Şimdi Ara

Turknet Gigafiber Akşam Saatlerinde Hız Rezaleti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
3
Favori
9.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tuna Mahallesi bir tık bize uzak kalıyor, sizin sanırım daha çok Kazım Karabekir Mahallesine yada Birlik Mahallesine yakındı. Oraları çok keşfetmeye çıkamadım, ama oraları da kontrol edeceğim.

Sizin yapacağınız bu K.K Mah ya da Birlik Mah. kullanıcılarından akşam kullanım testleri almanız, birinde yoksa eğer diğeriyle ortak saha dolabını kullanıyosunuzdur, siz yaşıyorsanız o da yaşıyordur zaten.

Bizim şu şekilde mesela:

Turknet Gigafiber Akşam Saatlerinde Hız Rezaleti

Burada iki mahalle tek saha dolabına bağlı bu da arkadaşın bahsettiği kapasite sıkıntısına sebep oluyordur, kesin sorunu ekipler artık kendileri bulurlar.

• PieCeSs kullanıcısına yanıt
    Işten dolayı öyle çıkıp detaylı arayamamda umudu kestim zaten düzeleceği yok maalesef 😔
    PON bir altyapı tipi, şebeke elemanı değil. TurkNet de Avrupa'daki diğer servis sağlayıcıları gibi FTTH için PON şebeke tercih ediyor. PON şebekede kullandığı teknoloji ise GPON. OLT ise PON şebekelerdeki sinyalin oluşturulduğu elemandır. Omurgaya bağlıdır. OLT buradaki saha dolabının içerisinde konumlandırılmış gibi duruyor.

Ayrıca detay sorunuz varsa özelden de iletebilirsiniz. Buraya da diğer merak eden arkadaşlar varsa diye yazmak istedim.
  • Türk Telekom’da Speedtestlerde asla düşme olmuyor. Ama genel internet hızından bende memnun değilim. Özellikle yurt dışı erişim hızlarından. 1 gbps gibi hissettirmiyor.

Ama siz en azından 1 gbit upload alıyorsunuz , bizde hala 50 mbps civarı.

TT 1 gbps Wi-Fi ile telefondan aldığım hız.

• by__metallica B kullanıcısına yanıt
    Router olarak ne kullanıyorsunuz
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt

Asus RT-AX86U Router

2xZenWifi AX Mesh var hocam.

• TurkNet maliyetleri daha fazla optimize edebilmek için daha fazla abone bağlıyorsa üstelik modülasyon olarak GPON kullanıyorsa kapasite yetersizliği çok doğal. Bunun önüne geçebilmek için ya porta bağlı abone sayısını yani sahadaki bölünme sayısını azaltacaksınız ya da daha yüksek kapasiteye sahip 10G-PON/XGS-PON, NG-PON2, Nokia PON gibi farklı bir modülasyon kullanacaksınız. ancak turknet bunu yapmıyor giga fiber deyip 700mbps ve 750mbps hız normal diyor yüzde 25 kayıp normalmiş turknete göre

Anladım hocam

Gördüğüm kadarıyla Ping7 vermiş
    Kablolu bağlantıda kaç oluyor ping
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt

Evde kablolu cihazım yok. Ama Router’ın kendi hız testi sayfasında bulunduğum ile yine 6-7 ms Ping alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by__metallica -- 26 Ekim 2022; 1:10:29 >
  • Ya şu konuyu açan arkadaş arayıp da bulunamayacak, müthiş bir müşteri. Adam haritadan sorunun yaşandığı bölgeyi bile işaretlemiş ya. Ne kadar aymaz olabilir bir firma bu arkadaşın ve diğer yüzlercesinin sorununu çözmemek için. Adam daha ne yapsın?

Buradaki ping çok fikir vermez, sunuc nerede siz neredesiniz, daha doğru bir izlenim elde etmek için trace route testi yapmak daha mantıklı olacaktır.

• ismailaygun İ kullanıcısına yanıt
    Aktif destek kaydınız varsa konunun linki ile birlikte PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
    Merhaba, yaşadığınız sorunu test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletebilir misiniz? Uzmanımız ve network ekipleri kontrol ederek bilgi verecektir.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Adam TT abonesi sanırım size niye destek kaydı açsın :( Ayrıca sorundan da bahsetmiyor bi kıyaslama yapmış sadece aldığımız hizmet ile... Esenler Davutpaşa / Mimarsinan Mah. hız sorunu problemine biraz yoğunlaşırsanız daha iyi olur. Bu akşam inşallah gelirlerde tüm topladığım bilgileri paylaşırım kendileriyle. Canlı canlı görürler artık sorunu.

Merhaba, randevunuz oluşturulmuştur. Bugün ekiplerimiz adresinize gelerek sorunu kontrol edecektir. Sorunun çözümü için elimizden geleni yapacağız.
  • bizim bölgedeki hızlarıda kontrol edermisiniz max 700mbps ile 800mbps dowland hızlarını geçmiyor 1gigabit tanımlı olmasına rağmen bölgedeki server cihazlarımı yetersiz ek cihazlarmı gerekli veya bölgedeki server cihazlarının kapasitesimi yetersiz bu konu ile ilgili defalarca destek kaydı oluşturdum ancak sorun çözümlenmedi daha önce gigafibere abone olduğumda 940mbps dowland hızı alıyordum olması gereken hızda buydu yani 1gigabit tanımlı modemde en az 940mbps dowland hızı alması gerekiyor modem asusrt 86u 2.5 gigabitlik etherner portu var ve bilgisiyarımında ethernert kartı 2.5 gigabit port ancak ancak 940mbps hız almıyor.

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, dün geleceklerdi fakat bir aksilik olmuş, 20:00 sonrasında ziyarete gelecekler, ki zaten kendilerine geldiklerinde görecekleri hız değerlerini saat başı ilettim, bu akşam aynı değerleri bir de kendi gözleriyle görsünler :) Dün akşamdan gönderdiğim ekran görüntüleri:

Benim adresim:

• inceoktay İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim 🙏 Destek kaydı numaranızı benimle paylaşabilir misiniz?
    Anlayışınız için ben teşekkür ederim
    Türknetin performans verdiği zamanlar yani belirli saatlerde downloadlarda dalgalanma olmadığı zamanlar hem kablolu hem kablosuz wifi 6 ile en az 900 MBS kadar hem upload hem download hız alıyorum lakin dediğim gibi o saatlerde dışında bir sorun yok .
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.