Şimdi Ara

Turknet hizmetsizligi ve hat degerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eveeet 1 haftadir toplam kullandigim internet saati maximum 20 dir oda git gel seklinde suan yine turknet oim.de offline gorunuyor ve ip alamiyorum modemimde tum isiklar yaniyor kurulumda kesinlikle sorun yok ama ne hikmetse internet kendi kendine kesiliyor oglen geldi boraz once yine gitti gunde 3 saat falan kullaniyorum heralde evde kaldigimiz 3 gun zaten hic yoktu internet turknet sorun bina tesisatinizda diyor ne alaka anlamadim internet modemle bulusuyor

1 haftadir internetsizim kanser oldum turknetdestek numarami istiyor sonra numaraya bakmiyor falan destek hattina s.a yazsam bot otomatik cevap atiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İç tesisat kadar kafanıza taş düşsün yaz
    Hat değerler güzel, tesisat veya altyapılık meselen yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ustad cok sinirlerim bozuldu iptal ettirmek istiyorum onerebilicegin 1 2 gunde gecis yapabilicegim iss varmi ' ayrica durum modemle alakali olabilirmi oma gore gidicem dukkandakinj getirip deniyicem kanser oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaRLauss -- 5 Mayıs 2020; 22:20:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NT2L

İç tesisat kadar kafanıza taş düşsün yaz
    Hat değerler güzel, tesisat veya altyapılık meselen yok.
    Hocam hatırladın mı beni hani türknet abonesi arıyordum adresim de gözüküyordu

• HaRLauss kullanıcısına yanıt
    Alternatif firmalardan sadece FixNET'i tavsiye ediyorum. Bir çoğunu denedim, arıza durumda hepsi "sizinle tanışıyor muyuz?" moduna giriyor.
    Taahhütsüz paketlerinden almanı tavsiye ederim https://forum.donanimhaber.com/fixnet-internet-ve-film-bir-arada-kampanyasi--143084172

Hangi firma olursa olsun hattını kapatma, istediğin firmaya devre numaranı ilet ve geçiş yapmak istediğini söyle.

Modemle alakalı olması düşük bir ihtimal. Yine de dene için rahat etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 5 Mayıs 2020; 22:35:26 >
  • Aradığın abone ben olamam baştan yazayımda
  • quote:

Aradığın abone ben olamam baştan yazayımda
    Ohoo ben adamı buldum bile Bugün müge anlıcılık oynadık azıcık

• Ehlem ve sehlem diyerek konuya girseydin hemem
  • Dandik port nerede varsa bu firmalar Türktelekomdan özellikle istiyorlar belliki ucuz olsun diye.Port değişimide kesinlikle yapmıyorlar.
  • quote:

Ehlem ve sehlem diyerek konuya girseydin hemem
    Adam fax göndermiş bunlara kaç sefer gitmemiş iptal etmek için evden taşınınca mecbur dondurmak zorunda kaldım falan dedi. Şimdi nasıl yapıcaz bilmiyorum. Yarın arıyım türkneti dedi.

• Hocam 2 yildir intrnet foruma takildim 2018 den beri turknet gecicektim şikayetleri görünce vazgecmiştim hiçmi araştirmiyosunuz hiçmi bakmiyosunuz turknet pişmanliktir diyen binlerce insan varken neye güvenerek geçişiyosunız anlamadim..

• Hat değerleriniz muazzam iyi. Ancak aynı porttan TT veya başka operatöre geçsenizde (operator değişikliği şeklinde modeme yeni user/pass girerek) bu kopma sorunu düzelmez. Sizde değil karşıda bir sıkıntı var (büyük ihtimal) saha dolabındaki reglette gevşeme veya kablolarda temassızlık/oksitlenme olabilir. Ben 2 hafta önce Turknet'den TT'ye geçtim hem up hem down hızlarım düştü diye, meğer ankastreden evime gelen kabloda mavi-beyaz demette beyaz kopmuş içerden biryerden. Ancak sonra port değişimi de istedim Turknet'ten 2 yıldır aldığımdan 5-6 mbps daha yüksek hız ayarladılar aynı SNR ile, saha dolabından ayar yapıp. Yani Turknet'te bocaladı evet ama hata ummadığınız yerden çıkabiliyor 4 senelik en pahalı CAT6 kabloydu daha gıcır gıcır ona güvenip ortalığı ayağa kaldırdım ama boşunaymış.

• Vallahi kanser oldum iptal etmek istesem 1 hafta surucek ' gecis yapsam 5 gunden assa surmez diyor tt turknet sorun binanda kanka adam yollayak ama 99 tl diyo kafayi yiyorum ne yapsam bilemedim hala internetim yok turknet durum offline hala

• HaRLauss kullanıcısına yanıt
    iptal faxını çektikten tam 7 gün sonra kapanıyor hızlandırma gibi bir durum yok malesef.Sizi arayacaklar açsanızda açmasanızda tam 7 gün sonra internetiniz kesiliyor.Ben TT'ye geçiş için evrakları imzaladım telefonum ertesi gün geçti ama interneti, Turknet porttan çekilmeden veremiyorlar ben orda hata yaptım. Fax'tan sonra 7. gün Turknet sinyali kesti 1 saat sonra falan TT'den yeni kullanıcı adı/şifre geldi SMS modeme girdim direk devam. Siz iptal faxı çekin sonra 5. veya 6. gün TT ofisine gidip işlemleri başlatın tam kafa kafaya gelir, beni biri uyandırsaydı bende böyle yapardım.Sorunum düzelmedi doğal olarak aynı porttan yürüdüğümüz için gidip rica ettim adamlar geçişten sonra 48 saat içinde hem port değişimi yaptı yine sorunlarım çözülmeyince bu sabah Ankastreden daireye gelen kabloda kopukluk olmasına rağmen onu bile hallettiler ben talep etmediğim halde(ve zorunda olmadıkları halde). Aynı ofisteki saha ekibine Turknet iken de gitmiştim port değiştirelim falan yüzüme bile bakmadılar. Kendi müşterileriyseniz inanın tavırları 180 derece değişiyor ben eski SS aldığım hat değerlerimi ve yeni sorunlu değerleri yazdırıp götürdüm profesyonelce ilgilendiler. Bundan sonra VAE altyapısını TT'den başkasından kullanmam. Anca gelirse superonline fiber veya TT fiber.

edit: Yani benim hem kendi tesisatımda kopukluk varmış hem de saha dolabındaki benim reglete giren kablolarda oksitlenme olmuş hepsi kafa kafaya denk gelmiş kafanız karıştıysa özetleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 6 Mayıs 2020; 0:31:10 >

• @TheBCD hatla ilgili herhangi bir test uygulama yapmadan hem yetkililerin zamanını hemde forum kullananların zamanını harcamanız büyük haz vermiştir umarım.

gerçekten mağdur olan yardım bekleyenlerin de işlerinin yavaşlamasına aksamasına ayrıca neden olduğunuz için kutlarım %50'in üzerinde var bunlardan.
  • Ergenekun E kullanıcısına yanıt
    Müstakil sitede oturuyorum her 3 villada bir duvarda sokakta mini ankastre var apartman mantığı değil 20 senelik yeraltı kablolar pert olduğu için(arnavut kaldırımı taşlar sürekli çöken bir yol) outdoor CAT6 çektirmiştim daha 4 sene olmadı bile ve taş gibi sağlam kablo görsel olarak kontrol ettim heryerini ekipleri çağırmadan önce). Sırf bu desteği almak için 75 liralık Turkneti bıraktım 120 liraya TT ile anlaştım. Bu ekipler bana gelmeseydi de benden sonraki gidecekleri 100 abonenin hiçbiri Turknet,netspeed,millenicom vsvs değildi emin olun ilk sorduğum soru buydu merakımdan. Şefleri bunlara vermiyor bile o işleri, Sistemden kapatıp geçiyorlar operasyon merkezine gittiğimde bu durumla da ilgili görüştüm. Burda herkesin Turknetten kuyruk acısı var ama yazdığın son derece saçma olmuş. Geçersin TT'ye hizmeti alırsın mekanın sahibi bu adamlar yapıcak birşey yok.

Bu arada forum kullananların zamanı derken, ben kimseden destek istediğimi hatırlamıyorum herhangi bir internet problemiyle ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 6 Mayıs 2020; 0:56:53 >

• Benim Türknet'te 1 hattım Türk Telekom'da 1 hattım var.14 sene boyunca Türk Telekom kullandım ucuz diye Türknet'e geçtim. Türknet'in kendi altyapısı olan Yerel Ağın Paylaşıma Açılması (YAPA) kullanmıyor ucuz olsun ferrari olsun altyapım 16 ben Türknet'ten 35'lik paket satın alırım mecbur bağlarlar kafasıyla çok zor çoook..

Keşke kablo çektirirken taşları dış etkenleride gözönüne alıp kabloları emniyete alsaydın bu gün kuyruk acısı kervanına katılmazdın.

Bir arkadaşım 3 bloklu 4 daireli siteden ev aldı harita üzerinden hat kontrolu yaptı fiber bağlantısını da görünce direkt satın aldı eve yerleşti duvarda modem girişleri herşey var abonelik için Türk telekoma gitti binanızda altyapı yok yanıtını aldı. Fiber var kontrol ettirdim siz birşey bilmiyorsunuz "herzaman ki gibi" neyse bahçede operasyon yaparken müteahhit'cim diğer 2 bloğa hane içerisine kadar hattı verdiğini oturduğu bloğa internet hattı girişi olmadığını öğrendi superbox kullanıyor şimdi 150-250 lira ödüyor.

• Ergenekun E kullanıcısına yanıt
    Gereksiz detay vermek istemedim ama vereyim CAT6'yı yan 2 komşumdan müsade alıp tellerin(duvarların) üzerinden çektim eve kadar ilk gün nasıl klipslendiyse bir daha kıpırdamadı bile adam 20 sene gider ne güneş ne yağmur işlemez buna demişti.Yine de ekip çağırmadan tekrar kontrol ettim. Her fırsatta 'ben para ödüyorum gelip yapsınlar' kafasında olan bir insan asla değilim böyle insana düşman olurum hatta yanımda tutmam, bu adreste 2001'den beri oturuyorum 2 defa gelmiştir TT ekipleri 2.si de şu an konuştuğumuz zaten. İyiki de geçmişim TT'ye port değişikliği sonrası eskisinden daha iyi hız aldım ve Trace rotası gereği pinglerim ciddi derecede düştü. Oyun falan oynamıyorum pingle işim yok ha 10ms olmuş ha 20 farketmez makina mühendisiyim işim gereği firmamdaki CNC router makinalara şu dönemde evden büyük boyutlu 3d modeller .step dosyaları yüklemem gerekiyor sağolsunlar downloadımdan feragat edip uploadımı yükselttiler portta ayak değerleriyle isteğime göre oynayarak. Bir nevi daha hayırlısı oldu benim için arızayı baştan farketmeyip TT'ye geçmek. Zamanında bunlarda AKN yok diye geçmiştim o zaman bütün firmalarda vardı. Şu anki durumda 75 liraymış 105 liraymış beni düşündürmüyor AKN yok sahada daha iyi hizmet geçtim bitti. Herkesin bir gün kurtulmasını dilerim.

Arkadışının başına gelen de cinnetlik bir olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 6 Mayıs 2020; 1:26:59 >

• Online fax uygulamaları var onları deneyin veya direk ptt ye gidin oradan fax çekin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.