Şimdi Ara

Türknet'e geçişte mevcut sabit hat sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Turknet'e geçmeyi planlıyorum 2-3 gün içinde.Evde sabit Superonline hattım mevcut.Bunu TT'a taşısam ve bunun üzerinden VDSL hizmeti alsam ve 1000dk.da bu hatta tanımlansa diyelimki 30 gün sonra çıktım,sabit hattın durumu ne olacak? 3 aylık kalma süresi nasıl olacak, TT'a tekrar taşıyamayacağıma göre hat Türknet'temi kalacak bu sürede? yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGIL -- 12 Nisan 2018; 20:57:28 >

• 3 aylık kalma süresi sabit hatlarda kaldırıldı bildiğim kadarıyla. İnternette de aratınca 2015 yılında çıkan yönetmelikle kaldırıldığı yazıyor.

Onun haricinde, şu anda superonline'da voip(modemin arkasındaki phone girişine sabit telefonunuzu bağlayarak) olarak mı kullanıyorsunuz? Voip ise turknet bunu taşıyamıyor. Önce bu hattı türk telekom'a taşımanız lazım. Türk telekoma taşıdıktan sonra turknet'e başvurabilirsiniz.

Numaranız Turknet'teyken turknet'i kapatırsanız da, telefonunuz havuza düşecektir. Telefon numaranızı kaybetme riskiniz var. Numaranız başka bir aboneye verilir mi, havuzdan nasıl geri alabilirsiniz, o kısmı pek bilmiyorum. Turknet'i kapatmadan önce Turknet'ten turk telekoma numaranızı taşımanız, numara taşıma tamamlandıktan sonra turknet'i iptal ettirmeniz lazım. Böylece numaranızı kaybetme riskiniz olmaz. Tabi Turknet, telefon ve interneti bir arada verdiğinden, numara taşıma talebinizi reddedebilir mi, bilmiyorum. Bunu bu işlemi daha önce yapanlara sormak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

3 aylık kalma süresi sabit hatlarda kaldırıldı bildiğim kadarıyla. İnternette de aratınca 2015 yılında çıkan yönetmelikle kaldırıldığı yazıyor.

Onun haricinde, şu anda superonline'da voip(modemin arkasındaki phone girişine sabit telefonunuzu bağlayarak) olarak mı kullanıyorsunuz? Voip ise turknet bunu taşıyamıyor. Önce bu hattı türk telekom'a taşımanız lazım. Türk telekoma taşıdıktan sonra turknet'e başvurabilirsiniz.

Numaranız Turknet'teyken turknet'i kapatırsanız da, telefonunuz havuza düşecektir. Telefon numaranızı kaybetme riskiniz var. Numaranız başka bir aboneye verilir mi, havuzdan nasıl geri alabilirsiniz, o kısmı pek bilmiyorum. Turknet'i kapatmadan önce Turknet'ten turk telekoma numaranızı taşımanız, numara taşıma tamamlandıktan sonra turknet'i iptal ettirmeniz lazım. Böylece numaranızı kaybetme riskiniz olmaz. Tabi Turknet, telefon ve interneti bir arada verdiğinden, numara taşıma talebinizi reddedebilir mi, bilmiyorum. Bunu bu işlemi daha önce yapanlara sormak lazım.
    Hocam voip kullanıyorum evet ilk önce TT'a taşımam gerektiğini biliyordum.Burada beni korkutan belirsizlik sizinde dediğiniz Turknet'te kapatmaya kalktığımda numaram orada kalabilir ve onu nasıl alırım bilmiyorum zira (aaabbcc) şeklinde özel seri numara.Kapatmadan önce taşımaya kalksam TURKNET ayak sürür, kesin oyun yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: DIGIL

Hocam voip kullanıyorum evet ilk önce TT'a taşımam gerektiğini biliyordum.Burada beni korkutan belirsizlik sizinde dediğiniz Turknet'te kapatmaya kalktığımda numaram orada kalabilir ve onu nasıl alırım bilmiyorum zira (aaabbcc) şeklinde özel seri numara.Kapatmadan önce taşımaya kalksam TURKNET ayak sürür, kesin oyun yapar.

Havuza düştükten sonra numarayı geri alması zor diye biliyorum. 2 ay gibi bir süre numara son sahibine rezerve ediliyor. Havuza düştükten 30 gün sonra hat sahibi turk telekoma başvurup numarasını geri alabiliyor diye duydum ama bunlar riskli iş tabi. Turknet ile anlaşıp, bana yeni numara tahsis edin, mevcut numaramı turk telekom'a taşıyacağım demek lazım. (Tabi böyle bir şey yaparlar mı, bilinmez.) Diğer türlü yalın internet vermediklerinden, telefon üzerinde internet olduğundan reddedebilirler. En temiz çözüm Türk telekom'a internet ve telefonu taşımak olur. (Aktivasyon ücreti vs bu ücretlerden nasıl kurtulunur bilmiyorum. İki aylık yazlık internet paketleri var 150 liraya. Aklıma bu paketler geliyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 12 Nisan 2018; 22:09:10 >

• Hocam numara taşımada 3 ay engel yoktur. 3 ay engel olsa zaten sol dan TT ye taşıdığın numarayı 3 ay Türknet e taşıyamazsı hemen. Bir de numara taşıma işlemlerini hattı iptal etmeden yapın. Hat iptal olur ise havuz a düşüp belli bir süre sonra numara sahibi firmaya iade ediliyor.

Numara taşımada 3 ay engel sıfırdan numara açılır ise ilk 3 ay o operatörden hizmet alman lazım. O şekilde şart var.

Bende sol voip den TT ye taşıdım, oradan Türknet e geçtim.

Başka aklınıza takılan var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, PM üzerinden iletişime geçerek detaylı bilgi verebilmek adına ilgili birimime konuyu ilettim. En kısa süre içerisinde size detaylı bilgi verecekler. Bir durum olursa bana PM üzerinden ulaşabilirsiniz.
  • Sakın geçmeyin eğer hic bir sorun olmazsa güzelce kullanırsınız ama sorun çıktığı zaman sizinle ilgilenen kimse yok 3 gündür internetim yok telefon acıyorum bakan yok, buradan yazdim kimsenin umrunda degil. Ciddi söylüyorum sakın geçme istersen özelden bulguları atarım. Ucuz diye gectim mobil paketlerim bitti ayni ücrete geldi diğer paketlerle

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle geçmeni tavsiye etmem. pişman olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

kesinlikle geçmeni tavsiye etmem. pişman olursunuz.
    siz nasıl bir sorun yaşadınız?Ben Bakırköy tarafındayım bu bölgede Türknet kulanan iki tanıdık buldum onlar iyi bir sorun yok dediler ama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGIL -- 13 Nisan 2018; 20:27:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

Hocam numara taşımada 3 ay engel yoktur. 3 ay engel olsa zaten sol dan TT ye taşıdığın numarayı 3 ay Türknet e taşıyamazsı hemen. Bir de numara taşıma işlemlerini hattı iptal etmeden yapın. Hat iptal olur ise havuz a düşüp belli bir süre sonra numara sahibi firmaya iade ediliyor.

Numara taşımada 3 ay engel sıfırdan numara açılır ise ilk 3 ay o operatörden hizmet alman lazım. O şekilde şart var.

Bende sol voip den TT ye taşıdım, oradan Türknet e geçtim.

Başka aklınıza takılan var mı ?

Hocam tam tersi durumda ne yapılacak? Örneğin numarayı Türknet'e taşıdık. Daha sonra memnun kalmadık, Türknet'i iptal ettirmeye karar verdik. Bu durumda direkt iptal edilirse numara gidecek (havuza düşecek)

Türknet açık iken numarayı TT ye taşıyıp, sonra Türknet'i iptal ettirmek lazım gibi duruyor. Türknet yalın hizmet vermediğinden, internet ile telefon hizmetini bir arada verdiğinden telefonu taşımayı reddedebilir mi? Böyle bir durumda Türknet'e mevcut numaramı taşıyacağım, bana yeni numara tahsis edin desek, böyle bir imkanları var mı?

Ya da illa ki telefon ve interneti bir arada mı taşımamız gerekir, Türknet'ten numaramızı kurtarmamız gerekiyorsa? Bu durumda sanırım en ucuz paketler yazlık paketler oluyor TT dan alınabilecek. Diğer türlü aktivasyon ücreti, kurulum ücreti vs baya pahalıya geliyor.

• @derniere ve @engi_er_26 tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bugün MH hizmetlerinden tam 6 ayrı kişi aradı hepside aynı robotik lafları kullanıyorlar.Üçüncü arayandan sonra her arayanı fırçaladım daha adamların birbirinden haberi yok, lakaytlık almış gitmiş.En başta şu ön ödeme işine uyuz oldum zaten hiçbir yerde görmediğim bir saçmalık.Mh'lerindekilere ve forumdan pm ile ulaştığım @TurkNetDestek yetkilisine evrakları imzaladıktan sonra (işi hızlandırmak adına) bizim şoförlerden biri ile Gayrettepe merkezinize yollayayım diyorum "olmaz illa kargo ile diyorlar" buda başka bir zırvalık.Bugün TT'da oldukça yetkili teknik eleman bir arkadaşımın yanına gittim, dediki "aman haa kapatmamak için uzatırlarda uzatırlar; hele numaranı taşırsan tam papazı bulursun, iptal etmeden hayatta taşımazlar ,mümkün değil ben görmedim o zamanda havuza düşer havuzda 20 gün diyorlar ama 40-50 günü rahat bulur TT'a iade etmeleri ". Ayrıca muhatap bulmanın zor olduğunu da söyledi.Sonuçta bu işten vazgeçeceğim galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGIL -- 13 Nisan 2018; 20:22:36 >

• quote:

@derniere ve @engi_er_26 tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bugün MH hizmetlerinden tam 6 ayrı kişi aradı hepside aynı robotik lafları kullanıyorlar.Üçüncü arayandan sonra her arayanı fırçaladım daha adamların birbirinden haberi yok, lakaytlık almış gitmiş.En başta şu ön ödeme işine uyuz oldum zaten hiçbir yerde görmediğim bir saçmalık.Mh'lerindekilere ve forumdan pm ile ulaştığım @TurkNetDestek yetkilisine evrakları imzaladıktan sonra (işi hızlandırmak adına) bizim şoförlerden biri ile Gayrettepe merkezinize yollayayım diyorum "olmaz illa kargo ile diyorlar" buda başka bir zırvalık.Bugün TT'da oldukça yetkili teknik eleman bir arkadaşımın yanına gittim, dediki "aman haa kapatmamak için uzatırlarda uzatırlar; hele numaranı taşırsan tam papazı bulursun, iptal etmeden hayatta taşımazlar ,mümkün değil ben görmedim o zamanda havuza düşer havuzda 20 gün diyorlar ama 40-50 günü rahat bulur TT'a iade etmeleri ". Ayrıca muhatap bulmanın zor olduğunu da söyledi.Sonuçta bu işten vazgeçeceğim galiba.

Hocam belgeleri Turknet adına sisteme Hobim bilgi işlem şirketi aktarıyor. Hobim Tekirdağ'da. Turknet belgeleri kendi işlemiyor bildiğim kadarıyla. Bu yüzden kargo ile göndermenizi istemişlerdir (kargo adresi Tekirdağ). Sabit hat konusu sıkıntılı gözüküyor dediğiniz gibi.

• quote:

@derniere ve @engi_er_26 tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bugün MH hizmetlerinden tam 6 ayrı kişi aradı hepside aynı robotik lafları kullanıyorlar.Üçüncü arayandan sonra her arayanı fırçaladım daha adamların birbirinden haberi yok, lakaytlık almış gitmiş.En başta şu ön ödeme işine uyuz oldum zaten hiçbir yerde görmediğim bir saçmalık.Mh'lerindekilere ve forumdan pm ile ulaştığım @TurkNetDestek yetkilisine evrakları imzaladıktan sonra (işi hızlandırmak adına) bizim şoförlerden biri ile Gayrettepe merkezinize yollayayım diyorum "olmaz illa kargo ile diyorlar" buda başka bir zırvalık.Bugün TT'da oldukça yetkili teknik eleman bir arkadaşımın yanına gittim, dediki "aman haa kapatmamak için uzatırlarda uzatırlar; hele numaranı taşırsan tam papazı bulursun, iptal etmeden hayatta taşımazlar ,mümkün değil ben görmedim o zamanda havuza düşer havuzda 20 gün diyorlar ama 40-50 günü rahat bulur TT'a iade etmeleri ". Ayrıca muhatap bulmanın zor olduğunu da söyledi.Sonuçta bu işten vazgeçeceğim galiba.
    Arkadaşlar bu mesajı yazarken 7.kez aradılar.Ve şimdi 2 dk. önce 8.kez arandım.Çıkan gerizekalıya dedimki bir önceki ve ondan önceki arkadaşınıza istemediğimi söyledim, niye 8. kere arıyorsunuz? deyince "siz sekiz kere kayıt oluşturmuşsunuzdurda ondan arıyoruzdur" dedi."sit... git "dedim telefonu kapattım.Şerefsizlik ve rezillik gördümde bu kadarını hiç görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGIL -- 13 Nisan 2018; 21:4:39 >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Türknet i iptal edip numarayı TT ye geçirebiliriz hat açık iken ki öyle de yapmalısınız. Numaraya TT ye geçince prosedürü şu şekilde oluyor diye biliyorum;

Normalde Pstn+dsl yani ev telefonu + dsl aldığınız pstn kısmı iptal oluyor(Türknet kısmı TT yeni uç bırakıyor o ses devresi için) ve devreniz köprü mod denen mod a giriyor. Bunun belli bir süresi var o süre içinde firma ile müşteri iletişime geçip olay çözülüyor. Ya firma müşteriye yalın tanımlayacak (Türknet de yok) ya da yeni numara verilmesi lazım diye biliyorum ya da dsl de kapanacak ve Türknet i komple iptal edilecek.

Yani tamamı ile mümkün diye biliyorum. Türknet red eder ise sisteme bir sebep girer ona göre hareket edilir. Ama içinizde bir kuşku varsa TT bölge müdürlüğüne gidip, çözüm masası uzmanı ve satış masası amirine(banko veya sayısı satışci ile değil o camekan arkasındaki kişiler ile) sorabilirsiniz.

Benim Türknet hattım var bunu size taşımayı düşünüyorum belki nasıl bir yol izlemeliyim diye. Benim dediklerimi de sorun çünkü o an müşteriyi kapmak için yaparız ederiz diyorlar (2 ay peşlerinden koştum sol dan numarayı tt ye geçirmek için nasıl uçuyorlar, anlatıyorum aaaaa evet haklısınız deniyor sonra o yüzden camekan arkası amirler)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 aydır numaramı taşıtamıyorum

4 kez türknet türk telekomun alım başvurusunu red etti..

iptal ettirdim bugün hattı

türknete giriş var çıkış yok valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

3 aydır numaramı taşıtamıyorum

4 kez türknet türk telekomun alım başvurusunu red etti..

iptal ettirdim bugün hattı

türknete giriş var çıkış yok valla
    Hat üzerinde internet hizmeti var ve açıkken taşıma talebi yaptınız değil mi? O zaman kesin red diyormuş Turknet.Turknet satıştan arayan biri bana kendi TT numaranız ile gelirseniz daha sonra hizmeti komple iptal edip size bizden yeni hat verip yeni hizmet açırız, ondan sonra ilk numaranızı TT'a taşıyabilirsiniz demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DIGIL -- 14 Nisan 2018; 12:42:38 >
  • quote:

Hat üzerinde internet hizmeti var ve açıkken taşıma talebi yaptınız değil mi? O zaman kesin red diyormuş Turknet.Turknet satıştan arayan biri bana kendi TT numaranız ile gelirseniz daha sonra hizmeti komple iptal edip size bizden yeni hat verip yeni hizmet açırız, ondan sonra ilk numaranızı TT'a taşıyabilirsiniz demişti.

Alıntıları Göster
    Hat üzerinde internet var evet .ama oda doğru çalışmıyor

geçeyim kurtulayım diyorum türk telekoma. türk telekoma artık tek sözetmem

3 kez başvuru yaptım bugün neden red ettiniz diyorum iptal için arayan bayana , bana diyorki "başvuruda numara başına 00 "koyması lazımmış

yahu dalga mı geçiyorlar anlamadım..

Türk Telekom iptal edin dedi. 1 aya havuza düşürürler zaten mecburen dedi. 2 AY BEKLİYORMUŞ havuzda.. O sırada sizden başkası alamaz dedi..

Durum bu şu an..

Yani eğer imkanınız varsa 10 lira 20 lira fazla verin sinir krizi geçirmeyin..

İşyerimde 4 aydır telefon çalışmıyor. Artık müşteriler unuttu numarayı.. Onu geçtim alarm hizmetimizde durdu

ve malesef muhatap yok :)

Türknet numaraınızı yeniden alamazsınız diyor. Bakalım süreç nasıl işleyecek . 12 SENELİK hattımı onlara bırakmayacağım. Gerekirse sadece telefon hizmetini onlara yeniden geçirip oraan telekoma yeniden başvuru yapacam..

• Bir dk yaa şimdi abonelik iptali yaparsak hat gidiyormu? Hattı kurtarmak için bir yol yokmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: guguk

Bir dk yaa şimdi abonelik iptali yaparsak hat gidiyormu? Hattı kurtarmak için bir yol yokmu?

Turknet'i iptal ederseniz sabit numaranız da iptal olur. Sabit numaranın iptal olmaması için Turknet'i iptal etmeden önce numarayı Türk telekoma taşımanız lazım. Onda da yukarıda gördüğünüz gibi, Turknet taşıma talebini reddedebiliyor. Numarayı kaybetmeden nasıl çözülür bu iş bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

quote:

Orijinalden alıntı: guguk

Bir dk yaa şimdi abonelik iptali yaparsak hat gidiyormu? Hattı kurtarmak için bir yol yokmu?

Turknet'i iptal ederseniz sabit numaranız da iptal olur. Sabit numaranın iptal olmaması için Turknet'i iptal etmeden önce numarayı Türk telekoma taşımanız lazım. Onda da yukarıda gördüğünüz gibi, Turknet taşıma talebini reddedebiliyor. Numarayı kaybetmeden nasıl çözülür bu iş bilmiyorum.

Teşekkürler bakalım iptalde neler yaşanacak göreceğiz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.