değişik saatlerinde aile profilinde internet erişimi tamamen gidiyor. Bazen 5 dk bazen yarım sonra geliyor.

şuan çözüm olarak sunduğunuz çocuk profilindeyim hat değerleri normal ama internet erişimi yok.
    Turknet aile profili ve çocuk profilini internete girilmesin diyemi ayarlıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertosun -- 5 Aralık 2020; 11:30:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.