Şimdi Ara

Türknet'in Aldatıcı Reklam Kampanyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayfalarında ve birçok reklam yerinde altyapının desteklemesi durumunda 100 MBPS kadar olan hızların sabit 76 TL olduğu yazıyor.
    Az önce iki farklı adreste yaptığım altyapı sorgulamasında (Biri Üsküdar) 35 MBPS kadar hız verecekleri sonucu çıktı. Fakat sayfanın altında da altyapının aslında 50 MBPS desteklediği ve bu hızın 10 TL farkla yani 86 TL ile alınabileceği yazıyor. :)
    Ayrıca, bunların birçok yerde bir süre öncesine kadar 100 MBPS kadar internet paketinin aylık sabit 59 lira olduğu yazıyordu.
    Hem %50'ye yakın bir fiyat artışı olmuş hem de yanıltıcı bir reklam kampanyası sürdürüyorlar.

Ayrı bir nokta! Türkiye'de internet paket fiyatları aylık ortalama 90 TL civarından başlıyor. Ki bunlar 16-20 MBPS gibi rezalet hızlar. 50-100 ve üstü almak istediğinizde fiyatlar katlanıyor.
    En düşük ve kalitesiz internet paketlerinin aylık fiyatları ülkedeki ortalama maaşların %5'ine tekabül ediyor.
    Kaz olan her zaman yolunur. Gerini getirmek istemiyorum...

• Diyelim ki sloganı 85.99 TL olarak değiştirdiler VAE altyapısındakiler için. E o zaman da YAPA altyapısındakiler için daha ucuza internet verdiklerini insanlar nereden bilecek?

Burada bir aldatmaca olduğunu düşünmüyorum. Tabii ki kendileri açısından en uygun paketi slogan olarak kullanacaklar. Aldatmaca olması için bağlantı yapıldıktan sonra hızın düşmesi veya fiyatın artması lazım. Bağlantı yapılmadan önce bilgilendiriyorlar.

Altyapını adres girerek sorguluyorsun orada zaten sana bilgileri veriyor. VAE altyapısındaysan 35 mbps'ye kadar 75.99 TL, 10 tl farkla 100 mbps, YAPA altyapısındakiler için de 100mbps'ye kadar sabit tek fiyat 75.99 TL.

Bazı ISS'ler 8 ve 16mbps gibi komik hızları "fiber internet" diye insanlara yutturmaya çalışıyor. Bence ortada bir aldatma varsa aldatma budur.
  • Bir süre önce dediğiniz den 2 yıl geçti.

15 Ağustos 2017 den beri 100 mbps 59 TL satışı bırakıldı ve 35 mbps 59 TL dan satmaya başladılar(akn vardı o zamanlar 150 GB Eylül 2017 de ilk bunlar kaldırdı) nisan 2018 e kadar olması lazım.

Sonrasında 35 mbps 65 TL 100 e kadar 75 TL olarak devam etti.

En son 35 mbps 76 100 e kadar 86 dendi bu yıl içinde.

Nereden biliyorum ben 3 4 gün ile 100 mbps 59 ile kurtaran eski müşterilerdenim. Eski müşteri olmanın + getirdiği ender firmalardan.

Vae de 35 ile 100 arasında ki fiyat farkı nisan 2018 den beri (Ağustos 2017 de vae 35 den yukarı satışı kapatılmıştı aslında) beri var

Nedeni 1 Mayıs 2017 de çıkan kanunlara bağlı olarak TT nin vae port kiralarına eskisi gibi türe göre değil (adsl veya VDSL şeklinde olması lazım) hıza göre kira almaya başlaması (35 den yukarı biraz tuzlaniyor) 3 ay denediler kurtarmadı kapattılar 35 den yukarı satışı sonra müşteriler farkını verelim açın dediler de öyle geldi.

Umarım açıklayıcı olmuştur

Firma çalışanı değilim daha büyük bir Telekomünikasyon firmasında
    danışman olarak çalışıyorumm yine de turknet kullanıyorum (danışmanlara ücretsiz bir şey yok - inan inanma tercih meselesi)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler. Fakat her şey bir kenara, şu 1 nolu fotoğrafta 100 MBPS interneti 75,99 olarak gösterip de, iş gerçeğe adım atmaya geldiğinde 50 MBPS, yani yarı hızı için 86 TL istemek etik bir uygulama mı?
    Türknet anasayfası ve bazı yerlerde bu fotoğraf ve benzeri görüntüleri hemen şu an güncel olarak görebiliriz. ''100 MBPS ayda sadece 75,66, Kota yok, Taahhüt yok'' vs. vs.
    Şimdi hem genel tanıtım ve reklam kampanyasında böyle bir şeyi gözümüze sokup hem de iş uygulamaya geldiğinde alakasız bir teklif sunmak savunulur bir şey mi?
    Sanmıyorum!
  • Diyelim ki sloganı 85.99 TL olarak değiştirdiler VAE altyapısındakiler için. E o zaman da YAPA altyapısındakiler için daha ucuza internet verdiklerini insanlar nereden bilecek?

Burada bir aldatmaca olduğunu düşünmüyorum. Tabii ki kendileri açısından en uygun paketi slogan olarak kullanacaklar. Aldatmaca olması için bağlantı yapıldıktan sonra hızın düşmesi veya fiyatın artması lazım. Bağlantı yapılmadan önce bilgilendiriyorlar.

Altyapını adres girerek sorguluyorsun orada zaten sana bilgileri veriyor. VAE altyapısındaysan 35 mbps'ye kadar 75.99 TL, 10 tl farkla 100 mbps, YAPA altyapısındakiler için de 100mbps'ye kadar sabit tek fiyat 75.99 TL.

Bazı ISS'ler 8 ve 16mbps gibi komik hızları "fiber internet" diye insanlara yutturmaya çalışıyor. Bence ortada bir aldatma varsa aldatma budur.
  • Bildiğim kadarıyla kendi altyapılarının olduğu yerlerde o fiyatı alıyorlar.Altyapımız olmayan yerlerde 10 lira farkla veriyoruz diyorlar iyi okuyun ben hatim ettim neredeyse yanlış anlamayayım diye.TTNetten geçmeyi düşünüyorum Turknet önde listemde şu anda.2.Sırada Millenicom var bakalım ekim 4 de bitiyor taahhüt.
  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt
    ülkede bunları denetleyecek yerler var ancak her devlet kurumu gibi yatış modundalar salla başı al maaşı.
    https://tuketici.gtb.gov.tr/reklam-kurulu/reklam-kuruluna-nasil-basvurulur

istersen yanıltıcı reklam şikayeti yapabilirsin.

dediğinde haklısın göz boyama yapıyor büyük çoğunluğun aldığı hızlar belli 13-14mbit hızlar.
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki arkadaşlar da farklı şekilde atağa geçmişler! Sanki ben başka bir internet sağlayıcısını savundum ya da olmayan bir şeyi iddia ettim!
    Evet, aslında bu tür yanıtlmacaların denetlenmesinden sorumlu resmi kurumlar var fakat dediğin gibi, sadece isim ve cisim olarak oralarda bulunuyorlar.
    n11, Gittigidiyor, Hepsiburada vs. gibi en tanınan satış sayfalarında bile alerjik etkiler yapan kaçak üretim markasız bandrolsüz kozmetik şeyler satmaya başladılar.
    Bu memlekette her şey ''Saldım çayıra'' misali. Allah'a emanet yaşıyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ana sayfa da yazmıyor olsa haklısın ancak ana sayfa da belirtiyor;

TEK PAKET. TEK FİYAT. 75,99 TL*
    * Özgür İletişim Paketi kapsamında, TurkNet aktif altyapı bölgelerinde 100 Mbps’e kadar, aktif altyapı olmayan bölgelerde 35 Mbps’e kadar download hızı alınabilir. Alınabilecek maksimum hız santrale olan mesafeye ve hattın kalitesine göre değişkenlik gösterir. Aktif altyapı olmayan bölgelerde, 35 Mbps’ten yüksek hızlar, ayda 10 TL farkla sunulmaktadır.

• Kandirmaca. yanıltıcı reklam

• Bu tür yanıltıcı reklamları gündeme getirmeniz taktire şayan gözümüzen kaçmasın dikkat edelim para yedirmiyelim bu tür yalanlara
  • Türknet düşmanlığını anlamıyorum. Bu firma bir kere kota olayını kaldırdı. Üstüne bir de taahhüt de kalktı. Daha ne yapsınlar ?
  • Birşey yazınca neden kendi firmasıymış gibi savunmaya geçiyor bu insanlar 2002 den beri bu muhabbeti çözemedim ,sanırım ççözemeyeceğim.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen whatsapp hattına bağlanabilen kesim bunlar hocam. Bir de yapa ya da eski kampanyadan güzel upload-ping yakalamışlarsa düşmeden bizi anlayamazlar.
  • Az önce bir sayfada gördüğüm reklamın ekran görüntüsü. Bu başlık altında ne demek istediğimi ve neyi eleştirmek istediğimi anlamak için +6 yaş bir kişi olmanın yeterli olacağını düşünüyorum.
    Farklı ayrıntılarla konuyu saptırmaya gerek yok! 2×2=4'tür.

Aslına bakarsanız aldatıcı değil. Siz-biz bu hizmeti alamıyor olabiliriz ancak YAPA üzerinden bu hızları yanında da 30-40Mbps upload hızlarını verebiliyorlar keza alanlar da mevcut. Ve 76₺'ye veriyorlar. Diğer tüm reklam verenler gibi bu firma da en iyi koşullarda en f/p paketini reklam olarak sunuyor.
    Amacınızı anlıyorum haklı da buluyorum sizi ancak, Türknet'e gelene kadar daha nice büyük firmalar var. Küçük ve diğerlerine nazaran müşteri yararına işler yapmaya çalışan firmayı en başta taşlamayı doğru bulmuyorum. Bence taşlamaya "ışık hızında 6mbps internet" reklamlarından başlamamız gerek. O cephede en ufak bir düzelme görsek bile bu tarz küçük firmalar kendilerini düzeltirler zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8s -- 18 Eylül 2019; 14:28:32 >
  • " ...'E/a KADAR " yazan herşeyin şartlarını okuyacaksınız.

"TurkNet'te eviniz aktif altyapı bölgesindeyse santrale olan uzaklığınıza göre maksimum 100 Mbps'e kadar download ve altyapınız ne destekliyorsa o kadar upload hızı alırsınız. Aktif altyapı olmayan bölgelerde ise santrale olan uzaklığınıza göre maksimum 35 Mbps'e kadar download ve 3 Mbps'e kadar upload hızı sağlıyoruz."
    TurkNet
    Özgür İletişim — TurkNet
    https://turk.net/ozgur-iletisim#hiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chile_Mix -- 18 Eylül 2019; 18:56:38 >

• İşleri güçleri aldatıcı reklam, yanlış bilgilendirme zaten hocam.

Yeni geçeceklere sürekli size yapa gelecek diye bilgi vermeleri:

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139502949

Jahrein reklamında sıktıkları binbir yalandan sadece birini talep ettiğimizde aldığımız (daha doğrusu zorla alabildiğimiz)cevaplar:

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139891274

Sürekli sorun olunca sürekli bildirdiğimizden ötürü bizi görmezden gelmeleri:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/139982668

Türknet böyle bir firma yani. Yalan dolan. Olmayan hizmetle müşteri bağlama. Bağlayınca hiçbir sorunu ile ilgilenmeyip görmezden gelme.

• Hocam eğer bu firma "ben bu büyük firmalara rakibim" diye çıkıyorsa diğerlerinin verdiği hizmetleri verecek. Bu kadar. İstiyorsa bedava olsun. Ben onun abonesiysem ne tahhüt ettiyse onun servisini verecek. İnsanlar 6 mpbs diyorsa 6 veriyor. Yollarından caymıyor en azından. Burda size "Bir aya yapa gelecek zaten siz 35'den başlayın" diyorlar sonra yalanın üzerine müşteriyi bağlıyorlar.Ha bi de şu var o eleştirdiğiniz firmalar eğer çağrı merkezi/satış görevlisi yanlış bilgi ile size paket sattıysa gidiyor kaydı dinliyor. Sonra da diyor ki "bu temsilcimizin hatası denilen fiyattan, denilen hızı alabilirsiniz" burda bu dürüstlüğü göremedim 1 yıldır. Dansöz gibi kıvırıyor, verdikleri sözü tanımıyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.