Turknet yaklaşık 3 yıldır abonelerine ipv6 hizmeti veriyordu. Hatta bununla övünüyorlardı. Son birkaç haftadır kullanıcılar ipv6 bağlantı sağlayamadıklarını söylüyor ve turknet forumunda kayıt açıyorlar. Bende de dün ipv6 bağlantısı gidince olayın genele yayılmış olduğunu fark ettim. Müşteri hizmetleri kimi zaman ilgileniyor kimi zaman da böyle bir hizmetimiz yok diyor ya da ipv6 hizmeti artık sonlandırıldı diyor. Her ne ise Turknet haber vermeden ipv6 hizmetini sonlandırmış gözüküyor. Bununla ilgili herhangi bir bildirim de yapmadılar. |
Turknet'in IPv6 Hizmetini Sonlandırması
-
-
Haftaya tekrar açılacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 21 Aralık 2024; 23:5:46 > -
benimde ipv6 kapanmış
-
2 gün önce benim de kapandı. bundan öncelerde de benzer şekilde ipv6 kapatılıp açıldığı zamanlar olmuştu, bekleyip görelim.
-
ipv6 kapandığı için modem geç bağlanıyor kapatınca modemi ipv6 geri istiyorum
-
şimdi tam cgnat oldu ipv6 olmyınca
-
benim de ipv6 kapandı
-
Ulen fibere geçeli 1 yıl filan oldu, bir kez bile ipv6'ya geçmeyi düşünmedim. Geçenlerde düşündüm arasam mı router'ı kurcalasam mı derken şimdi de bu konuyu görüyorum. Kaldırıldıysa kötü olmuş. Talep mi olmadı acaba, veya bunun Türknet'e ekstradan bir maliyeti mi oldu ki, neden kapattılar ki bunu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Talep etmeden veriliyordu. Size gelmediyse demek ki eskiden beri kaldırmayı düşünüyorlardır.
Talep oldu, hatta ipv6 tanımlanmayıp isteyenler oluyordu. Turknet de yavaş yavaş yaygınlaştırıyoruz, uygun olunca sizde de aktif olur diyordu. Maliyetini bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achfighter -- 20 Aralık 2024; 15:16:38 > -
""redirect tarafında bir problem yaratıyor haftaya düzeltecekler tüm cihazlarda sonra açıcaz tekrara""
Kim diyor bunu? Neden umuma açık bir yerde yazmamışlar?
-
Hocam açıkçası hiç bakmamış, kurcalamamıştım, şimdi bende kapalıydı açıktı diyemiyorum, kontrol etmem lazım. Ancak dediğiniz gibi forumda bunu router ayarlarından manuel olarak açıp hatta Türknet'e yazanlar, açılmasını isteyen oluyordu. Varsayılan olarak otomatikmen açık olmuyor, talebe göre açıyorlardı diye hatırlıyorum. Router'ın arayüzüne girip foto çekip atar, bu mesajı da düzenlerim veya 2. bir mesaj olarak yazarım.
Edit: baktım ki bağlı değil diyor. Daha öncesinde bağlı mıydı değil miydi bilmiyorum, hiç dikkat etmedim açıkçası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 20 Aralık 2024; 16:15:41 >
Umuma açık yerde yazdı da. IT sektoru ile ilgilenenler orada.
bundan 10 ay önce turknette idim ipv6 kaldırıldı dermişti destek sizde nasıl aktiftide 1 2 hafta önce kapatıldı
-
o kadar alışmıştım ki şimdi sanki adsl kullanıyormuş gibi hissediyorum cgnat yüzünden..umarım teknik bi arızadır
-
IPv6 nın size faydası neydi?
Çok oyunculu oyunlarda işe yarıyor. CGN arkasında olduğumuz için bazı oyunlar bağlantıda sorun çıkarıyor. Oyunda ipv6 desteği varsa güzel.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X