Şimdi Ara

TurkNet hızımı gün içinde düşürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben, Özgür iletişim Ekstra paketine altyapımın 100 Mbps hızı desteklediğini gördüğüm için, geçiş yaptım. Fakat, gün içinde 48-49 Mbps hızı geçemiyorum. Sabahın erken saatlerinde, 97,65 Mbps hıza ulaşmama rağmen, gün içinde hızım düşürülüyor.
    Sorunla ilgili, destek kaydı oluşturmama rağmen, kayıtlarım sorun yok denilerek, kapatılıyor.
    Birinin dediği, diğerini tutmuyor.
    Başka biri de, sorun tespit ettik diye, not düşüyor.
    Benim hızım, neden makul seviyelere çekilemiyor?
    Bunun için, BTK, şikayetvar sitelerine, kayıtlar açtım. Lakin, onlara da dönen yok.
    Hattı kapattırma noktasına getirecekler sonunda galiba.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Tam bugün turknete geçicektim bunu gördüm şüpheye düştüm şu an. Geçmesem mi acaba kararsız kaldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fukachuu F kullanıcısına yanıt
    Kararınızı etkilemek istemem. Daha önce, 35 Mbps hız alıyordum. O zaman, kesintisiz bir şekilde, hizmet alabiliyordum.
    Fakat, hız yükseldikçe, kalitesi de düştü.

• Ya bölgendeki altyapı yetersiz ya da Türknet'in kapasitesi yetmiyor bu yüzden internetin yoğun kullanıldığı saatlerde hızınız düşüyor. Yani sizin hızınızı bilerek düşürmüyorlar. Sorunun çözülmesi için Türknet'in kapasite arttırması lazım. Bunu ne zaman yapacağı belirsiz. Mecburen sorunun çözülmesini bekleyeceksiniz ya da 35mbps paketine geri döneceksiniz. Bence 35mbps paketine geri dönün. İlerleyen zamanlarda tekrar paket yükseltip denersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 22 Kasım 2018; 11:15:29 >
  • nomadio N kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için, teşekkür ederim. Peki benim bu konuda yasal bir hakkım yok mu? Bana vaat edilen hızı alamadığım hakkında bir hukuksal süreç başlatamaz mıyım? Düşürülüyorsa da, makul seviyelere düşürsünler. Bir hizmet, yarısına kadar düşürülebilir mi? Hadi 75 Mbps hıza düşse anlarım da, 43-50 bandında değişiyor. Gün içinde, hiçbir zaman 97,65 Mbps hıza yükselmiyor. Bir kere yapmıştım, onu da modemimi bilgim dışında resetleyerek, 48 Mbps'e düşürdüler.

• Şimdi 2 durum var.

1) Türknet in bölgede kapasite yetersizliği var

2) Bölgende Genel kapasite yetersizliği var (bütün ISS leri etkileyen)

• kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum. Türk Telekom santralini aradığımda, hattımın stabil olduğunu, 97,65 Mbps ile buluşabildiğini söylüyor. Fakat, gün içinde, hızım düşüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • turknetin çoğu bölgede kapasitesi yetersiz
  • zaferq Z kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Şu aşamada, yapılacak bir şey yok o zaman. Benim canımı sıkan, bana sorunumla ilgili bilgi vermeleri yerine, sorunumu yok saymaları. Benim hız sorunum var mı? Var. Fakat, firmanın işine gelmiyor bunu kabul etmek.

• Turknetin hangi işi doğru ki ? Modemim ip almıyor internet kafasına göre gidiyor. 3-4 kere destek kaydı oluşturdum ama bir sorun bulamadık diye geçiştiriyorlar. 60 mbps, 100 mbps verecez de verecez diyorlar 16 kullanıyoruz. İnsanı sinir hastası etmekten başka bir başarıları yok.

• huseyin_karatas H kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak hızınız düşmüyor. Modem sabit 97 mbps de buluşuyordur. 46 mbit speedtest sonucu çıktığında bile modem 97 ile bağlı oluyor teknik olarak sıkıntı yok ama arka planda toplam hat genişliğinde sıkıntı vardır.

Belli saatlerde speedtest alın, YouTube dan ve Pardus ISO sunu indirip Excel de toplayın daha sonrasında Türknet e gönderin.

Sizin sıkıntı toplam bant genişliği - kapasite sorunu gibi

• turknet = scam

yeni yil bi gelsin duzgun fiyat varsa direk geldigim operatore geri gececem

• İnternet hızım 3de1i civarında yavaşlamıltı. Online işlemlerden destek talebi oluşturdum. 4-5 gün geçmedi ki bugün sorunum çözüldü. Sağlayıcı altyapısı sorunluydu. Bi deneyin derim.

• www.sikayetvar.com
    TurkNet Tarafından Taahhüt Edilen Hızı Alamıyorum
    https://www.sikayetvar.com/turknet/turknet-tarafindan-taahhut-edilen-hizi-alamiyorum

• Online işlemlere defalarca kayıt açtım.
    Sorunum düzeltilmiyor.
    BTK ve şikayetvar sitelerine de kayıt açtım.
    Sorunun düzeltilmesi için, çalıştıklarını söylüyorlar.
    Ancak, hiçbir gelişme yok.
    Özellikle, dikkatimi çeken bir konu var;
    Ben, 97,65 Mbps hıza ayarlıyorum modemi.
    Bunun için, sabah erken saatlerde modemi resetliyorum.
    Normalde hız 48-49 Mbps olduğunda 3 gün açık kalan modemim, görünmez bir el tarafından resetlenip, hızım 48 Mbps'e düşürülüyor.
    Kasıt aramamdaki sebep açıkça bu.
    Olmazsa, başka bir operatöre geçeceğim.
    Hayırlısı olsun İnşallah.

• TurkNet hızımı gün içinde düşürüyor

• merhaba,
    SNR değerlerinize bakabilirmisiniz? Sorun şöyle oluyor olabilir. Özellikle akşam saatlerinde SNR değerleri 1-2 DB oynayabiliyor. Eğer sabah SNR değerleriniz sınırdaysa modem bağlantıyı belli bir değerin altındayken kendisi koparıp 8.5 DB SNR olacak şekilde hızı kendisi kısıtlıyor. Bu modemden ayarlanabiliyor. Yani turknetin modemin hızını düşürdüğünü düşünmüyorum. Yazlıkta böyle bir sorun oluyordu. Eğer sorun buysa hızı 85 yada 90 megabite düşürmek çözüm olabilir.
  • ghost_68 G kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Ben, Tenda V300 modem kullanmaktayım.
    SNR değeri, 8.3
    Altında da, 30.2 yazıyor.
    Bu, modemden nasıl ayarlanabiliyor?

• merhaba,
    Malesef bu modemi ben hiç kulanmadım. Bu forumda kulananlar yardımcı olur diye tahmin ediyorum. 8.3 db snr ile hızınız çok az düşer diye tahmin ediyorum. 48 megabite düşüşü açıklayamaz.
  • Selamlar, siz 97 Mbps hızınıza sadece ayın 22'nde ulaşmışsınız. Daha sonra hattınız sürekli olarak 50 Mbps ile hız buluşmuş. Bu durumu TT tarafına ileterek hattınıza 100 Mbps'e kadar sinyal gönderilmesi için kontrol ettireceğiz. Konya TT müdürlüğüne bu durumu ilettik. Sistem üzerinden açık olan kaydınızı takip edebilirsiniz. Konuyu bizde takip ediyor olacağız. Bu süreçte istediğiniz zaman bana PM üzerinden ulaşabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.