Şimdi Ara

Turknet Gigafiber Akşam Saatlerinde Hız Rezaleti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
3
Favori
9.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne bahane uyduracaksınız acaba BTK ya çok merak ediyorum, size o kadar sabırla yaklaştım ki, taş olsa çatlardı yemin ederim. Ben sorunun bölgesel olduğunu söyledikçe inatla halen lokal çözüm üretmeye çalıştınız, güvenimi fazlasıyla sarstınız.

Turknet Gigafiber Akşam Saatlerinde Hız Rezaleti
  • firmalar klişe yaklaşımlardan ne zaman uzaklaşacak merak ediyorum...sorun o kadar net ki neden çözmüyorlar anlamış değilim..

• PieCeSs kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sorun devam ediyor mu, tekrar kontrol etme şansınız var mı?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

57251307 Destek numarasıyla devam ediyor tabi ki, 59 sokakta ben oturuyorum, 69 sokakta da arkadaşım oturuyor ve diğer Esenler bölgesinde ikamet eden kullanıcılarınız aynı sorunu yaşıyor. Ekip yollayıp durmayın bana rica ediyorum.

Yetkili arkadaşlarınız konu hakkında şu şekilde bilgi veriyorlar fakat ne kadar doğrudur bilmiyorum, zira konu ve sorun ortada çözümün bu kadar uzun sürmesi çok can sıkıcı...

Bu kopyala-yapıştır mesajı da diğer Esenler bölgesindeki şikayet kaydı olan kişilere gönderdiler, ne kadar doğrudur emin değilim, zira ana saha dolabı Mimarsinan Mah. Getir deposunun hemen karşısında, gelen giden olmamış hiç.

Bizim bağlı olduğumuz ana saha dolabı bu büyük ihtimal, hemen alt sokağımızda:

Esenler / Davutpaşa 59. Sokakta kullandığım benim internet hızım:

Esenler / Davutpaşa 69. Sokakta oturan arkadaşımın hızı:

Daha ne kadar detaylı bilgi verebilirim size, daha ne anlatayım, gönderin ekiplerı akşamleyin adresime misafir edeyim çayımı içsinler, gelip kendi gözleriyle görsünler hızı, bıktım artık.

Merhaba, ilettiğiniz bilgiyi doğrudan uzmanımız ile paylaştım. Bu konuda kısa süre içerisinde sizinle iletişime geçerek bilgi verecektir. Sorunu bir an önce çözümlemek için elimizden geleni yapacağız.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Merhaba aynı sorunu bizde yaşıyoruz hem turknet forumdan hem burdan heryerden yazmaktan bıktık anlayın artık esenler bölgesinde sorun var bölgesel olaarak tek sorun yaşayan bizler değiliz esenler de oturan daha çok arkadaş aynı sorunu yaşıyor . Zaten gereken herşeyi arkadaş attığı için bizde tekrar tekrar hız testi vs atmakla konuyu boğmak istemiyoruz bizde de bire bir aynı sorunlar var bizde esenler bölgesindeyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailaygun -- 25 Ekim 2022; 10:52:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar, aşağıdaki linkten benim Turknet değerlerimi görebilirsiniz.

https://stem.ubidots.com/app/dashboards/public/dashboard/9x3e4Y_rUX2OYPZC-gP48ZHEbgo6nRTVf2qamqEBP-A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsezen -- 25 Ekim 2022; 16:29:56 >
  • ismailaygun İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, uzmanımızın ve network ekiplerimizin kontrol edebilmesi için aldığınız hız değerleri ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • Maalesef oimle uğraşmak istemiyorum artık . geçen açtığım destekde tartışmalı süreç oldu en sonda şuan piyasada en üst segment router ax6000 a da sorun olduğunu söylediler. TP-Link müşteri hizmetleri ilede 1 aydır tartışmalı süreç devam ediyor 2. Kez ürünü servise gönderdim şikayet var vs vs heryerden TP-Link i şikayetim ettim. Türknetin tespit sonucuna dayanarak üst üste Tplinki şikayet etmediğim yer kalmadı . Adamlar israrlar ürünü uzun süre bütün testlerini yapmalarına rağmen üründe hiç bir sıkıntı yok hız kayıtlarını da paylaşarak ürünü iade ettiler , tekrar servise gönderdim ürünü. Ama duruma bakıyorum ki bu download larda ki dalgalanma esenleredeki çok kişi de mevcut mus. Yanlış arıza tespitiniz yüzünden 1 aydır TP-Link servisi ile kargaosu ile uğraşmak dan sıkıldım artık , TP-Link yaptığı test sonuçlarini benimle paylaşarak suçu benim altyapima yani turknete atıyor sizde suçu tplinke atıyorsunuz . Duruma bakıyorum turknet forum da dahil donanimhaberde dahil ikametgâh ettim esenler bolgesinde aynı sorunu yaşayan birebir kullanıcılar var ve bu durum malesef can sıkmaya başladı benim için .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailaygun -- 25 Ekim 2022; 20:5:9 >

• Arkadaşlar sizlerin yaşadığı sorun muhtemelen PON şebekeden kaynaklanıyor. PON şebeke bölünmeli bir yapıdadır. Yani OLT'den (fiberin kaynağı diyebilriz, yukarıda da harici ünite olarak fotoğrafı konulmuş, santralde de bulunabilir) çıkan fiberler sahada pasif bölücülerle bölünür yani bir porttan bir çok abone erişim alır. haliyle port kapasitesi de o porta bağlı abonelerce ortaklaşa kullanılır PON şebekede çeşitli teknolojiler mevcut. En meşhur ve yaygını GPON. Port başına 2.5Gbps DL/1.25Gbps UL kapasitesine sahiptir. GPON'un haricinde 10G-PON/XGS-PON (10G/10G), NG-PON2 (40G/40G), Nokia PON (25G-100G ölçeklenebilir) teknolojileri de mevcut. TurkNet bildiğim kadarıyla GPON kullanıyor, 10G-PON/XGS-PON kullanmak için de hazırlık yaptıklarına dair basın bülteni yayınlamışlardı sanırım.

PON'da her bir port 256'ya kadar aboneye bölünebiliyor. Tabi ki bu bölünme oranı servis sağlayıcının tercihine kalmış bir durum. Telekom ve Turkcell bildiğim kadarıyla 1:48/64 oranını pek geçmemeye çalışıyor. Bu önemli bir nokta çünkü portun kapasitesi bağlı aboneler arasında ortak olarak kullanılıyor. Ne kadar çok abone bağlarsanız kapasite yetersizliği o kadar yüksek bir ihtimal haline gelir. TurkNet ne kadar bölünme oranı kullanıyor, bilmiyorum ama şunu biliyorum bölünme sayısının artması daha düşük maliyet demek.

Peki kapasite yetersizliğinde ne yapılabilir? Bölünme sayısını azaltmak bir çözüm olsa da kurulu altyapıya müdahale zor ve masraflı olacaktır, bölünme oranı planlama safhasında dikkate alınması gereken bu nokta. Diğer çözüm ise GPON'dan daha gelişmiş teknolojileri kullanmak, yukarıda da saymıştım.

Düşük bir ihtmal olsa da diğer bir ihtimal kapasite yetersizliğinin PON tarafında değil, omurga tarafında olması. Burada bir problem varsa müdahale çok daha kolay. İlgili noktaların kapasitesi arttırılır ve problem çözülür.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

mevcut durumda o zaman bu türknet için ileride büyük sorun demek..gittikçe yaygınlaşıyor ve gigafiber abonesi artıyor..esenler bölgesinde çok daha abone varsa diğer bölgelerde de ilerde bu sorunun çıkması an meselesi..e o zaman gigafiber in bi anlamı kalmıyorTurknet Gigafiber Akşam Saatlerinde Hız Rezaleti 

• uzil kullanıcısına yanıt

Uygun fiyatla böyle bir erişim verebilmek için de bazı şeylerden kısmak bir mecburiyet. Çözülmeyecek sorun değil, yeter ki yatırım harcaması yapılsın. Ama ortada bir gerçek daha var, GPON, Gbps seviye hizmet için yetersiz bir teknoloji.

Verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkürler hocam. Israrımla birlikte her seferinde öğleyin kontrole gelen ekipler bu sefer akşam saatlerinde geleceklerdi fakat yarına kaldı, yarın akşam 8 sularında hattı kontrol edecekler ve bu sefer kanıtlayabileceğim zira gündüz vakitleri 700ün altına nadir düşüyor fakat akşam saatlerinde başlıyor curcuna :) Anlık hemen göstereyim:

Yarın umarım bu curcunayı bitirmek için ilk adımı atacağım :)

Rica ederim. ORtada ciddibir darboğaz var belli. Muhtemelen PON şebekenin kapasitesi yetersiz kalıyor. İlgili teknik ekibe bunu da ifade ederseniz belki sorunu tespit etmeleri kolaylaşabilir.

Ben genelde görüşürken ana saha dolabıyla ilgili şüphelendiğimi belirtiyorum fakat isimlerinin ne olduğunu bilmiyorum, bana özelden pon hangisi olt hangisi açıklamasını yaparsanız ben de kendimi ifade edebileyim ekip karşısında :)

Şimdi ise 200e çıkmış paşam, kafasına göre isterse kullandırtıyo işte fiberi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PieCeSs -- 25 Ekim 2022; 21:27:46 >
    Aynı şekil aynı saatlerde bendede dalgalanma var şuan bende esenler bölgesindeyim daha nasıl durumu açıklayabiliriz bilemoyom .

Saatlere bak hemen hemen aynı dakikalarda hemen hemen aynı hızlar :D

Valla hocam yani daha nasıl anlatak sende esenlerdesin bende Esenler'de hızlar bile aynı nerde ise birebir aynı sorun bunu daha bariz nasıl anlatabilirki insan çok bariz belliki esenler bölgesi kapasite sorunu yada başka sorun var bölgeye müdahale edilmesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailaygun -- 25 Ekim 2022; 21:39:30 >

Nine hatunda bu sorun yok mesela oradaki kullanıcıdan da test rica ediyorum, anladığım kadarıyla o bir darboğaz yaşamıyor. Yemin ederim türknet yetkililerinden daha çok kişiye ulaştım veri topladım, azcık şu işten anlasam yüz kere çözmüştüm sorunu :D

İnönü Cad / Nine Hatun Mah. Saat 21:11

Valla hocam seni izliyorum çok emek harciyorsun bende esenler tuna Mahallesi'ndeyim senle aynı saatler de bire bir aynı sorunu yaşıyoruz tek biz deil turknet forumdada Esenler'de bu sorunu yaşayanlar var . Tek sende sorun olsa yada ikimizde tek neyse Dicem çok kişide var aynı sorun . Bizde senin gibi uğraşmak istiyoruzda daha bölgede sorun olduğunu inandıramiyoz ekiplere maalesef.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.