Sancaktepe Akpınar mahallesi hediye sokak vdsl le boğuşuyoruz. Hergün modeme reset atmaktan gına geldi. TurkNet gelse de kurtarsa bizi diye bekliyoruz tüm apartman. Gigafiber istiyorum talebinde de bulunduk ama pek birşey olmadı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TurkNet GigaFiber Altyapı Haritası (78. sayfa)

-
-
Haritayı kim editliyor bilmiyorum ama İstanbul Ataşehir Atatürk Mahallesinde, buna Batı Ataşehir de dahil, Gigafiber yok. Sadece iki sitede var. Bu yanlış bir bilgi paylaşımı. Bu kadar büyük bir mavi alan tamamıyla yanlış.
Kendimden biliyorum.
Eğer bura böyle ise, diğer yerlerin de yanlış olma ihtimali olabilir. Bence haritanın tekrar gözden geçirilmesi lazım. Anlıyorum bizler tarafından yapılıyor ve resmi TürkNet ile alakası yok ama gene de yanlış bilgi girmek doğru değil. Kim bilir daha nereler yanlış.
Eğer benim Ataşehir Atatürk Mahallesi konumu görüp ona göre biri eklediyse, tekrar konumu okusunlar. Belirttiğim gibi sadece iki sitede var. Kalan hiçbir sitede Gigafiber yok. Hatta çoğunda 100 Mbps Fiber bile yok.
https://forum.donanimhaber.com/atasehir-de-benim-sitem-disinda-her-sitede-gigafiber-var-bu-nasil-is--160481421
-
Harita sokak bazlı olmuyor. Bölge yani mahalle bazlı oluyor. Tek tek şu sokak işaretlemesi olursa ilgili arkadaş harita ile uğraşmaz. Zahmetli iş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Harita sadece mahalle bazında bilgi vermektedir, mavi işaretli bir mahallede yaşıyorsanız o mahallede GigaFiber hizmeti alan en az bir konum bulunmaktadır. Bu haliyle bile uğraşmak çok zor bir iş, her gün 3-4 tane yeni konum beliriyor, hepsi kontrol ediliyor, sonra Yandex üzerinden bakılıp mahallenin haritası elle çiziliyor ve ekleniyor, sokak sokak yapmaya kalkılsa 100 kişi işin içinden çıkamazdı.
-
Evet onu belirttim zaten. Mahalle elle çizilmez mahalle verisi girince google harita otomatik işaretliyor zaten. Ben mi yanlış biliyorum. Her neyse.
Peki kontrol nasıl sağlanıyor? Gerçekten planlama var neye göre belirleniyor?
Mesela turknetten ilgili birisi geçen iş planı var dedi mahalle ve binamız için. Belediyeye sordum çalışmalar bitti gibi bir şey dediler. Mahallemiz haritada planlamada olarak işaretlendi ama sonradan belediyeden bu bilgiyi aldık.
Belediyeye sormamın sebebi belediye ile turknet anlaşmıştı çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 16 Mart 2025; 19:7:33 >
Mahalleler elle çiziliyor, google işaretlemiyor.
Planlama ve Çalışma için herhangi bir kontrol yok, söylentilere göre işaretleniyor. GigaFiber için altyapı kontrolu yapılıyor.
-
Bu haritayı en iyi yapabilecek Türknet. Yurtdışından çoğu operatör kendi haritalarını yayınlıyor hatta planlanan yerleri de gösteriyorlar ama nedense Türkiye'de kendi altyapısını yapan firmalarda böyle çalışma göremedim. Hatta Türkiye'de airfiber hizmeti veren firmalar bile harita üzerinde hizmet alanlarını gösteriyor. Artık Türknet bir harita yayınlamalı gönüllü haritayı kullanan arkadaşlarda haritadaki yanlışlıkları normal karşılamalıdır.
-
Kesinlikle. Sanırsın devlet sırrı. İstemeyenlere fiber gider, çalışmalar hakkında bilgi verilmez, kıytırık bir formdan talep alıyorlar 3 sene oldu takan yok. Ne kadar çok talep gelirse oraya gidermiş falan. İşi iyice oyuna çevirdiler. Türk Telekom ayrı bir havalarda. Superonline başka bir gezegende. Talep sistemi kurun isteyene altyapıyı kurun. Bu kadar zor olmamalı memleketimde bazı şeyler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 16 Mart 2025; 22:45:47 >
Bütün Maltepe'de de sadece 2 sitede var. Ama haritayı sokak sokak yapmıyorlar malesef. Mahallede Gigafiber varsa komple boyanıyor. Ama mahallenizde gigafiber varsa ve türk telekomun da yer altından internet altyapısı varsa, size de gelme potansiyeli var denebilir. Türk Telekom menhollerinden daha hızlı bir şekilde altyapı döşüyorlar.
Yani haritayı ben yapacak olsam, site site, sokak sokak, hatta bina bina etrafına içi dolu outline çizerdim. Komple mahalleyi mavi doldurmak yanlış bence.
Evet çok daha uzun sürerdi ve çok daha fazla kişinin yardımı ve teyiti gerekirdi ama doğru bilgi olurdu. OpenStreetMap ile daha iyi olurdu hatta.
Böyle bir harita olsa, taşınacağım evin ilk faktörü bu olurdu. Gigafiber var mı yok mu. Ama şimdi bu haritaya bakıp, Maltepe veya Ataşehir de Gigafiber var diye sanıp gaza gelip umutlanıp hayal kırıklığına uğramak mümkün.
Ayrıca ben konumda sadece Ataşehir Atatürk Mahallesinde iki sitede Gigafiber var olduğundan bahsettim. Batı Ataşehir de hiç yok diye biliyorum. Bu da Atatürk Mahallesi değil, Barbaros Mahallesi oluyor. Barbaros Mahallesi de Batı Ataşehir dışında çok karışık, müstakil eski evlerin olduğu bir yer. Eğer ara bir sokakta 50 yıllık müstakil evde Gigafiber var diye komple bütün Uphill, Kent Plus, Varyap'ın gibi sitelerin olduğu bütün Barbaros Mahallesinin maviye boyamayı doğru bulmuyorum.
Boş zamanım olursa OpenStreetMap ile "TürkNet GigaFiber Altyapı Haritası v2" yapmayı planlıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 17 Mart 2025; 11:24:36 >
-
İlgisi olan herkese teşekkür ederim öncelikle, ilk haritayı oluştururken TurkNet’in de hedefi mahalle mahalle ilerlemekti ve bir mahalleyi altyapıya kavuşturmaktı haritanında amacı bir mahallede altyapının aktif olarak bulunduğunu göstermekti ve mahallenizde bulunuyorsa yaşadığınız meskene de gelme potansiyeli bulunduğunu göstermek. Bilgi kaynağı da kısıtlı olduğundan mahalle bazlı bir harita yapmak daha doğruydu.
Bu haritayı hazırlarken forumda başka bir arkadaş sokak hatta apartman bazlı bir harita yayınladığında TurkNet firması bu haritayı kaldırttı, bu nedenlede biz de mahalle olarak devam ettik.
Mahalle geneli yaygın bir altyapıyı da apartman apartman kontrol edip eklemek hayli uğraştırıcı ve zor olacaktır, bazı mahallelerde evet çok kısıtlı bir yaygınlık var ancak yaygın olan mahallelerde tüm altyapıyı bulup hazırlamakta eksik kalacaktır.
Herkesin bildiği üzere de bu harita kesin bir sonuç vermiyor, kesin bilgiyi de firma dışında birinin vermesi zor da.
Teknik olarakta tüm mahalleler elle çiziliyor, bir kaç teknik aradım anlık güncellenebilen vs bir çok harita altyapısı profesyonel bilgi istiyor ve ücretli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1003 -- 17 Mart 2025; 14:0:21 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: kadir1003
İlgisi olan herkese teşekkür ederim öncelikle, ilk haritayı oluştururken TurkNet’in de hedefi mahalle mahalle ilerlemekti ve bir mahalleyi altyapıya kavuşturmaktı haritanında amacı bir mahallede altyapının aktif olarak bulunduğunu göstermekti ve mahallenizde bulunuyorsa yaşadığınız meskene de gelme potansiyeli bulunduğunu göstermek. Bilgi kaynağı da kısıtlı olduğundan mahalle bazlı bir harita yapmak daha doğruydu.
Bu haritayı hazırlarken forumda başka bir arkadaş sokak hatta apartman bazlı bir harita yayınladığında TurkNet firması bu haritayı kaldırttı, bu nedenlede biz de mahalle olarak devam ettik.
Mahalle geneli yaygın bir altyapıyı da apartman apartman kontrol edip eklemek hayli uğraştırıcı ve zor olacaktır, bazı mahallelerde evet çok kısıtlı bir yaygınlık var ancak yaygın olan mahallelerde tüm altyapıyı bulup hazırlamakta eksik kalacaktır.
Herkesin bildiği üzere de bu harita kesin bir sonuç vermiyor, kesin bilgiyi de firma dışında birinin vermesi zor da.
Teknik olarakta tüm mahalleler elle çiziliyor, bir kaç teknik aradım anlık güncellenebilen vs bir çok harita altyapısı profesyonel bilgi istiyor ve ücretli.Anlıyorum hocam. Çok teşekkürler bu arada. Sanki kötülüyormuşum gibi bir yanlış anlaşılma olmasın. Sadece eleştirilerimdi bunlar. Ama konu 2022'de açılmış. O zamandan bu yana bu konu altında ve diğer konularda da insanların paylaştığı tecrübelere göre TürkNet'in bazı mahallelerde sadece bir iki binaya ve siteye Gigafiber getirip, sonra o mahalleye uzun yıllar dönmediği (bazı yerlerde halen hiç dönmediği) gibi bir problem var. Bu probleme ben de dahilim.
Yani bu konuyu 2022 zamanında görseydim hemfikir olurdum. Ama artık tam hemfikir değilim şahsen.
Eminim bu problemli mahallelerde oturanlar o zamanlar "Ha iyi sonunda gelmişler, yakın zamanda bize de gelirler sırayla" falan demiştir. Ama insan 3 ay bekler, 6 ay bekler, 1 sene bekler, hadi çok kassa 2 sene bekler, ama 3 sene ve üstü bekleyip halen mahalleyi mavi görmek bence moral bozucu. Çünkü koca mahallede spesifik yerlerde 2022 ve öncesi işlemleri mevcut iken halen proje devam ettirilmedi ise müşteri bu kez kendini unutulmuş sanıyor, doğru olarak tabii.
Alıntı
metni:forumda başka bir arkadaş sokak hatta apartman bazlı bir harita yayınladığında TurkNet firması bu haritayı kaldırttı Şahsen bu şaşırtmadı. Gigafiber'in İstanbul'daki gerçek yayılım durumuna göre muhtemelen müşteri hizmetleri veya PR departmanı olası bir kötü PR'ı engellemek için yapmıştır. Ama eğer ağır bir altyapı çalışması problemi veya yukarıda bahsettiğim gibi mahalleye girip bir iki yere Gigafiber çekip sonra gitme problemi varsa, halk bunu bilmeye hakkı var. Sonuçta bu bence public bir bilgi.
İsteyen şimdi gidip İstanbul'da kaç tane kapalı otopark var veya kaç tane havuzlu site var haritası da yapabilir. Veya nerede merkezi sistem ısıtma var, nerede yerden ısıtma var haritası.
Acaba ne tür nedenden kaldırdılar çok merak ediyorum. Eğer PR amaçlı ise bence bu kötü bir izlenim yaratıyor.
Haliyle insanlar sansür, yavaş hızlar, kopma, kesinti gibi problemlerden dolayı çok umutla TürkNet'i bekliyor. Tabii farkındayım, TürkNet'in hiçbir yere Gigafiber getirme zorunluluğu yok ve özel bir şirket, ama en azından public bir bilgiyi engellemek doğru hamle değil bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 17 Mart 2025; 15:16:53 >
-
Yazılımcı olarak bir fikir geldi ama vazgeçtim. Bir script yazılıp gigafiber olan bina verileri çekilebilir. İstanbul veya yatırım yapılan şehirlerin tek tek bina BBK verileri alınacak, ilgili endpoint'e sorgu atılacak. Turknet sitesinde endpoint ve response belli. Fakat bu işlem bir iki sorgu sonrası engellenebilir. Sürekli istek atıyor biri denilerek güvenlik önlemi alabilirler.
Dediğin gibi pr için engellenmiştir. Bir mahallede üç binaya girseler dahi tüm mahalle işaretleniyor malum, bu mahlledeki insanların tek tek sormasının engellenmesi var birde sürekli bizim binaya ne zaman gelecek diye sorulması var. Ki bina sayısı ile komik bir altyapı yatırım verisi ortaya çıkabilir bundan da korkuyor olabilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 18 Mart 2025; 12:22:7 > -
Turknet sorgu sistemi sürekli istek atınca ip ban atıyor, denendi onaylandı.
-
Yok mu Taşdelen'de gelişme?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Haritada bursa/nilüfer/konak mah gigafiber var olarak gösterilmiş hang sokağa yaptılar da tüm mahalleyi var olarak gösterdiler acaba :)) benim sokağa gelmediyse demek
-
Benim sokağa 10dk uzakta kalıyor ama bu da iyi gelir belki bana da doğru :)
Bugun sabah işe giderken görmedim ama işten dönerken 15 Temmuz Mahallesi Gülbahar Caddesi nde şok market önündebir saha dolabı gördüm üzerinde herhangi bir firma logosu yoktu türk Telekomun yerden kablo geçirdiğini biliyorum muhtemelen türknet'e ait olabilir. Bağlantı yaklaşıyor galiba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X