Şimdi Ara

TürkNet Çalışanları Hangi İSS'nı Kullanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konunun başlığında belirttiğim gibi buradaki çalışanlar ile eskiden forumda aktif olan Sinan Kurmuş bedava veya indirimli bile olsa kendi AKN'siz, limitsiz, süper hızlı, müthiş ötesi (00.00-20.00 arası) hizmetlerini kullanıyorlar mı? Ya da bir sorun yaşadıklarında "Ping sürenizi duvar o bu etkileyebilir. Testi de kablolu yapın." şeklinde gelen arıza kaydı kapatma mesajlarına nasıl tepki veriyorlar? Diyecek olursanız ki "Neden bu soruları soruyorsun?" TürkNet in genel merkezinde TürkNet kullanılıyor. Adres sorgulama kısmından bakabilirsiniz. Bağlı olduğumuz santral -hem genel merkezin hem de benim- Gayrettepe ve Seabone altyapısına kadar her ikimiz de sorunsuz bağlanıyoruz. Şimdi gelelim asıl sorumuza hem onlar hem de ben aynı rotadan çıkış yapıyorsak ya onlar yaşadıkları sorunu umursamıyorlar ya da alternatif iss kullanarak AKN'siz, limitsiz, süper hızlı, müthiş ötesi internetlerini 20.00 - 00.00 arasında beklemeye alıyorlar.

Son söz olarak konunun asıl açılma nedeni akşam saatlerinde yaşanılan ping ve hız sorununa 2.5 - 3 ay içerisinde çözüm bulunabileceğinin TürkNetDestek çalışanı tarafından forumdaki konularda paylaşılmasıdır. Siz ekonomik kriz veya zorunlu haller dışında (savaş, doğal afet vb.) 2.5 ay maaşınızın %25 ini alacak olsaydınız bu durumu kabul edebilir miydiniz? Bu arada çözüm basit. (Astoria Avm -3. Kat) Ancak sorun gittikçe büyüyor ve BTK'nın doğru düzgün denetleme yapıp hızlıca "aksiyon" almasını gerektiriyor.

• Düzelme ihtimali var mı gerçekten oyalama değildir umarım
  • talip68 T kullanıcısına yanıt
    Düzelme ihtimali olsa bile 3 aya varan bir sürenin kabul edilebilir olduğunu düşünmüyorum. Alternatifler arasında araştırma yapmaya başladım. Kablonet altyapısının bölgemde yetersiz kalması yüzünden Türk Telekom altyapısı üzerinden hizmet veren sağlayıcıları araştırmaktayım. Öneri ve görüşlerinize açığım. Ek bilgi: Millenicom u 3 ay ikinci internet hizmeti olarak kullandım ve youtube bant genişliği kısıtlaması yüzünden iptal ettim.
  • turknet en azindan cozum yolunu bulmus ve bu konuda seffaf davraniyor.
    istanbulda yuzlerce belki de binlerce kullanici port sorunu yuzunden internete giremiyor.
    altyapisi 75mbit destekledigi halde zar zor internete adsl ile baglananlar var.
    tt den basvuru yapiyorsun port yok diyorlar e ne olacak peki diyorsun dilekce veriyorlar onune dolduruyorsun nereye gidecek bu soruyorsun bayrampasaya oradan ankaraya.
    santralin yetersiz kaldigi upgrade edilmesi icin verilen dilekce. gecen sene doldurmustu(m/k).
    hala santral upgrade olacak hala port acilacakta millet internet alacak.
    ve sen 2.5 yada 3 ay gibi bir sureyi kabul edilemez buluyorsun. peki ozel ucak masrafini karsila o zaman turknet kargo ile ugrasmasin cihazi bir an once aktif etsin.
    biraz avukatimsi bir yazi oldu ama gercekler aci ve insan nankor oluyor.
    sahsen ben turkneti baglatabilmek icin 2.5 ay ugrastim. ping sorunum oldumu? evet internete dogru duzgun giremeyecek kadar oyun oynayanadim webde gezinemedim.
    aksam saatlerinde evde oldugumda offline oyun oynayarak zamanimi gecirdim.
    peki simdi?
    aksam 9 da 5 ms ping aliyorum bazen 10 bazen 20.
    6mbit hizinda down yapiyorum.
    bazi seyler sabir istiyor lap diye olmaz.
    burada turknetin tek sucu kapasite dolana kadar beklemesi artik doldu tasti cihaz o zaman siparis edildi.
    bazi seyler ongurulebilir taahhut vermiyorsun kota yok fiyatin ucuz patlama olacak belli yigilacak millet, bunun icin hazirligini yapman gerekirdi yapilmadi ve sikintilar basladi.
    anlayisli olmak gerek, olamam diyorsan alternatif bol sec begen hattini tasi ;)

• q9a2 Q kullanıcısına yanıt
    Başka bir servis sağlayıcının sorununu yazıp kendince haklı olduğunu düşünüyorsun. Buradaki asıl sorun senin de yazdığın gibi öngörmeden genişlemekte. Aynı zamanda Türk Telekom sana port yüzünden internet hizmeti sağlayamam diyor. Türknet ise mevcut olan interneti 3 ay sonra sorunsuz şekilde sağlayacağım diyor. Bence önce aradaki farkı anlayalım. Sen Türk Telekom'dan port olmadığı halde 100 mbps alsan sonrasında ama port ne zaman aktif edilir bilinmez denilse 1 sene bekleyecek miydin? Ayrıca bu sorun 3 aydır devam etmekte ve üzerine 3 ay daha eklenmesi "öngörülüyor". Bu arada fiyatı diğer rakiplerinden çok da ucuz değil. Forumdaki birçok kişi bu kadar şikayetçi iken -buna sen de dahilsin https://forum.donanimhaber.com/aksamlari-internet-yavaslamasi-isini-ne-yapacagiz--136279418#136569265 https://forum.donanimhaber.com/turknet-destek-burada--129746005-461#134835707 - bedavalar ile geçinen insanların gelip de 3 ay sabret veya hattını taşı demelerini objektif ve mantıklı karşılamıyorum.
    Saygılarımla ...

Edit: Eylül'den bu yana sorunlu bir internet hizmeti kullanıp sonrasında bu konuya bu şekilde yazmana anlam veremiyorum. Bu kadar sabır normal olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilaykaracam -- 31 Ocak 2019; 12:29:12 >

• evet mantikla yaklasimda bulunursak ongormeden gelismek burada hemfikiriz hicbir sekilde bu tur olaylarin kullaniciya yansimamasi gerekir.
    baska iss den ornek verdim, halihazirda internetim vardi zaten nakil sonucu bu problemle karsilastim verilen cevap: port sorunu 3 ay 6 ay belki 1 sene alabilir.
    benim burada anlatmak istedigim tt nin umursamazligi turknetin seffaf davranisi.
    hatali fakat cozum arayisinda.
    tt den birsey almamaya ve kullanmamaya gayret gosteriyorum.
    turknet ile konusmamda port yok mevzunu ogrendikten sonra evet bekledim. yaklasik 3 hafta sonunda ogrendim port olmadigini ve bekledim cunku diger iss leri istemiyordum sut yogurt iliskisi.
    muhtemelen sende 3 (+3) aylik "gecici" bir problem yuzunden iss degistirmeyeceksin bekleyeceksin.
    elestirmen sikayet etmen en dogal hakkin.
    ama adamlar problemi ogrenip cozum saglamaya calistiklarini soyledigi halde ustune basa basa yuklenmen etik olmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.