Şimdi Ara

Turknet Gigafiber Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Aktivasyon Sağlanmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar, öncelikle iyi forumlar dilerim. Bu konuda sizlere hem gigafiber aktivasyonumun ne zaman gerçekleşeceğini sorup danışmak ve aktive edildikten sonra nasıl yol izleyemem gerekiyor, apartmandaki kutudan nasıl daireme gigafiberi bağlatırım gibi soruları danışmak istiyorum ayrıca bir mahalleye gigafiberin gelme sürecini tecrübe ettiklerime göre sizlere aktarmak istiyorum.

Öncelikli olarak olayın hikaye akışıyla başlamak istiyor ve sormak istediğim soruları da hikayede yeri geldikçe soracağım. Konudaki mahalle: Mahmut Şevket Paşa Mahallesi.

6 Ağustos 2022

Bu ay içerisinde arkadaşım sayesinde turknetin gigafiber başvurusunu öğrendim ve başvurumu yaptım. Bir mail geldi ve başvurumun alındığı bilgisini aldım. Uzun süredir TurkNet kullanıcısı olduğum için bu durum beni mutlu etmişti.

8 Kasım 2022

TurkNet daha gigafiberin mahalleye geldiğinin haberini mail atmadan apartmana girdiğimde şu görseli

gördükten sonra anladım ve o heyecanla çıkıp mahallede kabloların gidişini incelemeye başladım. Tüm kablolar apartmanların kenarlarına bir çengelli vida ile tutturulmuş bir şekilde takılmıştı. Mahallede birazcık turladıktan sonra sistemi biraz çözmüştüm.

Genelde iki sokak, arkalı önlü olan apartmanlara gelecek olan kablolar sokak başlarından başlayıp, sokakların birleştiği diğer noktada yuvarlak kablo yığınında toplanarak ayarlanmıştı. Biraz garipseyip ne olduğunu araştırdım ve OFDK kutusunun tam ortasına gelerek ve tüm OFDK kutuları da birleşip bir noktada toplanarak internet sağlanıyor olduğunu öğrendim. Sonrasında biraz daha gezindim ve mahalle içerisine bazı yerlere OFDK kutusunun konulduğunu fark edip herhalde süreç ilerledikçe bize de gelecektir diye düşünmeye başladım. Kırmızı ile gösterdiğim çizgi mahallenin ana caddelerinden biri ve kablolar bulunuyor. Yeşil ile çizdiğim de yukarıdaki yuvarlak kablo yığınının olduğu yer yani bulunduğum yerin apartmanlarının toplandığı yer.

Sonrasında OFDK kutusu varsa internet gelmiş midir acaba bu sokaklara diye sormaya başladım. Kırmızı çizgilerin girdiği sokaklara gidip baktığımda kutu vardı.

Ve karşısında bir tane daha 

Durum böyle olunca bu sokaklardaki herhangi bir apartmanda var mı sorusuyla beraber altyapı sorgulaması yaptım ve

aşağıda yıldızladığım adres yani kırmızıyla çizdiğim yerde 1000 Mbps gigafiberin açık olduğunu gördüm. Beklemeye başladım.

25 Kasım 2022

Eve geldiğimde apartmanda bulunan kutunun kabloları dağınık ve yuvarlak durumdayken takılmış olduğunu gördüm.

Durum böyle olunca sokağımızdaki apartmanların bağlandığı yere gidip baktım ve OFDK kutusu hala takılmamıştı. Artık 2 sokak üstümde gigafber varken ve proje başlar başlamaz internet o sokağa açılmış ve bizim sokağa gelmemiş olmasından ötürü kabloyla kendim mi çeksem (!) diye düşünmedim değil. Sonuçta 2 sokak üstümde var benim günahım ne :).

13 Aralık 2022

Her gün artık kafayı yemiş bir biçimde sokağın toplandığı yere acaba OFDK kutusu geldi mi diye bakmaya başladım. Dışarı çıkıp eve dönerken “Acaba takıldı mı?” diyerek deli gibi baktım. Yok bi bakıyorum altyapı sorgusuna ses seda yok 50 Mbps VDSL görüyorum, yok yokuşa gelip bakıyorum hala takılmamış derken bu tarihte bir bakıyorum OFDK kutusu takılmış. OFDK kutuları da birbirine bağlı olduğu için takip ettiğimde diğerlerine de bağlı olduğunu gördüm.

Koşup eve sorgulatıyorum ama ne göreyim

hala bu görüntü. “Acaba başvurmam mı lazım, başvuracaksam nereye başvuracağım, telefonla aramam mı lazım?” gibi sorular dönmeye başladı kafamda ve bu güne yani 24 Aralık 2022 tarihine kadar da hiçbir değişiklik olmadı. Biraz üzücü bir durum sonuçta 2 sokak üstüme var, bende yok. Durum böyle olunca ve turknetin herhangi bir müşteri hizmetine doğrudan sormak amacıyla ulaşmaya çalışıp bir sonuca varamayınca buraya da yazmak istedim. Aslında hem sürecin nasıl işlediğini ve genel sorularla bilgi amaçlı bir başlık olacağını düşündüm ve yazmaya karar verdim. Şimdi de sorulara gelecek olursam;,

1. OFDK kutusunun takılmış olması internetin açılacağı anlamına gelir mi?
    2. Altyapı sorgumda OFDK takılmış olmasına rağmen neden hala 50 Mbps VDSL görmekteyim, herhangi bir sıkıntı mı var?
    3. Altyapı sorgu sonucunda ne zaman 1000 Mbps gigafiberi görürüm, bunu nasıl öğrenebilirim?
    4. Diyelim ki altyapı sorgusunda 1000 Mbps gördüm. Gördükten sonra nereyi aramalıyım veya ne yapmalıyım ki apartmandan daireme kablo çekilsin?
    5. Eğer bir yeri aramam gerekiyorsa nereyi arayacağım sonuçta internete müşteri hizmetleri yazdığımda çıkan tüm numaraları aradığımda turknetin otomatik robot sistemine giriyorum ve asla gerçek bir kişiye ne yapmam gerektiği, durumların ne olduğu gibi soruları bir türlü soramıyorum sürekli bir robotla konuşuyorum. Gerçek bir insana nasıl bağlanabilirim?

Umarım soruların cevapları bilgisi olan kişilerce cevaplanır çünkü kontrol etmekten artık gına geldi. Belki de burada bu durumları, süreci ve sorularımı burada paylaşmam; sistemi, ulaştığı yerler sayesinde aktif edilecek. Tez vakitte soruların cevap bulması dileğiyle herkese iyi günler ve iyi forumlar dilerim.

• Merhabalar, kutular takıldıktan sonra aktivasyon işlemleri kalıyor. Aktivasyonda tamamlandıktan sonra altyapı sorgulamada gigafiber paket bilgisi geliyor.

Adreste gigafiber aktif olduğunda mevcutta TurkNet aboneliğiniz varsa dönüşüm işlemi için kayıt oluşturmanız yeterli yoksa web sayfamız üzerinden ya da 0850 2887313 numaralı hattımızdan başvuru yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.