merhaba ben bağcılar kemalpaşa mahallesinde oturuyorumda bizim bölgeye fiber geldi hatta sokagımdaki her binada fiber var fakat sadece benim binada yok sebebi nedir |
TurkNet GigaFiber Altyapı Haritası (54. sayfa)
-
-
@zortak Açıkçası siz konuyu farklı yerlere çekmeye çalışıyorsunuz. Diğer mesajınızda hadi neyse deyip cevap verdim. Konumuz 1Gbps gerekli mi, gerekli değil mi değildi. Neyse, size kolay gelsin.
-
Her binaya kablo çekmiyorlar. Ama altyapı sorgulamada 1000 Mbps var gözüküyor ise o binadan bir hane bile abonelik başlatırsa o zaman o binaya önce kablo çekilir ardından kutu konulur. Ondan sonra Giga Fiber kablosu evin içine kadar döşenir. Önemli olan altyapı sorgulama da Giga Fiber var mı yok mu? Gerisi teferruat.
-
-
Maltepe Başıbüyük Narlife sitesinde gigafiber 1 yıldır mevcut. Zümrütevler Fuaye Süreyyapaşa sitesi için de çalışmalar 2 gün önce başladı, 2-3 haftaya aktif olacak. Harita güncellenebilir. -
sorun şu işte bende turknet aboneliği var fakat evime kutu koyulmadı benim dışımda bütün binalarda kutu var
-
Ben artık TurkNet ten ümidimi kestim. İki aydır bir bağlantıyı yapamadılar. Sözleşmemin bitmesine 8 gün kaldı bu süre içerisinde de gelmezse mecburen Uydunet e devam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16bursa1963 -- 27 Eylül 2024; 0:31:4 > -
ya minik bir kutu koyuyorlar. dışarıdan da arkadaş resmini vermiş o siyah kabloları çekiyorlar. bu turuncu kablolar ile bu sarı kablolar arasında ne fark bilmiyorum. fiber optik kablo kırılgan diye biliyorum ben. bu siyah kablolar nasıl fiberoptik kablo oluyor ve full kullanım olduğunu düşünecek olursak eğer, bireysel olarak nasıl 1000mbps verebilirler, bunu pek anlamadım. diyeceğim o ki; binana konacak minik kutu ve siyah kablolama işlemini gözünde büyütme. önemli olan bu hizmetin adresinde görünüyor olması.gerisi bence de teferruat. hatta ben şöyle düşünüyorum, bir zaman telefon kablolarını binanın ön cephesinden uzatarak bağlanmasına izin vermiyorlardı diye hatırlıyorum. turknet'in bu fiber kablolama işi, görsel olarak bence çevre kirliliği de yaratıyor. buna izin alınması gerekmiyor mu diye şu an düşünbesim geldi ama şu kopuk, kalın telefon hattı kablosunun haftalarca başıboş sarkık bir şekilde durması ve kimsenin ilgilenmediğini hatırlayınca.. kimsenin umurunda olmadığı kanaatine varılabilir. doğrusu bu noktada haksızlık da yapmayalım. turknet'İn çabası takdire değer. umarım istediği başarıyı yakalar.
-
Kabloları kuşlara tünek niyetine çektiler herhalde. Ayrıca inanılmaz görüntü kirliliği oluştu. Elektrik telleri bile yerin altına alınıp tertemiz görüntü oluşmuşken mahallenin her tarafı kabloyla doldu. Caddede karşıdan karşıya çamaşır ipi gibi kablo dolu. Verdiği hız ve fiyat iyi ancak işin bir de bu boyutu var.
Ah bir de aktif edebilseler. Müşteri hizmetlerini arıyoruz bizim baktığımız sayfadan bakıp fiber bölgesinde değilsiniz diyor. Saha elemanına soruyoruz aktif oldu ölçümler yapıldı kullananmaya başlayanlar var diyor. Müşteri temsilcisi bizden daha fazla bilgiye nasıl sahip olmaz anlamak mümkün değil.
-
hocam şöyle bir sorun var aboneliktede gözükmüyor benimki hariç bütün binalarda gözüküyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: profiteerAltkaynarca'da bizim sokağın başına koca bir rulo Fiber kablo koymuşlar 1 haftadır belki daha fazla öyle duruyor. Kim koydu acaba belli değil.
belli oldu nedeni sokaklara fiber döşeniyor, TürkTelekom tarafından. Diğer sokağın başında da koca rulo bırakmışlar. İşin garibi bizim bina hariç neredeyse tüm binalara telekom kablo gidecek yer işareti koymuşlar kırmızı sprey boya ile
-
Telekom Kaynarca bölgesini yıl sonuna kadar tamamlamak zorunda. Her hafta altyapı için gittiğimden biliyorum. Kaynarcadan sonra Güzelyalı var ondan sonra bize geçebilirler inşallah. Tahmini dönüşüm 1 yıl veriyorlar Aydınlı tarafına.
-
Türknetin yaptığı işlere aklım ermiyor. Bursa Yıldırım ilçesi Yıldırım mh sinin hat döşeme işlemleri 2 ay oldu ve biteli binalara sinyal testi yapıldı fakat bitişiğimizdeki Davutdede mh sinde bir hafta olmadan bazı yerler giga fiber bölgesinden gözükür bunun izahını yapa bilecek var mı?.
@TurkNetDestek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 16bursa1963 -- 28 Eylül 2024; 12:29:58 > -
Sahada ekiple (TT) görüştüğümde bana da Güzelyalı yapılıyor sırada Kaynarca (Kaynarcada çalışmaları gördüm) var sonra diğer mahallelerden devam edilecek dedi ben Velibaba’da bekliyorum fiberi 2025’te buraya da gelmiş olur dedi çalışan
mahalle geneli tüm apartmanlara gitmeyi hedefliyorlarmış
önceki yıllarda da böyle bir plan vardı ancak askıya alınmıştı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1003 -- 28 Eylül 2024; 13:36:59 > -
5 yıl Güzelyalı'da yaşadım çoğu iş arkadaşım da orada, ben taşındım Türknet çalışmaya başladı Tuzla tarafına taşındım, bu taraflara girmelerini bekliyorum ama onlar için mantıklı değil ki hiç adı geçmiyor senelerdir.
Ancak Güzelyalı'da bağladıkları bölüm çok kısıtlı bir alan orada yaşayan 2 kişiyi Gigafiberle kavuşturduk şükür.
Bir tehlikeleri var Türk Telekom bu bölgeleri komple BF'ye çekti, çoğu eve OBK bile çektiler ana hat ve kutuları kaldı onu da sene sonuna kadar yetiştirme planları var Kaynarca ile birlikte. (her hafta TT genel merkeze gidince anlatıyorlar )
Bence bu tamamen yatırım tehlikesi Türknet adına. Biz kullanıcıyız kim gelirse ona bakarız ama beklemek çok sıkıcı.
Şu an Aydınlıdayım binayı komple BF ye çekmeye çalışıyorum 1 yıldır. Anca onayladılar proje falan ama tahmini teslim süresi 420 gün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 28 Eylül 2024; 14:5:5 >
-
Turknet sanırım durdurdu zaten Pendikte çalışmaları çünkü uzun zamandır bir gelişme yok, bende tt müdürlüğe uğrayıp bildi aldım daha proje bile çizilmemiş pek yardımcı olmadılar -
Bursa/Yıldırım/Davutdede Mahallesine kablo döşemeyi bitirdiler.
Karşı binada çıkan sonuç bu ve 2-3 güne aktif olacak büyük ihtimal ancak bizim bina için herhangi bir şey yazmıyor. Neye göre aktif ediyorlar anlamadım. @TurkNet Destek
Bu da bizim bina için çıkan sonuç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottmn -- 28 Eylül 2024; 23:30:34 >
-
Haritada Esenyurt Koza Mah. (Akbatı'nın olduğu bölge) Gigafiber olarak işaretlenmiş ama hangi adrese baksam VDSL çıkıyor. Galiba burada bir hata var.
-
vallahi ben ne telekoma gidiyorum ne de bir şey VDSL olarak 75 üzeri hızlar devamlı alıyorum tabi ama bu oyun indirirken çok büyük sıkıntı yaratıyor.
sadece oyun vs değil, artık tüm ortamlar dijital oldu, öyle uydu yayını vs izleyen yok evde salon tv hariç. maç falan vs oldu mu cinnet geçirmeler geliyor bana donmalar, bağlantı hataları vs
çalışan ekibi yakalayabilsem soracağım bizim bina neden işaretli değil vs.. eski püskü 4 daireli bina işaretlenmiş koca 6-7 dairelik bizim bina işaretli değil çok garip kaldı ki her dairede de internet var
bekliyorum bakalım ne olacak ne bitecek. umarım TurkNet veya TurkTelekom artık hangisi gelir ise birinden birini tercih edeceğiz. Bu yüksek fiyatlara rağmen
-
dairenin kapısına 1000 gpbs broşürü yapıştırmışlar altyapı sorguladığımda da turknet gigafiber var gösteriyor ama binada fiber kutusu yok şimdi başvursam kaç günde gelir bu gigafiber bana bu arada sokaktaki diğer binalarda kutu var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X